Η προσπάθεια να επιμηκύνουμε τη ζωή μας και να λύσουμε το πρόβλημα του θανάτου
Mark O' Connell
Μτφρ. Γιώργος Στάμου
Κλειδάριθμος 2020
Σελ. 352, τιμή εκδότη €16,60
Πού μας οδηγεί η εμμονή μας με την τεχνολογία;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης για την ανθρωπότητα;
Μήπως τελικά η τεχνολογική πρόοδος μας απειλεί περισσότερο από όσο μας ωφελεί;
Ο δημοσιογράφος Mark O'Connell διερευνά τις συγκλονιστικές (και τρομακτικές) προοπτικές που ανοίγονται όταν σκεφτείτε το σώμα σας ως μια μηχανή. Επισκέπτεται την πρώτη μονάδα κρυογονικής στον κόσμο, για να δει από κοντά πώς έχουν επιλέξει κάποιοι να αποτρέπουν τον θάνατο. Ανακαλύπτει μια μυστική κοινότητα βιοχάκερ που ενισχύουν τις αισθήσεις τους με υποδόρια ηλεκτρονικά εμφυτεύματα. Συναντά μέλη μιας ομάδας που αναζητούν επειγόντως τρόπους για να προστατέψουν την ανθρωπότητα από την ανεξέλεγκτη τεχνητή υπερνοημοσύνη και, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι σημαίνει να είσαι μηχανή, ρίχνει φως στην πανάρχαια επιθυμία μας να υπερβούμε τη φύση μας και μας προτρέπει να στοχαστούμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
«Σαρκαστικά χιουμοριστικό και τεκμηριωμένα εύστοχο... Ο άνθρωπος του μέλλοντος είναι ένα φωτεινό, εκφραστικό οδοιπορικό στην καρδιά του τι σημαίνει για όλους μας να είσαι άνθρωπος σήμερα -και πώς η επιστήμη μπορεί να ορίσει εκ νέου την ανθρώπινη φύση στο μέλλον, για καλό και για κακό.» (NPR Books)
«Μια ιμπρεσιονιστική δημοσιογραφική έρευνα με θέμα τους τεχνο-ουτοπιστές της Σίλικον Βάλεϊ και το κυνήγι του υπέρτατου στόχου: πώς, δραπετεύοντας από το ανθρώπινο σώμα, να φτάσουν στην αθανασία.» (The New York Times)
«Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τις συνέπειες της τεχνολογίας που αναπτύσσεται σήμερα. Ο Mark O'Connell μας παίρνει μαζί του σε μια τρελή κούρσα στη Σίλικον Βάλεϊ και μας δείχνει ότι τα πάντα είναι εφικτά και όλα συμβαίνουν τώρα.» (Newsweek)
Rooney Prize for Irish Literature 2019
Wellcome Book Prize 2018
Φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου βιβλίου εκλαϊκευμένης επιστήμης της Βασιλικής Εταιρείας