SGT BORDERLINE 21 DAY 2 PINELOPI GERASIMOU LOW 33

Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00. Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Επιμέλεια: Book Press

Χωρίς όρια και χωρίς σύνορα. Το δέκατο μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από 6 έως 16 Φεβρουαρίου. Βραδιές γεμάτες πειραματισμό και συναρπαστικές performances από τους Curl (06.02), Lea Bertucci, Thomas Köner, Coti K., Erato Tzavara, AndreaBonetti (09.02), Julia Reidy Jacob Kirkegaard, Kostadis και Wild Terrier Orchestra [Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre] (16.02) που βιντεοσκοπήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 στη Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου) και στο Θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική. Από τη συμμετρία της dance στην τυχαιότητα του αυτοσχεδιασμού, και από το τονικό τραγούδι στον θόρυβο και στους περιβαλλοντικούς ήχους της ηλεκτροακουστικής μουσικής, το 10ο Borderline επαναφέρει την ολότητα της μουσικής, υπενθυμίζοντάς μας πως ο ήχος μπορεί να απευθυνθεί σε όλες μας τις αισθήσεις, στον νου μας, αλλά και στο σώμα μας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική.

Το διεθνές φεστιβάλ, που σταθερά αναδεικνύει την πολυδιάστατη σημασία του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ πομπού και δέκτη, δημιουργού και θεατή/ακροατή, γιόρτασε τα δέκατά του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021 με μια σειρά από συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις, εκτός Στέγης, με επίκεντρο την αναγκαιότητα συνεύρεσης σε φυσικό χώρο και τον επαναπροσδιορισμό ενός κοινού δημιουργικού χώρου διάδρασης και συμμετοχής. Τώρα μπορείτε να δείτε online τις βιντεοσκοπημένες και ειδικά κινηματογραφημένες εκδοχές των μουσικών δράσεων.

To μουσικό αφιέρωμα αρχίζει τηνΚυριακή 6 Φεβρουαρίου με τους Curl, την κολεκτίβα που μπορεί να προσδιοριστεί και ως ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και πειραματισμού για καλλιτέχνες οι οποίοι, ως μονάδες, μπορεί να έχουν αγγίξει τις απόλυτες διακρίσεις που έχει θέσει η κοινωνία, αλλά συνεχίζουν να ταυτίζονται με ομάδες και τάσεις που ακόμα βρίσκονται στο μεταίχμιο της αναγνωρισιμότητας.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε την πειραματική μουσικό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια Lea Bertucci. Με το έργο της περιγράφει σχέσεις μεταξύ ακουστικών φαινομένων και βιολογικού συντονισμού. Πέρα από τη μακροχρόνια πρακτική της με τα ξύλινα πνευστά, το έργο της ενσωματώνει χωρικές συστοιχίες ηχείων, μια ηχοχρωματική προσέγγιση στη σύνθεση, ριζοσπαστικές μεθόδους ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικές, ανορθόδοξες χρήσεις της ηχητικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τον Thomas Köner, τα έργα του όποιου είναι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που διερευνούν την αντίληψή μας για τον χρόνο, τη μνήμη και τον τόπο. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει εντυπώσεις του βάθους, της απόστασης και της εξαφάνισης και να εμβαθύνει στις ποιότητες του χώρου γύρω από τα αντιληπτικά μας όρια. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα κλείσουν οι Coti K., Erato Tzavara και Andrea Bonetti. Ο Coti K. είναι αναμειγμένος στη μουσική ηλεκτρονική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως μουσικός, μηχανικός ήχου, συνθέτης, καλλιτέχνης εγκαταστάσεων και δισκογραφικός παραγωγός. Η Erato Tzavara είναι καλλιτέχνις βίντεο, που ειδικεύεται σε τεχνικές κινούμενης εικόνας για ζωντανές παραστάσεις και στην ψηφιακή σκηνογραφία. Ο Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968. Σπούδασε Βιολογία στην Παβία της Ιταλίας και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα να ερευνήσει την ορνιθοπανίδα της Γιάλοβας. Η έρευνά του τον είχε ήδη φέρει σε επαφή με τη φωτογραφία της άγριας ζωής, που έγινε τελικά η κύρια απασχόλησή του.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε τη Julia Reidy, τον Jacob Kirkegaard, τον Kostadis και τους Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre). Η Julia Reidy δημιουργεί μουσική για επεξεργασμένα και ακουστικά όργανα (κυρίως κιθάρες). Η πρόσφατη δισκογραφία της –“brace, brace: (Slip, 2019), “In Real Life” (Black Truffle, 2019) και “Vanish” (Editions Mego, 2020)– μπορεί να περιγραφεί ως μια σειρά μη παραδοσιακών μορφών τραγουδιού, που συνδυάζουν ασταθείς αρμονικές περιοχές, ρυθμική ελαστικότητα και αφηρημένη αφήγηση πάνω από παρατεταμένες, επιμέρους φόρμες. Ο Jacob Kirkegaard διερευνά με το έργο του τρόπους στοχασμού για περίπλοκες, απαρατήρητες ή απρόσιτες συνθήκες και περιβάλλοντα. Στα έργα του έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως η ραδιενέργεια στο Τσέρνομπιλ και στη Φουκουσίμα, τα συνοριακά τείχη σε παγκόσμια και μεταφορικά πλαίσια, καθώς και η τήξη των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο. Το “Wild Terrier Orchestra” είναι ένα project που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαδάτος aka Jay Glass Dubs με τη συμβολή της καλλιτέχνιδας Φωτεινής Κορρέ.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου | 21:00
Curl (45')
Διάθεσιμο έως τις 13.02.2022

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου | 19:00
Lea Bertucci (32')
Thomas Köner (38') (20:00)
Coti K. | Erato Tzavara | Andrea Bonetti (30') (21:00)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου | 21:00
Julia Reidy (31')
Jacob Kirkegaard (24')
Kostadis (29')
Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre) (28')

Συντελεστές Borderline
Επιμέλεια: Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Συντελεστές κινηματογράφησης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας και Εικονοληψία: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης
Drone: Γιάγκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Γιώργος Κολλιός
Recording / Sound Mix: Jacopo Fokas
Βοηθός Video Crew: Κοραλία Δογάνη

Διαβάστε περισσότερα
Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube – Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00 | Ίδρυμα Ωνάση

 

⇒ Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News ενημερωθείτε πρώτοι για τα βιβλία και τον πολιτισμό   

Ακολουθήστε την boopress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εικαστικό γεγονός μείζονος σημασίας: Έκθεση-αφιέρωμα στη «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης» και τη Μαρία Δημητριάδη στο μουσείο Μπενάκη

Εικαστικό γεγονός μείζονος σημασίας: Έκθεση-αφιέρωμα στη «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης» και τη Μαρία Δημητριάδη στο μουσείο Μπενάκη

Για την έκθεση «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης (1979-2017)» και την ψυχή αυτής, τη Μαρία Δημητριάδη (1958-2017) καθώς και για το σημαντικό λεύκωμα-κατάλογο της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι και τις 22 Μαΐου 2022.

Της Τόνιας Μάκρα

...
«Γιανούλης Χαλεπάς, Δούναι και λαβείν» – Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση του Έλληνα γλύπτη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

«Γιανούλης Χαλεπάς, Δούναι και λαβείν» – Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση του Έλληνα γλύπτη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Θεσσαλονίκη, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ σε συμπαραγωγή με το Onassis Culture. Από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου 2022. Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αδαμίδης

Επιμέλεια: Book Press

Στο μυαλό του Γιανούλη Χαλεπά. Το ...

Έκθεση ζωγραφικής: «Οι εξόριστοι» του Μιχάλη Μαδένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Έκθεση ζωγραφικής: «Οι εξόριστοι» του Μιχάλη Μαδένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Οι εξόριστοι». Κεντρική εικόνα: «Νύφη», 2020. Λάδι σε μουσαμά 200 × 230 εκ.

Επιμέλεια: Book Press

Ο Μιχάλης Μαδένης, που εκθέτει στην&n...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Πάντα βρέχει στο κεφάλι του σκύλου» του Δημήτρη Αγγελή (κριτική)

«Πάντα βρέχει στο κεφάλι του σκύλου» του Δημήτρη Αγγελή (κριτική)

Για την ποιητική συλλογή του Δημήτρη Αγγελή «Πάντα βρέχει στο κεφάλι του σκύλου» (εκδ. Πόλις). Κεντρική φωτογραφία © Karsten Winegeart / Unsplash.

Του Γιώργου Βέη

«Η αλήθεια είναι απεχθής: έχουμε την τέχνη ...

Σε κάθε περίπτωση η ορθοδοξία θα νικήσει (διήγημα)

Σε κάθε περίπτωση η ορθοδοξία θα νικήσει (διήγημα)

Λάλησε ο κόκορας στο κινητό. Σηκώθηκα με ταραχή να κλείσω το ξυπνητήρι. Δεν ξέρω γιατί αλλά στο τρίτο χτύπημα νομίζω πως κυνηγάω το πετεινάρι και όλο μου ξεφεύγει. Θέλω να το πιάσω από το λαιμό και να το ταρακουνώ μέχρι να γίνει κόκκινο, όπως το λειρί του.

Του Δημήτρη Μαγριπλή

...
«Μπέρδεμα στο Χάρλεμ» του Κόλσον Γουάιτχεντ (κριτική)

«Μπέρδεμα στο Χάρλεμ» του Κόλσον Γουάιτχεντ (κριτική)

Για το μυθιστόρημα του Colson Whitehead «Μπέρδεμα στο Χάρλεμ» (μτφρ. Μυρσίνη Γκανά, εκδ. Ίκαρος).

Του Νίκου Ξένιου

“You move it to the left,
Yeah, and you go for yourself. ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Ο πατέρας δεν μιλούσε γι' αυτά» του Γιάννη Καρκανέβατου (προδημοσίευση)

«Ο πατέρας δεν μιλούσε γι' αυτά» του Γιάννη Καρκανέβατου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Γιάννη Καρκανέβατου «Ο πατέρας δεν μιλούσε γι' αυτά», που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Εστία.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Μέχρι κάποια ηλικία η μνήμη θυμίζει πατάρι· στοιβάζεις ό,...

«Το γεγονός» της Ανί Ερνό (προδημοσίευση)

«Το γεγονός» της Ανί Ερνό (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Annie Ernaux «Το γεγονός» (μτφρ. Ρίτα Κολαΐτη), στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη –βραβευμένη με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας πέρσι– ταινία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας...

«Ονειρεύομαι πίνακες» του Σόλωνα Παπαγεωργίου (προδημοσίευση)

«Ονειρεύομαι πίνακες» του Σόλωνα Παπαγεωργίου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη συλλογή διηγημάτων του Σόλωνα Παπαγεωργίου «Ονειρεύομαι πίνακες», η οποία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Στίξις.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ονειρεύομαι πίνακες

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Σταυροδρόμια», «Σάγκι Μπέιν», «Η υπόσχεση»: Τρία σπουδαία σύγχρονα μυθιστορήματα

«Σταυροδρόμια», «Σάγκι Μπέιν», «Η υπόσχεση»: Τρία σπουδαία σύγχρονα μυθιστορήματα

Το μυθιστόρημα, ακόμη και την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, παραμένει το μεγάλο χωνευτήρι της πεζογραφικής φόρμας, ένας αφηγηματικός κόσμος ευρύχωρος και δεκτικός, που έχει τη μοναδική δύναμη να κινεί μεγάλους όγκους αφηγηματικού υλικού και να τους κατανέμει ομαλά μέσα στη διάρκεια μίας ή και πολλών δεκαετιών. ...

Έξι αστυνομικά μυθιστορήματα και ένα δοκίμιο του Όργουελ

Έξι αστυνομικά μυθιστορήματα και ένα δοκίμιο του Όργουελ

Έξι προσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα και ένα δοκίμιο του George Orwell. Κλασικό και σύγχρονο βρετανικό, σκανδιναβικό αλλά και μια αυτοέκδοση ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος μεταξύ των προτάσεων. Κεντρική εικόνα: Εικονογράφηση του Λιθουανού © Karolis Strautniekas.

Της Χίλντας Παπαδημητρίου ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ βιβλία για το «πώς φτάσαμε ως εδώ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ βιβλία για το «πώς φτάσαμε ως εδώ»

Οκτώ βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε, ακόμη και σε καταστάσεις κρίσιμες και τραγικές όπως αυτές που ζούμε σήμερα, «Πώς φτάσαμε ως εδώ». Τα έξι είναι βιβλία ιστορίας, έρευνας και γεωπολιτικής και τα δύο είναι λογοτεχνικά έργα Ουκρανών συγγραφέων. Στην κεντρική εικόνα: Από διαδήλωση στο Βερολίνο την περασμένη Κυ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

14 Σεπτεμβρίου 2021 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα βιβλία του χειμώνα: Τι θα διαβάσουμε τους μήνες που έρχονται (ανανεωμένο)

Επιλογές βιβλίων από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών και δοκιμίων από 34 εκδοτικούς οίκους. Επιμέλεια: Κώστας Αγορα

ΦΑΚΕΛΟΙ