
Γιορτάζοντας τα 3 χρόνια κυκλοφορίας και τα 6 τεύχη του, το περιοδικό για την ποίηση και τα εικαστικά ΦΡΜΚ διοργανώνει «ΤΑ 6 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - Μια γιορτή προγνωστικής ποιητικής» στον πολυχώρο Ρομάντσο.
Επιμ. Απόστολος Σκλάβος
Η ποίηση και η μαντεία πάντα επικοινωνούσαν με δάνεια και αντιδάνεια. Η μελλοντολογία είναι πράξη λογοτεχνική και vice versa.
Η μαγεία της συνάντησης, το χιούμορ και το απρόβλεπτο συνδυάζονται σε διαφορετικά ποιητικά συμβάντα που έχουν σαν άξονα την πρόβλεψη, τον χρησμό και τη μαντεία ως καταγωγικές πρακτικές της ποίησης.
Ονειροκρισία, βιβλιομαντεία, ερωτικά μηνύματα από το αύριο, το μέλλον σύμφωνα με τον Χάιντεγκερ, η μηχανή Μπόρχες, το άγνωστο αντικείμενο Τουρνιέ, οι χρησμοί της Έμιλυ Ντίκινσον, το μυστικό των ονομάτων – ποιητές και συνεργάτες του περιοδικού «στήνουν» μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια-μηχανισμούς με βάση την πρόβλεψη, που οδηγούν τον επισκέπτη-ακροατή σε συναντήσεις, συνομιλίες και ιδιωτικές αναγνώσεις.
Συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης Κατερίνα Ηλιοπούλου, Γιάννης Ισιδώρου, Γιάννα Μπούκοβα, Ελένη Ηλιοπούλου, Ελένη Γκίνη, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Μάριος Χατζηπροκοπίου, Φοίβη Γιαννίση, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Πατρίτσια Κολαίτη, Ορφέας Απέργης, Δημήτρης Άλλος, Θοδωρής Χιώτης.
Με την έμπρακτη συμμετοχή του κοινού.
Είσοδος ελεύθερη.
ΦΡΜΚ: Η ποίηση ως αντίδοτο στον στατιστικό παροξυσμό.
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στο Ρομάντσο, στις 8.00μ.μ.
Τηλ.+30.2167003325,
www.romantso.gr
