outreach project 3

Δέκα συγγραφείς παρουσιάζουν δέκα πρωτότυπα έργα σε δέκα θεατρικές αναγνώσεις στις 5, 7, 8, 12 & 14 Δεκεμβρίου στο θέατρο Vault, στο 3o Outreach Project.

Επιμέλεια: Book Press

Tο «OUTREACH PROJECT 3» είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και επανατοποθετεί τη νεοελληνική δραματουργία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τα καίρια ζητήματα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής αποδοχής.

Το OUTREACH PROJECT υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους θεατρικούς συγγραφείς, συμβάλλοντας μέχρι σήμερα στην ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό δεκατεσσάρων πρωτότυπων θεατρικών έργων, που πραγματεύονται ζητήματα ρευστότητας φύλου και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνοπολιτισμικής ταυτότητας, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων και κοινωνικών ανισοτήτων.

Τα δέκα πρωτότυπα θεατρικά έργα του «OUTREACH PROJECT 3» που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο VAULT στις 5, 7, 8, 12 & 14 Δεκεμβρίου 2023, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ., με τη μορφή Θεατρικών Αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής και του one to one mentoring, που προσφέρουν στους επιλεχθέντες νέους συγγραφείς, οι διεθνώς καταξιωμένοι δραματουργοί / συγγραφείς: Βασίλης Κατσικονούρης, Νίνα Ράπη, Χαράλαμπος Γιάννου, Σοφία Καψούρου και Τηλέμαχος Τσαρδάκας, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά.

Τα δέκα πρωτότυπα θεατρικά έργα του «OUTREACH PROJECT 3» που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο VAULT με τη μορφή Θεατρικών Αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής και του one to one mentoring, που προσφέρουν στους επιλεχθέντες νέους συγγραφείς διεθνώς καταξιωμένοι δραματουργοί / συγγραφείς.

Συγκεκριμένα τα δέκα προσχέδια έργων που επελέγησαν ανάμεσα σε σαράντα προτάσεις νέων δημιουργών συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας σύγχρονης θεατρικής γραφής που αποσκοπεί στην κατάρριψη στερεοτύπων, προκαταλήψεων και φαινομένων που διαιωνίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον στιγματισμό, τις σεξιστικές και τις ρατσιστικές αντιλήψεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ
ΘΕΑΤΡΟ VAULT / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ‘23

Τρίτη 5/12

 • 18:00 / 19:00 Παπαδιόχος Βαγγέλης «Η μάσκα και ο καθρέφτης»
  Σε μια αμερικανική μεγαλούπολη ο Μπρους Γκόλντμαν, διευθυντής μιας μονάδας σεξουαλικής αναμόρφωσης, αναλαμβάνει την περίπτωση του δεκαεπτάχρονου ομοφυλόφιλου Ντάνι και έρχεται σταδιακά σε σύγκρουση με τη δική του καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία διακινδυνεύοντας την επαγγελματική του θέση, τη συζυγική του ζωή και τη θέση του στην κοινωνία.
 • 19:00 / 20:00 Παντελιά Μαρία «Λόβινγκ… οut!»
  Τέσσερις άνθρωποι, δύο γενιές, μια ανάγκη. Σε έναν κόσμο που διαρκώς μιλά για αποδοχή πόσο εύκολα αποδεχόμαστε αυτούς που αγαπάμε; Δυο αδέρφια, ο Βασίλης και ο Νίκος και δυο ξαδέρφια, ο Στέφανος και η Άννα θα προσπαθήσουν να λύσουν το αίνιγμα. Κι ίσως βρουν αυτά που τους λείπουν.

Πέμπτη 7/12

 • 18:00 / 19:00 Εδιάρογλου Βίκυ «Όταν ο κήπος μας ακούει»
  Πόσο μπορεί ένας κοινόχρηστος χώρος να επηρεάσει τις σχέσεις ανθρώπων; Πόσο γνωρίζουμε πραγματικά τον γείτονά μας; Πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτή η σχέση; Πέντε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων εξελίσσονται στον κήπο μιας πολυκατοικίας. Πέντε ιστορίες που μπορεί και να μοιάζουν. Πέντε διαδρομές που μπορεί να ενώνονται κάπου στη μέση. Ίσως και όχι.
 • 19:00 / 20:00 Γατσωτή Ευαγγελία «Ο Γιάννης το βούδι»
  Ένα λαϊκό παραμύθι. Βουνά και νεράιδες. Θύτες και θύματα. Ένα λαϊκό παραμύθι, ίσως, όχι και τόσο παραμύθι. Μερικές λέξεις μόνο, κλεμμένες από δέντρα που μουρμουράνε Μερικές λέξεις μόνο και ίσως, κάνα δυο αγκομαχητά.

Παρασκευή 8/12

 • 18:00 / 19:00 Δημόπουλος Σταύρος «Λιόβεργες»
  Μήνας Νοέμβριος, ένα φθινόπωρο όχι σαν όλα τα όλα. Μια αγροτική οικογένεια με βασική ασχολία την παραγωγή λαδιού. Ο πατέρας πάντα απών αλλά και πάντα παρών γιατί όλα πρέπει να γίνουν όπως εκείνος τα ορίζει. Η Ελένη μαζί με τα δύο της παιδιά, τον Νίκο και τη Σοφία, περνούν όλη τους τη μέρα στα χωράφια μαζεύοντας ελιές. Η άφιξη του νέου εργάτη Μάλεκ θα ξυπνήσει στους εφήβους την περιέργεια για το άγνωστο
 • 19:00 / 20:00 Ξένιος Νίκος «Το Δεντρόσπιτο»
  Μετά την αποφυλάκισή του, ο Θωμάς επιστρέφει στο σπίτι του, όπου συναντά την κάθετη απόρριψη της συζύγου του. Η σύγκρουσή του μαζί της κορυφώνεται. Το ζευγάρι μαζί με τα τρία άλλα πρόσωπα του έργου έρχονται να ξαναζήσουν το έγκλημα που είχε διαδραματιστεί στο δεντρόσπιτο της αυλής, είκοσι δύο χρόνια πριν.

Τρίτη 12/12

 • 18:00 / 19:00 Σοφιανού Ειρήνη «Κοπράν»
  Μια εξαφανισμένη για χρόνια μητέρα, τα τρία της παιδιά, η αποκλειστική της νοσοκόμα αλβανικής καταγωγής και μια πλαστική κούκλα του σεξ, βρέθηκαν απρόσμενα να συγκατοικούν, με τη ζωή τους να αλλάζει υπό το φως αποκαλύψεων, κρυμμένων μυστικών, επιθυμιών και καταπιεσμένων
  συναισθημάτων που ποτέ μέχρι τότε δεν εκφράστηκαν.
 • 19:00 / 20:00 Πανουτσόπουλος Γιάννης «Ζωή χωρίς Κυριακή»
  Μια πολύ δεμένη παρέα νεαρών ατόμων, δοκιμάζει τις αντοχές της με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό που φέρνει στην επιφάνεια βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις. Οι σχέσεις θα κλονιστούν βαριά, θα μετεξελιχθούν είτε θα εξαλειφθούν στον βωμό της αποτίναξης των
  στερεοτύπων με τα οποία μεγαλώσαμε. Πάντα στο προσκήνιο, ως κινητήρια δύναμη, ο έρωτας και οι υπαρξιακές αγωνίες των νέων ανθρώπων.

Πέμπτη 14/12

 • 18:00 / 19:00 Δουκουτσέλης Βαγγέλης «Κουνελότρυπα»
  Δύο παιδιά, αποκομμένα από το κοινωνικό περιβάλλον. Η Ανθή, που έχει δύο μπαμπάδες και ο Φλορίν από την Ρουμανία, που έχει μία μαμά.ν Ανακαλύπτουν τον τέλειο τρόπο για να ξεφεύγουν από την σκοτεινή πραγματικότητα. Κάθε φορά που «μπαίνουν» στην κουνελότρυπα. όλα αλλάζουν. Όμως η Χώρα των Θαυμάτων πολύ γρήγορα γίνεται… Χώρα των Τραυμάτων.
 • 19:00 / 20:00 Χατζηπροκοπίου Μάριος «Schrebermachine»
  «Ποιος βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να μείνει ένα σαλεμένο πλάσμα με ανδρική συμπεριφορά ή να γίνει γυναίκα και να βρει τα λογικά του και δεν διάλεξε το δεύτερο;» Βασισμένο στα απομνημονεύματα του Daniel Paul Schreber, το έργο ιχνηλατεί τον αγώνα ενός όντος που νοσείκαι δεν ιαίνεται. Αλλά αντιστέκεται στον Νόμο που τού έχει επιβληθεί: μεταμορφώνεται κυοφορεί και γράφει.


Λόγω των περιορισμένων θέσεων

παρακαλούμε επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας
στο θέατρο VAULT με ελεύθερη είσοδο
213 0356472 / 6951832070 ( 11:00-14:00 & 17:00-21:00 )
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός [8’ περίπου με τα πόδια]


H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Σκέψη» του Αντρέγιεφ και το mal du siècle, στο θέατρο «Σφενδόνη»

Η «Σκέψη» του Αντρέγιεφ και το mal du siècle, στο θέατρο «Σφενδόνη»

Για τη μεταφορά της νουβέλας «Η Σκέψη» (1902) του Λεονίντ Αντρέγιεφ, στο θέατρο Σφενδόνη και σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, με τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Γράφει ο Νίκος Ξένιος

Στις 11 Φεβρουαρίου του 1900, ο γιατρό...

«Όλοι εμείς πουλιά» του Ουαζντί Μουαουάντ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Εθνικό Θέατρο (κριτική)

«Όλοι εμείς πουλιά» του Ουαζντί Μουαουάντ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Εθνικό Θέατρο (κριτική)

Στη νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είδα τη σκηνοθεσία που έκανε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο έργο του Ουαζντί Μουαουάντ «Όλοι εμείς πουλιά» (Tous des oiseaux), του 2016. Η μετάδοση της αλήθειας δεν γίνεται μέσω γονιδίων ή χρωμοσωμάτων, αλλά μέσω της μνήμης, θα μας πει ο Ουαζντί Μουαουάντ, γνωστός συγγραφέας και κα...

Ο «ανορθόγραφος» Rohtko, η παράσταση που εντυπωσίασε πέρυσι το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει για τρεις βραδιές στη Στέγη

Ο «ανορθόγραφος» Rohtko, η παράσταση που εντυπωσίασε πέρυσι το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει για τρεις βραδιές στη Στέγη

Ο «Rohtko» του Łukasz Twarkowski σε κείμενο - δραματουργία της Anka Herbut επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για τρεις παραστάσεις, από τις 8 μέχρι και τις 10 Μαρτίου. Φωτογραφίες © Πηνελόπη Γερασίμου.

Επιμέλεια: Book Press

Αποθεώθηκε από ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Είναι η Ευρώπη σε πόλεμο; – Τα βιβλία που δίνουν τις απαντήσεις

Δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Είναι η Ευρώπη σε πόλεμο; – Τα βιβλία που δίνουν τις απαντήσεις

«Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που ζούμε στην Ευρώπη» μας έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την Book Press, o ευρωπαϊστής ιστορικός Τίμοθι Γκάρτον Ας. Δύο χρόνια μετά από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία ανατρέχουμε στα άρθρα που γράψαμε για βιβλία που διαβάσαμε και προτείναμε όλο αυτό το διάστημα. Το...

«Οι Νετανιάχου» του Τζόσουα Κόεν (κριτική) – Όταν ο Χάρολντ Μπλουμ συναντά την «περιβόητη οικογένεια» – μυθοπλαστική σάτιρα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας

«Οι Νετανιάχου» του Τζόσουα Κόεν (κριτική) – Όταν ο Χάρολντ Μπλουμ συναντά την «περιβόητη οικογένεια» – μυθοπλαστική σάτιρα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας

Για το βραβευμένο με Πούλιτζερ 2022 μυθιστόρημα του Τζόσουα Κοέν [Joshua Cohen] «Οι Νετανιάχου» (μτφρ. Παναγιώτης Κεχαγιάς, εκδ. Gutenberg). Κεντρική εικόνα: Η οικογένεια Netanyahu (ο μικρός αριστερά είναι ο «Μπίμπι» - Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ από τη φωτογραφία απουσιάζει ο τρίτος γιος της οικογένειας, ο Ίντο)...

Πέθανε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας – Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Πέθανε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας – Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

«Ο θάνατος του συγγραφέα, δημοσιογράφου και μέλους της Εταιρείας μας, Δημήτρη Φύσσα, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και γέμισε θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν, προσωπικά ή μέσω των κειμένων του.« 

Επιμέλεια: Book Press

Ο Δημήτρης Φύσσας, «Μήτσος» για τ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Depeche mode» του Σέρχι Ζαντάν (προδημοσίευση)

«Depeche mode» του Σέρχι Ζαντάν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Σέρχι Ζαντάν [Serhiy Zhadan] «Depeche mode» (μτφρ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης), το οποίο κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Καθισμένος εδώ,...

«Ο λευκός ελέφαντας» της Αγνής Ιωάννου (προδημοσίευση)

«Ο λευκός ελέφαντας» της Αγνής Ιωάννου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Αγνής Ιωάννου «Ο λευκός ελέφαντας», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ανήμερα των γενεθλίων μου, στο διάλειμμα της δεύτερης ώρας, ήμουν σ...

«Το αύριο θα είναι καλύτερο» της Μπέτι Σμιθ (προδημοσίευση)

«Το αύριο θα είναι καλύτερο» της Μπέτι Σμιθ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Μπέτι Σμιθ [Betty Smith] «Το αύριο θα είναι καλύτερο» (μτφρ. Μαρία Φακίνου), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πιο παγωμένο, πιο μοναχι...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Είναι η Ευρώπη σε πόλεμο; – Τα βιβλία που δίνουν τις απαντήσεις

Δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Είναι η Ευρώπη σε πόλεμο; – Τα βιβλία που δίνουν τις απαντήσεις

«Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που ζούμε στην Ευρώπη» μας έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την Book Press, o ευρωπαϊστής ιστορικός Τίμοθι Γκάρτον Ας. Δύο χρόνια μετά από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία ανατρέχουμε στα άρθρα που γράψαμε για βιβλία που διαβάσαμε και προτείναμε όλο αυτό το διάστημα. Το...

Φεβρουάριος: «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» – 15 καλά μυθιστορήματα «μαύρης λογοτεχνίας» που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο

Φεβρουάριος: «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» – 15 καλά μυθιστορήματα «μαύρης λογοτεχνίας» που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Φεβρουάριος έχει ανακυρηχθεί «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» [Black History Month] γεγονός που έχει τις ρίζες του πίσω στο 1915, επιλέγουμε 15 καλά μυθιστορήματα που μιλούν ανοιχτά για τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, τις αγωνίες και τα όνειρα των μαύρων.

...
Σώμα και τραύμα: μεταθέσεις, υποκαταστάσεις, θεραπεία – 3 βιβλία που ανοίγουν ορίζοντες

Σώμα και τραύμα: μεταθέσεις, υποκαταστάσεις, θεραπεία – 3 βιβλία που ανοίγουν ορίζοντες

Πώς το ψυχικό τραύμα επηρεάζει το σώμα; Τι κρύβεται πίσω από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή οι διαταραχές διατροφής; Ποιο είναι το «αμετάφραστο μήνυμα» που μας καλούν να αποκωδικοποιήσουμε και πώς μπορούμε να περάσουμε από τη νόσο στη θεραπεία; Τρία βιβλία, τα δύο από αυτά διακεκριμένων Ελλήνων ψυχαναλυτών, μα...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

02 Απριλίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών: 20 έργα-ποταμοί από την παγκόσμια λογοτεχνία

Πολύτομα λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα-ποταμοί, βιβλία που η ανάγνωσή τους μοιάζει με άθλο. Έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, επικές αφηγήσεις από την Άπω Ανατ

ΦΑΚΕΛΟΙ