Πολλές φορές πιστεύουμε ότι το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας υγιούς σχέσης είναι η τέλεια αρμονία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, πολυσήμαντες και εν πολλοίς χαοτικές. Κι αυτό δεν είναι ένα αναγκαίο κακό, αντίθετα είναι εξαιρετικά κομβικό στοιχείο της κοινωνικής και της συναισθηματικής ανάπτυξης του ανθρώπου.
Το κλασικό "πείραμα του ανέκφραστου προσώπου" του Εντ Τρόνικ αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα του πώς τα μωρά επηρεάζονται βαθιά από τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των γονέων τους. Το έργο του Τρόνικ, που έμελλε να ασκήσει μεγάλη επιρροή στους ερευνητές των σχέσεων, αποκαλύπτει ότι, παρόλο που η βαθιά αίσθηση του εαυτού μας, ως αποτέλεσμα μιας αναπτυξιακής διαδικασίας, είναι αυτή που μας καθιστά ξεχωριστούς, η επιβίωσή μας εξαρτάται από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους.
H Τέχνη του να διαφωνείς μας δείχνει στην πράξη πώς η επεξεργασία των διασταυρούμενων μηνυμάτων και των άστοχων προθέσεων -που ακολουθούνται από την επανασύνδεση- είναι το μυστικό για καλύτερες σχέσεις και αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών, μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης σε δύσκολες περιόδους. (Από τον εκδότη)
"Οι σχέσεις μας με τα άτομα με τα οποία συνδεόμαστε είναι συχνά εγγενώς "χαοτικές" και γεμάτες διαφωνίες, καθώς οι ασυμφωνίες διαρρηγνύουν τις εναρμονισμένες, ηχηρές ευθυγραμμίσεις που είναι δυνατές στον κόσμο των σχέσεών μας. Το σοφό αυτό βιβλίο θα βοηθήσει πολλούς από εμάς να επαναπροσδιορίσουμε τις ρήξεις ως ευκαιρίες και όχι ως ενοχλητικά βάρη, ως επίπονες, αλλά αναντικατάστατες προκλήσεις που μας οδηγούν στις διαδραστικές εμπειρίες επανασύνδεσης, οι οποίες συνιστούν το θεμέλιο για μια ευτυχισμένη ζωή". (Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ, συγγραφέας του Επίγνωση: Η επιστήμη και η πρακτική της παρουσίας και των Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του, Ο εγκέφαλος του ναι και Πειθαρχία χωρίς δράματα (σε συνεργασία με την Τίνα Πέυν Μπράυσον)
"Μια εξαιρετική επισκόπηση του σύγχρονου τοπίου των σχέσεων, που υποστηρίζει ότι αυτό που χρειάζονται περισσότερο οι άνθρωποι -τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες- είναι το χάος των πραγματικών σχέσεων, με τις συγκρούσεις τους και τις ατελείς προσπάθειες για επανασύνδεση. Προσπαθώντας να διαχειριστούμε σωστά αυτές τις καταστάσεις, κάνουμε πράξη την ανθρωπιά μας. Ένα βιβλίο για σκέψη και για δράση που πρέπει όλοι να διαβάσουν οπωσδήποτε". (Σέρρυ Τερκλ συγγραφέας του Αlone Together)
"Στην Τέχνη του να διαφωνείς ο Εντ Τρόνικ και η Κλόντια Γκολντ μάς προσφέρουν μια επιστημονικά τεκμηριωμένη πυξίδα για τη διαχείριση του χάους των ανθρωπίνων σχέσεων". (Τζον Γκότμαν, PhD συγγραφέας του The Seven Principles for Making Marriage Work)