dioptra-prosechos

Τίτλους ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, αστυνομικών και θρίλερ, ιστορίας και πολιτικής, επιστήμης, ψυχολογίας και οικογενειακής φροντίδας, αλλά και πολλά πολλά βιβλία για παιδιά περιλαμβάνει η φθινοπωρινή «σοδειά» των εκδόσεων Διόπτρα. Προς ανακάλυψη!

Επιμέλεια: Book Press

Ελληνική πεζογραφία

Το φιλί του Δεκέμβρη, Πάνος Αμυράς 20/10 – Mία προσωπική αναμέτρηση του υπαστυνόμου Αγραφιώτη τη δραματική περίοδο του Εμφυλίου.

Μεταφρασμένη πεζογραφία

pseftesΉμασταν ψεύτες, Emily Lockhart - 22/9

Goodreads Choice Award for Best Young Adult Fiction για το 2014. Έφτασε στο νούμερο 1 των μπεστ σέλερ των NY Times, και θεωρείται ένα από τα καλύτερα εφηβικά/νεανικά βιβλία της τελευταίας δεκαετίας.

Συγκινητικό, όμορφο και πανέξυπνο. Το Ήμασταν ψεύτες μένει απλά αξέχαστο. – John Green, συγγραφέας του βιβλίου Το λάθος αστέρι

goldingΔιπλή γλώσσα, William Golding - 6/10

Το τελευταίο μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, που έμεινε ημιτελές και εκδόθηκε μετά τον θάνατό του, μιλά για το πώς είναι να πιστεύεις αμφιβάλλοντας, να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία ανδρών, να ζεις σ' έναν κόσμο που πεθαίνει.

Η καρδιά κυνηγάει μονάχη, Carson McCullers - 20/10

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, το πρώτο της Carson McCullers, που την καθιέρωσε μεμιάς ως μια από τις σημαντικότερες φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Η Ιταλίδα, Lucinda Riley - 3/11

Ένα ακόμα μοναδικό μυθιστόρημα από τη συγγραφέα της σειράς «Οι Κόρες των Αστεριών», η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες σε ηλικία μόλις 55 ετών. Μια ιστορία που θα φέρει τον αναγνώστη στην πρώτη σειρά της πιο διάσημης όπερας στον κόσμο.

Αστυνομικό μυθιστόρημα

simio midenΣημείο μηδέν, Jorn Lier Horst και Thomas Enger - 22/9

Ένα λογοτεχνικό «πάντρεμα» δύο εκ των σπουδαιότερων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας της Νορβηγίας και ταυτόχρονα ένα γρήγορο, δυναμικό μυθιστόρημα με κατά συρροή δολοφόνο και άκρως ανατρεπτικό τέλος. Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Blix & Ramm».

Ο δολοφόνος είναι νεκρός, John Verdon - 20/10

Μετά από πολλά χρόνια, ο συγγραφέας του σοκαριστικού θρίλερ Σκέψου έναν αριθμό επιστρέφει με μια νέα ιστορία που ξεκινάει με τον πλέον αγκαθοκριστικό τρόπο: Σε μια αποτρόπαια δολοφονία το κίνητρο και τα στοιχεία DNA δείχνουν με απόλυτη βεβαιότητα έναν και μοναδικό ύποπτο. Μόνο που αυτός ο άνθρωπος έχει κηρυχθεί νεκρός πολύ πριν γίνει η δολοφονία.

kutcherΈνας γκάνγκστερ στο Βερολίνο, Volker Kutscher - 6/10

Το τρίτο βιβλίο με ήρωα τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Babylon Berlin. Παράλληλα θα βγει και το πρώτο βιβλίο της σειράς, Το βρεγμένο ψάρι, σε graphic novel.

Ο δικηγόρος με την Λίνκολν, Michael Connelly - 20/10

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στο σινεμά τον Μάρτιο του 2011 με τον Matthew McConaughey στον ρόλο του Mickey Haller.

Μάτια, 1 Ο Συλλέκτης & 2 Ο Κυνηγός, Sebastian Fitzek - 3/11

Δυο βιβλία έκπληξη!

Ιστορία - Πολιτική

Οι μέρες που έχτισαν την ιστορία, Erik Larson - 6/10

larsonΤο έπος του Τσόρτσιλ και τo σθένος ενός λαού κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου. Από τον συγγραφέα του βιβλίου Ο διάβολος στη λευκή πόλη.

Τα μικρά της Επανάστασης, Παύλος Κουτούζης - 6/10

200 αυτοτελή επεισόδια από την προεπαναστατική, επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο. Το βιβλίο εστιάζει στις υποφωτισμένες οπτικές του 1821 και στην εκρηκτική αποσυμπίεση των γεγονότων που οδήγησαν στην ίδρυση του σημερινού ελληνικού κράτους.

Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας, Γιώργος Μαργαρίτης - 20/10

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι από το 2004 Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του 1821: Ενάντια σε φρούρια και τείχη.

geografiaΗ δύναμη της γεωγραφίας, Tim Marshall - 20/10

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του best seller Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας.

Μεσαιωνική Ελλάδα, Nicolas Cheetham - 20/10

O Nicolas Cheetham (1910-2002) σπούδασε στο Ίτον και στο Christ Church της Οξφόρδης. Μπήκε στο Διπλωματικό Σώμα το 1934 και υπηρέτησε στην Αθήνα, στο Μπουένος Άιρες, στο Μέξικο Σίτι και στη Βιέννη.

Metropolis - Η ιστορία των πόλεων, Ben Wilson -17/11

Μια συναρπαστική εξιστόρηση για μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου: την πόλη.

Επιστήμη

Πώς να ξοδέψεις 1.000.000.000.000 δολάρια, Rowan Hooper - 6/10

Αν είχες ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κι έναν χρόνο για να τα ξοδέψεις για το καλό της ανθρωπότητας και την πρόοδο της επιστήμης, τι θα έκανες; O Rowan Hooper είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό New Scientist, καθώς και παρουσιαστής του εβδομαδιαίου podcast του.

steven pinkerΔιαφωτισμός τώρα, Steven Pinker - 3/11

Ο συγγραφέας είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Χάρβαρντ. Αρθρογραφεί στους New York Times, στο Time και στο Atlantic και έχει γράψει δώδεκα βιβλία. Ήταν δύο φορές φιναλίστ για το Βραβείο Pulitzer και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για την έρευνα, τη διδασκαλία και τα βιβλία του. To Time τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους και το Foreign Policy στους 100 σημαντικότερους διανοητές παγκοσμίως.

Ψυχολογία

Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας, Stefanie Stahl - 17/11

Από τη Γερμανίδα ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Self Help – Coaching

Γυναίκα ψάχνει..., Ελεονώρα Μελέτη - 20/10

Η Ελεονώρα Μελέτη γράφει ένα βιβλίο για το πώς οι γυναίκες του σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες προκαταλήψεις του χθες. Μας προσκαλεί στις εσωτερικές της σκέψεις και μας βάζει να ανοίξουμε θαρραλέο διάλογο με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Ξανασκέψου το!, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος - 20/10

Με ένα υπόκωφο χιούμορ το βιβλίο πραγματεύεται ιστορίες, παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες που έχει συλλέξει μέσα στα χρόνια ο αγαπημένος συνθέτης και μουσικός γύρω από την τέχνη και τη σχέση της με τη ζωή.

heroΟ ήρωας της διπλανής πόρτας, Robin Sharma - 3/11

ο πιο πολυαναμενόμενο βιβλίο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης παγκοσμίως για το 2021. Ο συγγραφέας που έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων αναγνωστών σε πάνω από 40 χώρες μάς δείχνει τον δρόμο για το προσωπικό μεγαλείο και για το πώς να γίνουμε Τιτάνες στην καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια, Νικόλας Σμυρνάκης - 3/11

Αυτό δεν είναι μυθιστόρημα ούτε μια απλή αλληγορική ιστορία. Είναι η αλήθεια που κουβαλάμε μέσα μας, αναλλοίωτη και στιβαρή, η αλήθεια που λειτουργεί ως άγκυρα. Ο Νικόλας Σμυρνάκης λέει αυτά που όλοι έχουμε σκεφτεί και αυτά στα οποία όλοι στηριζόμαστε στις πιο δύσκολες στιγμές μας.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, James Norbury - 3/11

Ο συγγραφέας και καλλιτέχνης ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου, αντλώντας έμπνευση από τη βουδιστική φιλοσοφία και πνευματικότητα, για να μοιραστεί τις ιδέες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις πιο δύσκολες στιγμές του.

Οικογενειακή Φροντίδα

na milisoΒοήθησέ με να μιλήσω!, Ευγενία Στεφανάκη - 22/9

Με απλό τρόπο και με σαφήνεια η καταξιωμένη λογοπαθολόγος-λογοθεραπεύτρια Ευγενία Στεφανάκη εξηγεί τις βασικές έννοιες που αφορούν την ομιλία και περιγράφει τι αναμένεται από κάθε παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του σε σχέση με τον λόγο.

Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους, Kasey Edwards και Dr. Christopher Scanlon 20/10 – Βασισμένοι σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στην προσωπική τους εμπειρία ως γονείς, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού παρουσιάζουν με απλότητα και σαφήνεια εφτά βασικά σημεία που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα κορίτσια σ' έναν κόσμο όπου δεν είναι πάντα εύκολο.

yiannisΕπίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι από τις 10 Αυγούστου κυκλοφορεί το βιβλίο Γιάννης, εκτόξευση στα αστέρια της Mirin Fader σε μετάφραση Νίκου Παπαδογιάννη.

Η Φέιντερ παρουσιάζει έναν ήρωα πιο ευάλωτο απ' όσο νομίζουν οι ανυποψίαστοι φίλαθλοι, έναν άνθρωπο που αναδείχθηκε θριαμβευτής απέναντι σε κάθε αντιξοότητα και πρόκληση που παρουσιάστηκε στον δρόμο του: ως γιος, ως πατέρας, ως αδελφός, ως συμπαίκτης, ως κοινωνικό φαινόμενο.

Βιβλία για παιδιά

kalyteroi anthropoiΠώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, Keily Swift - 22/9

Ένα βιβλίο για τις δεξιότητες ζωής που θα βοηθήσει τα παιδιά να ατενίσουν το μέλλον γεμάτα αυτοπεποίθηση.

Γέτι – Ημερολόγιο θετικής σκέψης, Μαρίνα Γιώτη - 22/9

getiΒασισμένο στο Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, που βραβεύτηκε φέτος ως καλύτερο παιδικό βιβλίο από τα Βραβεία Κοινού Public.

Ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα, Μάνια Ζηρίδη-Τζωρτζίνα Σπύρη - 22/9

Σε εικονογράφηση Γιάννη Σκουλούδη. Οι περιπέτειες ενός τσιτάχ, ενός ρινόκερου κι ενός βουφάγου είναι μόνο η αφετηρία για μια μοναδική ιστορία για τα απειλούμενα είδη και το οικοσύστημά τους, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των παιδιών για έναν καλύτερο κόσμο.

Τι συνέβαινε στον κόσμο ταυτόχρονα, Philip Parker - 6/10

taftoxronaΤα παιδιά εξερευνούν τον παγκόσμιο χάρτη και μαθαίνουν για τα σπουδαιότερα γεγονότα στην Ιστορία που συνέβησαν την ίδια χρονική περίοδο. Ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα ωθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το μάθημα της Ιστορίας.

Τις Κυριακές στο πάρκο, Έφη Λαδά - 6/10

parkoΟ Φραγκίσκος και η Άννα μίλαγαν για τα πράγματα που τους άρεσαν και ονειρεύονταν πώς θα ήταν όταν μεγαλώσουν. Μια τρυφερή ιστορία για την πρώτη αγάπη των παιδικών μας χρόνων.

Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει;, Φρόσω Φωτεινάκη (συμβουλευτική ψυχολόγος) - 6/10

Σε εικονογράφηση της Little Miss Grumpy. Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης αλλά και τα δύσκολα συναισθήματα και τους βαθύτερους συμβολισμούς ενός διαζυγίου.

Μεγάλες προσδοκίες, Κάρολος Ντίκενς-Αργυρώ Πιπίνη - 20/10

Μετά τις Μικρές Κυρίες, έχουμε μια νέα διασκευή από την Αργυρώ Πιπίνη σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου.

aggeloi xioniouΌταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν, Maggie O'Farrell - 20/10

Από τη συγγραφέα του best seller Άμνετ, το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Αρχαίο Θέατρο – Ήρωες και Ηρωίδες που έγιναν Ποίηση, Κατερίνα Σέρβη - 20/10

theatro serviΣε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου. Μετά το Ιλιάδα & Οδύσσεια – Κορίτσια που έγιναν Μύθος –βραχεία λίστα στα βραβεία Αναγνώστη– το νέο βιβλίο παρουσιάζει ιστορίες από το αρχαίο δράμα και παραλληλίζει τους πρωταγωνιστές με το σήμερα.

Η κούκλα και ο Κάφκα, Larissa Theule - 20/10

kafkaΗ ιστορία του Φραντς Κάφκα και της κούκλας που ταξιδεύει θα μαγέψει τη φαντασία των παιδιών, ενώ οι μεγάλοι θα γνωρίσουν μια άγνωστη πτυχή του συγγραφέα.

Νίνα, Κατρίνα Τσάνταλη - 27/10

Σε εικονογράφηση της Little Miss Grumpy. Το έλατο με τις κρυμμένες επιστολές γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Η μικρή Νίνα ανακαλύπτει ότι η πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στις καρδιές μας.

ninaMέλη και Μελέκ, Βάνα Μαυρίδου -17/11

Σε εικονογράφηση Ρένιας Μεταλληνού. Ήταν νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου 1922, όταν η μικρή Μέλη πήρε αγκαλιά τη Μελέκ κι έφυγε τρέχοντας με την οικογένειά της. Δυστυχώς, πάνω στη βιασύνη η κούκλα της παρέπεσε χωρίς να το προσέξει. Στριμωγμένη σε μια βάρκα με άλλους πολλούς πήγαινε κάπου που δεν είχε ξαναπάει. Για πρώτη φορά ήταν και οι δύο μόνες... Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας κούκλας με φόντο τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ανορθογραφίες επιμελητών» – Μια επιστολή του Διονύση Χαριτόπουλου

«Ανορθογραφίες επιμελητών» – Μια επιστολή του Διονύση Χαριτόπουλου

Λάβαμε από τον Διονύση Χαριτόπουλο την παρακάτω επιστολή, σχετικά με την επιλογή κριτικών κειμένων του Κωστή Παπαγιώργη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο «Κωστής Παπαγιώργης: Τα βιβλία των άλλων 1, Έλληνες συγγραφείς», το 2020. 

Επιμέλεια: Book Press

...
Φεστιβάλ «WOW – Women of the World» στο ΚΠΙΣΝ: Μια σημαντική  διοργάνωση αφιερωμένη σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Φεστιβάλ «WOW – Women of the World» στο ΚΠΙΣΝ: Μια σημαντική διοργάνωση αφιερωμένη σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Το δεύτερο φεστιβάλ «WOW - Women of the World Αthens» (6-8 Απριλίου) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποπειράται να θίξει τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στον αγώνα της έμφυλης ισότητας, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Στην κεντρική εικόνα, η Έλλη Ανδριοπούλου, διευθύνουσα δύμβουλος του ΚΠΙΣΝ και...

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize για non-fiction βιβλία θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα, μια από τις υποψήφιες για το βραβείο: η συγγραφέας και αρθρογράφος Ναόμι Κλάιν © The University of British Columbia.

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Ανορθογραφίες επιμελητών» – Μια επιστολή του Διονύση Χαριτόπουλου

«Ανορθογραφίες επιμελητών» – Μια επιστολή του Διονύση Χαριτόπουλου

Λάβαμε από τον Διονύση Χαριτόπουλο την παρακάτω επιστολή, σχετικά με την επιλογή κριτικών κειμένων του Κωστή Παπαγιώργη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο «Κωστής Παπαγιώργης: Τα βιβλία των άλλων 1, Έλληνες συγγραφείς», το 2020. 

Επιμέλεια: Book Press

...
Φεστιβάλ «WOW – Women of the World» στο ΚΠΙΣΝ: Μια σημαντική  διοργάνωση αφιερωμένη σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Φεστιβάλ «WOW – Women of the World» στο ΚΠΙΣΝ: Μια σημαντική διοργάνωση αφιερωμένη σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα

Το δεύτερο φεστιβάλ «WOW - Women of the World Αthens» (6-8 Απριλίου) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποπειράται να θίξει τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στον αγώνα της έμφυλης ισότητας, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Στην κεντρική εικόνα, η Έλλη Ανδριοπούλου, διευθύνουσα δύμβουλος του ΚΠΙΣΝ και...

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

«Γυναικεία Βραβεία non fiction 2024»: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα

Η νικήτρια του βραβείου Women's Prize για non-fiction βιβλία θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου. Κεντρική εικόνα, μια από τις υποψήφιες για το βραβείο: η συγγραφέας και αρθρογράφος Ναόμι Κλάιν © The University of British Columbia.

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

«Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση «Μακγκάφιν», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
37.947408, 23.641584

 «Αφού σου ...


«Το μποστάνι του Μποστ» του Κωνσταντίνου Κυριακού (προδημοσίευση)

«Το μποστάνι του Μποστ» του Κωνσταντίνου Κυριακού (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κυριακού «Το μποστάνι του Μποστ – Μια σύνθεση / συμπλήρωση / διασκευή κειμένων του Μποστ», το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

«Όλα μαύρα» της Δήμητρας Παπαδήμα (προδημοσίευση)

«Όλα μαύρα» της Δήμητρας Παπαδήμα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο της Δήμητρας Παπαδήμα «Όλα μαύρα», το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

«Τι είμαστε εμείς μπροστά σε αυτά τα κτήνη, ρε; Τι είμαστε; Άγιοι. Και φόνο να...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Τρία μυθιστορήματα με άρωμα εποχής και μυστηρίου από τα Ελληνικά Γράμματα

Για τα μυθιστορήματα «Strangers in the Night» (μτφρ. Μυρσίνη Γκανά) της Χέδερ Γουέμπ [Heather Webb], «Τα Μυστήρια της Μις Μόρτον Μόρτον» (μτφρ. Χρήστος Μπαρουξής) της Κάθριν Λόιντ [Catherine Lloyd] και «Κωδικός Coco» (μτφρ. Γιάννης Σπανδωνής) της Τζιόια Ντιλιμπέρτο [Gioia Diliberto]. Τρία μυθιστορήματα που μας μεταφ...

Τι διαβάζουμε τώρα; 21 καλά βιβλία λογοτεχνίας που βγήκαν πρόσφατα

Τι διαβάζουμε τώρα; 21 καλά βιβλία λογοτεχνίας που βγήκαν πρόσφατα

Επιλέξαμε 21 βιβλία ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Γράφει ο Κώστας Αγοραστός

Οι πρώτοι μήνες του 2024 έχουν φέρει πολλά και καλά βιβλία πεζογραφίας. Κι αν ο μέσος αναγνώστης βρίσκεται στην καλύτερη περίπτωση σε σύγχυση, στη χειρότερη σε άγχ...

Επανάσταση 1821: 11 βιβλία για τον Αγώνα των Ελλήνων

Επανάσταση 1821: 11 βιβλία για τον Αγώνα των Ελλήνων

Ενόψει της 25ης Μαρτίου, επιλέγουμε έντεκα βιβλία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα περίπλοκλη όσο και μοναδική διαδοχή γεγονότων που ήταν η Ελληνική Επανάσταση. Kεντρική εικόνα: έργο του Λουντοβίκο Λιπαρίνι «Ο όρκος του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι» (περίπου 1850), μουσείο Μπενάκη.

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

02 Απριλίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών: 20 έργα-ποταμοί από την παγκόσμια λογοτεχνία

Πολύτομα λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα-ποταμοί, βιβλία που η ανάγνωσή τους μοιάζει με άθλο. Έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, επικές αφηγήσεις από την Άπω Ανατ

ΦΑΚΕΛΟΙ