
Το Σάββατο και την Κυριακή 2-3 Μαΐου, η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη Φραντσέσκα Αλμπανέζε (Francesca Albanese) θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα για το βιβλίο της «Όταν ο κόσμος κοιμάται – Ιστορίες, λέξεις και πληγές της Παλαιστίνης» (μτφρ. Παναγιώτης Τσιαμούρας, εκδ. Τόπος). Εικόνα: Bar Human Rights Committee.
Επιμέλεια: Book Press
Το mέta - Κέντρο για τον Μετακαπιταλιστικό Πολιτισμό και οι εκδόσεις Τόπος υποδέχονται την ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε.
Με την ευκαιρία της ελληνικής έκδοσης του τελευταίου βιβλίου της Όταν ο κόσμος κοιμάται – Ιστορίες, λέξεις και πληγές της Παλαιστίνης (μτφρ. Παναγιώτης Τσιαμούρας) από τις εκδόσεις Τόπος, η Φραντσέσκα Αλμπανέζε θα βρεθεί στην Αθήνα για δύο παρουσιάσεις στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) το Σάββατο 2 Μαΐου, 18:00, και την Κυριακή 3 Μαΐου, 19:00, όπου θα συνομιλήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το κοινό.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Σάββατο 2/5
Προβολή της ταινίας «Διαιρεμένα Έθνη» (Disunited Nations) του Chris Cotteret. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Φραντσέσκα Αλμπανέζε, τον σκηνοθέτη Chris Cotteret, τον Γιάνη Βαρουφάκη και το κοινό.
Ώρα 18:00 Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Κυριακή 3/5
Με αφορμή και την κυκλοφορία του βιβλίου της Όταν ο κόσμος κοιμάται – Ιστορίες, λέξεις και πληγές της Παλαιστίνης, η Φραντσέσκα Αλμπανέζε συνομιλεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το κοινό.
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου.
Ώρα 19:00 Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

Πριν την ανοιχτή εκδήλωση της Κυριακής 3/5, η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ, θα παραχωρήσει ανοιχτή συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα).






















