Άγρια σιωπήWINN RAYNOR
Μτφρ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΩΓΩ
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ 2024
Σελ. 416, τιμή εκδότη €17.70

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας της συγγραφέα του μπεστ σέλερ "Το μονοπάτι του αλατιού".

Η ζωή της Ρέινορ και του συζύγου της Μοθ είναι περίπλοκα συνυφασμένη με τα θαύματα της φύσης. Έχοντας διανύσει 630 μίλια κατά μήκος του «Μονοπατιού του Αλατιού», διασχίζοντας την αγγλική ακτογραμμή, βρήκαν παρηγοριά στους βράχους, τον ουρανό και τη χαλικώδη γη, που τώρα νιώθουν σαν το σπίτι τους. Ο Μοθ βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, όμως δίπλα στη φύση, ανακαλύπτει ότι όλα είναι δυνατά.
Η επιστροφή τους στην καθημερινότητα αποδεικνύεται πρόκληση -μέχρι που μια τυχαία χειρονομία από έναν αναγνώστη της ιστορίας τους αλλάζει τα πάντα. Η ευκαιρία να ξαναδώσουν ζωή σε μια όμορφη αγροικία φωλιασμένη βαθιά στους λόφους της Κορνουάλης είναι το νέο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουν.
Μια ιστορία για την ελπίδα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική σημασία της σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Συναρπαστικό ανάγνωσμα». (The Times)
«Εξαιρετικό». (Observer)
«Καθηλωτικό». (The Herald)
«Ακολουθώντας τη Ρέινορ Γουίν στο μονοπάτι της επιστροφής στην Κορνουάλη, μαθαίνει κανείς πώς είναι να ξαναπερπατάς στους τόπους που αγαπάς και να βρίσκεις τη γαλήνη στο τέλος του ταξιδιού». (Sunday Times)
«Αισιόδοξο και παρήγορο. Γλαφυρές περιγραφές της φύσης, χαίρεσαι να τις διαβάζεις». (The Times)
«Η έννοια της εστίας διερευνάται με τρόπο που συγκινεί· η συγγραφέας ανακαλεί στη μνήμη της καταιγίδες, τοπία, τη θάλασσα, την αγάπη της για τον σύντροφό της, Μοθ... με υπέροχες αφηγήσεις». (Guardian)

Μπεστ σέλερ των Sunday Times
Yποψήφιο για το βραβείο Wainwright for Nature Writing 2021

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Είμαι Φαν» της Σίνα Πατέλ – Για την ταξική, φυλετική και έμφυλη ανισότητα που μετατρέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις σε πεδία ανταγωνισμού και εξουσίας

«Είμαι Φαν» της Σίνα Πατέλ – Για την ταξική, φυλετική και έμφυλη ανισότητα που μετατρέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις σε πεδία ανταγωνισμού και εξουσίας

Για το πεζογράφημα «Είμαι φαν» (μτφρ. Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, εκδ. Αλεξάνδρεια) της Σίνα Πατέλ. Εικόνα: Η συγγραφέας με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας "4 brown girls who write". 

Γράφει ο Αντώνης Γουλιανός

Η εμμονή αποτελεί, μαζί με τον ναρκισσισμό, μι...

«Stay Awake»: Η Στέγη στο Athens Pride 2026

«Stay Awake»: Η Στέγη στο Athens Pride 2026

Στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία, στη μισαλλοδοξία, συνεχίζουμε να μην κλείνουμε τα μάτια. Ακόμα και αν δεν μας αφορά, μας αφορά. Δείτε το βραβευμένο βίντεο της καμπάνιας «Stay Awake».

Επιμέλεια: Book Press 

Κάθε χρόνο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ...

Ο Νίκος Κυπουργός στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Σητείας: «Μακριά από το κέντρο υπάρχει ένα κοινό που διψάει για τέχνη»

Ο Νίκος Κυπουργός στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Σητείας: «Μακριά από το κέντρο υπάρχει ένα κοινό που διψάει για τέχνη»

Το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Σητείας, η νέα διοργάνωση της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, ξεκινά απόψε. Το πολυθεματικό, διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει οι συγγραφείς Αλέξης Πανσέληνος και Λουκία Δέρβη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιουνίου, με συναυλία του Νίκου Κυπουργού στο Ενετικό Φρούριο Κα...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Το μπλε του μεσονυχτίου» του Ίαν Ράνκιν (προδημοσίευση)

«Το μπλε του μεσονυχτίου» του Ίαν Ράνκιν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Ίαν Ράνκιν [Ian Rankin] «Το μπλε του μεσονυχτίου» (μτφρ. Χίλντα Παπαδημητρίου), το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Ιουνίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ο Ρέμπους ένιωσε ότι...

«Στα θερμοκήπια του Αυγούστου» του Άκη Παπαντώνη (προδημοσίευση)

«Στα θερμοκήπια του Αυγούστου» του Άκη Παπαντώνη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση ενός διηγήματος από τη συλλογή διηγημάτων του Άκη Παπαντώνη «Στα θερμοκήπια του Αυγούστου», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου από τις εκδόσεις Κίχλη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πάργα (ΙΙ) ...

«Πλανήτες, ύδατα και νήσοι» του Γιώργου Μητά (προδημοσίευση)

«Πλανήτες, ύδατα και νήσοι» του Γιώργου Μητά (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Μητά «Πλανήτες, ύδατα και νήσοι», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου από τις εκδόσεις Στερέωμα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Στη γιορτή...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; Τέσσερα μυθιστορήματα που μας ταξιδεύουν στο Βυζάντιο

Τι διαβάζουμε τώρα; Τέσσερα μυθιστορήματα που μας ταξιδεύουν στο Βυζάντιο

Έρωτες, συνωμοσίες, πόλεμοι: τέσσερα πρόσφατα μυθιστορήματα με γνωστούς πρωταγωνιστές και αφανείς ήρωες της βυζαντινής Ιστορίας.

Επιλογή-παρουσίαση: Σόλωνας Παπαγεωργίου

Εκστρατείες, εικονομαχίες, απαγορευμένες σχέσεις και ...

Μήνας Υπερηφάνειας: Διαβάζοντας για το μη δυαδικό φύλο

Μήνας Υπερηφάνειας: Διαβάζοντας για το μη δυαδικό φύλο

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας, περίοδο ορατότητας και διεκδικήσεων για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αναζητούμε πρόσφατες και σημαντικές εκδόσεις βιβλίων. ©istock

...

Παγκόσμιο και ελληνικό θέατρο: Πέντε έργα μεγάλων δημιουργών

Παγκόσμιο και ελληνικό θέατρο: Πέντε έργα μεγάλων δημιουργών

Παγκόσμιο και ελληνικό θέατρο: πέντε πρόσφατες εκδόσεις με έργα σημαντικών συγγραφέων. Εικόνα: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Επιλογή-παρουσίαση: Σόλωνας Παπαγεωργίου 

Πέντε πρόσφατες εκδόσεις με θεατρικά έργα από σημαντι...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ