SGT BORDERLINE 21 DAY 2 PINELOPI GERASIMOU LOW 33

Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00. Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Επιμέλεια: Book Press

Χωρίς όρια και χωρίς σύνορα. Το δέκατο μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από 6 έως 16 Φεβρουαρίου. Βραδιές γεμάτες πειραματισμό και συναρπαστικές performances από τους Curl (06.02), Lea Bertucci, Thomas Köner, Coti K., Erato Tzavara, AndreaBonetti (09.02), Julia Reidy Jacob Kirkegaard, Kostadis και Wild Terrier Orchestra [Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre] (16.02) που βιντεοσκοπήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 στη Νέα Μασκώτ (Δημοτικός Κινηματογράφος Ταύρου) και στο Θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική. Από τη συμμετρία της dance στην τυχαιότητα του αυτοσχεδιασμού, και από το τονικό τραγούδι στον θόρυβο και στους περιβαλλοντικούς ήχους της ηλεκτροακουστικής μουσικής, το 10ο Borderline επαναφέρει την ολότητα της μουσικής, υπενθυμίζοντάς μας πως ο ήχος μπορεί να απευθυνθεί σε όλες μας τις αισθήσεις, στον νου μας, αλλά και στο σώμα μας.

Τo Βorderline, το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, μας προσκαλεί να βιώσουμε τον ήχο έξω από όσα εκλαμβάνουμε ως δεδομένα για τη μουσική.

Το διεθνές φεστιβάλ, που σταθερά αναδεικνύει την πολυδιάστατη σημασία του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ πομπού και δέκτη, δημιουργού και θεατή/ακροατή, γιόρτασε τα δέκατά του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021 με μια σειρά από συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις, εκτός Στέγης, με επίκεντρο την αναγκαιότητα συνεύρεσης σε φυσικό χώρο και τον επαναπροσδιορισμό ενός κοινού δημιουργικού χώρου διάδρασης και συμμετοχής. Τώρα μπορείτε να δείτε online τις βιντεοσκοπημένες και ειδικά κινηματογραφημένες εκδοχές των μουσικών δράσεων.

To μουσικό αφιέρωμα αρχίζει τηνΚυριακή 6 Φεβρουαρίου με τους Curl, την κολεκτίβα που μπορεί να προσδιοριστεί και ως ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και πειραματισμού για καλλιτέχνες οι οποίοι, ως μονάδες, μπορεί να έχουν αγγίξει τις απόλυτες διακρίσεις που έχει θέσει η κοινωνία, αλλά συνεχίζουν να ταυτίζονται με ομάδες και τάσεις που ακόμα βρίσκονται στο μεταίχμιο της αναγνωρισιμότητας.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε την πειραματική μουσικό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια Lea Bertucci. Με το έργο της περιγράφει σχέσεις μεταξύ ακουστικών φαινομένων και βιολογικού συντονισμού. Πέρα από τη μακροχρόνια πρακτική της με τα ξύλινα πνευστά, το έργο της ενσωματώνει χωρικές συστοιχίες ηχείων, μια ηχοχρωματική προσέγγιση στη σύνθεση, ριζοσπαστικές μεθόδους ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικές, ανορθόδοξες χρήσεις της ηχητικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τον Thomas Köner, τα έργα του όποιου είναι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που διερευνούν την αντίληψή μας για τον χρόνο, τη μνήμη και τον τόπο. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει εντυπώσεις του βάθους, της απόστασης και της εξαφάνισης και να εμβαθύνει στις ποιότητες του χώρου γύρω από τα αντιληπτικά μας όρια. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα κλείσουν οι Coti K., Erato Tzavara και Andrea Bonetti. Ο Coti K. είναι αναμειγμένος στη μουσική ηλεκτρονική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως μουσικός, μηχανικός ήχου, συνθέτης, καλλιτέχνης εγκαταστάσεων και δισκογραφικός παραγωγός. Η Erato Tzavara είναι καλλιτέχνις βίντεο, που ειδικεύεται σε τεχνικές κινούμενης εικόνας για ζωντανές παραστάσεις και στην ψηφιακή σκηνογραφία. Ο Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968. Σπούδασε Βιολογία στην Παβία της Ιταλίας και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα να ερευνήσει την ορνιθοπανίδα της Γιάλοβας. Η έρευνά του τον είχε ήδη φέρει σε επαφή με τη φωτογραφία της άγριας ζωής, που έγινε τελικά η κύρια απασχόλησή του.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε τη Julia Reidy, τον Jacob Kirkegaard, τον Kostadis και τους Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre). Η Julia Reidy δημιουργεί μουσική για επεξεργασμένα και ακουστικά όργανα (κυρίως κιθάρες). Η πρόσφατη δισκογραφία της –“brace, brace: (Slip, 2019), “In Real Life” (Black Truffle, 2019) και “Vanish” (Editions Mego, 2020)– μπορεί να περιγραφεί ως μια σειρά μη παραδοσιακών μορφών τραγουδιού, που συνδυάζουν ασταθείς αρμονικές περιοχές, ρυθμική ελαστικότητα και αφηρημένη αφήγηση πάνω από παρατεταμένες, επιμέρους φόρμες. Ο Jacob Kirkegaard διερευνά με το έργο του τρόπους στοχασμού για περίπλοκες, απαρατήρητες ή απρόσιτες συνθήκες και περιβάλλοντα. Στα έργα του έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως η ραδιενέργεια στο Τσέρνομπιλ και στη Φουκουσίμα, τα συνοριακά τείχη σε παγκόσμια και μεταφορικά πλαίσια, καθώς και η τήξη των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο. Το “Wild Terrier Orchestra” είναι ένα project που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαδάτος aka Jay Glass Dubs με τη συμβολή της καλλιτέχνιδας Φωτεινής Κορρέ.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου | 21:00
Curl (45')
Διάθεσιμο έως τις 13.02.2022

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου | 19:00
Lea Bertucci (32')
Thomas Köner (38') (20:00)
Coti K. | Erato Tzavara | Andrea Bonetti (30') (21:00)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου | 21:00
Julia Reidy (31')
Jacob Kirkegaard (24')
Kostadis (29')
Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre) (28')

Συντελεστές Borderline
Επιμέλεια: Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Συντελεστές κινηματογράφησης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας και Εικονοληψία: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης
Drone: Γιάγκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Γιώργος Κολλιός
Recording / Sound Mix: Jacopo Fokas
Βοηθός Video Crew: Κοραλία Δογάνη

Διαβάστε περισσότερα
Ήχος χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Το Borderline Festival 10 έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube – Ψηφιακές συναυλίες στις 06.02, 09.02 και 13.02.22 στις 21:00 | Ίδρυμα Ωνάση

 

⇒ Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News ενημερωθείτε πρώτοι για τα βιβλία και τον πολιτισμό   

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Εξωστρέφεια» για μουσική και εκθέσεις – Οι παραγωγές της Στέγης ταξιδεύουν στην Ευρώπη

«Εξωστρέφεια» για μουσική και εκθέσεις – Οι παραγωγές της Στέγης ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Οι παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια». Στην κεντρική εικόνα, φωτογραφία από την έκθεση «Weather Engines» (© Stelios Tzetzias).

Επιμέλεια: Book Press

...

«Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή: Από την άκρη τ' ουρανού ως τα φεγγάρια» – Βραδιά μνήμης στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 

«Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή: Από την άκρη τ' ουρανού ως τα φεγγάρια» – Βραδιά μνήμης στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 

Η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Δήμου Χαλανδρίου, το Guitarte Ensemble και ο Κώστας Θωμαΐδης συναντούν τον Νότη Μαυρουδή σε μια βραδιά μνήμης στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Book Press

«Ενθύμιον...

Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ στο Γκέτινγκεν: Από το Lamentο στη Μήδεια, από το la follia στα vocalises των παπουτσιών της Σεμέλης

Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ στο Γκέτινγκεν: Από το Lamentο στη Μήδεια, από το la follia στα vocalises των παπουτσιών της Σεμέλης

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ στο Γκέτινγκεν. Φωτογραφίες: © Alciro Theodoro da Silva / Int. Händel-Festspiele Göttingen.

Γράφει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Τρεις μέρες στο Gӧttingen, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ με...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τίλντα Σουίντον, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Πάτι Σμιθ & Λένα Πλάτωνος, μεταξύ πολλών άλλων, στο φετινό πρόγραμμα της Στέγης

Τίλντα Σουίντον, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Πάτι Σμιθ & Λένα Πλάτωνος, μεταξύ πολλών άλλων, στο φετινό πρόγραμμα της Στέγης

Τίλντα Σουίντον, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Πάτι Σμιθ & Λένα Πλάτωνος, μεταξύ πολλών άλλων, κοσμούν το φετινό, πλουσιότατο και άκρως ερεθιστικό, πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. «Και τώρα, τι κάνουμε; Δεν περιμένουμε. Ούτε συνεχίζουμε αμέριμνοι. Μιλάμε και φωνάζουμε για τις πληγές, που πρέπει να τις νιώ...

«Χορός στα ποτήρια» της Γεωργίας Τάτση (κριτική) – Δύο καλογραμμένες νουβέλες με ιστορικές και πολιτικές ρίζες

«Χορός στα ποτήρια» της Γεωργίας Τάτση (κριτική) – Δύο καλογραμμένες νουβέλες με ιστορικές και πολιτικές ρίζες

Για την επανακυκλοφορία του βιβλίου της Γεωργίας Τάτση «Χορός στα ποτήρια» (εκδ. Βακχικόν, δύο νουβέλες). Κεντρική εικόνα: Φωτογραφία από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Θίασος» (1974-’75) 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

Iεροτελεστικός από τη...

Διαβάζοντας με τον Γιώργο Τζαβάρα

Διαβάζοντας με τον Γιώργο Τζαβάρα

Πρόσωπα από το χώρο των τεχνών, των ιδεών και του πολιτισμού, αποκαλύπτουν τον δικό τους αναγνωστικό χαρακτήρα, τη μύχια σχέση τους με το βιβλίο και την ανάγνωση. Σήμερα, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Τζαβάρας.

Eπιμέλεια: Book Press

Ποιο βι...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» του Βαγγέλη Μαργιωρή (προδημοσίευση)

«Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» του Βαγγέλη Μαργιωρή (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Μαργιωρή «Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα», το οποίο κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

«Ήρωες, μίξερ, μανταλάκια, σερβιέτες…» Μέσα στο ...

«Manifest – Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου» της Τζορντάνα Λεβίν (προδημοσίευση)

«Manifest – Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου» της Τζορντάνα Λεβίν (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο της Τζορντάνα Λεβίν [Jordanna Levin] «Manifest – Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου» (μτφρ. Νοέλα Ελιασά), που θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας. 

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

«Ηλίας Πετρόπουλος: Σκληρός από τρυφερότητα» του Τζον Τέιλορ (προδημοσίευση)

«Ηλίας Πετρόπουλος: Σκληρός από τρυφερότητα» του Τζον Τέιλορ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση του προλόγου του μεταφραστή Γιώργου Ι. Αλλαμανή, στο βιβλίο του Τζον Τέιλορ [John Taylor] «Σκληρός από τρυφερότητα – Ο Έλληνας ποιητής και λαογράφος του άστεως Ηλίας Πετρόπουλος», το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Δίχτυ.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μεσογειακό νουάρ, δικαστικό θρίλερ, whodunnit κι ένα ασήμαντο περιστατικό: 4 δυνατά ευρωπαϊκά αστυνομικά μυθιστορήματα

Μεσογειακό νουάρ, δικαστικό θρίλερ, whodunnit κι ένα ασήμαντο περιστατικό: 4 δυνατά ευρωπαϊκά αστυνομικά μυθιστορήματα

Τέσσερα πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα ανανεώνουν τις γνωστές υποκατηγορίες της αστυνομικής λογοτεχνίας. «Η σκοτεινή μούσα» του Άρμιν Έρι, «Ο κώδικας του θησαυρού» της Τζάνις Χάλετ, «Θάνατος ενός ταξιδιώτη» του Ντιντιέ Φασέν και «Η στρατηγική του πεκινουά» του Αλέξις Ραβέλο.

Γράφει η Χίλ...

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Επιλογές από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών, θεάτρου, δοκιμίων, μελετών και γκράφικ νόβελ.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Επιλέξαμε και φέτος όχι την εξαντλητική παρουσίαση των νέων εκδόσεων αλλά την στ...

22 σημαντικοί συγγραφείς που έγραψαν μόνο ένα μυθιστόρημα

22 σημαντικοί συγγραφείς που έγραψαν μόνο ένα μυθιστόρημα

Τι κοινό θα μπορούσε να έχει η Έμιλι Μπροντέ [Emily Brontë] με τον Χουάν Ρούλφο [Juan Rulfo] και τον εικονιζόμενο Άρη Αλεξάνδρου; Και οι τρεις τους, όπως και πολλοί ακόμα σημαντικοί συγγραφείς, έγραψαν και εξέδωσαν ένα μόνο μυθιστόρημα στη διάρκεια της ζωής τους, που ωστόσο αρκούσε για να τους καθιερώσει στο λογοτεχ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

22 Σεπτεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα βιβλία του φθινοπώρου 2023: Τι θα διαβάσουμε τις μέρες που έρχονται

Επιλογές από τις προσεχείς εκδόσεις ελληνικής και μεταφρασμένης πεζογραφίας, ποίησης, βιογραφιών, θεάτρου, δοκιμίων, μελετών και γκράφικ νόβελ. Επιμέλεια: Κώστας Αγορα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ