baladeur

Το θέατρο για παιδιά και εφήβους, αδιαμφισβήτητα βασική συντεταγμένη στην εγχώρια θεατρική παραγωγή, στη θεατρική περίοδο 2022-23, μετά από μια δύσκολη και απρόβλεπτη διετία, φαίνεται ότι θα χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, τόσο ως προς τη θεματολογία, όσο και ως προς τις σκηνοθετικές προθέσεις. Πώς διαμορφώνεται ο θεατρικός χάρτης για παιδιά και εφήβους. Κεντρική εικόνα, από την παράσταση «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο Θέατρο Πόρτα (φωτογραφία © Πάτροκλος Σκαφίδας).

Της Ελευθερίας Ράπτου

Παραστάσεις «κλασικού» ύφους και δομής, performances, ευέλικτο θέατρο τσέπης, παραστάσεις που διαθέτουν τον οπτικό εντυπωσιασμό ως δομικό χαρακτηριστικό και άλλες που θα υπερασπιστούν το «λιτό», μινιμαλιστικό ύφος, μιούζικαλ, χοροθεατρικά δρώμενα, διασκευές μυθιστορημάτων, δημοτικών τραγουδιών, παραμυθιών, μύθων, παραστάσεις mixed media και άλλες με σαφέστερο το σωματικό πρόσημο, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο με πλούσια θεματολογία και προσανατολισμό, καθώς και παραστάσεις που έχουν ως συστατικό στοιχείο τη διάδραση και την μεταβλητότητα, όλα μαζί συστήνουν ένα πλούσιο παραστασιακό τοπίο, που αξίζει κανείς να το διερευνήσει και να το χαρτογραφήσει με κριτική ματιά.

Πώς διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο θεατρικός χάρτης για τα παιδιά και τους εφήβους

Το Θέατρο Τέχνης προτείνει τρεις διαφορετικές προτάσεις. Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα) από 23 Οκτωβρίου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, ανεβαίνει η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Στην Εφηβική Σκηνή (στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου) από 29 Οκτωβρίου θα παίζεται η παράσταση «Το γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου», για παιδιά και εφήβους από 11 ετών, σε προσαρμογή κειμένων-σκηνοθεσία-ερμηνεία-τραγούδι των Κωνσταντίνου Ευστρατίου και Αμαλίας Τσεκούρα, δραματουργία-σκηνοθετική επιμέλεια Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία του Θοδωρή Αμπαζή.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΕΦΗΒΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ

Επίσης για 2η χρονιά πάλι στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, στην Παιδική Σκηνή, συνεχίζεται το μιούζικαλ τσέπης «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», σε μετάφραση- θεατρική διασκευή, Εύας Στυλάντερ και σκηνοθεσία- μουσική- στίχους τραγουδιών, Κωνσταντίνου Ευστρατίου.

Στο Θέατρο Σταθμός, η ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη διαδραστική, sci-fi θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών «Η Πόλη των Χαμένων Ρομπότ» (από 2 Οκτωβρίου) σε κείμενο-σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Ράπτη και Φώτη Δούσου.

Η Πόλη των Χαμένων Ρομπότ Δ5
«Η Πόλη των Χαμένων Ρομπότ» από την ομάδα Hippo Theatre Group.
 

Το Σύγχρονο Θέατρο ανοίγει αυλαία με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, από την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου και σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, ενώ συνεχίζονται οι παραστάσεις «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift, «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Φόλκερ Λούντβιχ και «Ο Μορμόλης» του Ράινερ Χάχφελντ. 

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ
«Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, από την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου.
 

Στο θέατρο Κιβωτός, η Παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιάσει, από τα μέσα Νοεμβρίου, το «Παραμύθι χωρίς όνομα», διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα.

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε για τη σεζόν 2022-23 τις ακόλουθες παραστάσεις:

Στο Θέατρο Rex, στην Παιδική σκηνή, ανεβαίνει από τα τέλη Οκτωβρίου «Η Χάιντι και τα Βουνά», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.

Στην Εφηβική Σκηνή ανεβαίνει από τα τέλη Νοεμβρίου το «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, σε διασκευή της Άνια Ράις και σκηνοθεσία του Γιάννη Καραούλη.

Επίσης στην Εφηβική Σκηνή, από τον Απρίλιο του 2023, θα παίζεται η παράσταση «Ιστορίες για να μην κοιμάσαι», βασισμένη σε έργα του Νόελ Γκρεγκ και σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Το θέατρο Κιβωτός θα φιλοξενήσει την πολλά υποσχόμενη χάρτινη, τρισδιάστατη παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» (από 2 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Δήμητρας Πεμούση και δραματουργική επεξεργασία Αλεξάνδρας Λιακοπούλου και ομάδας Αφού.

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΙΚΑΡΟΣ
«Δαίδαλος και Ίκαρος» από την ομάδα Αφού.
 

Στο θέατρο «Άβατον», ο «Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας», σε σύλληψη-σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου και Στέφανου Παπατρέχα, εστιάζει στις ηλικίες 2 έως 7 χρονών.

Κουκλοθέατρο με παραστάσεις και Φεστιβάλ

Στο πεδίο του κουκλοθεάτρου το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο του εργαστηρίου «Μαιρηβή» θα είναι και αυτή τη χρονιά πολυπρισματικό και για όλες τις ηλικίες ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης, με ονομαστές παρουσίες από το εξωτερικό.

Και φέτος ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του θα έχουν δυναμική παρουσία στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κάππα, όπου θα ανέβει, από τα τέλη Οκτωβρίου, το έργο του Mike Kenny, «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία-φωτισμούς Ηλία Καρελλά.

Παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, ο «Ροβινσώνας Κρούσος» του συγγραφέα Ντάνιελ Ντεφόε, ανοίγει αυλαία από 22 Οκτωβρίου.

Επίσης στο Μέγαρο Μουσικής, πέρα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται για όλη τη χρονιά, από τις αρχές Οκτωβρίου η αυλαία ανοίγει και για τις ακόλουθες παραγωγές:

α) τα δρώμενα θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά, υπό τον γενικό τίτλο «Ο ήχος των σκιών», με συνοδοιπόρο την Αρετή Κετιμέ, β) η παράσταση «Ο Μπαλ στον αέρα», από την ομάδα Patari Project, γ) «Η βασίλισσα των πάντων», μια παράσταση για βρέφη και νήπια επιμελημένη από τη Σάρα Τοσκάνο και τον Λάμπρο Φισφή, αλλά και δ) η «Αβγώ», βασισμένη σε ιδέα του Αντώνη Παπαθεοδούλου και σκηνοθεσία-επιμέλεια Στέλλας Σερέφογλου.

Φυσικά κάτω από την ίδια στέγη θα παίζεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, η μουσική παράσταση δωματίου, για παιδιά 3-9 ετών, με τον τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο», ενώ για τις μέρες των Χριστουγέννων έχουν ήδη ανακοινωθεί «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι», του Ηλία Καρελλά, αλλά και ο «Σκρουτζ. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» σε μορφή μιούζικαλ, σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και μουσική Στέφανου Κορκολή.

 

Συνεχίζουμε με την Ομάδα Κοπέρνικος, που από το Νοέμβριο, θα παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη μουσικοθεατρική σύνθεση «Απαγορεύεται η μουσική!», ενώ στο θέατρο Olvio, η ίδια ομάδα επιμελείται τις παραστάσεις «Ο κύριος Κιχ και το μουσικό κουτί των ήχων» και «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου».

ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
«Ο κύριος Κιχ και το μουσικό κουτί των ήχων» από την ομάδα Κοπέρνικος.
 

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, η παράσταση της ομάδας ΒίΔα με κέντρο τη ζωγραφική απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, με τον τίτλο: «Το μαγικό πινέλο της Νουρ».

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη θα παίζονται για ακόμη μια χρονιά οι ομολογουμένως πολύ καλές παραστάσεις «Ταρτούφος» και «Ερωτόκριτος», σε σκηνοθεσία η Ελένης Βλάχου.

Η ομάδα Patari Project θα δραστηριοποιείται και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με την παράσταση «Οι 5 του Αιγαίου» (σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου), που θα απευθύνεται σε εφηβικό κοινό, ενώ από τη λίστα δεν μπορεί να λείπει η «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανεβαίνει ξανά, μετά από πολλά χρόνια στο θέατρο Πόρτα, από τα μέσα Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου.

PATARI PROJECT
«Οι πέντε του Αιγαίου» από την ομάδα Patari Project.
 

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», της Άλκης Ζέη, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, ενώ ο μακρύς κατάλογος θα ολοκληρωθεί προς το παρόν με τις ανακοινωμένες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκεί θα ανέβει, η χοροθεατρική δράση για βρέφη και γονείς με τον τίτλο «Underwater» (Ξένια Αηδονοπούλου - Γεωργία Τέγου), η όπερα για παιδιά και νέους του Νίκου Κυπουργού, «Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει» (σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής, λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος, μεταγραφή για μικρό σύνολο: Χαράλαμπος Γωγιός), αλλά και «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, σε μουσική Γιώργου Δούση και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη.

Το αίτημα για ποιότητα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους είναι διαρκές και όσοι θίασοι-ομάδες-ιδρύματα το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και αυτή τη χρονιά με αξιώσεις.

Ο χάρτης των παραστάσεων αποτελεί «ανοικτό» έργο καθώς, όπως κάθε χρονιά εξάλλου, νέες παραγωγές προστίθενται, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο ποιες παραστάσεις θα συγκινήσουν το νεαρό κοινό και ποιες θα το απογοητεύσουν είναι ένα στοίχημα που θα ισχύει όλο το χειμώνα και θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις. Το αίτημα για ποιότητα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους είναι διαρκές και όσοι θίασοι-ομάδες-ιδρύματα το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και αυτή τη χρονιά με αξιώσεις.

Οι παραστάσεις για παιδιά και εφήβους είναι απαιτητικό πεδίο θεατρικής δράσης. Το κοινό είναι «δύσκολο». Δεν κερδίζεται εύκολα σε βάθος χρόνου. Και αυτό το «βάθος χρόνου» κάνει τη διαφορά. Εκεί αποδεικνύεται ποιος έχει επενδύσει πραγματικά στο πεδίο, ενώ και φέτος, ποιες παραγωγές θα κερδίσουν συνδυαστικά το στοίχημα της ποιότητας, της κριτικής, των προτιμήσεων, θα φανεί στο τέλος της διαδρομής.


Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ είναι Θεατρολόγος-Κριτικός Θεάτρου.  

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη με «Γκοντό» και ιταλικό θίασο: μια παράσταση-σταθμός

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη με «Γκοντό» και ιταλικό θίασο: μια παράσταση-σταθμός

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί το εμβληματικό κείμενο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» (1948) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 15 μέχρι και τις 19 Μαΐου. Η παράσταση είναι στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Επιμέλεια: Book Press

...
«Η κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη και «PAVLOV, ή δύο δευτερόλεπτα πριν από το έγκλημα», του Γουστάβο Οτ (κριτική) – Δύο σημαντικές παραστάσεις στο θέατρο «Σταθμός»

«Η κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη και «PAVLOV, ή δύο δευτερόλεπτα πριν από το έγκλημα», του Γουστάβο Οτ (κριτική) – Δύο σημαντικές παραστάσεις στο θέατρο «Σταθμός»

Για τις παραστάσεις «Η κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη και «PAVLOV, ή δύο δευτερόλεπτα πριν από το έγκλημα» του Γουστάβο Οτ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αποστολόπουλου, που ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου «Σταθμός». Κεντρική εικόνα: Από την παράσταση «Η κασέτα» © Αγγ. Παπαδόπουλος.&nb...

«Sadmen» του Θανάση Κριτσάκη στο Θέατρο Ροές (κριτική) – Θλιμμένοι «σούπερ ήρωες» που δεν πείθουν

«Sadmen» του Θανάση Κριτσάκη στο Θέατρο Ροές (κριτική) – Θλιμμένοι «σούπερ ήρωες» που δεν πείθουν

Για την παράσταση «Sadmen» του Θανάση Κριτσάκη που ανέβηκε στο Θέατρο Ροές. Κεντρική εικόνα: Ελ. Χούμου. 

Γράφει ο Νίκος Ξένιος 

Ο Θανάσης Κριτσάκης, μετά από την παράσταση «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης», έρ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize for Fiction 2024 (όπως και της κατηγορίας Non fiction που θεσμοθετήθηκε από φέτος) θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα: Από αριστερά προς τα δεξιά οι Aube Rey Lescure, Claire Kilroy και V. V. Ganeshananthan.

Επιμέλεια: ...

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

Για το βιβλίο «Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ [Guadalupe Nettel] (μτφρ. Νάννα Παπανικολάου, εκδ. Ίκαρος). Kεντρική εικόνα: έργο της street artist Οla Volo © olavolo.com.

Γράφει η Φανή Χατζή

Όσο η άποψη ότι ο γενε...

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

Για το ντοκιμαντέρ «TACK» (παραγωγή Onassis Culture) της Βάνιας Τέρνερ με πρωταγωνίστριες τη Σοφία Μπεκατώρου, που πρώτη ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, και την Αμαλία Προβελεγγίου, της οποίας η καταγγελία για βιασμό από τον προπονητή της από τα έντεκά της οδήγησε στην πρώτη δίκη-ορόσημο όχι μόνο για τη δικαίωσή της αλ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου «Μαργαρίτα Ιορδανίδη», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου από τις εκδόσεις Κίχλη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Εἶχαν πιάσει γιὰ τὰ καλὰ οἱ ζέστες, καὶ τὴν ἑπόμενη Κυριακὴ κανόνισαν ν...

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Αντρές Μοντέρο [Andrés Montero] «Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» (μτφρ. Μαρία Παλαιολόγου), το οποίο κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η μονομαχ...

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Ολίβια Μάνινγκ [Olivia Manning] «Σχολείο για την αγάπη» (μτφρ. Φωτεινή Πίπη), το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Όταν έφτασαν στην κορυφή του λό...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Υπάρχει μια «μικρή» ή μια «σύντομη» ιστορία για το… οτιδήποτε. Οι τίτλοι βιβλίων που επιχειρούν (και καταφέρνουν) να συμπυκνώσουν μεγάλα θέματα σε, συνήθως, ολιγοσέλιδα βιβλία είναι πάρα πολλοί. Εντυπωσιακά πολλοί. Στην παρακάτω πολύ ενδεικτική επιλογή είκοσι ενός βιβλίων μπορεί καν...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) επιλέγουμε 12 βιβλία που μας βάζουν στα ενδότερα της λογοτεχνίας και μας συνοδεύουν στο ταξίδι της ανάγνωσης.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

Στις 23 Απριλίου γιορτάζουν τα βιβλ...

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Πέντε μελέτες αναδεικνύουν τις νομικές και κοινωνικές διαστάσεις των γυναικοκτονιών και συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτίων που προκαλούν την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας. Επειδή οι γυναικτοκτονίες δεν είναι «εγκλήματα πάθους» αλλά ανθρωποκτονίες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Γράφει η Φανή Χ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ