baladeur

Αυτά είναι τα σχέδια των εκδόσεων Μεταίχμιο που αφορούν την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, το αστυνομικό, τα δοκίμια και τις υπόλοιπες εκδόσεις για ενηλίκους που θα κυκλοφορήσουν έως τα τέλη του 2021. Mια καλή πρόγευση από τα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν από τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Book Press

Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, μεταξύ των οποίων τα νέα μυθιστορήματα της Σοφίας Νικολαΐδου VOR Πέρα από τον νόμο, του Διονύση Μαρίνου Μπλε ήλιος, της Χριστίνας Πουλίδου Χωρίς πυξίδα και του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου Η συμφιλίωση. Ο Κώστας Β. Κατσουλάρης επιστρέφει με μια αντισυμβατική συλλογή διηγημάτων που έχει τίτλο Αφαίας και Τελαμώνος. Την πρώτη λογοτεχνική απόπειρα της Καλής Δοξιάδη φιλοξενούμε στο νέο μας πρόγραμμα. Το σπίτι στα βράχια είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας της «Μια ιστορία μόνο».

Θα κυκλοφορήσουν επίσης δύο σημαντικές επανεκδόσεις στη σειρά «Σύγχρονη Ελληνική Βιβλιοθήκη» που διεκδικούν νέους αναγνώστες: Το Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακρίβου που πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 και το βραβευμένο μυθιστόρημα του Βασίλη Γκουρογιάννη Κόκκινο στην πράσινη γραμμή, που κυκλοφόρησε το 2009 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βιβλία των τελευταίων δεκαετιών.

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος λογοτέχνης Γιώργος Συμπάρδης καταπιάνεται με ένα βιβλίο που αποθησαυρίζει ΣΚΟΡΠΙΑ κείμενα για συγγραφείς και βιβλία. Πρόκειται για τριάντα κείμενα με έντονο προφορικό χαρακτήρα, όχι εμβριθείς φιλολογικές μελέτες, που έχουν γραφτεί με αφορμή κάποια επανακυκλοφορία ενός παλιότερου έργου.

     

Φεύγοντας από τη λογοτεχνία και περνώντας στην ιστορία, ο συγγραφέας, έγκριτος δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς χρειάστηκε εικοσιπέντε χρόνια έρευνας για να καταλήξει στο αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974, το οποίο αφορά την επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της χώρας μας, ενώ η ιστορικός Μαρία Σπανού στο νέο της βιβλίο Ιστορικά ημιτόνια καταπιάνεται με την Επανάσταση του 1878 στη Θεσσαλία λίγο πριν από την προσάρτησή της στον εθνικό κορμό. Το 1974 του Αντώνη Κλάψη, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εντάσσεται στη σειρά «Χρονιές που σημάδεψαν τη Νεοελληνική Ιστορία» και εστιάζει στο έτος που σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και την απαρχή μιας εντελώς νέας.

Με το νέο του βιβλίο Το όπιο του λαού, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος επιχειρεί μια ανορθόδοξη προσέγγιση στο τελευταίο μεσαιωνικό κατάλοιπο: την πολυπλόκαμη διείσδυση της θρησκείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δημοφιλέστερος και πλέον έγκριτος εκλαϊκευτής αστρονομίας στην Ελλάδα Διονύσης Π. Σιμόπουλος ξεναγεί τον αναγνώστη στον ελληνικό χειμερινό ουρανό με το βιβλίο του Ο ουρανός της Ελλάδας: Χειμώνας.

Τέλος, ένας πρακτικός οδηγός διατροφής με τίτλο Ψυχογαστρονομία: Απολαμβάνοντας τη μαγειρική, τη διατροφή, τη ζωή από την ψυχολόγο Καλλιόπη Εμμανουηλίδου θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε τη φιλοσοφία διατροφής αλλά και μιας ζωής η οποία σέβεται το σώμα μας.

       

Στις προθήκες της ξένης πεζογραφίας οι αναγνώστες θα βρουν βιβλία σπουδαίων σύγχρονων συγγραφέων, καθώς και βιβλία που έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου και διεκδικούν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας.

Πολυμεταφρασμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγαπητή στη χώρα της σε κοινό και κριτικούς, η Γαλλίδα Annie Ernaux παραδίδει με Τα χρόνια το καλύτερο, κατά γενική ομολογία, βιβλίο της, μια «συλλογική αυτοβιογραφία» που καταγράφει το πέρασμα του χρόνου.

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του David Mitchell Utopia Avenue είναι ένα επικό ροκ εν ρολ μυθιστόρημα με το ιδιαίτερο στιλ γραφής του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα, ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της μουσικής που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 14 χώρες. Σε ένα από τα πιο δυνατά έργα της, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 16 χώρες και βρέθηκε στα 20 καλύτερα βιβλία του 2020, η Nicole Krauss, μία από τις σημαντικότερες φωνές της αμερικάνικης λογοτεχνίας, βουτάει ατρόμητη στη μάχη της κατανόησης του Τι σημαίνει να είσαι άντρας.

Η Βρετανίδα Emma Stonex εμπνέεται από αληθινά γεγονότα και δημιουργεί τους Φαροφύλακες, μια ιστορία φαντασμάτων και ταυτόχρονα μια απίθανα καθηλωτική ψυχολογική διερεύνηση, ένα βιβλίο που έγινε αμέσως μπεστ σέλερ και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 22 χώρες.

Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων της Ισπανίδας Mónica Gutiérrez είναι μια ιστορία για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία τους έσωσε, που πρωτοκυκλοφόρησε ηλεκτρονικά το 2017, μέσω μιας πλατφόρμας αυτοέκδοσης, έγινε μια από τις αναπάντεχες επιτυχίες της ισπανικής καραντίνας και εκδόθηκε «παραδοσιακά» από τις Ediciones B τον Οκτώβριο του 2020, ενώ μεταφράζεται ήδη σε διάφορες γλώσσες.

       

Στην κατηγορία της κλασικής λογοτεχνίας θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε Το ημερολόγιο ενός κλέφτη που είναι ίσως το πιο αυθεντικά αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Jean Genet, καθώς και το αριστούργημα του σπουδαίου Γ. Σόμερσετ Μομ Ανθρώπινη δουλεία, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων θα ξαναβρούμε σημαντικά έργα σπουδαίων δημιουργών της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνίας: το ευφυές και απολαυστικό England, England του Βρετανού Julian Barnes, τρία μυθιστορήματα του σπουδαίου Αμερικανού Paul Auster Αόρατος, Το παλάτι του φεγγαριού, Ημερολόγιο του χειμώνα, το θαυμάσιο Mary, μια νοσταλγική ερωτική ιστορία του μετρ της γραφής Vladimir Nabokov, καθώς και τον συγκεντρωτικό τόμο Τόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτι στον οποίο περιλαμβάνονται τρεις συλλογές διηγημάτων του μεγάλου Αμερικανού διηγηματογράφου Raymond Carver.

Στην αστυνομική λογοτεχνία η αγωνία χτυπάει κόκκινο με νέες αφίξεις και νέα βιβλία πολυαγαπημένων συγγραφέων: Ο ροκ σταρ του σκανδιναβικού θρίλερ Jo Nesbo επιστρέφει φέτος το φθινόπωρο δυναμικά με τον Άρχοντα της ζήλιας, μια συλλογή εφτά ιστοριών με κεντρικό θέμα τα πιο δυνατά συναισθήματα και τα πιο άγρια ανθρώπινα ένστικτα. H Σουηδή Susanne Jansson θα απογειώσει την αγωνία μας με τα Σκοτεινά βάθη, ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που καταπιάνεται με τις οικογενειακές σχέσεις, την απώλεια, τον πόνο, τις ίντριγκες και τις αντιπαλότητες που μαστίζουν μια μικρή κοινωνία. Συνεχίζεται η σειρά «Germania» του Γερμανού Harald Gilbers, την οποία έχουν αγαπήσει οι λάτρεις της ιστορικής εκδοχής του είδους, με το πέμπτο βιβλίο που έχει τίτλο Το εξπρές των αρουραίων.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα στη χώρα της, η Νοτιοκορεάτισσα You-Jeong Jeong θεωρείται η διάδοχος του Stephen King στην Κορέα και με το νέο της μυθιστόρημα Εφτά χρόνια σκοτάδι, ένα σκοτεινό, ανατριχιαστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές, εδραιώνει τη θέση της στο στερέωμα του αστυνομικού.

s3.gy.digital metaixmio uploads asset data 20071 978 618 03 2671 0 2
       

Το Ταξί του βραβευμένου Carlos Zanón, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Ισπανίας, το πλέον φιλόδοξο του συγγραφέα, συναρπαστικό και έντονο, μια σύγχρονη Οδύσσεια εμπνευσμένη από τους Clash και τη φιγούρα του Ταξιτζή όπως τον υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σημείωσε τεράστια επιτυχία στη χώρα του.

Ο Arne Dahl συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα μεταξύ των Σουηδών συγγραφέων και επιστρέφει με το τέταρτο βιβλίο Τέσσερα διά τέσσερα της πιο πρόσφατης, ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς με το γνωστό πρωταγωνιστικό δίδυμό του, τους Σαμ Μπέργερ και Μόλι Μπλουμ.

Με το νέο του βιβλίο Ο διάβολος και τα σκοτεινά νερά, ένα υπερφυσικό μυθιστόρημα α λα Σέρλοκ Χολμς με κάτι από Στίβεν Κινγκ και Άρχοντα των μυγών που αναμενόταν με μεγάλη αδημονία ύστερα από το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ που σημείωσε τεράστια επιτυχία, ο Βρετανός Stuart Turton μας μεταφέρει στο 1634 και αφηγείται ένα μυστήριο επικών διαστάσεων που θα μας αφήσει άφωνους.

Η Σουηδή βασίλισσα των μπεστ σέλερ Camilla Lackberg συμπράττει με τον διασημότερο και πιο περιζήτητο ομιλητή της χώρας της και βραβευμένο πνευματιστή Henrik Fexeus και καταλήγουν σε ένα εκρηκτικό και άκρως σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Το κουτί είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας που μας υπόσχονται οι δύο δημιουργοί οι οποίοι έρχονται να παντρέψουν το παραδοσιακό αστυνομικό μυθιστόρημα με τον αντισυμβατικό πνευματισμό, δίνοντας στα βιβλία της τριλογίας μια μοναδική διάσταση.

Τέλος, πρόκειται να επανεκδοθεί το βιβλίο του Σκοτσέζου συγγραφέα Ian Rankin Στον τάφο κάποιου άλλου.

Βιογραφίες, πολιτικά και ιστορικοκοινωνικά δοκίμια, βιβλία που θα μας κάνουν καλύτερους, αλλά και δοκίμια σύγχρονου προβληματισμού από κορυφαίους διανοούμενους θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία.

Συνεχίζεται η σειρά «Οξυγόνο», που περιλαμβάνει βιβλία που πραγματεύονται θέματα σύγχρονης σκέψης από κορυφαίους συγγραφείς με διεθνή απήχηση, με τρεις νέους τίτλους: με το πρωτότυπο Το Τέλος των Πάντων (…σύμφωνα με την Αστροφυσική) της Αμερικανίδας θεωρητικής αστροφυσικού Κatie Mack η οποία μας ξεναγεί στις πιθανές συντέλειες του κόσμου, με το Εργασία: Η ιστορία του πώς περνάμε τον χρόνο μας του κοινωνικού ανθρωπολόγου James Suzman, μια συναρπαστική διερεύνηση που αμφισβητεί τις θεμελιώδεις παραδοχές μας για το νόημα της εργασίας, και τέλος με ένα από τα πιο ψυχαγωγικά και διαφωτιστικά βιβλία που έχουν ποτέ γραφτεί για τον τρόπο ζωής μας, το Στο σπίτι: Μια περιδιάβαση στην Ιστορία από δωμάτιο σε δωμάτιο, γραμμένο από τον μεγαλύτερο σύγχρονο εκλαϊκευτή συγγραφέα της εποχής μας, τον κορυφαίο Bill Bryson.

       

Στο Χιροσίμα 1945 – Η αντίστροφη μέτρηση: Οι 116 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο, ο βετεράνος δημοσιογράφος και κεντρικός παρουσιαστής του Fox News Sunday συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ ομόλογό του Mitch Weiss και συνθέτουν το πλέον έγκυρο χρονικό μιας από τις πιο καθοριστικές στιγμές της Ιστορίας που όλοι πρέπει να διαβάσουν.

Η Kate Kirkpatrick, λέκτορας Θρησκείας, Φιλοσοφίας και Κουλτούρας στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, αντλεί από αδημοσίευτο υλικό, ημερολόγια και επιστολές και δημιουργεί μια ρηξικέλευθη βιογραφία που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του πώς η Σιμόν ντε Μποβουάρ έγινε το σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Τίτλος: Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ: Μια ολόκληρη ζωή.

Μια εμπνευσμένη περιήγηση στον λαβύρινθο της ύπαρξης μας προσφέρουν η καταξιωμένη υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια και φιλοσοφική σύμβουλος Antonia Macaro και ο μπεστσελερίστας φιλόσοφος Julian Baggini στο διορατικό, συναρπαστικό τους βιβλίο Ζωή: Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους για να τα βγάλεις πέρα.

Τέλος, μετά την τεράστια επιτυχία του Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί, τo Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μωρό: Πώς να μεγαλώσετε το μωρό σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση των μοντεσσοριανών παιδαγωγών Simone Davies και Junnifa Uzodike εστιάζει στη σωστή φροντίδα και ανατροφή του μωρού (0-12 μηνών), ένα απαραίτητο βιβλίο-οδηγός για τους υποψήφιους και νέους γονείς.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα βιβλία και τους συγγραφείς τους.

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize για non-fiction βιβλία θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα, μια από τις υποψήφιες για το βραβείο: η συγγραφέας και αρθρογράφος Ναόμι Κλάιν © The University of British Columbia.

Επιμέλεια: Book Press

...
Ο «Νευρομάντης» του Ουίλιαμ Γκίμπσον μεταφέρεται στην οθόνη: μεγάλο συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα

Ο «Νευρομάντης» του Ουίλιαμ Γκίμπσον μεταφέρεται στην οθόνη: μεγάλο συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του «πατέρα» του Cyberpunk Ουίλιαμ Γκίμπσον [William Gibson] «Νευρομάντης» αναμένεται να γίνει σειρά 10 επεισοδίων από το συνδρομητικό κανάλι Apple TV. Κεντρική εικόνα: ο συγγραφέας Ουίλιαμ Γκίμπσον © Wikipedia. 

Επιμέλεια: Book Press

...
Λογοτεχνικό Βραβείο Δουβλίνου 2024: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα με γνωστούς συγγραφείς

Λογοτεχνικό Βραβείο Δουβλίνου 2024: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα με γνωστούς συγγραφείς

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Δουβλίνου. Κεντρική εικόνα: ο συγγραφέας Σεμπάστιαν Μπάρυ © Faber & Faber. 

Επιμέλεια: Book Press

Ανακοινώθηκε η βρ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize για non-fiction βιβλία θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα, μια από τις υποψήφιες για το βραβείο: η συγγραφέας και αρθρογράφος Ναόμι Κλάιν © The University of British Columbia.

Επιμέλεια: Book Press

...
Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Για τα μυθιστορήματα «Strangers in the Night» (μτφρ. Μυρσίνη Γκανά) της Χέδερ Γουέμπ [Heather Webb], «Τα Μυστήρια της Μις Μόρτον Μόρτον» (μτφρ. Χρήστος Μπαρουξής) της Κάθριν Λόιντ [Catherine Lloyd] και «Κωδικός Coco» (μτφρ. Γιάννης Σπανδωνής) της Τζιόια Ντιλιμπέρτο [Gioia Diliberto]. Τρία μυθιστορήματα που μας μεταφ...

Ο «Νευρομάντης» του Ουίλιαμ Γκίμπσον μεταφέρεται στην οθόνη: μεγάλο συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα

Ο «Νευρομάντης» του Ουίλιαμ Γκίμπσον μεταφέρεται στην οθόνη: μεγάλο συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του «πατέρα» του Cyberpunk Ουίλιαμ Γκίμπσον [William Gibson] «Νευρομάντης» αναμένεται να γίνει σειρά 10 επεισοδίων από το συνδρομητικό κανάλι Apple TV. Κεντρική εικόνα: ο συγγραφέας Ουίλιαμ Γκίμπσον © Wikipedia. 

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

«Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση «Μακγκάφιν», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
37.947408, 23.641584

 «Αφού σου ...


«Το μποστάνι του Μποστ» του Κωνσταντίνου Κυριακού (προδημοσίευση)

«Το μποστάνι του Μποστ» του Κωνσταντίνου Κυριακού (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κυριακού «Το μποστάνι του Μποστ – Μια σύνθεση / συμπλήρωση / διασκευή κειμένων του Μποστ», το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

«Όλα μαύρα» της Δήμητρας Παπαδήμα (προδημοσίευση)

«Όλα μαύρα» της Δήμητρας Παπαδήμα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο της Δήμητρας Παπαδήμα «Όλα μαύρα», το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

«Τι είμαστε εμείς μπροστά σε αυτά τα κτήνη, ρε; Τι είμαστε; Άγιοι. Και φόνο να...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Για τα μυθιστορήματα «Strangers in the Night» (μτφρ. Μυρσίνη Γκανά) της Χέδερ Γουέμπ [Heather Webb], «Τα Μυστήρια της Μις Μόρτον Μόρτον» (μτφρ. Χρήστος Μπαρουξής) της Κάθριν Λόιντ [Catherine Lloyd] και «Κωδικός Coco» (μτφρ. Γιάννης Σπανδωνής) της Τζιόια Ντιλιμπέρτο [Gioia Diliberto]. Τρία μυθιστορήματα που μας μεταφ...

Επανάσταση 1821: 11 βιβλία για τον Αγώνα των Ελλήνων

Επανάσταση 1821: 11 βιβλία για τον Αγώνα των Ελλήνων

Ενόψει της 25ης Μαρτίου, επιλέγουμε έντεκα βιβλία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα περίπλοκλη όσο και μοναδική διαδοχή γεγονότων που ήταν η Ελληνική Επανάσταση. Kεντρική εικόνα: έργο του Λουντοβίκο Λιπαρίνι «Ο όρκος του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι» (περίπου 1850), μουσείο Μπενάκη.

...
Ιστορίες από τη Χώρα των Χρυσανθέμων: 10 λογοτεχνικά έργα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο της Ιαπωνίας

Ιστορίες από τη Χώρα των Χρυσανθέμων: 10 λογοτεχνικά έργα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο της Ιαπωνίας

Όσο μακρινή κι αν φαντάζει η Ιαπωνία, δεν παύει να μας ελκύει, μεταξύ άλλων και για την ιδιαίτερη και τολμηρή λογοτεχνία της. Από τον κλασικό Καουαμπάτα έως τον ευφάνταστο Μουρακάμι, επιλέγουμε δέκα βιβλία που κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα και μπορούν να μας ανοίξουν νέα παράθυρα στον κόσμο του Ανατέλλοντος Ήλιου. K...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

02 Απριλίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών: 20 έργα-ποταμοί από την παγκόσμια λογοτεχνία

Πολύτομα λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα-ποταμοί, βιβλία που η ανάγνωσή τους μοιάζει με άθλο. Έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, επικές αφηγήσεις από την Άπω Ανατ

ΦΑΚΕΛΟΙ