stamatopoulos nikos kokkalias

Οι Εκδόσεις Καπόν σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μ. Σταματόπουλου «Σπίτια και άνθρωποι» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, Πλουτάρχου 22, Αθήνα. Φωτογραφία: Νίκος Κοκκαλιάς

Επιμέλεια: Book Press

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος εφημερίδας "Η Καθημερινή", συγγραφέας
Ειρήνη Αντωνοπούλου, Ιστορικός, καθηγήτρια Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά
Γεώργιος Σφακιανάκης, Δρ Φιλοσοφίας και Δρ Κλινικής Ψυχολογίας
Μάνος Σωτηρόπουλος, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ, συγγραφέας
και ο συγγραφέας Κώστας Μ. Σταματόπουλος

Παρακαλώ απαντήστε έως 1 Δεκεμβρίου 2022 στο τηλ. 210 9214 089 ή στο info@kaponeditions.gr

«Τι συντροφεύει τον βίο μας; Τι μας προσφέρει παραμυθία; Τι μας εισάγει στην αχρονία στην οποία μοιραία θα καταλήξουμε, άλλο από την μνήμη, στους κόλπους της οποίας ένυλα και άυλα γίνονται ένα κι όπου ο χρόνος και ο χώρος συντέμνονται, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και η πραγματικότητα αξεδιάλυτα όνειρο; Εκεί όπου γεννιέται ταυτόχρονα η αίσθηση της ασυγκράτητης ροής που αμείλικτα συμπαρασύρει τα πάντα και μιας μονιμότητας σε άλλο επίπεδο στην ζωοδότρα ασάλευτη παλάμη του Θεού. Έτσι, όγκοι, ατμόσφαιρες, σκιάσεις, φωτισμοί, τοπία που και αυτά ταξιδεύουν μέσα στου φωτός τον ημερήσιο κύκλο, γίνονται σύντροφοι ισόβια πιστοί, πηγές παρηγοριάς και στηρίγματα βίου, βίου που κούρνιασε, απάγκιασε κι ωρίμασε εντός τους και που στοργικά τον περιέβαλαν.

Εκεί όπου γεννιέται ταυτόχρονα η αίσθηση της ασυγκράτητης ροής που αμείλικτα συμπαρασύρει τα πάντα και μιας μονιμότητας σε άλλο επίπεδο στην ζωοδότρα ασάλευτη παλάμη του Θεού.

Kapon Editions SPITIA KAI ANTHROPOI siteΚαι τα σπίτια - γάστρες ζωής, αποκτώντας δική τους υπόσταση, γίνονται ένας από τους άλλους με τους οποίους διαλέγεσαι και συζείς, που τους πλάθεις και σε πλάθουν μέσα από σχέσεις που, όταν λείψουν, η μνήμη επεκτείνει κι αυτή όσο μπορεί. Γάστρες ζωής σημαίνει γάστρες μικρής, προσωπικής ιστορίας. Μιλώντας γι’ αυτά, έμμεσα ο συγγραφέας μιλά για τον ίδιο. Έτσι, το ανά χείρας κείμενο έχει μια διάσταση αυτοβιογραφίας που πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο αγκαλιάζει και κάποιους από τους προπάτορες, στοιχεία των οποίων αναγνωρίζει εντός του.

Αγκαλιάζει επίσης ανθρώπους που φώτισαν τον δρόμο του και προς τους οποίους στρέφεται με απέραντη ευγνωμοσύνη».

politeia link more

 

 

 

 

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις): Επιστρέφει για 17η χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις): Επιστρέφει για 17η χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις), το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα με θέμα την ιβηροαμερικανική λογοτεχνία, επιστρέφει για 17η χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Book Press

Υπό την αιγίδα του Δήμ...

Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή του Αρμάντο Ρομέρο «Το χρώμα του Αιγαίου και άλλα ποιήματα» (εκδ. Τόπος)

Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή του Αρμάντο Ρομέρο «Το χρώμα του Αιγαίου και άλλα ποιήματα» (εκδ. Τόπος)

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αρμάντο Ρομέρο (Armando Romero) «Το χρώμα του Αιγαίου» (μτφρ. Αγαθή Δημητρούκα, εκδ. Τόπος) τη Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 19:00, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ.

Επιμέλεια: Book Press

Οι εκδόσεις Τ...

6ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha: Συζητήσεις, θέατρο, σινεμά, μουσική

6ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha: Συζητήσεις, θέατρο, σινεμά, μουσική

Οι εκδηλώσες του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha που διοργανώνεται για έκτη χρονιά κορυφώνονται το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαΐου. Περιλαμβάνουν συζητήσεις, θέατρο, σινεμά, μουσική και role play. Βρείτε όλο το πρόγραμμα του τριημέρου εδώ. 

Επιμέλεια: Book Press...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Το τυφλό γουρούνι στη δεύτερη οδό» της Σώτης Τριανταφύλλου (κριτική) – Έλληνες στου Μέμφις τα στενά

«Το τυφλό γουρούνι στη δεύτερη οδό» της Σώτης Τριανταφύλλου (κριτική) – Έλληνες στου Μέμφις τα στενά

Για το μυθιστόρημα της Σώτης Τριανταφύλλου «Το τυφλό γουρούνι στη δεύτερη οδό - Χρονικό σε πόλεις με ποτάμι» (εκδ. Πατάκη). Η κεντρική φωτογραφία είναι μέρος φωτογραφίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που κοσμεί το εξώφυλλο. 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...
Πολίνα Μπαρσκόβα: «Σε στιγμές πίεσης, οι άνθρωποι αντιδρούμε κάνοντας τέχνη»

Πολίνα Μπαρσκόβα: «Σε στιγμές πίεσης, οι άνθρωποι αντιδρούμε κάνοντας τέχνη»

Η Πολίνα Μπαρσκόβα (Polina Barskova), Ρωσίδα συγγραφέα και ποιήτρια, μιλά με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής αφηγημάτων της «Ζωντανές εικόνες» (μτφρ. Γιούλη Σταματίου, εκδ. Βακχικόν).

Στη Βίκυ Πορφυρίδου

Το βιβλίο σας ...

«Stella Maris» του Κόρμακ ΜακΚάρθι (κριτική) – Όλη η Αμερική του 20ού αιώνα σε ένα ψυχιατρείο

«Stella Maris» του Κόρμακ ΜακΚάρθι (κριτική) – Όλη η Αμερική του 20ού αιώνα σε ένα ψυχιατρείο

Για το μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθι (Cormac McCarthy) «Stella Maris» (μτφρ. Γιώργος Κυριαζής, εκδ. Gutenberg). Στην κεντρική εικόνα, στιγμιότυπο από την ταινία «God's Crooked Lines» του Oriol Paulo.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηκρυστάλλης

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Ο σπορέας» του Ζαν Νταρό (προδημοσίευση)

«Ο σπορέας» του Ζαν Νταρό (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Ζαν Νταρό [Jean Darot] «Ο σπορέας» (μτφρ. Ελένη Γ. Γύζη), το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Στίξις.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε αν οι εξόριστοι...

«Μια τρίχα που γίνεται άλογο» της Λίλας Κονομάρα (προδημοσίευση)

«Μια τρίχα που γίνεται άλογο» της Λίλας Κονομάρα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα της Λίλας Κονομάρα «Μια τρίχα που γίνεται άλογο», η οποία κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Κι όμως κάποτε ήμασταν εμείς, ψιθυρίζει κι αμέσως σκέψεις κα...

«Νάρκισσος και Χρυσόστομος» του Χέρμαν Έσσε (προδημοσίευση)

«Νάρκισσος και Χρυσόστομος» του Χέρμαν Έσσε (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Χέρμαν Έσσε [Hermann Hesse] «Νάρκισσος και Χρυσόστομος» (μτφρ. Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης), το οποίο κυκλοφορεί στις 7 Μαΐου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Στην πραγματικό...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; Δέκα πρόσφατα βιβλία γόνιμου στοχασμού

Τι διαβάζουμε τώρα; Δέκα πρόσφατα βιβλία γόνιμου στοχασμού

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η δίκη του Γαλιλαίου, η αποδοχή του θανάτου, αλλά και οι προκαταλήψεις μας για τους τσιγγάνους. Δέκα βιβλία που θα μας γεννήσουν πολλά ερωτήματα και θα μας δώσουν απαντήσεις.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...
Τι διαβάζουμε τώρα; 10 φεμινιστικά βιβλία ξένης πεζογραφίας

Τι διαβάζουμε τώρα; 10 φεμινιστικά βιβλία ξένης πεζογραφίας

Δέκα πρόσφατα βιβλία πεζογραφίας από όλον τον κόσμο, γραμμένα από γυναίκες, με πρωταγωνίστριες θηλυκότητες, που απευθύνονται σε όλους. Ιστορίες για τις ηχηρές ή σιωπηρές επαναστάσεις των γυναικών εντός και εκτός των έμφυλων ρόλων τους, τις εκφάνσεις της αυτενέργειας και χειραφέτησής τους. Μυθιστορήματα και διηγήματα...

Τι διαβάζουμε τώρα; 6 πολύ καλά βιβλία για την επιστήμη και τον άνθρωπο

Τι διαβάζουμε τώρα; 6 πολύ καλά βιβλία για την επιστήμη και τον άνθρωπο

Τι γνωρίζουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Τι γνωρίζουμε για την κλιματική κρίση στην Ελλάδα; Πώς καταπολεμούμε το ψυχικό τραύμα; Έξι βιβλία που προσφέρουν γνώσεις, αλλά και ελπίδα.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

12 Δεκεμβρίου 2024 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2024

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα: Εκατό καλά λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2024 από τα πολλά περισσότερα που έπεσαν στα χέρια μας, με τη μεταφρασμένη πεζογρα

ΦΑΚΕΛΟΙ