altJodi Picoult
Μτφρ: Βασιλική Κνήτου
Ψυχογιός 2013
Σελ. 509, τιμή € 17,70

 

Στην άγρια φύση, όταν ένας λύκος διαισθάνεται το τέλος του, όταν ξέρει ότι δεν είναι πια χρήσιμος στην αγέλη, επιλέγει να πεθάνει μακριά από την οικογένειά του, μόνος και υπερήφανος. Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους. 
Ο Λιουκ έχει περάσει όλη του τη ζωή μελετώντας τους λύκους, τη συμπεριφορά τους, τις συνήθειές τους, ζώντας μαζί τους για πολύ καιρό. Τους καταλαβαίνει καλύτερα και από την ίδια του την οικογένεια. Η γυναίκα του τον έχει αφήσει. Ο γιος του, Έντουαρντ, εγκατέλειψε το πατρικό πριν από έξι χρόνια, και η σχέση τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όσο κι αν πονάει και τους δύο αυτό. 
Όταν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο, τα πάντα αλλάζουν. Ο Λιουκ έχει τραυματιστεί σοβαρά σ’ ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Ο Έντουαρντ πρέπει να γυρίσει πίσω και να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Μαζί με την αδελφή του, την Κάρα, οφείλουν να αποφασίσουν για την τύχη του. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βασανιστικά: Τι μυστικά έχουν κρατήσει ο ένας από τον άλλο; Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την ανάγκη τους να αφήσουν τον πατέρα τους να πεθάνει ή να προσπαθήσουν να τον διατηρήσουν στη ζωή; Τι θα ήθελε ο ίδιος ο Λιουκ; Και, το σημαντικότερο, πώς μπόρεσαν όλοι να ξεχάσουν αυτό που ένας λύκος δεν ξεχνά ποτέ; Ότι κάθε μέλος της αγέλης χρειάζεται το άλλο και ότι μερικές φορές η θυσία είναι συνώνυμο της επιβίωσης; 
Μια συγκινητική ιστορία για τη φύση της οικογένειας, την αγάπη, την προστασία και τη δύναμη που προσφέρει, αλλά και το τίμημα που ίσως πρέπει να πληρώσουμε για να απολαύσουμε αυτά τα αγαθά.

 

 


Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

37 λεπτά με τον Αχιλλέα Κυριακίδη: Προβολή του ντοκιμαντέρ της  Αγγελικής Φλωράκη «Μέχρι να ξημερώσει Πέμπτη»

37 λεπτά με τον Αχιλλέα Κυριακίδη: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Φλωράκη «Μέχρι να ξημερώσει Πέμπτη»

Την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 17:30, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Φλωράκη «Αχιλλέας Κυριακίδης – Μέχρι να ξημερώσει Πέμπτη» (2026). 

...

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Εκδηλώσεις, δράσεις, αναγνώσεις με σύνθημα «Ενεργά Βιβλιοπωλεία»

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Εκδηλώσεις, δράσεις, αναγνώσεις με σύνθημα «Ενεργά Βιβλιοπωλεία»

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 25 έως τις 30 Μαΐου, γιορτάζοντας 5 χρόνια με εκδηλώσεις, δράσεις και αφηγήσεις ιστοριών στα μικρά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. 

Επιμέλεια: Book Press

...
«Πατημένα τριάντα» του Μιχάλη Νταγγίνη (κριτική) –  Ποπ κουλτούρα, κριντζ και fomo, ένα μυθιστόρημα  για τους μιλένιαλς

«Πατημένα τριάντα» του Μιχάλη Νταγγίνη (κριτική) – Ποπ κουλτούρα, κριντζ και fomo, ένα μυθιστόρημα για τους μιλένιαλς

Για το μυθιστόρημα του Μιχάλη Νταγγίνη «Πατημένα τριάντα» (εκδ. Διόπτρα). Εικόνα: Από την ταινία «Οι άγριες μέρες μας» (2025) του Βασίλη Κεκάτου.

Γράφει ο Σόλωνας Παπαγεωργίου

Η Ελλάδα της Κρίσης. Για τους νέους όλοι οι δρό...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Κομπολόι στο χώμα» της Χίλντας Παπαδημητρίου (προδημοσίευση)

«Κομπολόι στο χώμα» της Χίλντας Παπαδημητρίου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Κομπολόι στο χώμα», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

...
«Θεριστές» του Ζαχαρία Μαυροειδή (προδημοσίευση)

«Θεριστές» του Ζαχαρία Μαυροειδή (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπασμάτων από τη συλλογή διηγημάτων του Ζαχαρία Μαυροειδή «Θεριστές», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Κουφονήσι ...

«Ο Τζιμ Μόρισον και το σαλιγκάρι» του Γιάννη Καρκανέβατου (προδημοσίευση)

«Ο Τζιμ Μόρισον και το σαλιγκάρι» του Γιάννη Καρκανέβατου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος ενός διηγήματος από τη συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Καρκανέβατου «Ο Τζιμ Μόρισον και το σαλιγκάρι», η οποία θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Εστία.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΤΟ ΔΩΡΟ

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο: Σύγχρονοι κλασικοί σε μικρή φόρμα

Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο: Σύγχρονοι κλασικοί σε μικρή φόρμα

Ένα σύντομο κριτικό σχόλιο για κάθε έργο της σειράς μεταφρασμένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο «Τα μικρά». Ευσύνοπτα μα σπουδαία έργα από τους Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο.

Γράφει ο Φώτης Καραμπεσίνης 

...
Τι διαβάζουμε τώρα; 3 αστυνομικά μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων που ξεχωρίζουν

Τι διαβάζουμε τώρα; 3 αστυνομικά μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων που ξεχωρίζουν

Τρία καλά πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα από Έλληνες συγγραφείς: Βαγγέλης Γιαννίσης, Ευτυχία Γιαννάκη, Αντώνης Τουμανίδης. Εγκλήματα στον κόσμο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, σίριαλ κίλερ, διαπλοκή και αναξιόπιστοι μάρτυρες.

Επιλογή-παρουσίαση: Χίλντα Παπαδη...

Τι διαβάζουμε τώρα; 15 βιβλία αυτοβελτίωσης, στρατηγικής σκέψης και ψυχικής ενδυνάμωσης

Τι διαβάζουμε τώρα; 15 βιβλία αυτοβελτίωσης, στρατηγικής σκέψης και ψυχικής ενδυνάμωσης

Δεκαπέντε οδηγοί αυτοβελτίωσης και στρατηγικής σκέψης για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον επαγγελματικό αλλά και τον προσωπικό μας βίο. Μέθοδοι που δεν υπόσχονται θαύματα, μα μπορεί να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το άγχος στη δουλειά, την έλλειψη επικοινωνίας, το τραύμα.

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ