SGT BORDERLINE 21 DAY 2 PINELOPI GERASIMOU LOW 33

Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00. Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Επιμέλεια: Book Press

Χωρίς όρια και χωρίς σύνορα. Το δέκατο μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από 6 έως 16 Φεβρουαρίου. Βραδιές γεμάτες πειραματισμό και συναρπαστικές performances από τους Curl (06.02), Lea Bertucci, Thomas Köner, Coti K., Erato Tzavara, AndreaBonetti (09.02), Julia Reidy Jacob Kirkegaard, Kostadis και Wild Terrier Orchestra [Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre] (16.02) που βιντεοσκοπήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 στη Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου) και στο Θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική. Από τη συμμετρία της dance στην τυχαιότητα του αυτοσχεδιασμού, και από το τονικό τραγούδι στον θόρυβο και στους περιβαλλοντικούς ήχους της ηλεκτροακουστικής μουσικής, το 10ο Borderline επαναφέρει την ολότητα της μουσικής, υπενθυμίζοντάς μας πως ο ήχος μπορεί να απευθυνθεί σε όλες μας τις αισθήσεις, στον νου μας, αλλά και στο σώμα μας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική.

Το διεθνές φεστιβάλ, που σταθερά αναδεικνύει την πολυδιάστατη σημασία του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ πομπού και δέκτη, δημιουργού και θεατή/ακροατή, γιόρτασε τα δέκατά του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021 με μια σειρά από συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις, εκτός Στέγης, με επίκεντρο την αναγκαιότητα συνεύρεσης σε φυσικό χώρο και τον επαναπροσδιορισμό ενός κοινού δημιουργικού χώρου διάδρασης και συμμετοχής. Τώρα μπορείτε να δείτε online τις βιντεοσκοπημένες και ειδικά κινηματογραφημένες εκδοχές των μουσικών δράσεων.

To μουσικό αφιέρωμα αρχίζει τηνΚυριακή 6 Φεβρουαρίου με τους Curl, την κολεκτίβα που μπορεί να προσδιοριστεί και ως ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και πειραματισμού για καλλιτέχνες οι οποίοι, ως μονάδες, μπορεί να έχουν αγγίξει τις απόλυτες διακρίσεις που έχει θέσει η κοινωνία, αλλά συνεχίζουν να ταυτίζονται με ομάδες και τάσεις που ακόμα βρίσκονται στο μεταίχμιο της αναγνωρισιμότητας.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε την πειραματική μουσικό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια Lea Bertucci. Με το έργο της περιγράφει σχέσεις μεταξύ ακουστικών φαινομένων και βιολογικού συντονισμού. Πέρα από τη μακροχρόνια πρακτική της με τα ξύλινα πνευστά, το έργο της ενσωματώνει χωρικές συστοιχίες ηχείων, μια ηχοχρωματική προσέγγιση στη σύνθεση, ριζοσπαστικές μεθόδους ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικές, ανορθόδοξες χρήσεις της ηχητικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τον Thomas Köner, τα έργα του όποιου είναι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που διερευνούν την αντίληψή μας για τον χρόνο, τη μνήμη και τον τόπο. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει εντυπώσεις του βάθους, της απόστασης και της εξαφάνισης και να εμβαθύνει στις ποιότητες του χώρου γύρω από τα αντιληπτικά μας όρια. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα κλείσουν οι Coti K., Erato Tzavara και Andrea Bonetti. Ο Coti K. είναι αναμειγμένος στη μουσική ηλεκτρονική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως μουσικός, μηχανικός ήχου, συνθέτης, καλλιτέχνης εγκαταστάσεων και δισκογραφικός παραγωγός. Η Erato Tzavara είναι καλλιτέχνις βίντεο, που ειδικεύεται σε τεχνικές κινούμενης εικόνας για ζωντανές παραστάσεις και στην ψηφιακή σκηνογραφία. Ο Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968. Σπούδασε Βιολογία στην Παβία της Ιταλίας και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα να ερευνήσει την ορνιθοπανίδα της Γιάλοβας. Η έρευνά του τον είχε ήδη φέρει σε επαφή με τη φωτογραφία της άγριας ζωής, που έγινε τελικά η κύρια απασχόλησή του.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε τη Julia Reidy, τον Jacob Kirkegaard, τον Kostadis και τους Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre). Η Julia Reidy δημιουργεί μουσική για επεξεργασμένα και ακουστικά όργανα (κυρίως κιθάρες). Η πρόσφατη δισκογραφία της –“brace, brace: (Slip, 2019), “In Real Life” (Black Truffle, 2019) και “Vanish” (Editions Mego, 2020)– μπορεί να περιγραφεί ως μια σειρά μη παραδοσιακών μορφών τραγουδιού, που συνδυάζουν ασταθείς αρμονικές περιοχές, ρυθμική ελαστικότητα και αφηρημένη αφήγηση πάνω από παρατεταμένες, επιμέρους φόρμες. Ο Jacob Kirkegaard διερευνά με το έργο του τρόπους στοχασμού για περίπλοκες, απαρατήρητες ή απρόσιτες συνθήκες και περιβάλλοντα. Στα έργα του έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως η ραδιενέργεια στο Τσέρνομπιλ και στη Φουκουσίμα, τα συνοριακά τείχη σε παγκόσμια και μεταφορικά πλαίσια, καθώς και η τήξη των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο. Το “Wild Terrier Orchestra” είναι ένα project που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαδάτος aka Jay Glass Dubs με τη συμβολή της καλλιτέχνιδας Φωτεινής Κορρέ.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου | 21:00
Curl (45')
Διάθεσιμο έως τις 13.02.2022

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου | 19:00
Lea Bertucci (32')
Thomas Köner (38') (20:00)
Coti K. | Erato Tzavara | Andrea Bonetti (30') (21:00)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου | 21:00
Julia Reidy (31')
Jacob Kirkegaard (24')
Kostadis (29')
Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre) (28')

Συντελεστές Borderline
Επιμέλεια: Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Συντελεστές κινηματογράφησης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας και Εικονοληψία: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης
Drone: Γιάγκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Γιώργος Κολλιός
Recording / Sound Mix: Jacopo Fokas
Βοηθός Video Crew: Κοραλία Δογάνη

Διαβάστε περισσότερα
Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube – Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00 | Ίδρυμα Ωνάση

 

⇒ Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News ενημερωθείτε πρώτοι για τα βιβλία και τον πολιτισμό   

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοινώθηκε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – «επανεφεύρεση των αριστουργημάτων και των κρυφών διαμαντιών»

Ανακοινώθηκε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – «επανεφεύρεση των αριστουργημάτων και των κρυφών διαμαντιών»

Νέα μεγάλη δωρεά 11.000.000€ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώθηκε μαζί με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ΕΛΣ για το 2024/25.

Γράφει η Έλενα Χουζούρη

Υπέρβαση των ορίων. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνι...

Η «Στέγη» και ο Κρίστοφερ Κινγκ επιστρέφουν στην Κόνιτσα: τριήμερο φεστιβάλ με τις μουσικές κουλτούρες των νοτίων Βαλκανίων

Η «Στέγη» και ο Κρίστοφερ Κινγκ επιστρέφουν στην Κόνιτσα: τριήμερο φεστιβάλ με τις μουσικές κουλτούρες των νοτίων Βαλκανίων

Μπορεί ένα φεστιβάλ στα βουνά της Ηπείρου να σε μυήσει στη μουσική των Βαλκανίων; Από Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Ιουνίου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ο βραβευμένος με Γκράμι παραγωγός Christopher King επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στην Κόνιτσα αναζητώντας νέες απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί ΄ναι μαύρα ...

Πέντε σημαντικές εκθέσεις: Από τις αφίσες του Πάμπλο Πικάσο στα φωτογραφικά πορτρέτα της Σίντι Σέρμαν

Πέντε σημαντικές εκθέσεις: Από τις αφίσες του Πάμπλο Πικάσο στα φωτογραφικά πορτρέτα της Σίντι Σέρμαν

Εκρηκτική η εικαστική κίνηση την τελευταία περίοδο. Προτάσεις σημαντικών εικαστικών εκθέσεων που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας. Κεντρική εικόνα: φωτογραφίες της Cindy Sherman από την έκθεση που εγκαινιάζεται προσεχώς στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Γράφει η Τόνια Μάκρα

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Θεόδωρος Τερζόπουλος: Ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο - Ανιχνεύοντας το υπερπολιτισμικό θέατρο» του Δημήτρη Τσατσούλη (κριτική)

«Θεόδωρος Τερζόπουλος: Ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο - Ανιχνεύοντας το υπερπολιτισμικό θέατρο» του Δημήτρη Τσατσούλη (κριτική)

Για το βιβλίο του Δημήτρη Τσατσούλη «Θεόδωρος Τερζόπουλος: ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο - Ανιχνεύοντας το υπερπολιτισμικό θέατρο» (εκδ. 24 Γράμματα). 

Γράφει ο Νίκος Ξένιος

Η πρόσφατη παράσταση της αισχύλειας τριλογίας «...

«Τη γλώσσα της την πέταξαν στη γάτα» της Αντωνίας Μποτονάκη (κριτική) – Η ποιητική εξαίρεση του Φεστιβάλ Βιβλίου των Χανίων

«Τη γλώσσα της την πέταξαν στη γάτα» της Αντωνίας Μποτονάκη (κριτική) – Η ποιητική εξαίρεση του Φεστιβάλ Βιβλίου των Χανίων

Για το ποιητικό βιβλίο της Αντωνίας Μποτονάκη «Τη γλώσσα της την πέταξαν στη γάτα» (εκδ. Θράκα). Kεντρική εικόνα: Pablo Picasso, Cat Catching a Bird, 1939, Musée Picasso, Paris, France.

Γράφει η Άννα Αφεντουλίδου 

Έχει...

Γιώργος Αρβανίτης: «Το πιο δύσκολο είναι να πιστέψεις αληθινά σε αυτό που κάνεις και να υπερβείς τον εαυτό σου»

Γιώργος Αρβανίτης: «Το πιο δύσκολο είναι να πιστέψεις αληθινά σε αυτό που κάνεις και να υπερβείς τον εαυτό σου»

Ο Γιώργος Αρβανίτης μάς συστήθηκε πρόσφατα με το μυθιστόρημα «Ταξίδι στον πράσινο ήλιο – Η πιο βλαχομπαρόκ χρεοκοπία που έγινε ποτέ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Επιμέλεια: Book Press

Τι απαντάτε σε όσους θα πουν: ακόμη ένας συγγραφέα...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Ο λαγός έχει λεφτά» του Τζον Απντάικ (προδημοσίευση)

«Ο λαγός έχει λεφτά» του Τζον Απντάικ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση του επίμετρου του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη, από το μυθιστόρημα του Τζον Απντάικ [John Updike] «Ο λαγός έχει λεφτά» (μτφρ. Πάνος Τομαράς), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου από τις εκδόσεις Οξύ.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η Μεγάλη Αμερικανική βόλτα τε...

«Σκάβοντας εντός» του Χρήστου Β. Μασσαλά (προδημοσίευση)

«Σκάβοντας εντός» του Χρήστου Β. Μασσαλά (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 
Χρήστου Β. Μασσαλά «Σκάβοντας εντός», το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ξύπνησε μέσα μου η επιθ...

«Οι σκληροί δεν διαβάζουν ποίηση» του Αλέξις Ραβέλο (προδημοσίευση)

«Οι σκληροί δεν διαβάζουν ποίηση» του Αλέξις Ραβέλο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Αλέξις Ραβέλο [Alexis Ravelo] «Οι σκληροί δεν διαβάζουν ποίηση» (μτφρ. Κρίτων Ηλιόπουλος), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου από τις εκδόσεις Τόπος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: 5 μυθιστορήματα που μιλούν για το ανεπούλωτο τραύμα

50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: 5 μυθιστορήματα που μιλούν για το ανεπούλωτο τραύμα

Στις 20 Ιουλίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον Αττίλα Ι που αποτέλεσε την πρώτη πράξη της κυπριακής τραγωδίας. Επιλέγουμε πέντε μυθιστορήματα που εξετάζουν τα επίχειρα της Ιστορίας μέσα από το πρίσμα προσωπικών καταστροφών. Εικόνα στο κέντρο του άρθρου: © Doros Partasides. 

...
Πώς να περάσεις «απέναντι»: 10 βιβλία που βοηθούν να αλλάξεις νοοτροπία και στόχους

Πώς να περάσεις «απέναντι»: 10 βιβλία που βοηθούν να αλλάξεις νοοτροπία και στόχους

Γίνεται να αλλάξουμε τη ζωή μας αντιμετωπίζοντας τους φόβους, τα τραύματα του παρελθόντος και να αγαπήσουμε πραγματικά; Επιλέγουμε δέκα βιβλία που μας παρέχουν πρακτικές συμβουλές για να δούμε τον εαυτό μας κάτω από ένα νέο φως. 

Γράφει ο Λεωνίδας Καλούσης 

...
Ελληνικά και μεταφρασμένα αστυνομικά – 24 επιλογές για ένα καλοκαίρι γεμάτο μυστήριο

Ελληνικά και μεταφρασμένα αστυνομικά – 24 επιλογές για ένα καλοκαίρι γεμάτο μυστήριο

12 ελληνικά + 12 μεταφρασμένα μυθιστορήματα, αστυνομικά και ψυχολογικά θρίλερ, είναι η αναγνωστική μας πρόταση για ένα καλοκαίρι γεμάτο μυστήριο.

Γράφει η Χίλντα Παπαδημητρίου

Όπως φαίνεται και από τον κατάλογο που ακολουθεί με τις επιλογές της Χίλντας...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ