DaseinFest250

Για τέταρτη χρονιά φέτος, ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος, το ευρωπαϊκό δίκτυο Literature Across Frontiers, το ΕΚΕΜΕΛ και o πολυχώρος Dasein διοργανώνουν το DaseinFest, το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που φιλοξενεί σε σταθερή βάση νέους ξένους συγγραφείς στην Αθήνα και τους φέρνει σε "διάλογο" με νέους έλληνες δημιουργούς -όχι μόνο συγγραφείς, αλλά και εικαστικούς καλλιτέχνες, δοκιμιογράφους και ποιητές- σε ένα τετραήμερο πολυμεσικών εκδηλώσεων αλλά και συζητήσεων με το κοινό. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι πάντοτε ελεύθερη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ιδέα του DaseinFest είναι πνευματικό τέκνο του συγγραφέα Χρήστου Χρυσόπουλου και της Αλεξάνδρας Μπούχλερ διευθύντριας του ευρωπαϊκού δίκτυου Literature Across Frontiers. Ξεκίνησε το 2008 στο Dasein Philosophy Cafe στην πλατεία Εξαρχείων και έκτοτε έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Το DaseinFest επιμελείται κάθε χρόνο ένα σύντομο αφιέρωμα στους προσκεκλημένους συγγραφείς σε συνεργασία με το περιοδικό Εντευκτήριο. Συνεργάζεται με Φεστιβάλ και Εκθέσεις Βιβλίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με ελληνικά πανεπιστήμια, περιοδικά και e-zines, πρεσβείες και πολιτιστικούς οργανισμούς. Οι ξένοι καλεσμένοι του, μεταφράζονται πάντοτε για πρώτη φορά στα ελληνικά από το ΕΚΕΜΕΛ ειδικά για την φεστιβάλ και μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Αθήνα φιλοξενούνται στο “Σπίτι της λογοτεχνίας” στην Πάρο.

Τα προηγούμενα χρόνια, από τη Διεθνή Λογοτεχνική Συνάντηση DaseinFest έχουν προσκληθεί ξένοι συγγραφείς όπως οι Άλεξ Επστάιν (Ισραήλ), Νόρα Ίκστενα (Λετονία),  Ίνγκριντ Στορχόλμεν (Νορβηγία), Ιβάν Χριστόβ (Βουλγαρία), Τομ Τσίβερς (Βρετανία), Γιόκσε Τσελεμπίογλου (Τουρκία) και άλλοι, καθώς και πολλοί ≪δικοί μας≫ όπως οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Χάρης Βλαβιανός, Ηλίας Μαγκλίνης, Φοίβη Γιαννίση και άλλοι.

Έχουν γίνει συνεργασίες με φεστιβάλ και φορείς όπως το ΕΚΕΒΙ, Διεθνείς Εκθέσεις βιβλίου Θεσ/κης και Κων/πολης, Φεστιβάλ Εδιμβούργου, ΑΠΘ, Βρετανικό Συμβούλιο, περιοδικό και πολυχώρος Εντευκτήριο στη Θεσ/κη, συμμετοχές σε διεθνή projects όπως τα Word-express και Metropoetica , αφιερώματα στη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, στο Βήμα και σε άλλα έντυπα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4-8 ΜΑΙΟΥ 2011

Το πενθήμερο πρόγραμμα του 2011 φιλοξενεί 18 προσκεκλημένους από την Ελλάδα (Αθήνα, Έδεσσα, Θεσ/κη), την Πολωνία, τη Βρετανία και τη Φινλανδία σε ένα τετραήμερο που περιλαμβάνει:

  • δίγλωσσες αναγνώσεις (στα ελληνικά και τη μητρική γλώσσα κάθε

προσκεκλημένου)

  • performances με τη χρήση πολυμέσων
  • συζητήσεις με το κοινό
  • κινηματογραφικές προβολές
  • παρουσιάσεις βιβλίων
  • Workshop στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Metropoetica· μια ειδικά σχεδιασμένη για τον χώρο του Dasein ηχητική εγκατάσταση του άγγλου sound artist Alan Holmes
  • ειδικό θεματικό πυρήνα με θέμα ≪Λογοτεχνία - Πόλη – Αρχιτεκτονική≫

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Τετάρτη 4 Μαΐου – Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Βασίλης Αμανατίδης. Συγγραφέας, μεταφραστής και περφόρμερ. Έχει εκδώσει βιβλία ποίησης, πεζογραφίας, μεταφράσεις και επιμέλειες. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει μια multimedia performance με τίτλο ≪Τρικυμία: ένα video game≫ βασισμένη στο υπό έκδοση βιβλίο του ≪7: ποίηση για videogames≫ (εκδόσεις Νεφέλη).

Γιώργος Δρίβας. Η δουλειά του μοιράζεται μεταξύ κινηματογράφου και βιντεοτέχνης, έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, ενώ έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει την ταινία του Empirical Data και θα συζητήσει με το κοινό.

Δήμητρα Κωτούλα. Ποιήτρια και μεταφράστρια των Louise Gluck, Jorie Graham, Sharon Olds. Στο DaseinFest2011 θα επιχειρήσει ένα σύντομο σχόλιο στο ≪σχεδιασμό≫ και την ≪οικοδόμηση≫ ενός ποιήματος με αφορμή δείγματα γραφής δημοσιευμένα αλλά και αδημοσίευτα.

Julia Fiedorczuk (Πολωνία). Ποιήτρια, μεταφράστια. Διδάσκει αμερικανική λογοτεχνία στο παν/μιο της Βαρσοβίας. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης, με τελευταίο το Tlen, για το οποίο της απονεμήθηκε το βραβείο Biuro Literackie 2009. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, σουηδικά και σλοβενικά. Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από τη συνολική δουλειά της. Μια βραδιά με τίτλο ≪Lovers against a blue background≫.

Κωνσταντίνος Μπούρας. Έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και θέατρο. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει ένα υβριδικό κείμενο από την ανέκδοτη δουλειά του προσεγγίζοντας την αρχαιότητα, τα αρχιτεκτονικά μνημεία, την περιπλάνηση, τη διάχυση της κειμενικής και αφηγηματικής ταυτότητας.

Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης. Πεζογράφος Έχει γράψει τα βιβλία ≪Η συνάντηση≫ (Ίνδικτος, 2002), ≪Βαθύ πηγάδι≫ (Ίνδικτος, 2003), ≪O βαθμός δυσκολίας≫ (Ίνδικτος, 2004), ≪Παραβολή≫ (Καστανιώτης, 2006), ≪Η εφεύρεση της σκιάς≫ (Καστανιώτης, 2008). Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από την ανέκδοτη δουλειά του. Ένα εργαστήριο του συγγραφέα.

Κωνσταντίνος Ματσούκας. Συγγραφέας, κριτικός και textile artist. Το 2007 εκδόθηκε το βιβλίο του ≪Ημερολόγια χρήσης≫ (εκδόσεις Μελάνι). Στο DaseinFest2011 προβληματίζεται με αφορμή τον διχασμό του υποκειμένου μέσα από τον Λακάν και τις έρευνες της σύγχρονης νευροβιολογίας στους κατοπτρικούς νευρώνες (mirror neurons). Μια παρουσίαση με τίτλο ≪Ενδοοργανικοί καθρέφτες / Μίμηση-Αυτισμός / Πρωτογενής Ναρκισσισμός≫.

Σπύρος Παλούκης. Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία του: ≪Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά≫ (εκδόσεις Μαγικό Κουτί), το λεύκωμα ≪Έδεσσα≫ και ≪Daydreaming: Εκατό Έλληνες του Βελγίου ονειρεύονται την Ελλάδα≫. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει τη διαδρομή από το βιβλίο του ≪Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά≫ ως το ≪Daydreaming≫.  (θεματικός πυρήνας: Λογοτεχνία - Πόλη - Αρχιτεκτονική)

Αποστόλης Αρτινός. Συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Από τις εκδόσεις Σμίλη κυκλοφορεί το βιβλίο του ≪Βίος ιδεόληπτος≫, δημοσιεύει κριτική βιβλίου στις εφημερίδες Αυγή και Ελευθεροτυπία και είναι ο συγγραφέας του blog Λεξήματα. Στο DaseinFest2011 αναζητά το εύθραυστο ίχνος του τόπου μέσα από τις αδύναμες αλλά και αδύνατες εγγραφές του. Το ανεντόπιστο του Πραγματικού του στην αδιαφάνεια της επιθυμίας. Μια ανάγνωση με τίτλο ≪Η τοπογραφία του πόθου≫.

Νίκος Βλαντής. Συγγραφέας. Έχουν εκδοθεί δέκα βιβλία του. Τελευταίο του έργο το δοκίμιο ≪Tractatus Magico-philosophicus≫. Στο DaseinFest2011 θα αναφερθεί στα ουτοπικά του μυθιστορήματα ≪Writersland≫ και ≪Λήθη≫, εξετάζοντας τη σχέση Αρχιτεκτονικής και Λογοτεχνίας υπό την ιδιότητα του συγγραφέα αλλά και του διδάκτορα πολεοδόμου. Μια ανάγνωση με τίτλο ≪Η αρχιτεκτονική της Ουτοπίας - Ο φανταστικός σχεδιασμός του χώρου και η χωρο-γραφία του ανύπαρκτου≫. Κατά τη διάρκεια του DaseinFest2011 ο Νίκος Βλαντής θα παρουσιάσει το νέο πρωτοποριακό έργο του, το βιβλίο-site Κοσμο-Ρεύμα www.cosmowave.gr

Zoe Skoulding (Ουαλία). Ποιήτρια, περφόρμερ και μουσικός. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο παν/μιο της Ουαλίας. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης με τελευταίο το «Remains of a Future City≫ (2008). Συμμετέχει στην ομάδα ψυχογεωγραφικής εξερεύνησης ≪Parking non Stop≫. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει μια πολυμεσική περφόρμανς σε συνεργασία με τον sound artist Alan Holmes.

Sanna Karlstrom (Φινλανδία). Ποιήτρια. Έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία ποίησης, με πιο πρόσφατο το ≪Harry Harlow’n rakkauselamat≫. Έχει μεταφραστεί εκτενώς, συμμετέχει σε πολλές ανθολογίες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και της έχει απονεμηθεί το βραβείο Helsingin Sanomat 2004. Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από το βιβλίο της ≪Architect≫.

Κώστας Χριστόπουλος. Εικαστικός καλλιτέχνης. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικές. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ≪Φιλοπάππου≫. Στο DaseinFest2011 προτείνει μια διαδρομή μέσα από επιλεγμένα εικαστικά έργα, στα οποία γίνονται εμφανείς διαφοροποιήσεις που σχετίζονται με την εγκατάλειψη της θρησκευτικής αναφοράς του κόσμου. Μια εγκατάλειψη που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα έργα παράγονται και γίνονται κατανοητά.

Alan Holmes (Ουαλία). Καλλιτέχνης, μουσικός και δισκογραφικός παραγωγός. Έχει μακρά διαδρομή σε συγκροτήματα που εκτείνονται από την ψυχεδέλεια και το πανκ ως την experimental σκηνή με το τελευταίο του συγκρότημα Ectogram. Στο DaseinFest2011 θα πραγματοποιήσει μια κοινή performance με τη Zoe Skoulding.

(Μεμονωμένα Έργα)

Metropoetica - Οι γυναίκες γράφουν την πόλη. Ένα ευρωπαϊκό project επισκέπτεται την Αθήνα εξερευνώντας την αστική εμπειρία μέσα από ιδέες όπως η ψυχογεωγραφία, η πολυγλωσσία, η περιπλάνηση, η έμφυλη ταυτότητα. Μια συνεργασία. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν υπό μορφή πολυμεσικού αρχείου κατά τη διάρκεια του DaseinFest2011.

The Confession Session Project. Πενήντα δύο άνθρωποι σ’ ένα μπαρ αφηγούνται πενήντα δύο ιστορίες. Πενήντα δύο μικρά κινηματογραφικά πορτρέτα εξομολογητικού χαρακτήρα, ως φιλοσοφικό παιχνίδι για τον τρόπο που τα γεγονότα και οι αρχές μας καθορίζουν τις αποφάσεις και τις πράξεις μας. Ένα project των Άλκη και Κώστα Γούναρη.

Μόνο οι Λέξεις Συνεχίζουν. Το βασισμένο στο ≪Confession Session≫ ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci, του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2011.

The Fleeting City. Μια εγκατάσταση ήχου, ειδικά σχεδιασμένη για το υπόγειο του Dasein από τον Alan Holmes, συνδυάζει ηχογραφήσεις από αστικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο.

(Παρουσιάσεις βιβλίων)

Χάρης Βλαβιανός, ≪Τα σονέτα της συμφοράς≫, εκδόσεις Πατάκη.

Γιώργος Χαντζής, ≪Μπέλλα Μπουμ≫, εκδόσεις Publibook.

Τζούλια Γκανάσου, ≪Ομφάλιος Λώρος≫, εκδόσεις Γκοβόστη.

 

Επικοινωνία: Χρήστος Χρυσόπουλος cchrissopoulos@hotmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων και για να πληροφορηθείτε τις ώρες έναρξης των εκδηλώσεων επισκεφθείτε http://daseinfest.blogspot.com/ και http://www.dasein.gr

 

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίος και Πολιτεία #11: Η Σώτη Τριανταφύλλου, ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Βίος και Πολιτεία #11: Η Σώτη Τριανταφύλλου, ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Στο 11ο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, με τον Κώστα Κατσουλάρη θα συνομιλήσει η συγγραφέας και ιστορικός Σώτη Τριανταφύλλου, σε μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης, από τα παιδικά της χρόνια στην Κυψέλη μέχρι τα νεανικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη, τη ζωή της στο Παρίσι, τα ταξίδια της...

Βίος και Πολιτεία #10: Ο Παναγής Παναγιωτόπουλος ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Βίος και Πολιτεία #10: Ο Παναγής Παναγιωτόπουλος ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Στο 10ο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, με τον Κώστα Κατσουλάρη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και πανεπιστημιακός Παναγής Παναγιωτόπουλος. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά, την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ.

Επιμέλεια: Book Press

Βίος ...

Αυτή είναι η βραχεία λίστα για το Βραβείο Μπούκερ 2023

Αυτή είναι η βραχεία λίστα για το Βραβείο Μπούκερ 2023

Οι έξι συγγραφείς που επιλεχτήκαν από την κριτική επιτροπή «παρουσιάζουν έργα εντυπωσιακής δομής». Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο πρωτοεμφανιζόμενοι πεζογράφοι. Στη φωτογραφία, η υποψήφια Σάρα Μπερνστάιν [Sarah Bernstein].

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το ζοφερό «Σπίτι» του Δημήτρη Καραντζά, στη Στέγη (κριτική)

Το ζοφερό «Σπίτι» του Δημήτρη Καραντζά, στη Στέγη (κριτική)

Την ώρα που το ευρύ τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί με ενδιαφέρον κάποιες εξαιρετικές σειρές του Netflix και της HBO, όμως δεν ενοχλείται καθόλου από τα νέα ελληνικά σήριαλ, που σταθερά θέματά τους έχουν «τη βεντέτα, την τιμή της αδερφής και την κατσίκα του γείτονα» -όπως εύγλωττα είπε σε συνέντευξή του-, ο Δημήτρης Κ...

«Ο Πολωνός» του Τζ.Μ. Κουτσί (προδημοσίευση)

«Ο Πολωνός» του Τζ.Μ. Κουτσί (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Τζ.Μ. Κουτσί [J.M. Coetzee] «Ο Πολωνός» (μτφρ. Χριστίνα Σωτηροπούλου), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

Βίος και Πολιτεία #11: Η Σώτη Τριανταφύλλου, ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Βίος και Πολιτεία #11: Η Σώτη Τριανταφύλλου, ζωντανά από το «υπόγειο» της Πολιτείας

Στο 11ο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, με τον Κώστα Κατσουλάρη θα συνομιλήσει η συγγραφέας και ιστορικός Σώτη Τριανταφύλλου, σε μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης, από τα παιδικά της χρόνια στην Κυψέλη μέχρι τα νεανικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη, τη ζωή της στο Παρίσι, τα ταξίδια της...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Ο μάγος» του Κολμ Τόιμπιν (προδημοσίευση)

«Ο μάγος» του Κολμ Τόιμπιν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευσητο από το μυθιστόρημα του Κολμ Τόιμπιν [Colm Tóibín] «Ο μάγος» (μτφρ. Αθηνά Δημητριάδου), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Λίμπεκ, 1892

Η ορχήστρα έπαιζε το Πρ...

«Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα» του Σον Μπίθελ (προδημοσίευση)

«Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα» του Σον Μπίθελ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Σον Μπίθελ [Shaun Bythell] «Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα» (μτφρ. Μαριάννα Καλέμη) το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Key Books.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Τύπος τρία

ΕΙΔΟΣ: PARENTE...

«Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» του Βαγγέλη Μαργιωρή (προδημοσίευση)

«Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» του Βαγγέλη Μαργιωρή (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Μαργιωρή «Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα», το οποίο κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

«Ήρωες, μίξερ, μανταλάκια, σερβιέτες…» Μέσα στο ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μεσογειακό νουάρ, δικαστικό θρίλερ, whodunnit κι ένα ασήμαντο περιστατικό: 4 δυνατά ευρωπαϊκά αστυνομικά μυθιστορήματα

Μεσογειακό νουάρ, δικαστικό θρίλερ, whodunnit κι ένα ασήμαντο περιστατικό: 4 δυνατά ευρωπαϊκά αστυνομικά μυθιστορήματα

Τέσσερα πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα ανανεώνουν τις γνωστές υποκατηγορίες της αστυνομικής λογοτεχνίας. «Η σκοτεινή μούσα» του Άρμιν Έρι, «Ο κώδικας του θησαυρού» της Τζάνις Χάλετ, «Θάνατος ενός ταξιδιώτη» του Ντιντιέ Φασέν και «Η στρατηγική του πεκινουά» του Αλέξις Ραβέλο.

Γράφει η Χίλ...

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Επιλογές από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών, θεάτρου, δοκιμίων, μελετών και γκράφικ νόβελ.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Επιλέξαμε και φέτος όχι την εξαντλητική παρουσίαση των νέων εκδόσεων αλλά την στ...

22 σημαντικοί συγγραφείς που έγραψαν μόνο ένα μυθιστόρημα

22 σημαντικοί συγγραφείς που έγραψαν μόνο ένα μυθιστόρημα

Τι κοινό θα μπορούσε να έχει η Έμιλι Μπροντέ [Emily Brontë] με τον Χουάν Ρούλφο [Juan Rulfo] και τον εικονιζόμενο Άρη Αλεξάνδρου; Και οι τρεις τους, όπως και πολλοί ακόμα σημαντικοί συγγραφείς, έγραψαν και εξέδωσαν ένα μόνο μυθιστόρημα στη διάρκεια της ζωής τους, που ωστόσο αρκούσε για να τους καθιερώσει στο λογοτεχ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

22 Σεπτεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Επιλογές από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών, θεάτρου, δοκιμίων, μελετών και γκράφικ νόβελ. Επιμέλεια: Κώστας Αγορα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ