Limassol Book Fair1

Από τις 17-19 Νοεμβρίου η Λεμεσός θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με συμμετοχές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φετινή κεντρική θεματική θα είναι τα «Δίκτυα» και θα πλαισιωθεί από ένα ημερήσιο συνέδριο και πλήθος εκδηλώσεων.  

Επιμέλεια: Book Press

Συγγραφείς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Εκδότες και άνθρωποι του χώρου του βιβλίου με ελληνική και ξένη ταυτότητα. Πάνω από 80 εκθέτες, περισσότερες από 90 εκδηλώσεις για ενήλικες, αλλά και μικρούς αναγνώστες. Η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού (Limassol International Book Fair) επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα και ανοίγει τις πύλες της στο βιβλιόφιλο κοινό από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. 

Τα «Δίκτυα»

Φέτος η κεντρική θεματική θα είναι τα «Δίκτυα», ενώ οι διοργανωτές έχουν θέσει ως στόχο η Έκθεση να δημιουργήσει ακόμη πιο σταθερούς δεσμούς προς όλους τους δρόμους του βιβλίου και του πολιτισμού. Η εκκίνηση της Έκθεσης θα δοθεί στις 17 Νοεμβρίου με ένα άκρως ενδιαφέρον ολοήμερο επαγγελματικό συνέδριο. Περισσότεροι από 30 επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου (Κύπριοι και ξένοι) θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που άπτονται της βιομηχανίας του βιβλίου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τα πάνελ του μίνι συνδερίου θα πλαισιωθούν από ακαδημαϊκούς, βιβλιοθηκονόμους, εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, συμβούλους εκδόσεων, ατζέντηδες και συγγραφείς.

Πάνω από 100 αναγνωρισμένοι συγγραφείς και ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Φινλανδία και τη Ρωσία θα βρεθούν επί σκηνής.

Στις 18 και στις 19 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Γενική Έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους και παλιούς τίτλους βιβλίων από 80+ εκθέτες και παράλληλα να απολαύσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με δράσεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε τέσσερις σκηνές. Πάνω από 100 αναγνωρισμένοι συγγραφείς και ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Φινλανδία και τη Ρωσία θα βρεθούν επί σκηνής σε περισσότερες από 90 εκδηλώσεις, οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Κεντρικός παρουσιαστής της Έκθεσης είναι και φέτος ο Χρήστος Μιχάλαρος.

Limassol Book Fair2

Περισσότεροι από 80 εκθέτες θα υπάρχουν φέτος στην Έκθεση.

Ειδικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη 

Αυτή τη χρονιά η Κεντρική Σκηνή της Έκθεσης θα φιλοξενήσει ειδικά αφιερώματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και τον Κύπριο ποιητή Ηλία Κωνσταντίνου. Επιπλέον, οι επιμέρους θεματικοί άξονες που θα παρουσιαστούν αφορούν την Ποίηση, τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το βιβλίο, την είσοδο των Audiobooks στη ζωή μας, το Αστυνομικό Μυθιστόρημα, το φαινόμενο της Εκλαϊκευμένης Επιστήμης, ενώ θα πραγματοποιηθούν επί σκηνής συνεντεύξεις με επιφανείς συγγραφείς και λογοτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό.

Μερικοί από τους διακεκριμένους συγγραφείς που θα βρεθούν επί σκηνής είναι η Ρέα Γαλανάκη, ο Aλέν Μπλοντί, η Ευτυχία Γιαννάκη, ο Γιάννης Παλαβός, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Κώστας Βραχνός, η Κορνίλια Χουμπάουερ, ο Σάσα Γκαρζέτι, η Νάσια Διονυσίου, η Κωνσταντία Σωτηρίου, η Μαρία Α. Ιωάννου, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Χρονίδης, ο μουσικός Θέμος Σκαρδάμης και οι ηθοποιοί Δημητρης Λάλος και Βασίλης Βασιλάκης.

Φέτος, η Παιδική και Νεανική σκηνή του Limassol Int’l Book Fair είναι αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αποδοχή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας.

Φέτος, η Παιδική και Νεανική σκηνή του Limassol Int’l Book Fair είναι αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αποδοχή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας στις 17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Έκθεση θα δεχθεί επισκέψεις από σχολεία. Εγκαινιάζεται και η Πολυπολιτισμική Γωνία, στην οποία θα γίνουν αφηγήσεις παραμυθιών σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ουκρανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλλικά και Ελληνικά.

Επιπλέον, ο 1ος Βιβλιομαραθώνιος του Limassol Book Fair ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και οι ομάδες των βιβλιοκατακτητών θα συμμετέχουν στις 18/11 σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το «Βιβλιοκουίζ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα και εργαστήρια στο Graphic Novel, αλλά και ένα συναρπαστικό Escape Room με έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Το 2ο Limassol Book Fair Award θα απονεμηθεί φέτος στην Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή για τη συμβολή της στην παιδική λογοτεχνία και την ανάδειξη ευαίσθητων θεμάτων που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Limassol Book Fair3

Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσιο συνέδριο με εκπροσώπους από το χώρο του βιβλίου.

Η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Χρυσός χορηγός της Έκθεσης οι Εκδόσεις Αρμίδα, αργυρός χορηγός το Lidl Κύπρου και χάλκινοι χορηγοί το Bookia, η Ελληνική Τράπεζα και η Tsirides Law. Την Έκθεση στηρίζουν επίσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι Hermes Airports, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Αρχή Λιμένων Κύπρου, η EBSCO, η Jukebooks, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, η Interoptics, η Aliance Francaise και το Nicosie Accueil, ο Σύνδεσμος Παιδικού & Νεανικού Βιβλίου, τα McDonald’s Κύπρου, οι Μικροί Βιβλιοφάγοι και το φεστιβάλ Σαρδάμ. Στρατηγικοί συνεργάτες της Έκθεσης η Ελληνική εταιρία Thinking, ο eAnagnostis και το ιστολόγιο ποίησης και λογοτεχνίας Αποτυπώματα. Μέγας Χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και η Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Ειδικές δράσεις συνδιοργανώνονται τόσο στο επαγγελματικό συνέδριο με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και την Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, όσο και στη Γενική Έκθεση μαζί με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

17-19 Νοεμβρίου, 2023
Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός
www.limassolbookfair.com | info@limassolbookfair.com

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμώντας την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς: «Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και Sonderkommando», στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Τιμώντας την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς: «Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και Sonderkommando», στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Εκδήλωση και προβολή ντοκιμαντέρ: «Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και Sonderkommando» και «German Concentration Camps Factual Survey» (1945), στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Επιμέλεια: Book Press

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η Μάντρα Μπλόκου Κοκ...

Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων 2024: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής – Δράσεις, θεματικές, ημερομηνίες

Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων 2024: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής – Δράσεις, θεματικές, ημερομηνίες

Ανοιχτή πρόσκληση για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά με μια ξεχωριστή θεματική. Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής καθώς και το σκεπτικό για τις δράσεις που θα διοργανωθούν την τελευταία εβδομάδα του Μαϊου. 

Επιμέλεια: Book Press ...

Πέθανε ο ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας

Πέθανε ο ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας

Πέθανε την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, ο βραβευμένος ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας σε ηλικία 65 ετών.

Επιμέλεια: Book Press

Το 2015, έλαβε το κρατικό βραβείο μετάφρασης ξένης λογοτεχνίας για την μετάφρασή για το έργο "Ζωή και Πεπρωμένο" του Βασί...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Soundwalk Collective με την Patti Smith για δυο εμφανίσεις στη Στέγη – ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη ζωή

Οι Soundwalk Collective με την Patti Smith για δυο εμφανίσεις στη Στέγη – ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη ζωή

Η θρυλική ποιήτρια της νεοϋορκέζικης punk rock Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη στις 14 & 15 Μαρτίου, για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία του πρότζεκτ “Correspondences” της Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Επιμέλεια: Book Press ...

Λίνα Βαλετοπούλου: «Ο καθένας μας βιώνει τη δική του αλήθεια»

Λίνα Βαλετοπούλου: «Ο καθένας μας βιώνει τη δική του αλήθεια»

Μιλήσαμε με τη Λίνα Βαλετοπούλου, με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος «Κλουαζονέ», από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Συνέντευξη στον Διονύση Μαρίνο

«Η Χάρις βρίσκεται στο χειρουργείο και υπό την επήρεια της νάρκωσης μεταφέρεται νοερά σε ένα αποτεφρωτήριο....

«Το νησί των χαμένων δέντρων» της Ελίφ Σαφάκ (κριτική) – Για τις πληγές του παρελθόντος και τη διαιώνισή τους στις επόμενες γενιές

«Το νησί των χαμένων δέντρων» της Ελίφ Σαφάκ (κριτική) – Για τις πληγές του παρελθόντος και τη διαιώνισή τους στις επόμενες γενιές

Για το μυθιστόρημα της Ελίφ Σαφάκ [Elif Şafak] «Το νησί των χαμένων δέντρων» (μτφρ. Άννα Παπασταύρου, εκδ. Ψυχογιός).

Γράφει η Χριστίνα Μουκούλη

«Το παρελθόν είναι ένας σκοτεινός, παραμορφωτικός καθρέφτης. Το κοιτάζεις και το μόνο που βλέπεις είνα...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Depeche mode» του Σέρχι Ζαντάν (προδημοσίευση)

«Depeche mode» του Σέρχι Ζαντάν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Σέρχι Ζαντάν [Serhiy Zhadan] «Depeche mode» (μτφρ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης), το οποίο κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Καθισμένος εδώ,...

«Ο λευκός ελέφαντας» της Αγνής Ιωάννου (προδημοσίευση)

«Ο λευκός ελέφαντας» της Αγνής Ιωάννου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Αγνής Ιωάννου «Ο λευκός ελέφαντας», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ανήμερα των γενεθλίων μου, στο διάλειμμα της δεύτερης ώρας, ήμουν σ...

«Το αύριο θα είναι καλύτερο» της Μπέτι Σμιθ (προδημοσίευση)

«Το αύριο θα είναι καλύτερο» της Μπέτι Σμιθ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Μπέτι Σμιθ [Betty Smith] «Το αύριο θα είναι καλύτερο» (μτφρ. Μαρία Φακίνου), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πιο παγωμένο, πιο μοναχι...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φεβρουάριος: «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» – 15 καλά μυθιστορήματα «μαύρης λογοτεχνίας» που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο

Φεβρουάριος: «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» – 15 καλά μυθιστορήματα «μαύρης λογοτεχνίας» που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Φεβρουάριος έχει ανακυρηχθεί «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» [Black History Month] γεγονός που έχει τις ρίζες του πίσω στο 1915, επιλέγουμε 15 καλά μυθιστορήματα που μιλούν ανοιχτά για τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, τις αγωνίες και τα όνειρα των μαύρων.

...
Σώμα και τραύμα: μεταθέσεις, υποκαταστάσεις, θεραπεία – 3 βιβλία που ανοίγουν ορίζοντες

Σώμα και τραύμα: μεταθέσεις, υποκαταστάσεις, θεραπεία – 3 βιβλία που ανοίγουν ορίζοντες

Πώς το ψυχικό τραύμα επηρεάζει το σώμα; Τι κρύβεται πίσω από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή οι διαταραχές διατροφής; Ποιο είναι το «αμετάφραστο μήνυμα» που μας καλούν να αποκωδικοποιήσουμε και πώς μπορούμε να περάσουμε από τη νόσο στη θεραπεία; Τρία βιβλία, τα δύο από αυτά διακεκριμένων Ελλήνων ψυχαναλυτών, μα...

Mάθε τέχνη και μην την αφήνεις: 7 βιβλία που μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο και τη ζωή αλλιώς

Mάθε τέχνη και μην την αφήνεις: 7 βιβλία που μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο και τη ζωή αλλιώς

Η ζωή απαιτεί μια σειρά από δεξιότητες για να μπορεί κανείς να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις της. Επιλέγουμε κάποια από τα βιβλία που μας μαθαίνουν διάφορες «εναλλακτικές» τέχνες του ζην. Ορισμένες, εξόχως πρωτότυπες. 

Γράφει ο Λεωνίδας Καλούσης

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

02 Απριλίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών: 20 έργα-ποταμοί από την παγκόσμια λογοτεχνία

Πολύτομα λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα-ποταμοί, βιβλία που η ανάγνωσή τους μοιάζει με άθλο. Έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, επικές αφηγήσεις από την Άπω Ανατ

ΦΑΚΕΛΟΙ