ANTE ACADEMY kentriki

AntetokounBros Academy: Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δεύτερη χρονιά! Φέτος θα δοθούν 100 δωρεάν συμμετοχές, σε αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-16 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικές γειτονιές, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Καλούσης

H AntetokounBros Academy, το εγχείρημα μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά και ετοιμάζεται για ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι. Τα αδέλφια ίδρυσαν την Ακαδημία έχοντας ως θεωρία ότι «σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς, αλλά πού μπορείς να φτάσεις». Η φετινή Ακαδημία θα συγκεντρώσει 100 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-16 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικές γειτονιές, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα. Οι μαθητές θα παίξουν και θα μάθουν πώς να απελευθερώσουν και να καλλιεργήσουν τις δυνάμεις τους δωρεάν.

Η AntetokounBros Academy υλοποιείται με τη συμβολή της Nike, αποστολή της οποίας είναι να εμπνέει τα παιδιά να εξελίσσονται μέσω του αθλητισμού, του Οργανισμού Eurohoops, που ηγείται της υλοποίησης και του προγράμματος των προπονήσεων, και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο προσφέρει εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν οι Αντετοκούνμπο.

Τα αδέλφια ίδρυσαν την Ακαδημία έχοντας ως θεωρία ότι «σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς, αλλά πού μπορείς να φτάσεις».

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο πιστεύουν βαθύτατα στη δύναμη του αθλητισμού και δεσμεύονται να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. Και τα τέσσερα αδέλφια έχουν βιώσει πώς η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή. Η Αναστασία Κωστάκη έβαλε τα πρώτα λιθαράκια στην AntetokounBros Academy ως Ηead Coach και, έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, δίνει τη σκυτάλη στην Εβίνα Μάλτση. Η διεθνής αθλήτρια, που έχει γράψει ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, αποδέχτηκε την πρόκληση και είναι έτοιμη να μεταλαμπαδεύσει το ήθος και τις γνώσεις της.

ANTE ACADEMY 2Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops. Πραγματοποιείται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης σεζόν, μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, εμπνέουν τους συμμετέχοντες και προσβλέπουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους, για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Τόσο για το σκέλος των προπονήσεων όσο και για το εκπαιδευτικό, η Ακαδημία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόζει τα πρωτόκολλα υγείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ για τον περιορισμό του Covid-19.

Η Ακαδημία ολοκληρώνεται με μια τελετή αποφοίτησης και βραβεύσεων. Οι καλύτεροι από τους 100 αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο ετήσιες υποτροφίες προπόνησης στον Οργανισμό Eurohoops, ενώ τέσσερις συμμετέχοντες θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία και ένας/μία απόφοιτος της Ακαδημίας με την καλύτερη επίδοση θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία One of a Kind από το Ίδρυμα Ωνάση.

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, εμπνέουν τους συμμετέχοντες.

Οι νεαροί μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν και αυτοί μοναδικές προοπτικές. Δύο από αυτούς θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκπαίδευση, ένας/μία θα κερδίσει μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops και ένας/μία θα παρακολουθήσει ένα μπασκετικό προπονητικό camp στο εξωτερικό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους 100 νέους αθλητές της Ακαδημίας και τους 7 μαθητευόμενους προπονητές της σεζόν 2020-21 ξεκίνησαν! Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, όπως και από την απόδοσή τους στα try outs.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antetokounbrosacademy.net 


Οργανισμός Eurohoops

Αποστολή του Eurohoops είναι να διαδώσει το πάθος μας για το μπάσκετ και να δημιουργήσει θετικές εμπειρίες σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται:

♦ Μαθαίνοντας τα παιδιά μπάσκετ και μεταφέροντάς τους αξίες πολύτιμες εντός και εκτός γηπέδου.
♦ Δημιουργώντας τους αυριανούς αθλητές, συμπαίκτες και αντιπάλους.
♦ Βάζοντας το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συμβάλλοντας, μέσω της δεοντολογίας του Eurohoops.net, στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων.

Ο Οργανισμός Eurohoops περιλαμβάνει τη Eurohoops Academy με Διευθυντή τον EuroLeague legend, Θοδωρή Παπαλουκά. Η Ακαδημία φιλοξενείται στο Eurohoops Dome, εξοπλισμένο με τα τελευταία στάνταρ της τεχνολογίας (στεγασμένη εγκατάσταση καλαθοσφαίρισης 3 γηπέδων). Είναι η πρώτη SmartCourt arena της Ελλάδας, ένα μπασκετικό σημείο με premium ανέσεις για τους λάτρεις του αθλήματος. Το Eurohoops, επίσης, διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με το μπάσκετ, τουρνουά και events. Όλες οι παραπάνω δράσεις επικοινωνούνται από το Eurohoops.net, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα μπάσκετ της Ευρώπης, που λειτουργεί σε 6 εκδόσεις: αγγλική, ελληνική, ισπανική, γερμανική, ρωσική και τουρκική.

Ίδρυμα Ωνάση

Επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Ωνάση ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο άνθρωπος. Επενδύοντας από το 1975 στους τομείς του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας, δημιουργεί συνθήκες, αναζητά ιδέες και πυροδοτεί συζητήσεις που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία. Απελευθερώνοντας τις δυνάμεις και τα ταλέντα νέων ανθρώπων, έχει προσφέρει τα τελευταία 45 χρόνια περισσότερες από 7.000 υποτροφίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους, πέρα από περιορισμούς, κοινωνικούς και οικονομικούς, εθνικότητας, φύλου ή ηλικίας. Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στους ενεργούς πολίτες με τολμηρές ιδέες και αισιόδοξα όνειρα, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία, την έρευνα, τη μελέτη, τον πειραματισμό, αλλά και την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org.

ΝΙΚΕ

Από το ξεκίνημα, η κοινωνία βρισκόταν στον πυρήνα του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Αξιοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού ως ενοποιητικό στοιχείο, έχουμε ως δέσμευση να βοηθάμε τα παιδιά να κατακτήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να δημιουργούμε περισσότερους χώρους άθλησης με ίσες ευκαιρίες για όλους. Μαζί με σχολεία και κοινοτικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, επενδύουμε σε λύσεις για τη δημιουργία διαρκούς αλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το purpose.nike.com.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Ελληνορώσων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

ANTE ACADEMY 1

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Βιβλιοπάρτι στο rooftop με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Βιβλιοπάρτι στο rooftop με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος διοργανώνουν το Σάββατο 27 Απριλίου (από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.) bookparty στο rooftop του ξενοδοχείου Brown Acropol, Πειραιώς 1, Αθήνα. Κεντρική εικόνα: istock (Getty).

Επιμέλεια: Book Press ...

«Βίος και Πολιτεία»: Ο κοινωνιολόγος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζωντανά από το «υπόγειο»

«Βίος και Πολιτεία»: Ο κοινωνιολόγος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζωντανά από το «υπόγειο»

Στο 36ο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων στο Βιβλιοπωλείο της Πολιτείας με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου και της σκέψης, o Κώστας Κατσουλάρης θα συνομιλήσει με τον καθηγητή κοινωνολογίας στο Πανεπιστήμιων Αθηνών Νίκο Παναγιωτόπουλο, με αφορμή την έκδοση σε βιβλίο της έρευνάς του Παιδί και Ανάγνωσ...

Τα αιτήματα των εκδοτών για το νέο φορέα βιβλίου – Διαψεύδουν τον υφυπουργό περί κατακερματισμού των απόψεών τους

Τα αιτήματα των εκδοτών για το νέο φορέα βιβλίου – Διαψεύδουν τον υφυπουργό περί κατακερματισμού των απόψεών τους

Οι Εκδότες Βιβλίου κατέθεσαν αναλυτικά μια σειρά από αιτήματα προς την πολιτεία μεταξύ των οποίων η σαφώς μεγαλύτερη εκπροσώπησή τους στο ενδεκαμελές ΔΣ του νέου φορέα για το βιβλίο.

Επιμέλεια: Book Press

Για χρόνια ο χώρος...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

«Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ (κριτική) – Οι πολλαπλές αποχρώσεις της μητρότητας

Για το βιβλίο «Η μοναχοκόρη» της Γκουαδαλούπε Νέτελ [Guadalupe Nettel] (μτφρ. Νάννα Παπανικολάου, εκδ. Ίκαρος). Kεντρική εικόνα: έργο της street artist Οla Volo © olavolo.com.

Γράφει η Φανή Χατζή

Όσο η άποψη ότι ο γενε...

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

«TACK»: Μια ταινία για τη δύναμη του καλού με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Μπεκατώρου και Αμαλία Προβελεγγίου

Για το ντοκιμαντέρ «TACK» (παραγωγή Onassis Culture) της Βάνιας Τέρνερ με πρωταγωνίστριες τη Σοφία Μπεκατώρου, που πρώτη ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, και την Αμαλία Προβελεγγίου, της οποίας η καταγγελία για βιασμό από τον προπονητή της από τα έντεκά της οδήγησε στην πρώτη δίκη-ορόσημο όχι μόνο για τη δικαίωσή της αλ...

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη με «Γκοντό» και ιταλικό θίασο: μια παράσταση-σταθμός

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη με «Γκοντό» και ιταλικό θίασο: μια παράσταση-σταθμός

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί το εμβληματικό κείμενο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» (1948) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 15 μέχρι και τις 19 Μαΐου. Η παράσταση είναι στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

«Μαργαρίτα Ιορδανίδη» του Μιχάλη Μακρόπουλου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου «Μαργαρίτα Ιορδανίδη», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου από τις εκδόσεις Κίχλη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Εἶχαν πιάσει γιὰ τὰ καλὰ οἱ ζέστες, καὶ τὴν ἑπόμενη Κυριακὴ κανόνισαν ν...

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

«Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» του Αντρές Μοντέρο (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Αντρές Μοντέρο [Andrés Montero] «Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή» (μτφρ. Μαρία Παλαιολόγου), το οποίο κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Η μονομαχ...

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

«Σχολείο για την αγάπη» της Ολίβια Μάνινγκ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα της Ολίβια Μάνινγκ [Olivia Manning] «Σχολείο για την αγάπη» (μτφρ. Φωτεινή Πίπη), το οποίο κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Όταν έφτασαν στην κορυφή του λό...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Μεγάλο το θέμα, μικρό το δέμας: 21 βιβλία για τη «μικρή» ή τη «σύντομη» ιστορία του… οτιδήποτε

Υπάρχει μια «μικρή» ή μια «σύντομη» ιστορία για το… οτιδήποτε. Οι τίτλοι βιβλίων που επιχειρούν (και καταφέρνουν) να συμπυκνώσουν μεγάλα θέματα σε, συνήθως, ολιγοσέλιδα βιβλία είναι πάρα πολλοί. Εντυπωσιακά πολλοί. Στην παρακάτω πολύ ενδεικτική επιλογή είκοσι ενός βιβλίων μπορεί καν...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024: «Με ένα βιβλίο πετάω!» ξανά... – 12 βιβλία για το μεγάλο ταξίδι της ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) επιλέγουμε 12 βιβλία που μας βάζουν στα ενδότερα της λογοτεχνίας και μας συνοδεύουν στο ταξίδι της ανάγνωσης.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

Στις 23 Απριλίου γιορτάζουν τα βιβλ...

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Δεν είναι «έγκλημα πάθους» είναι γυναικοκτονία: 5 μελέτες για την έμφυλη βία

Πέντε μελέτες αναδεικνύουν τις νομικές και κοινωνικές διαστάσεις των γυναικοκτονιών και συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτίων που προκαλούν την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας. Επειδή οι γυναικτοκτονίες δεν είναι «εγκλήματα πάθους» αλλά ανθρωποκτονίες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Γράφει η Φανή Χ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ