
Το Fantasy Festival διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος φαντασίας Magic Pen Writing Contest 2K23, με θεματική «Διανθρωπισμός & Τεχνητή Νοημοσύνη». Στην κεντρική εικόνα, illustration από τον Kevin Hong.
Επιμέλεια: Book Press
Το Fantasy Festival προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει τη θεματική «ΔΙΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (TRANSHUMANISM & THE RISE OF A.I)».
«Στα ατέλειωτα όρια της Φαντασίας… ατενίζουμε το παρόν και το μέλλον όπως αυτό διαμορφώνεται από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία αποσκοπούσε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων. Πλέον είναι αδιαμφισβήτητο ότι μετασχηματίζει την ίδια την ανθρώπινη φύση. Θα είναι άραγε η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο Διανθρωπισμός αρωγοί στη μετεξέλιξη του ανθρώπινου είδους ή θα αποτελέσουν την καταδίκη του; Η συγχώνευση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών σε μια νέα ενιαία συνειδησιακά φυσική οντότητα έχει αρχίσει…»
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Συμμετοχές γίνονται δεκτές από Τετάρτη 08/02/2023 έως Δευτέρα 08/05/2023
Οι τρεις πρώτοι νικητές λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα:
1η θέση: 300 Ευρώ
2η θέση: 100 Ευρώ
3η θέση: 50 Ευρώ
Τα 10 καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε συλλογή που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τα 10 καλύτερα έργα του διαγωνισμού Magic Brush Illustration Contest με την ίδια θεματική.
Οι 10 διακριθέντες θα λάβουν ένα δωρεάν αντίτυπο.
Αναλυτικές Πληροφορίες στο www.fantasyfestival.gr