europe 4 creators1

«Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς» λανσάρει καμπάνια για να υποστηρίξει την οδηγία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της ΕΕ - Ένα Νέο Κίνημα Καλεί Όλους τους Πολίτες να Διαφυλάξουν τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Η «Ευρώπη για τους Δημιουργούς», μια συμμαχία πολιτών, δημιουργών και οργανώσεων, η οποία μάχεται υπέρ της Οδηγίας Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, έχει λανσάρει ένα κίνημα ευρείας απήχησης, καλώντας τους πολίτες και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων να πάρουν ενεργό μέρος στη συζήτηση και να διασφαλίσουν ότι θα ακουστούν οι φωνές τους.

Η καμπάνια στοχεύει στο να αντικρούσει την παραπληροφόρηση, εξηγώντας τα ζητήματα που διακυβεύονται και το πόσο σημαντική είναι η ψήφος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της Οδηγίας Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ενημερώνοντας και Κινητοποιώντας τους Υποστηρικτές Σχετικά Με το Χάσμα Αξίας (Value Gap)

Είναι μεγάλη η ανάγκη ενημέρωσης γύρω από τα θέμα αυτό, καθώς τα μεγάλα συμφέροντα που αντιμάχονται την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων έχουν δημιουργήσει δήθεν κινήματα και μεγάλες καμπάνιες επιρροής. Το Άρθρο 13 της οδηγίας θα ζητάει από τις πλατφόρμες του Διαδικτύου να διαπραγματεύονται δίκαιες συμβάσεις αδειών με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το αληθινό ζήτημα που πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google και το Facebook θέλουν να αποκρύψουν.

Οι ψηφιακές οικονομικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν υπερβολικά κέρδη, ενώ την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες που εργάζονται προσπαθούν για ένα βασικό εισόδημα.

"Οι ψηφιακές οικονομικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν υπερβολικά κέρδη, ενώ την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες που εργάζονται προσπαθούν για ένα βασικό εισόδημα. Είναι εντελώς άνισoς ο επιμερισμός των εσόδων που αποκομίζονται από τις πλατφόρμες του Διαδικτύου και των χρημάτων που δίνονται στους δημιουργούς, οι οποίοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά έχουν το βάρος για την επιτυχία των έργων», δήλωσε ο Véronique Desbrosses, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συγγραφέων και Συνθετών (GESAC).

Ποια ζητήματα διακυβεύονται;

1. Η δημιουργικότητα. Ενώ η σημερινή συζήτηση επικεντρώνεται στα «memes» και στα «Gifs», αυτές οι μορφές δημιουργικής έκφρασης προστατεύονται ήδη από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν θα επηρεαστούν από τη νέα οδηγία.

2. Η διαφάνεια. Οι συμφωνίες αποδοχών που έχουν συμφωνήσει οι πλατφόρμες Διαδικτύου με τους δημιουργούς περιεχομένου είναι θολές. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δεν προσφέρουν δημόσια στοιχεία σχετικά με αυτή την πτυχή της επιχείρησής τους και οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων επισφραγίζονται με συμφωνητικά που δεν μπορούν να βγουν δημόσια. Η διαφάνεια θα αποτελεί πρωταρχική βάση της συγκεκριμένης οδηγίας.

3. Η ισοτιμία. Οι δωρεάν διαδικτυακές πλατφόρμες εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης. Παρόμοιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: οι πλατφόρμες δωρεάν ροής πληρώνουν τους δημιουργούς 10 φορές λιγότερο απότι οι πλατφόρμες που βασίζονται σε συνδρομές.
"Η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγει αξία 536 δις ευρώ ετησίως. Η αξία αυτή είναι μεγαλύτερη από τα συνδυασμένα έσοδα των τομέων της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τηλεπικοινωνιών και είναι υπεύθυνη για 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Έχουμε εμπλουτίσει τη ζωή των Ευρωπαίων, και τώρα καλούμε την Ευρώπη να δράσει", πρόσθεσε ο Desbrosses.

europe 4 creators5

Το λανσάρισμα της καμπάνιας «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η έναρξη της καμπάνιας αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα σε μια μαζική κινητοποίηση γύρω από την Οδηγία. Τις προσεχείς εβδομάδες, αυτός ο συνασπισμός θα ενώσει οργανώσεις και υποστηρικτές, καθώς την ίδια στιγμή θα παρακινεί και τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη να εμπλέξουν τους ευρωβουλευτές στον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των δημιουργών. Οι αρχικές ενέργειες περιλαμβάνουν:

• Ένα ανοιχτό γράμμα θα σταλεί σε όλα τα Μέλη του Κοινοβουλίου με σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη μάχη
• Στις 5 Σεπτεμβρίου θα οργανωθούν συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη από την οργάνωση συγγραφέων κ.λ.π, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, των καλλιτεχνών και των δημιουργών. Αυτές οι συζητήσεις θα συμπέσουν χρονικά με την κυκλοφορία του νέου κειμένου με θέμα την Οδηγία.
• Εντυπωσιακά events που θα οργανωθούν σε Ευρωπαϊκές πόλεις-κλειδιά πριν την ψήφο της 12ης Σεπτεμβρίου

Η «Ευρώπη για τους Δημιουργούς» ξεκίνησε μια ειδική ιστοσελίδα και ένα νέο λογαριασμό Twitter για να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την Οδηγία και να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές να διαδώσουν το στόχο της συγκεκριμένης καμπάνιας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ευρώπη για τους Δημιουργούς, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.europeforcreators.eu ή παρακολουθήστε τη συζήτηση στο Twitter @EUForCreators με το #EuropeForCreators.

Σχετικά με την καμπάνια «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η 'Ευρώπη για τους Δημιουργούς' συγκεντρώνει τους πολίτες, τους δημιουργούς και τις οργανώσεις που δεσμεύονται να δραστηριοποιηθούν υπέρ της Οδηγίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους δημιουργούς και τους κατόχους δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, συνθετών, μουσικών, τραγουδιστών, ζωγράφων, γλυπτών, διευθυντών παραγωγής, δημοσιογράφων, επιστημόνων και ακαδημαϊκών, υπεύθυνων για περισσότερες από 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη Δημιουργική Βιομηχανία. Ολοι Μαζί, ξεκινούν μια εκστρατεία για να εξηγήσουν γιατί και πώς χρειάζεται η υποστήριξη των υπολοίπων Ευρωπαίων για την ενίσχυση του πολιτισμού και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

europe 4 creators3

Φόβοι για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη

2 στους 3 πολίτες πιστεύουν ότι οι Τεχνολογικοί Γίγαντες έχουν περισσότερη δύναμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι αποτελούν 'θέμα' για τη δημοκρατία.

Δημοσκόπηση σε 8 ευρωπαϊκές χώρες (και στην Ελλάδα) δείχνει ότι οι πολίτες είναι δυναμικά υπέρ της αναγνώρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των media και των δημιουργών

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου, 2018 – To 67% των πολιτών οκτώ ευρωπαϊκών χωρών (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) θεωρούν ότι οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες (Google, Facebook, Amazon κλ) είναι πιο ισχυροί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 61% ότι αποτελούν κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Η έρευνα έγινε σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Ελλάδα ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο στις 12/9 για την Οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι Έλληνες είναι ανάμεσα στους πιο προβληματισμένους για τη δύναμη των τεχνολογικών εταιρειών.

Οι Έλληνες είναι ανάμεσα στους πιο προβληματισμένους για τη δύναμη των τεχνολογικών εταιρειών: εμφανίζουν το πιο υψηλό ποσοστό συμφωνίας στο ότι θα έπρεπε να υιοθετηθεί πιο δίκαιη αμοιβή για τους δημιουργούς (συγγραφείς, μουσικούς κλ) και το πιο υψηλό ποσοστό υπέρ της αποζημίωσης των Μέσων Επικοινωνίας όταν χρησιμοποιείται η δημοσιογραφική τους ύλη.

Η δημοσκόποηση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ευρώπη για τους Δημιουργούς» και δείχνει ότι ένας συντριπτικός αριθμός ερωτηθέντων (87%) υποστηρίζει τη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, με το 37% των ερωτηθέντων να τάσσεται έντονα υπέρ (οι Έλληνες είναι θετικοί κατά 92%).

Η ηλεκτρονική δημοσκόπηση, από την Harris Interactive, απευθύνθηκε σε 6.600 πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών στις οκτώ χώρες, που διαθέτουν το 60% περίπου των ευρωβουλευτών και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συζήτηση για την οδηγία για το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

"Αυτά τα αποτελέσματα είναι απίστευτα εντυπωσιακά. Πρόκειται για μια έκκληση προς τους ευρωβουλευτές, ενόψει της ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στις 12 Σεπτεμβρίου. Η ισορροπία δυνάμεων πρέπει να μετατοπιστεί υπέρ των δημιουργών και των πολιτών». δήλωσε η Véronique Desbrosses, γενική διευθύντρια, στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Συλλόγων Συγγραφέων και Συνθετών (GESAC). "Οι ευρωβουλευτές έχουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα χέρια τους. Οι άνθρωποι έχουν μιλήσει, τώρα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να ενεργήσουν στη πράξη".

europe 4 creators6

Επιπλέον αξιοσημείωτες πληροφορίες από την δημοσκόπηση περιλάμβανουν:

- Το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι πλατφόρμες του Διαδικτύου δεν μοιράζονται δίκαια τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου, των οποίων το περιεχόμενο εμφανίζεται στους ιστότοπούς τους, ενώ οι 'Ελληνες ερωτηθέντες (63%) δηλώνουν έντονα ότι ο σημερινός καταμερισμός εσόδων είναι άδικος
- Το 86% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι πλατφόρμες θα πρέπει να αμείβουν καλύτερα τις οργανώσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

"Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξήχθη ποτέ για να διερευνηθεί η επιρροή των παγκόσμιων τεχνολογικών γίγαντων στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Τα στοιχεία υπογραμμίζουν σαφώς ότι οι πολίτες περιμένουν δράση», δήλωσε ο Jean-Daniel Lévy, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Harris Interactive.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 24 και 30 Αυγούστου 2018 και στην Ελλάδα έγινε σε δείγμα 800 ατόμων. Περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και την καμπάνια EUROPE FOR CREATORS, στη διεύθυνση www.europeforcreators.eu ή στο Twitter @EUForCreators με το #EuropeForCreators.

Σχετικά με την καμπάνια «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η 'Ευρώπη για τους Δημιουργούς' συγκεντρώνει τους πολίτες, τους δημιουργούς και τις οργανώσεις που δεσμεύονται να πολεμήσουν υπέρ της Οδηγίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αντιπροσωπεύουμε τους Ευρωπαίους δημιουργούς και τους κατόχους δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, συνθετών, μουσικών, τραγουδιστών, ζωγράφων, γλυπτών, διευθυντών, παραγωγών, δημοσιογράφων, συγγραφέων, επιστημόνων και ακαδημαϊκών, υπεύθυνοι για περισσότερες από 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη Δημιουργική Βιομηχανία.

europe 4 creators4

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize for Fiction 2024 (όπως και της κατηγορίας Non fiction που θεσμοθετήθηκε από φέτος) θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα: Από αριστερά προς τα δεξιά οι Aube Rey Lescure, Claire Kilroy και V. V. Ganeshananthan.

Επιμέλεια: ...

Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Βιβλιοπάρτι στο rooftop με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Βιβλιοπάρτι στο rooftop με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος διοργανώνουν το Σάββατο 27 Απριλίου (από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.) bookparty στο rooftop του ξενοδοχείου Brown Acropol, Πειραιώς 1, Αθήνα. Κεντρική εικόνα: istock (Getty).

Επιμέλεια: Book Press ...

«Βίος και Πολιτεία»: Ο κοινωνιολόγος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζωντανά από το «υπόγειο»

«Βίος και Πολιτεία»: Ο κοινωνιολόγος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζωντανά από το «υπόγειο»

Στο 36ο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων στο Βιβλιοπωλείο της Πολιτείας με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου και της σκέψης, o Κώστας Κατσουλάρης θα συνομιλήσει με τον καθηγητή κοινωνολογίας στο Πανεπιστήμιων Αθηνών Νίκο Παναγιωτόπουλο, με αφορμή την έκδοση σε βιβλίο της έρευνάς του Παιδί και Ανάγνωσ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

«Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Women's Prize for Fiction 2024

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize for Fiction 2024 (όπως και της κατηγορίας Non fiction που θεσμοθετήθηκε από φέτος) θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα: Από αριστερά προς τα δεξιά οι Aube Rey Lescure, Claire Kilroy και V. V. Ganeshananthan.

Επιμέλεια: ...

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

Για το βιβλίο «Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ [Guadalupe Nettel] (μτφρ. Νάννα Παπανικολάου, εκδ. Ίκαρος). Kεντρική εικόνα: έργο της street artist Οla Volo © olavolo.com.

Γράφει η Φανή Χατζή

Όσο η άποψη ότι ο γενε...

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

Για το ντοκιμαντέρ «TACK» (παραγωγή Onassis Culture) της Βάνιας Τέρνερ με πρωταγωνίστριες τη Σοφία Μπεκατώρου, που πρώτη ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, και την Αμαλία Προβελεγγίου, της οποίας η καταγγελία για βιασμό από τον προπονητή της από τα έντεκά της οδήγησε στην πρώτη δίκη-ορόσημο όχι μόνο για τη δικαίωσή της αλ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου «Μαργαρίτα Ιορδανίδη», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου από τις εκδόσεις Κίχλη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Εἶχαν πιάσει γιὰ τὰ καλὰ οἱ ζέστες, καὶ τὴν ἑπόμενη Κυριακὴ κανόνισαν ν...

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Αντρές Μοντέρο [Andrés Montero] «Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» (μτφρ. Μαρία Παλαιολόγου), το οποίο κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η μονομαχ...

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Ολίβια Μάνινγκ [Olivia Manning] «Σχολείο για την αγάπη» (μτφρ. Φωτεινή Πίπη), το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Όταν έφτασαν στην κορυφή του λό...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Υπάρχει μια «μικρή» ή μια «σύντομη» ιστορία για το… οτιδήποτε. Οι τίτλοι βιβλίων που επιχειρούν (και καταφέρνουν) να συμπυκνώσουν μεγάλα θέματα σε, συνήθως, ολιγοσέλιδα βιβλία είναι πάρα πολλοί. Εντυπωσιακά πολλοί. Στην παρακάτω πολύ ενδεικτική επιλογή είκοσι ενός βιβλίων μπορεί καν...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) επιλέγουμε 12 βιβλία που μας βάζουν στα ενδότερα της λογοτεχνίας και μας συνοδεύουν στο ταξίδι της ανάγνωσης.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

Στις 23 Απριλίου γιορτάζουν τα βιβλ...

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Πέντε μελέτες αναδεικνύουν τις νομικές και κοινωνικές διαστάσεις των γυναικοκτονιών και συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτίων που προκαλούν την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας. Επειδή οι γυναικτοκτονίες δεν είναι «εγκλήματα πάθους» αλλά ανθρωποκτονίες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Γράφει η Φανή Χ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ