altMartin Maclnnes
Μτφρ. Αλέξης Καλοφωλιάς
Κριτική 2019
Σελ. 344, τιμή εκδότη €15,00

Το μόνο που τον κρατούσε στη ζωή ήταν ο φόβος. Συνέχισε να τρέχει, φανταζόταν ότι ξέσκιζαν το δικό του κορμί, λαχταρούσε το νερό, το ποτάμι. Η βροχή έπεφτε. Δεν είχε άλλη ανάσα για να τρέξει. Το αίμα και η μυρωδιά ξεπλύθηκαν αποπάνω του. Έφτασε όσο πιο μακριά μπορούσε και τότε κατέρρευσε. Έκλεισε τα μάτια και άνοιξε διάπλατα το στόμα του. Εκείνη τη νύχτα δεν κοιμήθηκε.

Ο Κάρλος εξαφανίζεται. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας συνταξιούχος επιθεωρητής. Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια έρευνα ρουτίνας μετατρέπεται σε κάτι παράξενο και απειλητικό. Καθώς ο επιθεωρητής ακολουθεί τα ίχνη του εξαφανισμένου νεαρού άνδρα, οδηγείται έξω από την πόλη, στην καρδιά του δάσους, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τον τρόμο αλλά και το θαύμα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα συγκλονιστικό έργο: πρωτότυπο, τρομακτικό, καθηλωτικό και γραμμένο με ευφυΐα».
(Neel Mukherjee, συγγραφέας του "Οι ζωές των άλλων")

alt

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Google αυθαιρετεί: Ο ΟΣΔΕΛ και άλλοι πέντε ευρωπαϊκοί οργανισμοί ζητούν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρέμβει

Η Google αυθαιρετεί: Ο ΟΣΔΕΛ και άλλοι πέντε ευρωπαϊκοί οργανισμοί ζητούν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρέμβει

Άμεση παρέμβαση της ΕΕ ζητούν ο ΟΣΔΕΛ και άλλοι πέντε ευρωπαϊκοί οργανισμοί από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διασφάλιση της πολυφωνίας και του ανταγωνισμού στα ΜΜΕ.

Επιμέλεια: Book Press

...
Είδαμε τις «Νεαρές μητέρες» των Ζαν-Πιέρ και Λυκ Νταρντέν (κριτική)

Είδαμε τις «Νεαρές μητέρες» των Ζαν-Πιέρ και Λυκ Νταρντέν (κριτική)

Για την ταινία των αδελφών Νταρντέν «Νεαρές μητέρες».

Γράφει ο Θόδωρος Σούμας

Είδα το εξαίρετο «Νεαρές μητέρες», τελευταίο φιλμ των αδελφών Νταρντέν, που περιγράφει τα ψυχικά, ηθικά και κοινωνικά προβλήματα τεσσάρων νεαρών μητέρων, που βοηθιούνται...

«Close-Up/Σε κοντινό πλάνο», του Αμπάς Κιαροστάμι: Μοναδική ομορφιά και ανθρωπιά από το Ιράν στα θερινά σινεμά

«Close-Up/Σε κοντινό πλάνο», του Αμπάς Κιαροστάμι: Μοναδική ομορφιά και ανθρωπιά από το Ιράν στα θερινά σινεμά

«Close-Up/ Σε Κοντινό Πλάνο», η καλύτερη ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι σε επετειακή επανέκδοση 35 χρόνια από την πρώτη προβολή της. Από τις 7 Αυγούστου, στα θερινά σινεμά. 

Επιμέλεια: Book Press

«Mια ποιητική πρόβα ενοχής...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Τα μπλουζ της οδού Γκλιμπ Πόιντ σε πρόζα και στίχο» του Βρασίδα Καραλή (προδημοσίευση-βίντεο)

«Τα μπλουζ της οδού Γκλιμπ Πόιντ σε πρόζα και στίχο» του Βρασίδα Καραλή (προδημοσίευση-βίντεο)

Προδημοσιεύση αποσπάσματος από το βιβλίο του Βρασίδα Καραλή «Τα μπλουζ της οδού Γκλιμπ Πόιντ» (μτφρ. Σοφία Τρουλλινού), το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Petites Maisons. Μαζί, ένα πολύ προσωπικό βίντεο με τον συγγραφέα στο Σίδνεϊ.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός ...

«Η κοιλάδα της αταξίας» του Φρήντριχ Ντύρρενματτ (προδημοσίευση)

«Η κοιλάδα της αταξίας» του Φρήντριχ Ντύρρενματτ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Φρήντριχ Ντύρρενματτ [Friedrich Dürrenmatt] «Η κοιλάδα της αταξίας» (σε νέα μτφρ. του Βασίλη Πατέρα, με επίμετρο της Πελαγίας Τσινάρη), το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Ροές.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός ...

«Με στέβια και αγαύη» του Γιώργου Μπουρονίκου (προδημοσίευση)

«Με στέβια και αγαύη» του Γιώργου Μπουρονίκου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βραβευμένο θεατρικό του Γιώργου Μπουρονίκου «Με στέβια και αγαύη», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΖΕΝΙΕ: Συγγνώμη που θα ρωτήσω: Παιδιά δεν έχε...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; 12 «μικρά» βιβλία για τον Αύγουστο

Τι διαβάζουμε τώρα; 12 «μικρά» βιβλία για τον Αύγουστο

Δώδεκα ολιγοσέλιδα βιβλία, δώδεκα ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν της παγκόσμιας και ελληνικής πεζογραφίας. Δώδεκα «μικρά» βιβλία που δεν πιάνουν χώρο στις θερινές μας αποσκευές, και θα βρουν μια θέση στην βιβλιοθήκη μας.

Γράφει η Φανή Χατζή

Εύχρ...

Τι διαβάζουμε τώρα; 5 βιβλία σύγχρονου στοχασμού

Τι διαβάζουμε τώρα; 5 βιβλία σύγχρονου στοχασμού

Μνήμη, πνευματικότητα, Ολοκαύτωμα, αποικιοκρατία και ο σύγχρονος, «ασταθής» κόσμος: πέντε δοκίμια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα πραγματεύονται με πρωτότυπο τρόπο και ανατρεπτική ματιά, αλλά και ασυνήθιστα θέματα. Στην κεντρική εικόνα, το έργο «Το χέρι του Homo Faber» του γλύπτη Θόδωρου.

...
Τι διαβάζουμε τώρα; 7 θρίλερ κάτω από τον καυτό ήλιο

Τι διαβάζουμε τώρα; 7 θρίλερ κάτω από τον καυτό ήλιο

Σειρές φόνων, δικαστικές διαμάχες, πράξεις εκδίκησης: 6 βιβλία που εντάσσονται στο είδος του θρίλερ και του μυστηρίου, ελληνικά και μεταφρασμένα + 1 ξεχωριστό θρίλερ-ντοκιμαντέρ για μια αληθινή ιστορία ομηρίας.

Γράφει ο Σόλωνας Παπαγεωργίου

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

12 Δεκεμβρίου 2024 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2024

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα: Εκατό καλά λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2024 από τα πολλά περισσότερα που έπεσαν στα χέρια μας, με τη μεταφρασμένη πεζογρα

ΦΑΚΕΛΟΙ