Επένδυσε τώρα, Μ’ ευχαριστείς μετά.ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
KEY BOOKS 2025
Σελ. 208, τιμή εκδότη €15.25

Η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις να επενδύεις ήταν πριν από 25 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη είναι πάντα σήμερα. Άσε κάτω το κινητό και ξεκίνα να διαβάζεις το βιβλίο.
Τι περιμένεις;
Τόσα χρόνια σου λένε να δουλεύεις, να αποταμιεύεις και «όλα θα πάνε καλά». Πήγαν; Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, που έχουν άγχος για το αύριο, που νιώθουν ότι «δεν τους φτάνουν τα λεφτά» κι ας προσπαθούν. Γράφτηκε και για εκείνους που ψάχνουν πώς να επενδύσουν σωστά τα χρήματά τους. Ο συγγραφέας δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις και εύκολο πλουτισμό. Θα σου δείξει όμως πώς να βγεις από τον λαβύρινθο και να σταματήσεις να είσαι αιχμάλωτος του μισθού σου. «Μέσα από καθημερινά παραδείγματα και αληθινές ιστορίες, προσπάθησα να κάνω τον κόσμο των επενδύσεων κατανοητό, ανθρώπινο και πρακτικό. Όχι σαν θεωρία, αλλά σαν τρόπο ζωής. Σαν μια διαδρομή προς την ηρεμία, την αυτονομία και τη σταθερότητα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να ξεκινήσεις τώρα». (Από τον εκδότη)

«Ο Γιάννης, βετεράνος των επενδύσεων, γεφυρώνει τον ακαδημαϊκό με τον πραγματικό κόσμο της διαχείρισης περιουσίας. Οι πολύπλοκες έννοιες παρουσιάζονται απλά και κατανοητά. Με την εμπειρία του καλύπτει ευρύ φάσμα προϊόντων, καθιστώντας τα πάντα προσιτά για τον μέσο αναγνώστη». (William J. Gianopulos, Managing Director, Artex Value Limited Hedge fund)
«Με χιούμορ και κατανοητό τρόπο ο Γιάννης καταφέρνει να ξεκλειδώσει μια από τις δυσκολότερες θεματολογίες διεθνώς: αυτή των επιτυχημένων επενδύσεων». (Παναγιώτης Τσαφάρας, Senior Director of Corporate & Government Relations, The Economist)
«Το βιβλίο αναδεικνύει πολύ στοχευμένα το βασικό ζητούμενο της δημιουργίας περιουσίας». [Μιχάλης Ανδρεάδης, CEO IID και πρώην CEO της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (νυν Optima Bank)]
«Ο Γιάννης, στο συγγραφικό του ντεμπούτο, καταφέρνει να κάνει το δύσκολο απλό, ξετυλίγοντας το κουβάρι ενός παρεξηγημένου κλάδου στην Ελλάδα, αυτόν των επενδύσεων». (Χρήστος Κώνστας, Financial editor)
«Ο Γιάννης είναι καλός με τα χρήματα και ακόμη καλύτερος στο να βοηθά τους άλλους για να εξερευνήσουν τον γοητευτικό και συχνά επικίνδυνο κόσμο των επενδύσεων. Ευκολοδιάβαστο, κατανοητό, φιλοσοφημένο, κρίσιμα εύστοχο - απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον επιχειρεί να αναμετράται με τις χρηματαγορές». (Χρίστος Βλαχοκώστας, καθηγητής Πρόεδρος Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ_Business Insider)

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Άνοιξη όλο το χρόνο»: Ξεκινά η νέα καλλιτεχνική περίοδος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – Τι θα παρακολουθήσουμε

«Άνοιξη όλο το χρόνο»: Ξεκινά η νέα καλλιτεχνική περίοδος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – Τι θα παρακολουθήσουμε

Με μότο το μήνυμα «Άνοιξη όλο το χρόνο» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την καλλιτεχνική περίοδο 2026-2027. Τι θα παρακολουθήσουμε. Εικόνα: Ο Λουκάς Καρυτινός, Διευθυντής της ΚΟΑ. 

Γράφει η Έλενα Χουζούρη 

Με ιδιαίτερο...

«Λογοτεχνικές διαδρομές» της Αγάθης Γεωργιάδου (κριτική) – Πώς διαβάζεται, ερμηνεύεται και διδάσκεται η λογοτεχνία

«Λογοτεχνικές διαδρομές» της Αγάθης Γεωργιάδου (κριτική) – Πώς διαβάζεται, ερμηνεύεται και διδάσκεται η λογοτεχνία

Για το βιβλίο της Αγάθης Γεωργιάδου «Λογοτεχνικές διαδρομές – Μελέτες για τη θεωρία, την ερμηνεία και τη διδακτική της Λογοτεχνίας» (εκδ. Μεταίχμιο). Εικόνα: Ο πίνακας «Κωπηλατώντας» του Θανάση Παναγιώτου από το εξώφυλλο του βιβλίου.

...

Ο «Άγγελος στο σπίτι» & η «Τρελή στη σοφίτα»: Η κατασκευή της γυναικείας ταυτότητας στη βικτωριανή εποχή

Ο «Άγγελος στο σπίτι» & η «Τρελή στη σοφίτα»: Η κατασκευή της γυναικείας ταυτότητας στη βικτωριανή εποχή

Πώς ο «Άγγελος στο σπίτι» και η «Τρελή στη σοφίτα», δυο γυναικείες φιγούρες που απεικονίζονται στη λογοτεχνία, αποτέλεσαν τη βάση για να οικοδομηθεί η γυναικεία ταυτότητα στη βικτωριανή εποχή. Εικόνα: Από την ταινία «Τζέιν Έιρ» (2011) του Κάρι Φουκουνάγκα. 

Γράφει η ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ» του Ρομπέρτο Γκόρο (προδημοσίευση)

«Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ» του Ρομπέρτο Γκόρο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Γκόρο «Η ζωή µε την Εντίθ Πιάφ», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η πόρτα του ψυχιατρείου έτριξε καθώς έκλεινε πίσω του, λες και τ...

«Το τείχος του ονείδους» του Κλέαρχου Λιάτη (προδημοσίευση)

«Το τείχος του ονείδους» του Κλέαρχου Λιάτη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Κλέαρχου Λιάτη «Το τείχος του ονείδους», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ο Κυβερνήτης έριξε μια ψυχρή ματιά στο πρωινό που του είχε ετοιμά...

«Το πέμπτο παιδί» της Ντόρις Λέσινγκ (προδημοσίευση)

«Το πέμπτο παιδί» της Ντόρις Λέσινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο της Ντόρις Λέσινγκ [Doris Lessing] «Το πέμπτο παιδί» σε νέα μετάφραση της Έφης Τσιρώνη, το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Εκείνο το πρωί, ξαπλωμένη στ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; Τρία καλά αστυνομικά, πρώτα φθινοπωρινά

Τι διαβάζουμε τώρα; Τρία καλά αστυνομικά, πρώτα φθινοπωρινά

Τρία καλά πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα: Χόρχε Ροντρίγκες Γκόμες, Κάιλ Ντέκερ, Γιώργος Κ. Θεοχάρης. Πολιτικό θρίλερ στην ταραγμένη Βενεζουέλα, hardboiled αστυνομικό με έναν νέο, αναπάντεχο ήρωα και μία νέα φωνή στο ελληνικό αστυνομικό που «τα λέει όλα σε 200 σελίδες». Εικόνα: Vonderauvisuals, CC BY-NC-ND 2.0

...
Τι διαβάζουμε τώρα; 10 βιβλία ελληνικής πεζογραφίας περιμένοντας το φθινόπωρο

Τι διαβάζουμε τώρα; 10 βιβλία ελληνικής πεζογραφίας περιμένοντας το φθινόπωρο

Αστυνομικές υποθέσεις με έντονο κοινωνικό προβληματισμό, δυστοπικές πραγματικότητες που όμως περιγράφουν την εποχή μας, σκοτεινές οντότητες που ξεπηδούν από τις λαϊκές αφηγήσεις: δέκα βιβλία ελληνικής πεζογραφίας που διαβάζουμε μετά το καλοκαίρι.

Επιλογή-παρουσίαση: Σόλων...

Τι διαβάζουμε τώρα: Ποίηση καθώς τελειώνει το καλοκαίρι

Τι διαβάζουμε τώρα: Ποίηση καθώς τελειώνει το καλοκαίρι

Ποιήματα που συνομιλούν με αναμνήσεις, βιώματα, μύθους, κινηματογραφικά πλάνα. Τέσσερις προτάσεις λίγο πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Εικόνα: «Οι Λουόμενοι της Ανιέρ» (1884) του Ζορζ Σερά.

Επιλογή-παρο...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΦΑΚΕΛΟΙ