vraveia etairias syggrafeon

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2023 για βιβλία πρωτοεμφανιζόμενων στην ποίηση και την πεζογραφία που εκδόθηκαν μέσα στο 2022. Η τελετή έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Κεντρική εικόνα: Οι δύο νικητές της βραδιάς, Τρία Έπσιλον (Ευσταθία Π.) και Χάρης Καλαϊτζίδης, μαζί με τον τιμηθέντα με το Βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» καθηγητή Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο. Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, τα δύο βραβεία πρωτοεμφανιζομένων λογοτεχνών συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο 1500 ευρώ, προσφορά του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Επιμέλεια: Book Press

Στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) η Εταιρεία Συγγραφέων απονεμήθηκαν σήμερα (12/1) τα ετήσια Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2023.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ/Η ΠΟΙΗΤΗ/ΠΟΙΗΤΡΙΑ

Το βραβείο έλαβε η Τρία Έπσιλον για την ποιητική συλλογή της Γνωρίζω αυτές που πλέκουν στη μέση της θάλασσας (εκδ. Θράκα). Το βραβείο παρέδωσε ο ποιητής ο Αντώνης Φωστιέρης.

tria epsilon

Η ποιήτρια Τρία Έπσιλον

Η επιτροπή του Βραβείου Γιάννη Βαρβέρη αποτελείται από τις ποιήτριες, μέλη της Εταιρείας, Χλόη Κουτσουμπέλη, Ηρώ Νικοπούλου και Δήμητρα Χριστοδούλου.

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ (βιβλία έκδοσης 2022)

1. Βαρελά Νατάσα, ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ, εκδ. Γκοβόστη.
2. Διάκου Γεωργία, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙΚΕΙΑ, εκδ. Θράκα.
3. Καλογεροπούλου Ναταλία, ΗΞΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, εκδ. Ενύπνιο.
4. Λαμπροπούλου Ελισάβετ, ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ, εκδ. Ενύπνιο.
5. Πισσάνης Γιώργος, Ο ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ, εκδ. Ιωλκός.
6. Πολυκανδριώτη Γεωργία, ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, εκδ. ΑΩ
7. Ρέγκας Στέφανος, ΕΙΔΗ ΓΝΩΣΗΣ, εκδ. Πόλις.
8. Τρία Έπσιλον, Γνωρίζω αυτές που πλέκουν στη μέση της θάλασσας, εκδ. Θράκα.
9. Τσούβα Λίλια, ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΨΑΡΙ, εκδ. Βακχικόν.
10. Φίλιππας Άρης, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, εκδ. Θράκα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ/Η ΠΕΖΟΓΡΑΦΟ

Το βραβείο έλαβε ο Χάρης Καλαϊτζίδης για το μυθιστόρημά του Πολεμική μηχανή (εκδ. Εστία). Για το βιβλίο είχε γράψει σχετικά στην Book Press ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, ενώ και ο συγγραφέας μάς είχε παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία ανέπτυσσε τις θεματικές του μυθιστορήματός του. Το βραβείο παρέδωσε η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη.

polemiki mixani kalaitzidis

Ο πεζογράφος Χάρης Καλαϊτζίδης

H επιτροπή του Βραβείου Μένη Κουμανταρέρα αποτελείται τις πεζογράφους, μέλη της Εταιρείας, Λίλα Κονομάρα, Αργυρώ Μαντόγλου και Ελιάνα Χουρμουζιάδου.

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ (βιβλία έκδοσης 2022)

1. Αλεξανδρής Άρης, ΠΩΣ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκδ. Μεταίχμιο.
2. Ιωάννου Χριστίνα, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, εκδ. Ιωλκός.
3. Καλαϊτζίδης Χάρης, Πολεμική μηχανή, εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας.
4. Καλιόρη Μαρία, ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ, εκδ. Ιωλκός.
5. Καρκανέβατος Γιάννης, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙ ΑΥΤΑ, εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας.
6. Κούκου Γεωργία, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, εκδ. Ενύπνιο.
7. Μιχόπουλος Κώστας, ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ, εκδ. Νήσος.
8. Μπαρμπάτσης Κώστας, ΛΥΚΟΧΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, εκδ. Κέδρος.
9. Παπακώστα Βασιλεία, ΜΑΦΙΝ ΒΑΝΙΛΙΑ, εκδ. Σμίλη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 2022 

Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου 2022 της Εταιρείας Συγγραφέων απονεμήθηκε στον ομότιμο καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο.

Kapsomenos Eratosthenis

Ο Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος γεννήθηκε το 1938 στα Χανιά της Κρήτης. Πτυχιούχος και διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Παρίσι (1974-1977, με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης), με ειδίκευση στην Αισθητική και τη Θεωρία της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Διευθύνει την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου στα Χανιά, όπου οργανώνει σταθερά διαλέξεις και ελληνικά και διεθνή συνέδρια για τον νεοελληνικό πολιτισμό. 

Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, υπήρξε οργανωτής ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και είχε σημαντικές εξωπανεπιστημιακές επιστημονικές δραστηριότητες με στόχο πάντα την προώθηση των Νεοελληνικών Σπουδών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία και 300 μελετήματα, που καλύπτουν όλο το εύρος της ελληνικής λογοτεχνίας από την Κρητική λογοτεχνία της Αναγέννησης ως το τέλος του εικοστού αιώνα. Διευθύνει την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου στα Χανιά, όπου οργανώνει σταθερά διαλέξεις και ελληνικά και διεθνή συνέδρια για τον νεοελληνικό πολιτισμό. 

Etaireia syggrafeon 728

Από αριστερά, ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, Γιωργανδρέας Ζάννος, τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων, Κλαίτη Σωτηριάδου, Άννα Αφεντουλίδου, Ιωσήφ Βεντούρας (Πρόεδρος), Έρη Σταυροπούλου, Αγγελική Στρατηγοπούλου, Αντώνης Σκιαθάς, ο βραβευθής καθηγητής Ερατοσθένης Καψωμένος, η διευθύντρια γραμμάτων του ΥΠΠΟ, Σίσσυ Παπαθανασίου, και οι δύο βραβευθέντες λογοτέχνες, Τρία Έπσιλον και Χάρης Καλαϊτζίδης.

Χρηματικό έπαθλο από τον ΟΣΔΕΛ

Ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να συνοδεύσει τα Βραβεία «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα» με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ για την/τον πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή και 1.500 ευρώ για την/τον πρωτοεμφανιζόμενο πεζογράφο.

etaireia 4

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ΟΣΔΕΛ που στοχεύει στη στήριξη των νέων δημιουργών. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ζάννος αναφέρθηκε επίσης στη μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία του Οργανισμού με την Εταιρεία Συγγραφέων. Μια συνεργασία που επικεντρώνεται στα ζητήματα της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των δημιουργών αλλά και στο πρόγραμμα πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων του ΟΣΔΕΛ.

etaireia 3

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΣΔΕΛ και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Κώστας Κατσουλάρης, ο οποίος και επέδωσε τα χρηματικά έπαθλα στους βραβευθέντες, μαζί με τους 3 βραβευθέντες (βρ. Κουμανταρέα, βρ. Διδώ Σωτηρίου, βρ. Βαρβέρη) και τον Διευθυντή του ΟΣΔΕλ Γιωργανδρέα Ζάννο.

Τα νέα μέλη 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Ιωσήφ Βεντούρας καλωσόρισε τα νέα τακτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων (Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ελισάβετ Αρσενίου, Φοίβη Γιαννίση, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Άννα Γρίβα, Λένια Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κουλούρη, Χρίστος Κυθρεώτης, Αλέξιος Μάινας, Μιχάλης Μακρόπουλος, Νίκος Μάντης, Γιάννης Παλαβός, Γιάννης Πανουτσόπουλος, Βασιλική Πέτσα, Αργυρώ Πιπίνη, Θοδωρής Ρακόπουλος, Κυριάκος Συφιλτζόγλου και Θωμάς Τσαλαπάτης) και τα νέα αντεπιστέλλοντα μέλη (Μήδεια Αμπουλασβίλι, Άντζελα Μπράτσου, Γκίλντα Τεντόριο και Ανρί Τονέ).

Το ημερολόγιο 

Επίσης, παρουσιάστηκε το λογοτεχνικό ημερολόγιο 2024, με κείμενα μελών της εταιρείας ως κορύφωση μιας σειράς δράσεων της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάπτυξη της συμπερίληψης και με τίτλο τον στίχο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου «για μια ζωή δίχως φόβο και χλεύη» (εκδόσεις Σοκόλη).

Το παρουσίασε η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. Άννα Αφεντουλίδου, που είχε και την ευθύνη της επιμέλειας ύλης και η οποία, μαζί με τον Πρόεδρο Ιωσήφ Βεντούρα, προλογίζουν την έκδοση. Υπεύθυνη σχεδιασμού, εικονογράφησης και επιμέλειας κειμένων είναι η Αθηνά Σοκόλη.

Την εκδήλωση οργάνωσε και συντίνισε ο ποιητής και μέλος του Δ.Σ. Αντώνης Δ. Σκιαθάς, και πλαισιώνουν μουσικά ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης και ο πιανίστας Μάνος Σαριδάκης.

etaireia 5 etaireia 2 new
   

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: από τον Μάρτιο ως το τέλος του έτους σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λευκάδα, Χανιά

16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: από τον Μάρτιο ως το τέλος του έτους σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λευκάδα, Χανιά

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί η 16η έκδοση του Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις), στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν διάφορα πρότζεκτ από τον Μάρτιο ως το τέλος του έτους, λειτουργώντας έτσι ως Πολιτιστική και Λογοτεχνική Γέφυρα μετ...

Aμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών: αυξήθηκαν οι απόπειρες απαγόρευσης βιβλίων με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία τη χρονιά που πέρασε

Aμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών: αυξήθηκαν οι απόπειρες απαγόρευσης βιβλίων με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία τη χρονιά που πέρασε

Σύμφωνα με λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών, από τα δέκα βιβλία που δέχθηκαν το 2023 περισσότερα αιτήματα να απαγορευτούν (από πολίτες ή ομάδες), τα μισά και πλέον είχαν ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία. Κεντρική εικόνα: η συγγραφέας Maia Kobabe, της οποίας το βιβλίο Gender Queer έχει προκαλέσ...

Παρουσίαση βιβλίου-εκδήλωση: «Καλή πατρίδα, σύντροφε!», της Ελένη Νικολαΐδου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Παρουσίαση βιβλίου-εκδήλωση: «Καλή πατρίδα, σύντροφε!», της Ελένη Νικολαΐδου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Την Τρίτη, 23 Απριλίου, στις 7μμ, παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων το βιβλίο της Ελένης Νικολαΐδου «Καλή πατρίδα, σύντροφε!» (εκδ. Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας). Κεντρική εικόνα: Μικρά παιδιά που ακολούθησαν τους γονείς τους στην εσχατιά της Τασκένδης.

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνες, βιογραφίες, λογοτεχνία: Οι εκδόσεις Ροπή μέσα από 5 βιβλία τους

Επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνες, βιογραφίες, λογοτεχνία: Οι εκδόσεις Ροπή μέσα από 5 βιβλία τους

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι εκδόσεις Ροπή επιδιώκουν μέσω των βιβλίων τους την αλληλεπίδραση των θετικών επιστημών με άλλα γνωστικά πεδία, δίχως διάθεση να απευθύνονται μόνο σε ειδικούς και «γνώστες». 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...
«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Ολίβια Μάνινγκ [Olivia Manning] «Σχολείο για την αγάπη» (μτφρ. Φωτεινή Πίπη), το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Όταν έφτασαν στην κορυφή του λό...

Μαριάννα Σκυλακάκη – Στέλλα Κάσδαγλη: «Τα σημερινά κορίτσια είναι πιο ''δουλεμένα'', εξερευνούν την ταυτότητα και τα θέλω τους»

Μαριάννα Σκυλακάκη – Στέλλα Κάσδαγλη: «Τα σημερινά κορίτσια είναι πιο ''δουλεμένα'', εξερευνούν την ταυτότητα και τα θέλω τους»

Τι ζητούν τα σημερινά κορίτσια; Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι τους και πώς τοποθετούνται απέναντι στα αιτήματα του φεμινισμού, αλλά και την έμφυλη βία; Με αφορμή το βιβλίο «Μικρές επικίνδυνες - 100 ιστορίες από 100 γενναία κορίτσια» (εκδ. Key Books) συνομιλήσαμε με τις Μαριάννα Σκυλακάκη και Στέλλα Κάσδαγλη που μ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Ολίβια Μάνινγκ [Olivia Manning] «Σχολείο για την αγάπη» (μτφρ. Φωτεινή Πίπη), το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Όταν έφτασαν στην κορυφή του λό...

«Κάτι σαν αγάπη» του Πολυχρόνη Κουτσάκη (προδημοσίευση)

«Κάτι σαν αγάπη» του Πολυχρόνη Κουτσάκη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πολυχρόνη Κουτσάκη «Κάτι σαν αγάπη – Μια υπόθεση για τον Γιώργο Δάντη», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου από τις εκδόσεις Πατάκη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ιφιγένει...

«Επίνοια» του Κωνσταντίνου Γεωργάτου (προδημοσίευση)

«Επίνοια» του Κωνσταντίνου Γεωργάτου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γεωργάτου «Επίνοια – Φιλοσοφικοί στοχασμοί», η οποία κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Αν Έχεις

Αν έχεις υγεία, ζεις σε ε...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνες, βιογραφίες, λογοτεχνία: Οι εκδόσεις Ροπή μέσα από 5 βιβλία τους

Επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνες, βιογραφίες, λογοτεχνία: Οι εκδόσεις Ροπή μέσα από 5 βιβλία τους

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι εκδόσεις Ροπή επιδιώκουν μέσω των βιβλίων τους την αλληλεπίδραση των θετικών επιστημών με άλλα γνωστικά πεδία, δίχως διάθεση να απευθύνονται μόνο σε ειδικούς και «γνώστες». 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...
Aπό τον Γκάμπορ Μάτε έως τον Όσσο: 5 βιβλία για μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή

Aπό τον Γκάμπορ Μάτε έως τον Όσσο: 5 βιβλία για μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή

Πέντε βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα μάς δείχνουν τον δρόμο για μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή, μέσα από δεδομένα που προέκυψαν από σημαντικές επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών και από πολύτιμα αποστάγματα πνευματικής εμβάθυνσης. 

Γράφει η Ελεάνα Κολοβού 

...
Πέντε αριστουργήματα κλασικής πεζογραφίας που αναμένονται τις επόμενες μέρες

Πέντε αριστουργήματα κλασικής πεζογραφίας που αναμένονται τις επόμενες μέρες

Και τα πέντε έχουν χαρακτηριστεί αριστουργήματα τόσο στην εποχή τους και στις συνθήκες που γράφτηκαν όσο και με σημερινά κριτήρια. Θα βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων τις επόμενες μέρες.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Marquis De Sade «Οι Εκα...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ