DaseinFest250

Για τέταρτη χρονιά φέτος, ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος, το ευρωπαϊκό δίκτυο Literature Across Frontiers, το ΕΚΕΜΕΛ και o πολυχώρος Dasein διοργανώνουν το DaseinFest, το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που φιλοξενεί σε σταθερή βάση νέους ξένους συγγραφείς στην Αθήνα και τους φέρνει σε "διάλογο" με νέους έλληνες δημιουργούς -όχι μόνο συγγραφείς, αλλά και εικαστικούς καλλιτέχνες, δοκιμιογράφους και ποιητές- σε ένα τετραήμερο πολυμεσικών εκδηλώσεων αλλά και συζητήσεων με το κοινό. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι πάντοτε ελεύθερη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ιδέα του DaseinFest είναι πνευματικό τέκνο του συγγραφέα Χρήστου Χρυσόπουλου και της Αλεξάνδρας Μπούχλερ διευθύντριας του ευρωπαϊκού δίκτυου Literature Across Frontiers. Ξεκίνησε το 2008 στο Dasein Philosophy Cafe στην πλατεία Εξαρχείων και έκτοτε έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Το DaseinFest επιμελείται κάθε χρόνο ένα σύντομο αφιέρωμα στους προσκεκλημένους συγγραφείς σε συνεργασία με το περιοδικό Εντευκτήριο. Συνεργάζεται με Φεστιβάλ και Εκθέσεις Βιβλίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με ελληνικά πανεπιστήμια, περιοδικά και e-zines, πρεσβείες και πολιτιστικούς οργανισμούς. Οι ξένοι καλεσμένοι του, μεταφράζονται πάντοτε για πρώτη φορά στα ελληνικά από το ΕΚΕΜΕΛ ειδικά για την φεστιβάλ και μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Αθήνα φιλοξενούνται στο “Σπίτι της λογοτεχνίας” στην Πάρο.

Τα προηγούμενα χρόνια, από τη Διεθνή Λογοτεχνική Συνάντηση DaseinFest έχουν προσκληθεί ξένοι συγγραφείς όπως οι Άλεξ Επστάιν (Ισραήλ), Νόρα Ίκστενα (Λετονία),  Ίνγκριντ Στορχόλμεν (Νορβηγία), Ιβάν Χριστόβ (Βουλγαρία), Τομ Τσίβερς (Βρετανία), Γιόκσε Τσελεμπίογλου (Τουρκία) και άλλοι, καθώς και πολλοί ≪δικοί μας≫ όπως οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Χάρης Βλαβιανός, Ηλίας Μαγκλίνης, Φοίβη Γιαννίση και άλλοι.

Έχουν γίνει συνεργασίες με φεστιβάλ και φορείς όπως το ΕΚΕΒΙ, Διεθνείς Εκθέσεις βιβλίου Θεσ/κης και Κων/πολης, Φεστιβάλ Εδιμβούργου, ΑΠΘ, Βρετανικό Συμβούλιο, περιοδικό και πολυχώρος Εντευκτήριο στη Θεσ/κη, συμμετοχές σε διεθνή projects όπως τα Word-express και Metropoetica , αφιερώματα στη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, στο Βήμα και σε άλλα έντυπα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4-8 ΜΑΙΟΥ 2011

Το πενθήμερο πρόγραμμα του 2011 φιλοξενεί 18 προσκεκλημένους από την Ελλάδα (Αθήνα, Έδεσσα, Θεσ/κη), την Πολωνία, τη Βρετανία και τη Φινλανδία σε ένα τετραήμερο που περιλαμβάνει:

  • δίγλωσσες αναγνώσεις (στα ελληνικά και τη μητρική γλώσσα κάθε

προσκεκλημένου)

  • performances με τη χρήση πολυμέσων
  • συζητήσεις με το κοινό
  • κινηματογραφικές προβολές
  • παρουσιάσεις βιβλίων
  • Workshop στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Metropoetica· μια ειδικά σχεδιασμένη για τον χώρο του Dasein ηχητική εγκατάσταση του άγγλου sound artist Alan Holmes
  • ειδικό θεματικό πυρήνα με θέμα ≪Λογοτεχνία - Πόλη – Αρχιτεκτονική≫

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Τετάρτη 4 Μαΐου – Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Βασίλης Αμανατίδης. Συγγραφέας, μεταφραστής και περφόρμερ. Έχει εκδώσει βιβλία ποίησης, πεζογραφίας, μεταφράσεις και επιμέλειες. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει μια multimedia performance με τίτλο ≪Τρικυμία: ένα video game≫ βασισμένη στο υπό έκδοση βιβλίο του ≪7: ποίηση για videogames≫ (εκδόσεις Νεφέλη).

Γιώργος Δρίβας. Η δουλειά του μοιράζεται μεταξύ κινηματογράφου και βιντεοτέχνης, έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, ενώ έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει την ταινία του Empirical Data και θα συζητήσει με το κοινό.

Δήμητρα Κωτούλα. Ποιήτρια και μεταφράστρια των Louise Gluck, Jorie Graham, Sharon Olds. Στο DaseinFest2011 θα επιχειρήσει ένα σύντομο σχόλιο στο ≪σχεδιασμό≫ και την ≪οικοδόμηση≫ ενός ποιήματος με αφορμή δείγματα γραφής δημοσιευμένα αλλά και αδημοσίευτα.

Julia Fiedorczuk (Πολωνία). Ποιήτρια, μεταφράστια. Διδάσκει αμερικανική λογοτεχνία στο παν/μιο της Βαρσοβίας. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης, με τελευταίο το Tlen, για το οποίο της απονεμήθηκε το βραβείο Biuro Literackie 2009. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, σουηδικά και σλοβενικά. Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από τη συνολική δουλειά της. Μια βραδιά με τίτλο ≪Lovers against a blue background≫.

Κωνσταντίνος Μπούρας. Έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και θέατρο. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει ένα υβριδικό κείμενο από την ανέκδοτη δουλειά του προσεγγίζοντας την αρχαιότητα, τα αρχιτεκτονικά μνημεία, την περιπλάνηση, τη διάχυση της κειμενικής και αφηγηματικής ταυτότητας.

Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης. Πεζογράφος Έχει γράψει τα βιβλία ≪Η συνάντηση≫ (Ίνδικτος, 2002), ≪Βαθύ πηγάδι≫ (Ίνδικτος, 2003), ≪O βαθμός δυσκολίας≫ (Ίνδικτος, 2004), ≪Παραβολή≫ (Καστανιώτης, 2006), ≪Η εφεύρεση της σκιάς≫ (Καστανιώτης, 2008). Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από την ανέκδοτη δουλειά του. Ένα εργαστήριο του συγγραφέα.

Κωνσταντίνος Ματσούκας. Συγγραφέας, κριτικός και textile artist. Το 2007 εκδόθηκε το βιβλίο του ≪Ημερολόγια χρήσης≫ (εκδόσεις Μελάνι). Στο DaseinFest2011 προβληματίζεται με αφορμή τον διχασμό του υποκειμένου μέσα από τον Λακάν και τις έρευνες της σύγχρονης νευροβιολογίας στους κατοπτρικούς νευρώνες (mirror neurons). Μια παρουσίαση με τίτλο ≪Ενδοοργανικοί καθρέφτες / Μίμηση-Αυτισμός / Πρωτογενής Ναρκισσισμός≫.

Σπύρος Παλούκης. Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία του: ≪Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά≫ (εκδόσεις Μαγικό Κουτί), το λεύκωμα ≪Έδεσσα≫ και ≪Daydreaming: Εκατό Έλληνες του Βελγίου ονειρεύονται την Ελλάδα≫. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει τη διαδρομή από το βιβλίο του ≪Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά≫ ως το ≪Daydreaming≫.  (θεματικός πυρήνας: Λογοτεχνία - Πόλη - Αρχιτεκτονική)

Αποστόλης Αρτινός. Συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Από τις εκδόσεις Σμίλη κυκλοφορεί το βιβλίο του ≪Βίος ιδεόληπτος≫, δημοσιεύει κριτική βιβλίου στις εφημερίδες Αυγή και Ελευθεροτυπία και είναι ο συγγραφέας του blog Λεξήματα. Στο DaseinFest2011 αναζητά το εύθραυστο ίχνος του τόπου μέσα από τις αδύναμες αλλά και αδύνατες εγγραφές του. Το ανεντόπιστο του Πραγματικού του στην αδιαφάνεια της επιθυμίας. Μια ανάγνωση με τίτλο ≪Η τοπογραφία του πόθου≫.

Νίκος Βλαντής. Συγγραφέας. Έχουν εκδοθεί δέκα βιβλία του. Τελευταίο του έργο το δοκίμιο ≪Tractatus Magico-philosophicus≫. Στο DaseinFest2011 θα αναφερθεί στα ουτοπικά του μυθιστορήματα ≪Writersland≫ και ≪Λήθη≫, εξετάζοντας τη σχέση Αρχιτεκτονικής και Λογοτεχνίας υπό την ιδιότητα του συγγραφέα αλλά και του διδάκτορα πολεοδόμου. Μια ανάγνωση με τίτλο ≪Η αρχιτεκτονική της Ουτοπίας - Ο φανταστικός σχεδιασμός του χώρου και η χωρο-γραφία του ανύπαρκτου≫. Κατά τη διάρκεια του DaseinFest2011 ο Νίκος Βλαντής θα παρουσιάσει το νέο πρωτοποριακό έργο του, το βιβλίο-site Κοσμο-Ρεύμα www.cosmowave.gr

Zoe Skoulding (Ουαλία). Ποιήτρια, περφόρμερ και μουσικός. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο παν/μιο της Ουαλίας. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης με τελευταίο το «Remains of a Future City≫ (2008). Συμμετέχει στην ομάδα ψυχογεωγραφικής εξερεύνησης ≪Parking non Stop≫. Στο DaseinFest2011 θα παρουσιάσει μια πολυμεσική περφόρμανς σε συνεργασία με τον sound artist Alan Holmes.

Sanna Karlstrom (Φινλανδία). Ποιήτρια. Έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία ποίησης, με πιο πρόσφατο το ≪Harry Harlow’n rakkauselamat≫. Έχει μεταφραστεί εκτενώς, συμμετέχει σε πολλές ανθολογίες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και της έχει απονεμηθεί το βραβείο Helsingin Sanomat 2004. Στο DaseinFest2011 θα διαβάσει από το βιβλίο της ≪Architect≫.

Κώστας Χριστόπουλος. Εικαστικός καλλιτέχνης. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικές. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ≪Φιλοπάππου≫. Στο DaseinFest2011 προτείνει μια διαδρομή μέσα από επιλεγμένα εικαστικά έργα, στα οποία γίνονται εμφανείς διαφοροποιήσεις που σχετίζονται με την εγκατάλειψη της θρησκευτικής αναφοράς του κόσμου. Μια εγκατάλειψη που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα έργα παράγονται και γίνονται κατανοητά.

Alan Holmes (Ουαλία). Καλλιτέχνης, μουσικός και δισκογραφικός παραγωγός. Έχει μακρά διαδρομή σε συγκροτήματα που εκτείνονται από την ψυχεδέλεια και το πανκ ως την experimental σκηνή με το τελευταίο του συγκρότημα Ectogram. Στο DaseinFest2011 θα πραγματοποιήσει μια κοινή performance με τη Zoe Skoulding.

(Μεμονωμένα Έργα)

Metropoetica - Οι γυναίκες γράφουν την πόλη. Ένα ευρωπαϊκό project επισκέπτεται την Αθήνα εξερευνώντας την αστική εμπειρία μέσα από ιδέες όπως η ψυχογεωγραφία, η πολυγλωσσία, η περιπλάνηση, η έμφυλη ταυτότητα. Μια συνεργασία. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν υπό μορφή πολυμεσικού αρχείου κατά τη διάρκεια του DaseinFest2011.

The Confession Session Project. Πενήντα δύο άνθρωποι σ’ ένα μπαρ αφηγούνται πενήντα δύο ιστορίες. Πενήντα δύο μικρά κινηματογραφικά πορτρέτα εξομολογητικού χαρακτήρα, ως φιλοσοφικό παιχνίδι για τον τρόπο που τα γεγονότα και οι αρχές μας καθορίζουν τις αποφάσεις και τις πράξεις μας. Ένα project των Άλκη και Κώστα Γούναρη.

Μόνο οι Λέξεις Συνεχίζουν. Το βασισμένο στο ≪Confession Session≫ ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci, του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2011.

The Fleeting City. Μια εγκατάσταση ήχου, ειδικά σχεδιασμένη για το υπόγειο του Dasein από τον Alan Holmes, συνδυάζει ηχογραφήσεις από αστικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο.

(Παρουσιάσεις βιβλίων)

Χάρης Βλαβιανός, ≪Τα σονέτα της συμφοράς≫, εκδόσεις Πατάκη.

Γιώργος Χαντζής, ≪Μπέλλα Μπουμ≫, εκδόσεις Publibook.

Τζούλια Γκανάσου, ≪Ομφάλιος Λώρος≫, εκδόσεις Γκοβόστη.

 

Επικοινωνία: Χρήστος Χρυσόπουλος cchrissopoulos@hotmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων και για να πληροφορηθείτε τις ώρες έναρξης των εκδηλώσεων επισκεφθείτε http://daseinfest.blogspot.com/ και http://www.dasein.gr

 

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Γιατί Ψυχανάλυση;» Συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με τη Βίκυ Φλέσσα – Σήμερα: «Γονείς και παιδιά»

«Γιατί Ψυχανάλυση;» Συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με τη Βίκυ Φλέσσα – Σήμερα: «Γονείς και παιδιά»

Στο πλαίσιο του κύκλου «Γιατί Ψυχανάλυση;» 12 συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με την Βίκυ Φλέσσα που διοργανώνονται από τις εκδόσεις Αρμός, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το θέμα είναι «Γονείς και παιδιά».

Επιμέλεια: Book Press

Ο κύκλος συνομιλιών «Γι...

Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στήνουν νέο ΕΚΕΒΙ χωρίς διαβούλευση – Τι καταγγέλλουν οι εκδότες

Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στήνουν νέο ΕΚΕΒΙ χωρίς διαβούλευση – Τι καταγγέλλουν οι εκδότες

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης, στήνει νέο ΕΚΕΒΙ ερήμην εκδοτών και συγγραφέων. Τα σωματεία των εκδοτών καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους για συνάντηση και ζητούν από το υπουργείο, την ύστατη ώρα, να κληθούν για να συνεργαστούν. Φωτογραφία: Το κτίριο που...

«Διάλογοι με την αρχαιότητα»: Μία εκδήλωση για τη βία, τον έρωτα και τα παράδοξα στον ελληνορωμαϊκό κόσμο

«Διάλογοι με την αρχαιότητα»: Μία εκδήλωση για τη βία, τον έρωτα και τα παράδοξα στον ελληνορωμαϊκό κόσμο

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Βία, έρωτας και παράδοξα στον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο. Αναγνώσεις από τους πρόσφατους τόμους της σειράς Διάλογοι με την αρχαιότητα».

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Γιατί Ψυχανάλυση;» Συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με τη Βίκυ Φλέσσα – Σήμερα: «Γονείς και παιδιά»

«Γιατί Ψυχανάλυση;» Συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με τη Βίκυ Φλέσσα – Σήμερα: «Γονείς και παιδιά»

Στο πλαίσιο του κύκλου «Γιατί Ψυχανάλυση;» 12 συνομιλίες για τον ψυχικό μας βίο με την Βίκυ Φλέσσα που διοργανώνονται από τις εκδόσεις Αρμός, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το θέμα είναι «Γονείς και παιδιά».

Επιμέλεια: Book Press

Ο κύκλος συνομιλιών «Γι...

Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στήνουν νέο ΕΚΕΒΙ χωρίς διαβούλευση – Τι καταγγέλλουν οι εκδότες

Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στήνουν νέο ΕΚΕΒΙ χωρίς διαβούλευση – Τι καταγγέλλουν οι εκδότες

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης, στήνει νέο ΕΚΕΒΙ ερήμην εκδοτών και συγγραφέων. Τα σωματεία των εκδοτών καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους για συνάντηση και ζητούν από το υπουργείο, την ύστατη ώρα, να κληθούν για να συνεργαστούν. Φωτογραφία: Το κτίριο που...

«Αστικά βήματα» του Γιώργου Ν. Θεοχάρη (κριτική)

«Αστικά βήματα» του Γιώργου Ν. Θεοχάρη (κριτική)

Για την ποιητική και φωτογραφική συλλογή του Γιώργου Ν. Θεοχάρη «Αστικά βήματα» (εκδ. ΑΩ). Στην κεντρική εικόνα, φωτογραφία του Thorsten Koch.

Γράφει η Διώνη Δημητριάδου

Αναπαράσταση συναισθημάτων με λόγο και ε...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Ο Βασίλης –ψευδώνυμο Γιάννης– στην αριστερά (1971 - 2008)» του Θόδωρου Σούμα (προδημοσίευση)

«Ο Βασίλης –ψευδώνυμο Γιάννης– στην αριστερά (1971 - 2008)» του Θόδωρου Σούμα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το πεζογράφημα - πολιτική μαρτυρία του Θόδωρου Σούμα, «Ο Βασίλης –ψευδώνυμο Γιάννης– στην αριστερά (1971 - 2008)» το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...
«Τις μέρες που λιγόστευε το φως» του Όιγκεν Ρούγκε (προδημοσίευση)

«Τις μέρες που λιγόστευε το φως» του Όιγκεν Ρούγκε (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Όιγκεν Ρούγκε [Eugen Ruge] «Τις μέρες που λιγόστευε το φως» (μτφρ. Τεό Βότσος), το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

1 ΟΚΤΩΒΡΙ...

«Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

«Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη συλλογή διηγημάτων του Μιχάλη Μακρόπουλου «Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον», που θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Κίχλη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Γιανγκσὶ-ντιέναο (τρεῖς σκηνὲς)  ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

7 μυθιστορήματα από όλον τον κόσμο για τους φίλους του φανταστικού

7 μυθιστορήματα από όλον τον κόσμο για τους φίλους του φανταστικού

Πρώτος μήνας του νέου έτους και πριν δούμε τι θα φέρει η φετινή πραγματικότητα ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας ένα φανταστικό λογοτεχνικό ταξίδι. Οι εκδόσεις Βακχικόν προτείνουν επτά μυθιστορήματα για τους φίλους του φανταστικού. Γιατί η φαντασία σε πάει παντού...

Επιμέλεια: Book Press

...
Γουίλιαμ Χ. Γκας: «Τα δώδεκα σημαντικότερα βιβλία που διάβασα στη ζωή μου»

Γουίλιαμ Χ. Γκας: «Τα δώδεκα σημαντικότερα βιβλία που διάβασα στη ζωή μου»

Στο βιβλίο του με τίτλο «The William H. Gass Reader», ο Αμερικανός πεζογράφος William H. Gass επέλεξε τα δώδεκα βιβλία που διαμόρφωσαν τη λογοτεχνική ματιά του. Μια λίστα που, όπως σημειώνει και ο ίδιος στην εισαγωγή του, δεν περιλαμβάνει απαραιτήτως τα «δώδεκα καλύτερα βιβλία» που έχει διαβάσει, καθώς «κάθε σπουδαί...

Τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα στην αγγλόφωνη πεζογραφία σύμφωνα με τον Γκάρντιαν

Τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα στην αγγλόφωνη πεζογραφία σύμφωνα με τον Γκάρντιαν

Ο κριτικός λογοτεχνίας της βρετανικής εφημερίδας, Guardian, Robert McCrum επέλεξε τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία γραμμένα στα αγγλικά. Στη λίστα του εντοπίζουμε έργα που θεωρούνται πλέον κλασικά, από συγγραφείς όπως οι Ντίκενς, Μέλβιλ, κ.ά., καθώς και μυθιστορήματα από τους ΝτεΛίλο, Ισιγκούρο, Ροθ, Κουτσί, κ.ά. ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

13 Δεκεμβρίου 2022 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2022

Έφτασε η στιγμή και φέτος για την καθιερωμένη εδώ και χρόνια επιλογή των εκατό από τα καλύτερα βιβλία λογοτεχνίας της χρονιάς που φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος της. Ε

ΦΑΚΕΛΟΙ