xpand_360

Τα τελευταία χρόνια αρκετές κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας έκλεισαν τον κύκλο τους αφήνοντας μια γεύση νοσταλγίας, πίκρας, θλίψης για τα χρόνια που πέρασαν. Το «Άστρον», στη λεωφόρο Κηφισίας, το «Πλάζα» λίγο πιο πάνω στην οδό Σεβαστουπόλεως αλλά και άλλες αίθουσες, σε περισσότερο απόκεντρες γειτονιές της Αθήνας άλλαξαν χρήση οριστικά, όπως ίσως και οι γειτονιές στις οποίες βρίσκονταν. Τα κέντρα όμως μετατοπίζονται, εξασθενούν αλλά ενίοτε επανακάμπτουν όταν η επιχειρηματική δραστηριότητα επιστρέφει με τόλμη και καινοτόμα συστήματα.

Αυτή είναι η περίπτωση της πλατείας Βικτωρίας, μιας παλιάς γειτονιάς της Αθήνας, που γνώρισε δόξες, αλλά και σκοτεινές μέρες στο εν γένει υποβαθμισμένο και πολύ παρεξηγημένο κέντρο της Αθήνας∙ τώρα ανασυντάσσεται και γίνεται και πάλι πόλος αλλά και προορισμός διασκέδασης.

Από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, υποδέχεται μία νέα κινηματογραφική αίθουσα: το Capitol 3D Cinema. Ενταγμένο στο εμπορικό κέντρο Capitol capitolMall, που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου, διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: το κορυφαίο σύστημα XPAND 3D, που σε σχέση με τα απλά 3D των υπολοίπων κινηματογράφων παρέχει τέλεια φωτεινότητα και διαύγεια εικόνας, γιατί πολώνει την εικόνα «τοπικά» στο γυαλί του θεατή και για αυτό τον λόγο παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιον εάν επιθυμεί, να ξεκουράσει τα μάτια του χωρίς να χάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο από την αγαπημένη του ταινία.

Τα πρωτοποριακά αυτά «ενεργά» γυαλιά της XPAND λειτουργούν με μπαταρία και θεωρούνται εξαιρετικά στον ψηφιακό κινηματογράφο. Πολλά διεθνή φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Φεστιβάλ Κανών, χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, ενώ λόγω του υψηλού κόστους τους δεν αποτελούν συχνή επιλογή των πολυσινεμά.

Στο Capitol 3D Cinema θα προβάλλονται οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς: ποιοτικά blockbusters, επιλεγμένα cartoon, βραβευμένες και φεστιβαλικές ταινίες, σπάνια ντοκιμαντέρ κ.α. σε 3D αλλά και 2D προβολές.

Το Capitol 3D Cinema, προσφέρει αυτήν την μοναδική εμπειρία στο ελληνικό κοινό, μόνο με 8 ευρώ εισιτήριο, σε αντίθεση με τα απλά 3D που χρεώνονται στα υπόλοιπα σινεμά, περισσότερο από 10, συχνά και 12 ευρώ. Το εισιτήριο για τις 2D προβολές στο Capitol 3D Cinema είναι 7 ευρώ, ενώ υπάρχει μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές, παιδιά, συνταξιούχους άνω των 65, άνεργους και ΑΜΕΑ με μόνο 6ευρώ για όλες τις παραστάσεις 2D, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Την λειτουργία του κινηματογράφου έχει αναλάβει η εταιρεία Δ. & Κ. Γούναρης Ο.Ε. (που ειδικεύεται στα θερινά σινεμά) η οποία στοχεύει να διαφοροποιήσει το Capitol από τα υπόλοιπα σινεμά του κέντρου, προσελκύοντας νεανικό κοινό και θεατές με απαιτήσεις από τις τεχνολογικές συνθήκες προβολής.

Για τον χειμώνα σχεδιάζονται στο Capitol 3D Cinema διάφορα πρωτοποριακά event που θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Προς το παρόν εκτός από τις κανονικές ώρες προβολής έχουν σχεδιαστεί οικογενειακά κυριακάτικα πρωινά με προβολές cartoon μόνο με 5 ευρώ (το οικογενειακό πακέτο).

Η πρόσβαση στο Capitol 3D Cinema αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να το επισκεφτεί κανείς. Με είσοδο από Ιουλιανού και από 3η Σεπτεμβρίου ο σταθμός αυτοκινήτων του Capitol Mall χωρητικότητας 800 θέσεων, έχει δημιουργηθεί σε επτά υπόγεια που καταλήγουν με ασανσέρ στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Capitol 3D Cinema. Το parking λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα και κάνει την πρόσβαση ιδανική για όλους, ενώ κοστίζει μόνο 3 ευρώ επιδεικνύοντας το εισιτήριο του κινηματογράφου.

Φυσικά, από μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία δεν μπορεί να λείπουν οι αντίστοιχες «προμήθειες». Στο Old Fashioned Snack Bar του Capitol 3D Cinema, που βρίσκεται στον 3ο όροφο δίπλα στα εκδοτήρια εισιτηρίων, θα βρείτε ολόφρεσκο και τραγανό popcorn φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο μαζί με μεγάλη ποικιλία snack, αναψυκτικά, μπύρες κ.α.

Για το ακριβές πρόγραμμα και τις ώρες προβολής τηλεφωνείστε στο 210 8210038 ή επισκεφτείτε τη σελίδα www.facebook.com/CineCapitol

capitolmall_250Capitol 3D Cinema, Ιουλιανού 33-35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78, Capitol Mall (Σταθμός Βικτώρια), 210 8210038, Γενική Είσοδος 7€, Προβολές 3D 8€, Φοιτητικά –Παιδικά –Συνταξιούχοι άνω των 65 –Άνεργοι , ΑΜΕΑ 6€ και για 3D 7€, Οικογενειακό Πρωινό Κυριακής (ελάχιστο 3 άτομα) 5€. Σύστημα 3D XPAND, Dolby Dig SR. Άνετο Parking στο υπόγειο του κτηρίου μόνο με 3€. Ειδικές προσφορές και πληροφορίες στο www.facebook.com/CineCapitol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση: Ο Λεοπάρντι στην Αθήνα – Τα «Ανάλεκτα» & τα «Μικρά Ηθικά Έργα» υπό νέα θεώρηση

Εκδήλωση: Ο Λεοπάρντι στην Αθήνα – Τα «Ανάλεκτα» & τα «Μικρά Ηθικά Έργα» υπό νέα θεώρηση

Εκδήλωση για το έργο του Τζάκομο Λεοπάρντι (1798-1837), μια από τις πιο σημαντικές και βαθιές φωνές της ιταλικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. 

Επιμέλεια: Book Press

Το ...

«Ποίηση χωρίς σύνορα»: Ξεκινά η 4η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης Κιάτου – Το πρόγραμμα

«Ποίηση χωρίς σύνορα»: Ξεκινά η 4η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης Κιάτου – Το πρόγραμμα

Με θέμα «Από τις ρίζες στις διαδρομές — Ποίηση χωρίς σύνορα» η 4η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης Κιάτου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026. Εικόνα: Από παλαιότερη διοργάνωση. Εικόνα: Η Βίλλα Σικελιανού.

Επιμέλεια: Book Pres...

Βιβλιοπαρουσιάσεις, απαγγελίες και λογοτεχνικές συναντήσεις στο Queer Con 3

Βιβλιοπαρουσιάσεις, απαγγελίες και λογοτεχνικές συναντήσεις στο Queer Con 3

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για την queer τέχνη επιστρέφει από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Είσοδος Ελεύθερη) και φέρνει το βιβλίο και την έρευνα στο επίκεντρο. Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι λογοτεχνικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Seminar Rooms (4ος και 6ος όροφος) με ελεύθερη ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο «Άγγελος στο σπίτι» & η «Τρελή στη σοφίτα»: Η κατασκευή της γυναικείας ταυτότητας στη βικτωριανή εποχή

Ο «Άγγελος στο σπίτι» & η «Τρελή στη σοφίτα»: Η κατασκευή της γυναικείας ταυτότητας στη βικτωριανή εποχή

Πώς ο «Άγγελος στο σπίτι» και η «Τρελή στη σοφίτα», δυο γυναικείες φιγούρες που απεικονίζονται στη λογοτεχνία, αποτέλεσαν τη βάση για να οικοδομηθεί η γυναικεία ταυτότητα στη βικτωριανή εποχή. Εικόνα: Από την ταινία «Τζέιν Έιρ» (2011) του Κάρι Φουκουνάγκα. 

Γράφει η ...

Εκδήλωση: Ο Λεοπάρντι στην Αθήνα – Τα «Ανάλεκτα» & τα «Μικρά Ηθικά Έργα» υπό νέα θεώρηση

Εκδήλωση: Ο Λεοπάρντι στην Αθήνα – Τα «Ανάλεκτα» & τα «Μικρά Ηθικά Έργα» υπό νέα θεώρηση

Εκδήλωση για το έργο του Τζάκομο Λεοπάρντι (1798-1837), μια από τις πιο σημαντικές και βαθιές φωνές της ιταλικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. 

Επιμέλεια: Book Press

Το ...

«Μίμησις» του Έριχ Άουερμπαχ (κριτική) – Πώς η πραγματικότητα γίνεται λογοτεχνία

«Μίμησις» του Έριχ Άουερμπαχ (κριτική) – Πώς η πραγματικότητα γίνεται λογοτεχνία

Για τη μελέτη του Έριχ Άουερμπαχ (Erich Auerbach, 1892-1957) «Μίμησις – Η εικόνα της πραγματικότητας στη δυτική λογοτεχνία» (μτφρ. Λευτέρης Αναγνώστου, εκδ. ΜΙΕΤ). Εικόνα: Ο Άουερμπαχ περίπου το 1930. ©Wikimedia

Γράφει ο Φώτης Καραμπεσίνης 

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ» του Ρομπέρτο Γκόρο (προδημοσίευση)

«Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ» του Ρομπέρτο Γκόρο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Γκόρο «Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η πόρτα του ψυχιατρείου έτριξε καθώς έκλεινε πίσω του, λες και τ...

«Το τείχος του ονείδους» του Κλέαρχου Λιάτη (προδημοσίευση)

«Το τείχος του ονείδους» του Κλέαρχου Λιάτη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Κλέαρχου Λιάτη «Το τείχος του ονείδους», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ο Κυβερνήτης έριξε μια ψυχρή ματιά στο πρωινό που του είχε ετοιμά...

«Το πέμπτο παιδί» της Ντόρις Λέσινγκ (προδημοσίευση)

«Το πέμπτο παιδί» της Ντόρις Λέσινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο της Ντόρις Λέσινγκ [Doris Lessing] «Το πέμπτο παιδί» σε νέα μετάφραση της Έφης Τσιρώνη, το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Εκείνο το πρωί, ξαπλωμένη στ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; Τρία καλά αστυνομικά, πρώτα φθινοπωρινά

Τι διαβάζουμε τώρα; Τρία καλά αστυνομικά, πρώτα φθινοπωρινά

Τρία καλά πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα: Χόρχε Ροντρίγκες Γκόμες, Κάιλ Ντέκερ, Γιώργος Κ. Θεοχάρης. Πολιτικό θρίλερ στην ταραγμένη Βενεζουέλα, hardboiled αστυνομικό με έναν νέο, αναπάντεχο ήρωα και μία νέα φωνή στο ελληνικό αστυνομικό που «τα λέει όλα σε 200 σελίδες». Εικόνα: Vonderauvisuals, CC BY-NC-ND 2.0

...
Τι διαβάζουμε τώρα; 10 βιβλία ελληνικής πεζογραφίας περιμένοντας το φθινόπωρο

Τι διαβάζουμε τώρα; 10 βιβλία ελληνικής πεζογραφίας περιμένοντας το φθινόπωρο

Αστυνομικές υποθέσεις με έντονο κοινωνικό προβληματισμό, δυστοπικές πραγματικότητες που όμως περιγράφουν την εποχή μας, σκοτεινές οντότητες που ξεπηδούν από τις λαϊκές αφηγήσεις: δέκα βιβλία ελληνικής πεζογραφίας που διαβάζουμε μετά το καλοκαίρι.

Επιλογή-παρουσίαση: Σόλων...

Τι διαβάζουμε τώρα: Ποίηση καθώς τελειώνει το καλοκαίρι

Τι διαβάζουμε τώρα: Ποίηση καθώς τελειώνει το καλοκαίρι

Ποιήματα που συνομιλούν με αναμνήσεις, βιώματα, μύθους, κινηματογραφικά πλάνα. Τέσσερις προτάσεις λίγο πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Εικόνα: «Οι Λουόμενοι της Ανιέρ» (1884) του Ζορζ Σερά.

Επιλογή-παρο...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΦΑΚΕΛΟΙ