Τα κορίτσια του Λα ΜπαλένMALYE JULIA
Μτφρ. ΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2024
Σελ. 648, τιμή εκδότη €19.90

Για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, μπορούν επιτέλους να δουν την άμμο που τους έκρυβε το νερό διασχίζοντας τον Ατλαντικό, τον πυθμένα του ωκεανού που είδαν για λίγο σήμερα το πρωί όταν αποβιβάστηκαν από το Λα Μπαλέν. Κανείς δεν τους είπε πού θα έμεναν ή πόσο σύντομα θα αρραβωνιάζονταν. Στις γυναίκες δεν λέμε τα πάντα.
Στο Παρίσι, το 1720, η Μαργκερίτ Πανκαντελέν, πρέπει να επιλέξει εκατό περίπου «εθελόντριες» γυναίκες που θα ταξιδέψουν στη Λουιζιάνα για να παντρευτούν Γάλλους αποίκους. Ανάμεσά τους, τρεις απρόσμενες φίλες: μια ορφανή δωδεκάχρονη με κοφτερή γλώσσα, μια άφραγκη νεαρή αριστοκράτισσα που την απέρριψε η οικογένειά της και μια γυναίκα που καταδικάστηκε για διενέργεια παράνομων εκτρώσεων. Όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες στο πλοίο Λα Μπαλέν, η Σαρλότ, η Πετρονίλ και η Ζενεβιέβ δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει πέρα από τις θάλασσες. Και δεν έχουν λόγο για το μέλλον τους. Τώρα που τις έφερε κοντά η μοίρα, θα πρέπει να αψηφήσουν τις αντιξοότητες -αρρώστια, πόλεμο, πατριαρχία- και να ζήσουν μια ζωή γεμάτη σπαραγμούς, γεννήσεις και πένθη, σκληρότητα και απροσδόκητες απολαύσεις. Και μια φιλία που καίει.
Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα εντυπωσιακού βάθους που μας μεταφέρει στην καρδιά μιας ανελέητης χώρας, δίπλα σε ηρωίδες που οδηγούνται από μια εξαιρετική δίψα για αγάπη και ζωή. (Από τον εκδότη)

«Ένα πολυδιάστατο επικό μυθιστόρημα. Η συγγραφέας έχει τρομερή κατανόηση του ιστορικού περιβάλλοντος και σχεδιάζει με μεγάλη ακρίβεια τα πορτρέτα των τριών πρωταγωνιστριών. Είναι μια καλοδουλεμένη ιστορία γυναικών, που βρίσκουν τρόπους να επιβιώσουν ενάντια στις αντιξοότητες της εποχής τους». (Publishers Weekly)
«Μια ιστορία γυναικείας φιλίας που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Το βιβλίο της Julia Malye είναι ένα απίστευτο ερευνητικό επίτευγμα όσο και ένα τολμηρό έργο μυθοπλασίας». (Elle)
«Ζηλεύω τους αναγνώστες που θα έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με το συγγραφικό ταλέντο της Malye». (Nick Dybek)
«Αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα, που θυμίζει Toni Morrison, φέρνει στο φως μια άγνωστη πτυχή της δυτικής ιστορίας. Ένα πραγματικό tour de force». (Marjorie Sandor)

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περιήγηση στον αιώνα της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ μέσα από τις αφηγήσεις της ζωής της σε τέσσερα βιβλία

Περιήγηση στον αιώνα της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ μέσα από τις αφηγήσεις της ζωής της σε τέσσερα βιβλία

Η σπουδαία βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ [1926-2026] πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Θυμόμαστε την πλούσια ζωή και το σημαντικό έργο της μέσα από τέσσερα βιβλία με συνομιλίες και αφηγήσεις της. 

Επιμέλεια: Book Press

...
Είδαμε την ταινία «Ο μυστικός πράκτορας» – Πολιτική φαντασμαγορία του Βραζιλιάνου Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου

Είδαμε την ταινία «Ο μυστικός πράκτορας» – Πολιτική φαντασμαγορία του Βραζιλιάνου Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου

Για την ταινία «Ο μυστικός πράκτορας», πολιτική φαντασμαγορία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου που είναι υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και του Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Βάγκνερ Μόουρα. 

Γράφει ο Θόδωρος Σούμας

...
Βραβεία περιοδικού (δε)κατα: Στον Διονύση Μαρίνο και τον Ίβα Πεζουασβίλι

Βραβεία περιοδικού (δε)κατα: Στον Διονύση Μαρίνο και τον Ίβα Πεζουασβίλι

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα για το 2024. Κεντρική εικόνα: Ο Διονύσης Μαρίνος στην τελετή απονομής των βραβείων.

Επιμέλεια: Book Press

Τα βραβεία μυθιστορήμ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Απροστάτευτοι» του Μιχάλη Καστρινού (προδημοσίευση)

«Απροστάτευτοι» του Μιχάλη Καστρινού (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Μιχάλη Καστρινού «Απροστάτευτοι», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ήξερε πια ότι σε λίγο θα ’ρχόταν το τέλος· ήταν από αυτές τις...

«Κόκκινο φαράγγι» του Γιάννη Νικολούδη (προδημοσίευση)

«Κόκκινο φαράγγι» του Γιάννη Νικολούδη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα του Γιάννη Νικολούδη «Κόκκινο φαράγγι», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Πατάκη.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

1 ...

«Στο όνομα της ελευθερίας» του Ενές Καντέρ Φρίντομ (προδημοσίευση)

«Στο όνομα της ελευθερίας» του Ενές Καντέρ Φρίντομ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από την εισαγωγή του βιβλίου του Ενές Καντέρ Φρίντομ [Enes Kanter Freedom], «Στο όνομα της Ελευθερίας – Ο αγώνας ενός πολιτικού αντιφρονούντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο NBA και σε ολόκληρο τον κόσμο», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση.

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα: 50 νέα ποιήματα (Β' μέρος)

Ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα: 50 νέα ποιήματα (Β' μέρος)

Ερωτικά ποιήματα πενήντα ποιητών και ποιητριών από όλες τις γενιές, αδημοσίευτα έως τώρα, συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ποίηση. Αυτό είναι το Β' μέρος του αφιερώματος στην ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα.

Επιμέλεια – συντονισμός αφιερώματος: Αλέξιος Μάινας

...

Ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα: 50 νέα ποιήματα (Α' μέρος)

Ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα: 50 νέα ποιήματα (Α' μέρος)

Ερωτικά ποιήματα πενήντα ποιητών και ποιητριών από όλες τις γενιές, αδημοσίευτα έως τώρα, συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ποίηση. Αυτό είναι το Α' μέρος του αφιερώματος στην ερωτική ποίηση που γράφεται τώρα. 

Επιμέλεια – συντονισμός αφιερώματος: Αλέξιος Μάινας ...

Διαβάζοντας για το σινεμά: Οκτώ πρόσφατα βιβλία

Διαβάζοντας για το σινεμά: Οκτώ πρόσφατα βιβλία

Συλλογικοί τόμοι, μονογραφίες, μελέτες και ανθολογίες: οκτώ βιβλία για το σινεμά που ξεχωρίσαμε από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Εικόνα: Ο Ντέβιντ Λιντς και η Ναόμι Γουότς στα γυρίσματα του «Mulholland Drive».

Γράφει η Φανή Χατζή

Μπορεί τα κινη...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΦΑΚΕΛΟΙ