europe 4 creators1

«Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς» λανσάρει καμπάνια για να υποστηρίξει την οδηγία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της ΕΕ - Ένα Νέο Κίνημα Καλεί Όλους τους Πολίτες να Διαφυλάξουν τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Η «Ευρώπη για τους Δημιουργούς», μια συμμαχία πολιτών, δημιουργών και οργανώσεων, η οποία μάχεται υπέρ της Οδηγίας Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, έχει λανσάρει ένα κίνημα ευρείας απήχησης, καλώντας τους πολίτες και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων να πάρουν ενεργό μέρος στη συζήτηση και να διασφαλίσουν ότι θα ακουστούν οι φωνές τους.

Η καμπάνια στοχεύει στο να αντικρούσει την παραπληροφόρηση, εξηγώντας τα ζητήματα που διακυβεύονται και το πόσο σημαντική είναι η ψήφος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της Οδηγίας Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ενημερώνοντας και Κινητοποιώντας τους Υποστηρικτές Σχετικά Με το Χάσμα Αξίας (Value Gap)

Είναι μεγάλη η ανάγκη ενημέρωσης γύρω από τα θέμα αυτό, καθώς τα μεγάλα συμφέροντα που αντιμάχονται την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων έχουν δημιουργήσει δήθεν κινήματα και μεγάλες καμπάνιες επιρροής. Το Άρθρο 13 της οδηγίας θα ζητάει από τις πλατφόρμες του Διαδικτύου να διαπραγματεύονται δίκαιες συμβάσεις αδειών με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το αληθινό ζήτημα που πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google και το Facebook θέλουν να αποκρύψουν.

Οι ψηφιακές οικονομικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν υπερβολικά κέρδη, ενώ την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες που εργάζονται προσπαθούν για ένα βασικό εισόδημα.

"Οι ψηφιακές οικονομικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν υπερβολικά κέρδη, ενώ την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες που εργάζονται προσπαθούν για ένα βασικό εισόδημα. Είναι εντελώς άνισoς ο επιμερισμός των εσόδων που αποκομίζονται από τις πλατφόρμες του Διαδικτύου και των χρημάτων που δίνονται στους δημιουργούς, οι οποίοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά έχουν το βάρος για την επιτυχία των έργων», δήλωσε ο Véronique Desbrosses, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συγγραφέων και Συνθετών (GESAC).

Ποια ζητήματα διακυβεύονται;

1. Η δημιουργικότητα. Ενώ η σημερινή συζήτηση επικεντρώνεται στα «memes» και στα «Gifs», αυτές οι μορφές δημιουργικής έκφρασης προστατεύονται ήδη από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν θα επηρεαστούν από τη νέα οδηγία.

2. Η διαφάνεια. Οι συμφωνίες αποδοχών που έχουν συμφωνήσει οι πλατφόρμες Διαδικτύου με τους δημιουργούς περιεχομένου είναι θολές. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δεν προσφέρουν δημόσια στοιχεία σχετικά με αυτή την πτυχή της επιχείρησής τους και οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων επισφραγίζονται με συμφωνητικά που δεν μπορούν να βγουν δημόσια. Η διαφάνεια θα αποτελεί πρωταρχική βάση της συγκεκριμένης οδηγίας.

3. Η ισοτιμία. Οι δωρεάν διαδικτυακές πλατφόρμες εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης. Παρόμοιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: οι πλατφόρμες δωρεάν ροής πληρώνουν τους δημιουργούς 10 φορές λιγότερο απότι οι πλατφόρμες που βασίζονται σε συνδρομές.
"Η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγει αξία 536 δις ευρώ ετησίως. Η αξία αυτή είναι μεγαλύτερη από τα συνδυασμένα έσοδα των τομέων της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τηλεπικοινωνιών και είναι υπεύθυνη για 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Έχουμε εμπλουτίσει τη ζωή των Ευρωπαίων, και τώρα καλούμε την Ευρώπη να δράσει", πρόσθεσε ο Desbrosses.

europe 4 creators5

Το λανσάρισμα της καμπάνιας «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η έναρξη της καμπάνιας αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα σε μια μαζική κινητοποίηση γύρω από την Οδηγία. Τις προσεχείς εβδομάδες, αυτός ο συνασπισμός θα ενώσει οργανώσεις και υποστηρικτές, καθώς την ίδια στιγμή θα παρακινεί και τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη να εμπλέξουν τους ευρωβουλευτές στον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των δημιουργών. Οι αρχικές ενέργειες περιλαμβάνουν:

• Ένα ανοιχτό γράμμα θα σταλεί σε όλα τα Μέλη του Κοινοβουλίου με σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη μάχη
• Στις 5 Σεπτεμβρίου θα οργανωθούν συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη από την οργάνωση συγγραφέων κ.λ.π, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, των καλλιτεχνών και των δημιουργών. Αυτές οι συζητήσεις θα συμπέσουν χρονικά με την κυκλοφορία του νέου κειμένου με θέμα την Οδηγία.
• Εντυπωσιακά events που θα οργανωθούν σε Ευρωπαϊκές πόλεις-κλειδιά πριν την ψήφο της 12ης Σεπτεμβρίου

Η «Ευρώπη για τους Δημιουργούς» ξεκίνησε μια ειδική ιστοσελίδα και ένα νέο λογαριασμό Twitter για να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την Οδηγία και να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές να διαδώσουν το στόχο της συγκεκριμένης καμπάνιας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ευρώπη για τους Δημιουργούς, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.europeforcreators.eu ή παρακολουθήστε τη συζήτηση στο Twitter @EUForCreators με το #EuropeForCreators.

Σχετικά με την καμπάνια «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η 'Ευρώπη για τους Δημιουργούς' συγκεντρώνει τους πολίτες, τους δημιουργούς και τις οργανώσεις που δεσμεύονται να δραστηριοποιηθούν υπέρ της Οδηγίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους δημιουργούς και τους κατόχους δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, συνθετών, μουσικών, τραγουδιστών, ζωγράφων, γλυπτών, διευθυντών παραγωγής, δημοσιογράφων, επιστημόνων και ακαδημαϊκών, υπεύθυνων για περισσότερες από 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη Δημιουργική Βιομηχανία. Ολοι Μαζί, ξεκινούν μια εκστρατεία για να εξηγήσουν γιατί και πώς χρειάζεται η υποστήριξη των υπολοίπων Ευρωπαίων για την ενίσχυση του πολιτισμού και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

europe 4 creators3

Φόβοι για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη

2 στους 3 πολίτες πιστεύουν ότι οι Τεχνολογικοί Γίγαντες έχουν περισσότερη δύναμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι αποτελούν 'θέμα' για τη δημοκρατία.

Δημοσκόπηση σε 8 ευρωπαϊκές χώρες (και στην Ελλάδα) δείχνει ότι οι πολίτες είναι δυναμικά υπέρ της αναγνώρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των media και των δημιουργών

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου, 2018 – To 67% των πολιτών οκτώ ευρωπαϊκών χωρών (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) θεωρούν ότι οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες (Google, Facebook, Amazon κλ) είναι πιο ισχυροί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 61% ότι αποτελούν κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Η έρευνα έγινε σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Ελλάδα ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο στις 12/9 για την Οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι Έλληνες είναι ανάμεσα στους πιο προβληματισμένους για τη δύναμη των τεχνολογικών εταιρειών.

Οι Έλληνες είναι ανάμεσα στους πιο προβληματισμένους για τη δύναμη των τεχνολογικών εταιρειών: εμφανίζουν το πιο υψηλό ποσοστό συμφωνίας στο ότι θα έπρεπε να υιοθετηθεί πιο δίκαιη αμοιβή για τους δημιουργούς (συγγραφείς, μουσικούς κλ) και το πιο υψηλό ποσοστό υπέρ της αποζημίωσης των Μέσων Επικοινωνίας όταν χρησιμοποιείται η δημοσιογραφική τους ύλη.

Η δημοσκόποηση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ευρώπη για τους Δημιουργούς» και δείχνει ότι ένας συντριπτικός αριθμός ερωτηθέντων (87%) υποστηρίζει τη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, με το 37% των ερωτηθέντων να τάσσεται έντονα υπέρ (οι Έλληνες είναι θετικοί κατά 92%).

Η ηλεκτρονική δημοσκόπηση, από την Harris Interactive, απευθύνθηκε σε 6.600 πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών στις οκτώ χώρες, που διαθέτουν το 60% περίπου των ευρωβουλευτών και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συζήτηση για την οδηγία για το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

"Αυτά τα αποτελέσματα είναι απίστευτα εντυπωσιακά. Πρόκειται για μια έκκληση προς τους ευρωβουλευτές, ενόψει της ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στις 12 Σεπτεμβρίου. Η ισορροπία δυνάμεων πρέπει να μετατοπιστεί υπέρ των δημιουργών και των πολιτών». δήλωσε η Véronique Desbrosses, γενική διευθύντρια, στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Συλλόγων Συγγραφέων και Συνθετών (GESAC). "Οι ευρωβουλευτές έχουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα χέρια τους. Οι άνθρωποι έχουν μιλήσει, τώρα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να ενεργήσουν στη πράξη".

europe 4 creators6

Επιπλέον αξιοσημείωτες πληροφορίες από την δημοσκόπηση περιλάμβανουν:

- Το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι πλατφόρμες του Διαδικτύου δεν μοιράζονται δίκαια τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου, των οποίων το περιεχόμενο εμφανίζεται στους ιστότοπούς τους, ενώ οι 'Ελληνες ερωτηθέντες (63%) δηλώνουν έντονα ότι ο σημερινός καταμερισμός εσόδων είναι άδικος
- Το 86% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι πλατφόρμες θα πρέπει να αμείβουν καλύτερα τις οργανώσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

"Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξήχθη ποτέ για να διερευνηθεί η επιρροή των παγκόσμιων τεχνολογικών γίγαντων στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Τα στοιχεία υπογραμμίζουν σαφώς ότι οι πολίτες περιμένουν δράση», δήλωσε ο Jean-Daniel Lévy, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Harris Interactive.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 24 και 30 Αυγούστου 2018 και στην Ελλάδα έγινε σε δείγμα 800 ατόμων. Περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και την καμπάνια EUROPE FOR CREATORS, στη διεύθυνση www.europeforcreators.eu ή στο Twitter @EUForCreators με το #EuropeForCreators.

Σχετικά με την καμπάνια «Η Ευρώπη για τους Δημιουργούς»

Η 'Ευρώπη για τους Δημιουργούς' συγκεντρώνει τους πολίτες, τους δημιουργούς και τις οργανώσεις που δεσμεύονται να πολεμήσουν υπέρ της Οδηγίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αντιπροσωπεύουμε τους Ευρωπαίους δημιουργούς και τους κατόχους δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, συνθετών, μουσικών, τραγουδιστών, ζωγράφων, γλυπτών, διευθυντών, παραγωγών, δημοσιογράφων, συγγραφέων, επιστημόνων και ακαδημαϊκών, υπεύθυνοι για περισσότερες από 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη Δημιουργική Βιομηχανία.

europe 4 creators4


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιζαμπέλ Ιπέρ ξανά στη Στέγη με «Γυάλινο κόσμο»

Ιζαμπέλ Ιπέρ ξανά στη Στέγη με «Γυάλινο κόσμο»

Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove, με την Isabelle Huppert, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μόνο 3 παραστάσεις στις 13 & 14 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Book Press

Δυο σταρ του θεάτρου, ο Ίβο ...

Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2020: Οι βραχείες λίστες

Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2020: Οι βραχείες λίστες

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων. Η τελετή απονομής θα γίνει την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. 

Επιμέλεια: Book Press

Η Εταιρεία Συγγραφέων έχει θεσπίσει τα Βραβεία «Γιάννης Βαρβέρης» και «Μένης Κουμανταρέας...

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2020

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2020

Στην Λουΐζα Παπαλοΐζου για το μυθιστόρημά της «Το Βουνί» (εκδ. Το Ροδακιό) και τον Ρήσο Χαρίση για την ποιητική συλλογή του «Θάλασσα εσωτερικού χώρου» (εκδ. Κίχλη) απονέμονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου για την βιβλιοπαραγωγή του 2020. Όλα τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες.

Επιμέλεια: Book...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η αυτοκτονία της Γερμανίας, του Ζαν Μισέλ Ρε: Με αφορμή τον Μωυσή του Τόμας Μαν

Η αυτοκτονία της Γερμανίας, του Ζαν Μισέλ Ρε: Με αφορμή τον Μωυσή του Τόμας Μαν

Για το βιβλίο του φιλόσοφου Jean Michel Rey «Η αυτοκτονία της Γερμανίας - Με αφορμή τον Μωυσή του Τόμας Μαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στερέωμα (μτφρ. Ανδρέας Παππάς)

Του Γιώργου Σιακαντάρη

Ο φιλόσοφος Jean Michel Rey είναι ομότιμος καθηγητ...

Ιζαμπέλ Ιπέρ ξανά στη Στέγη με «Γυάλινο κόσμο»

Ιζαμπέλ Ιπέρ ξανά στη Στέγη με «Γυάλινο κόσμο»

Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove, με την Isabelle Huppert, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μόνο 3 παραστάσεις στις 13 & 14 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Book Press

Δυο σταρ του θεάτρου, ο Ίβο ...

Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2020: Οι βραχείες λίστες

Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2020: Οι βραχείες λίστες

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων. Η τελετή απονομής θα γίνει την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. 

Επιμέλεια: Book Press

Η Εταιρεία Συγγραφέων έχει θεσπίσει τα Βραβεία «Γιάννης Βαρβέρης» και «Μένης Κουμανταρέας...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ: Μια ολόκληρη ζωή, της Κέιτ Κερκπάτρικ (προδημοσίευση)

Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ: Μια ολόκληρη ζωή, της Κέιτ Κερκπάτρικ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη βιογραφία της Simone de Beauvoir «Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ: Μια ολόκληρη ζωή» (μτφρ. Στέλλα Κάσδαγλη), της Kate Kirkpatrick που θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Για τη...

Χωρίς πυξίδα, της Χριστίνας Πουλίδου (προδημοσίευση)

Χωρίς πυξίδα, της Χριστίνας Πουλίδου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Χριστίνας Πουλίδου «Χωρίς πυξίδα», που θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2025

«Βρομοκατάσταση» συνόψισε ο Μορ...

Λενάκι: Δυο φωτιές και δυο κατάρες, του Δημήτρη Ινδαρέ (προδημοσίευση)

Λενάκι: Δυο φωτιές και δυο κατάρες, του Δημήτρη Ινδαρέ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Δημήτρη Ινδαρέ «Λενάκι: Δυο φωτιές και δυο κατάρες. Με αφορμή ένα δημοτικό τραγούδι του Μοριά», το οποίο κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Εστία.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ι. ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

11η Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια μετά: 20 βιβλία που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε

11η Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια μετά: 20 βιβλία που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα γεγονότα που μας εισήγαγαν στον 21ο αιώνα. Ήταν η μεγαλύτερη και πιο σοκαριστική αλληλουχία τρομοκρατικών ενεργειών που έγινε ποτέ, με μερικά λεπτά διαφορά: οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, και στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Α...

Τα ώριμα βιβλία του Αυγούστου: 26 πρόσφατες εκδόσεις

Τα ώριμα βιβλία του Αυγούστου: 26 πρόσφατες εκδόσεις

Οι περισσότεροι από τα τίτλους που παρουσιάζονται εδώ έφτασαν στα χέρια μας πολύ πρόσφατα. Πρόκειται για ενδιαφέροντα βιβλία που στην πλειονότητά τους πέρασαν «κάτω από τα ραντάρ» των βιβλιοπροτάσεων για το καλοκαίρι. Ιδού μερικά από τα καλύτερα. 

Ε...

Έντεκα καλά βιβλία, πρόσκληση για σκέψη

Έντεκα καλά βιβλία, πρόσκληση για σκέψη

Έντεκα βιβλία ιστορίας, εθνολογίας, σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων για τους εναπομείναντες στην πόλη αλλά και για όσους ακόμη αναζητούν βιβλία για τις διακοπές τους που να αξίζουν το βάρος τους.

Του Γιώργου Σιακαντάρη

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

20 Οκτωβρίου 2021 ΕΛΛΗΝΕΣ

Το Φανταστικό στην Ελλάδα: Ο λόγος στους εκδότες του

«Η Άγνωστη Καντάθ», «Αίολος», «Οξύ», «Φανταστικός Κόσμος», «Anubis», «Sελίνι»: Έξι εκδοτικοί οίκοι που αγαπούν την Επιστημονική Φαντασία, το Fantasy και τον Τρόμο τοποθ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

11 Δεκεμβρίου 2020 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2020

Να επιλέξεις τα «καλύτερα» λογοτεχνικά βιβλία από μια χρονιά τόσο πλούσια σε καλούς τίτλους όπως η χρονιά που κλείνει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το αποτολμήσαμε, όπως άλ

ΦΑΚΕΛΟΙ

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ

ΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ