
Ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Τζο Νέσμπο έρχεται στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου, για να συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του.
Επιμέλεια: Book Press
O Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στον «ροκ σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας», Τζο Νέσμπο, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ., στο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ακαδημίας 59, Αθήνα).
Ο Τζο Νέσμπο θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο για τα βιβλία του, τον διάσημο επιθεωρητή Χάρι Χόλε και την περιπέτεια της γραφής, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διάθεση των δελτίων ξεκινά στις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Με διαδοχική διερμηνεία.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Τζο Νέσμπο, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνοµικής λογοτεχνίας στον κόσµο, γεννήθηκε το 1960 στο Όσλο. Η πολλά υποσχόµενη καριέρα του ως ποδοσφαιριστή διακόπηκε ξαφνικά όταν έπαθε ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα στα δεκαοχτώ του. Αφού σπούδασε οικονοµικά, άρχισε να εργάζεται ως χρηµατιστής, ενώ τα βράδια έπαιζε µε το ροκ συγκρότηµά του, τους Di Derre.
Όταν ένας εκδότης τού ζήτησε να γράψει τις εµπειρίες του από τις περιοδείες µε το συγκρότηµά του, ο Νέσμπο κατέληξε να γράφει το πρώτο αστυνοµικό µυθιστόρηµα της σειράς με τον Χάρι Χόλε, τη Νυχτερίδα. Σήµερα τα βιβλία του, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 55 εκατοµµύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσµο.