SGT BORDERLINE 21 DAY 2 PINELOPI GERASIMOU LOW 33

Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00. Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Επιμέλεια: Book Press

Χωρίς όρια και χωρίς σύνορα. Το δέκατο μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από 6 έως 16 Φεβρουαρίου. Βραδιές γεμάτες πειραματισμό και συναρπαστικές performances από τους Curl (06.02), Lea Bertucci, Thomas Köner, Coti K., Erato Tzavara, AndreaBonetti (09.02), Julia Reidy Jacob Kirkegaard, Kostadis και Wild Terrier Orchestra [Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre] (16.02) που βιντεοσκοπήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 στη Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου) και στο Θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική. Από τη συμμετρία της dance στην τυχαιότητα του αυτοσχεδιασμού, και από το τονικό τραγούδι στον θόρυβο και στους περιβαλλοντικούς ήχους της ηλεκτροακουστικής μουσικής, το 10ο Borderline επαναφέρει την ολότητα της μουσικής, υπενθυμίζοντάς μας πως ο ήχος μπορεί να απευθυνθεί σε όλες μας τις αισθήσεις, στον νου μας, αλλά και στο σώμα μας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική.

Το διεθνές φεστιβάλ, που σταθερά αναδεικνύει την πολυδιάστατη σημασία του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ πομπού και δέκτη, δημιουργού και θεατή/ακροατή, γιόρτασε τα δέκατά του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021 με μια σειρά από συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις, εκτός Στέγης, με επίκεντρο την αναγκαιότητα συνεύρεσης σε φυσικό χώρο και τον επαναπροσδιορισμό ενός κοινού δημιουργικού χώρου διάδρασης και συμμετοχής. Τώρα μπορείτε να δείτε online τις βιντεοσκοπημένες και ειδικά κινηματογραφημένες εκδοχές των μουσικών δράσεων.

To μουσικό αφιέρωμα αρχίζει τηνΚυριακή 6 Φεβρουαρίου με τους Curl, την κολεκτίβα που μπορεί να προσδιοριστεί και ως ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και πειραματισμού για καλλιτέχνες οι οποίοι, ως μονάδες, μπορεί να έχουν αγγίξει τις απόλυτες διακρίσεις που έχει θέσει η κοινωνία, αλλά συνεχίζουν να ταυτίζονται με ομάδες και τάσεις που ακόμα βρίσκονται στο μεταίχμιο της αναγνωρισιμότητας.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε την πειραματική μουσικό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια Lea Bertucci. Με το έργο της περιγράφει σχέσεις μεταξύ ακουστικών φαινομένων και βιολογικού συντονισμού. Πέρα από τη μακροχρόνια πρακτική της με τα ξύλινα πνευστά, το έργο της ενσωματώνει χωρικές συστοιχίες ηχείων, μια ηχοχρωματική προσέγγιση στη σύνθεση, ριζοσπαστικές μεθόδους ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικές, ανορθόδοξες χρήσεις της ηχητικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τον Thomas Köner, τα έργα του όποιου είναι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που διερευνούν την αντίληψή μας για τον χρόνο, τη μνήμη και τον τόπο. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει εντυπώσεις του βάθους, της απόστασης και της εξαφάνισης και να εμβαθύνει στις ποιότητες του χώρου γύρω από τα αντιληπτικά μας όρια. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα κλείσουν οι Coti K., Erato Tzavara και Andrea Bonetti. Ο Coti K. είναι αναμειγμένος στη μουσική ηλεκτρονική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως μουσικός, μηχανικός ήχου, συνθέτης, καλλιτέχνης εγκαταστάσεων και δισκογραφικός παραγωγός. Η Erato Tzavara είναι καλλιτέχνις βίντεο, που ειδικεύεται σε τεχνικές κινούμενης εικόνας για ζωντανές παραστάσεις και στην ψηφιακή σκηνογραφία. Ο Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968. Σπούδασε Βιολογία στην Παβία της Ιταλίας και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα να ερευνήσει την ορνιθοπανίδα της Γιάλοβας. Η έρευνά του τον είχε ήδη φέρει σε επαφή με τη φωτογραφία της άγριας ζωής, που έγινε τελικά η κύρια απασχόλησή του.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε τη Julia Reidy, τον Jacob Kirkegaard, τον Kostadis και τους Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre). Η Julia Reidy δημιουργεί μουσική για επεξεργασμένα και ακουστικά όργανα (κυρίως κιθάρες). Η πρόσφατη δισκογραφία της –“brace, brace: (Slip, 2019), “In Real Life” (Black Truffle, 2019) και “Vanish” (Editions Mego, 2020)– μπορεί να περιγραφεί ως μια σειρά μη παραδοσιακών μορφών τραγουδιού, που συνδυάζουν ασταθείς αρμονικές περιοχές, ρυθμική ελαστικότητα και αφηρημένη αφήγηση πάνω από παρατεταμένες, επιμέρους φόρμες. Ο Jacob Kirkegaard διερευνά με το έργο του τρόπους στοχασμού για περίπλοκες, απαρατήρητες ή απρόσιτες συνθήκες και περιβάλλοντα. Στα έργα του έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως η ραδιενέργεια στο Τσέρνομπιλ και στη Φουκουσίμα, τα συνοριακά τείχη σε παγκόσμια και μεταφορικά πλαίσια, καθώς και η τήξη των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο. Το “Wild Terrier Orchestra” είναι ένα project που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαδάτος aka Jay Glass Dubs με τη συμβολή της καλλιτέχνιδας Φωτεινής Κορρέ.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου | 21:00
Curl (45')
Διάθεσιμο έως τις 13.02.2022

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου | 19:00
Lea Bertucci (32')
Thomas Köner (38') (20:00)
Coti K. | Erato Tzavara | Andrea Bonetti (30') (21:00)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου | 21:00
Julia Reidy (31')
Jacob Kirkegaard (24')
Kostadis (29')
Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre) (28')

Συντελεστές Borderline
Επιμέλεια: Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Συντελεστές κινηματογράφησης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας και Εικονοληψία: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης
Drone: Γιάγκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Γιώργος Κολλιός
Recording / Sound Mix: Jacopo Fokas
Βοηθός Video Crew: Κοραλία Δογάνη

Διαβάστε περισσότερα
Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube – Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00 | Ίδρυμα Ωνάση

 

⇒ Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News ενημερωθείτε πρώτοι για τα βιβλία και τον πολιτισμό   

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκλεισμοί, αιχμαλωσίες και σιωπή: Μια πολύπλευρη και ιδιαίτερα σημαντική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο

Εγκλεισμοί, αιχμαλωσίες και σιωπή: Μια πολύπλευρη και ιδιαίτερα σημαντική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο

Για την έκθεση του Δημήτρη Τρίκα στο Δρομοκαΐτειο με τίτλο «Εγκλεισμοί», με διοργανώτρια εταιρεία την ΑΜΚΕ Ρίζες Πολιτισμού, «που απηχεί τον ταξικό χαρακτήρα που είθισται να προσλαμβάνει ακόμη και ο ψυχιατρικός εγκλεισμός».

Γράφει ο Νίκος Ξένιος

...
«Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος»:  39 καλλιτέχνες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

«Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος»: 39 καλλιτέχνες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Για τη διεθνή ομαδική έκθεση «Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος», η οποία παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης [ΕΜΣΤ], σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου. Κεντρική εικόνα: «Augenmusik» της Katya Ev. Φωτογραφία: Mathilde Geldhof.

Της Τόνιας Μάκ...

Ρέκβιεμ για τον Αντρέι Ταρκόφσκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ρέκβιεμ για τον Αντρέι Ταρκόφσκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Για την όπερα «Αντρέι: Ρέκβιεμ σε οκτώ σκηνές» σε σύλληψη, σύνθεση, μουσική διδασκαλία, σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση της Δήμητρας Τρυπάνη και πρωτότυπο ποιητικό κείμενο του Παντελή Μπουκάλα, η οποία παρουσιάστηκε 25, 27 & 28.09 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στη φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας Ανί Ερνό

Αφιέρωμα στη φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας Ανί Ερνό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο Book Press και τα Public σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, Annie Ernaux.

Επιμέλεια: Book Press

Την Πέμπτη ...

«Μην κυνηγάτε τη δόξα»: 6 συγγραφικές συμβουλές από τον Ίαν ΜακΓιούαν

«Μην κυνηγάτε τη δόξα»: 6 συγγραφικές συμβουλές από τον Ίαν ΜακΓιούαν

Ο Ίαν ΜακΓιούαν [Ian McEwan] είναι Βρετανός πεζογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος έχει τιμηθεί με Μπούκερ, με το Βραβείο Ιερουσαλήμ και με διάφορα άλλα σημαντικά βραβεία. Τα πρώτα του έργα είναι συλλογές διηγημάτων, μα είναι ευρέως γνωστός για τα φιλόδοξα μυθιστορήματά του, στα οποία μιλά για ...

Διαβάζοντας με τη Μάρια Φλωράτου

Διαβάζοντας με τη Μάρια Φλωράτου

Πρόσωπα από το χώρο των τεχνών, των ιδεών και του πολιτισμού, αποκαλύπτουν τον δικό τους αναγνωστικό χαρακτήρα, τη μύχια σχέση τους με το βιβλίο και την ανάγνωση. Σήμερα, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάρια...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Η πλάνη του Γκαίτε» του Κώστα Κουτσουρέλη (προδημοσίευση)

«Η πλάνη του Γκαίτε» του Κώστα Κουτσουρέλη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από την ανθολογία κειμένων του Κώστα Κουτσουρέλη «Η Πλάνη του Γκαίτε – Για μια κριτική του μεταφραστικού λόγου», που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Δεν αληθε...

«Ο πραγματικός Χόκινγκ» του Τσαρλς Σέιφ (προδημοσίευση)

«Ο πραγματικός Χόκινγκ» του Τσαρλς Σέιφ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Τσαρλς Σέιφ [Charles Seife] «Ο πραγματικός Χόκινγκ – Κατασκευάζοντας έναν διάσημο επιστήμονα» (μτφρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...
«Το σκοτάδι παραμένει» των Γουίλιαμ ΜακΊλβανι & Ίαν Ράνκιν (προδημοσίευση)

«Το σκοτάδι παραμένει» των Γουίλιαμ ΜακΊλβανι & Ίαν Ράνκιν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γουίλιαμ ΜακΊλβανι [William McIlvanney], το οποίο ολοκλήρωσε ο Ίαν Ράνκιν [Ian Rankin] «Το σκοτάδι παραμένει» (μτφρ. Χίλντα Παπαδημητρίου), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Ποιο ήταν το αρχικό ερέθισμα για το νέο σας βιβλίο;» – 16 Έλληνες συγγραφείς απαντούν

«Ποιο ήταν το αρχικό ερέθισμα για το νέο σας βιβλίο;» – 16 Έλληνες συγγραφείς απαντούν

Δεκαέξι συγγραφείς γράφουν για την πρώτη ιδέα, το θεμελιακό αίτημα, το αρχικό ερέθισμα του νέου τους βιβλίου.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Κώστας Ακρίβος: «Ανδρωμάχη» (Μεταίχμιο)

...

 Τα βιβλία του φθινοπώρου: Τι θα διαβάσουμε τους μήνες που έρχονται

Τα βιβλία του φθινοπώρου: Τι θα διαβάσουμε τους μήνες που έρχονται

Επιλογές βιβλίων από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών, δοκιμίων και μελετών. 

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Τρεις «γεμάτοι» μήνες μένουν μέχρι και το τέλος αυτής της χρονιάς και οι εκδοτικοί οίκοι β...

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: 15 βιβλία που ξεχωρίζουν

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: 15 βιβλία που ξεχωρίζουν

100 χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδόσεις έχουν εμπλουτίσει φέτος τη σχετική βιβλιογραφία. Επιλέξαμε 15 πρόσφατες ή και παλιότερες, που αφορούν βιβλία μη μυθοπλαστικά. Καλύπτουν, πιστεύουμε, μια σφαιρική θέαση των όσων προηγήθηκαν, των γεγονότων του Σ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

07 Ιανουαρίου 2022 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2021

Φέτος περιμέναμε την εκπνοή της χρονιάς πριν συντάξουμε την καθιερωμένη μας πια λίστα με τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία της χρονιάς. Ο λόγος είναι ότι τούτες τις Γιορτέ

ΦΑΚΕΛΟΙ