Σι Τζίνπινγκ: Η διακυβέρνηση της Κίνας (σκληρόδετη έκδοση)JINPING XI
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ 2025
Σελ. 542, τιμή εκδότη €31.80

Ο τόμος «Σι Τζίνπινγκ: Η Διακυβέρνηση της Κίνας Ι» είναι μια συλλογή σημαντικών έργων του Σι Τζίνπινγκ από τις 15 Νοεμβρίου 2012 έως τις 13 Ιουνίου 2014. Περιλαμβάνει ομιλίες, συνομιλίες, συνεντεύξεις, οδηγίες και επιστολές που αποτυπώνουν την προσπάθεια της νέας κεντρικής ηγεσίας, με τον Σι Τζίνπινγκ ως γενικό γραμματέα, να προωθήσει τη μεταρρύθμιση και το άνοιγμα σε βαθύτερο επίπεδο και να εκσυγχρονίσει το εθνικό σύστημα διακυβέρνησης.
Τα 79 κείμενα του βιβλίου είναι διατεταγμένα σε 18 κεφάλαια και συνοδεύονται από σημειώσεις που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει το κοινωνικό σύστημα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας, καθώς και από 45 φωτογραφίες του Σι Τζίνπινγκ κατά την εργασία και στην καθημερινή του ζωή. Το βιβλίο έχει επιμεληθεί από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου, το Γραφείο Ερευνών Λογοτεχνίας του Κόμματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και τον Όμιλο Διεθνών Εκδόσεων Κίνας, με σκοπό να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον και να βελτιώσει την κατανόηση της φιλοσοφίας της διακυβέρνησης της Κίνας και των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών της.
Το 19ο Εθνικό Συνέδριο του ΚΚΚ αναγνώρισε τη «Σκέψη Σι Τζίνπινγκ για τον σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά στη Νέα Εποχή» ως τη θεωρητική καθοδήγηση του Κόμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σι Τζίνπινγκ είναι ο κύριος ιδρυτής αυτής της Σκέψης και οι δύο τόμοι του έργου «Η Διακυβέρνηση της Κίνας» αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο για τη μελέτη της, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις και τα κύρια περιεχόμενά της και καταγράφοντας πώς η Κεντρική Επιτροπή, με τον Σι Τζίνπινγκ στον πυρήνα της, έχει οδηγήσει το Κόμμα και το έθνος στην ανάπτυξη του σοσιαλισμού με κινέζικα χαρακτηριστικά στη Νέα Εποχή.
Τα κείμενα καλύπτουν κεντρικά θέματα της κινεζικής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, όπως το «Κινέζικο Όνειρο», η οικονομική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου, η οικολογική πρόοδος, η εθνική άμυνα, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ηγεσία του ΚΚΚ. Το βιβλίο έχει διανεμηθεί στην Κίνα και στο εξωτερικό σε πολλές γλώσσες, έχει προσελκύσει ευρεία προσοχή και θεωρείται σημαντικό έργο για την κατανόηση της Κίνας, του ΚΚΚ και της Σκέψης Σι Τζίνπινγκ για τον σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά στη Νέα Εποχή.
Η ελληνική έκδοση του τόμου «Σι Τζίνπινγκ: Η Διακυβέρνηση της Κίνας Ι» καθιστά για πρώτη φορά αυτό το σημαντικό έργο άμεσα προσβάσιμο στο ελληνόφωνο κοινό. Απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές των διεθνών σχέσεων και της πολιτικής επιστήμης, σε όσους μελετούν τη σύγχρονη Κίνα, καθώς και σε κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να κατανοήσει πώς η σημερινή κινεζική ηγεσία αντιλαμβάνεται τον εαυτό της, τον ρόλο του Κόμματος και τη θέση της χώρας στον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Βραβείο Médicis στην Καταλανή Εύα Μπαλταζάρ

Διεθνές Βραβείο Médicis στην Καταλανή Εύα Μπαλταζάρ

Εγκαινιάζοντας τη σεζόν των γαλλικών λογοτεχνικών βραβείων, η κριτική επιτροπή του βραβείου Médicis ανακοίνωσε τους βραβευθέντες στις τρεις κατηγορίες: πεζογραφίας, μεταφρασμένης πεζογραφίας και δοκιμίου, καθώς και το μεγάλο βραβείο. 

Επιμέλεια: Book Press

...
«Το φευγιό»: Εκδήλωση για το μυθιστόρημα της Μαρίας Θεοδοσάκη στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

«Το φευγιό»: Εκδήλωση για το μυθιστόρημα της Μαρίας Θεοδοσάκη στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Εκδήλωση για το μυθιστόρημα της Μαρίας Θεοδοσάκη «Το φευγιό» (εκδ. Αρμός) στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος στη Σητεία.

Επιμέλεια: Book Press

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, στις 20:30, οι εκδόσεις Αρμός διοργανώνουν εκδήλωση γ...

Η Λατινική Αμερική, το ποδόσφαιρο, οι γυναίκες: Μεγάλη εκδήλωση για το έργο του Εδουάρδο Γκαλεάνο στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Η Λατινική Αμερική, το ποδόσφαιρο, οι γυναίκες: Μεγάλη εκδήλωση για το έργο του Εδουάρδο Γκαλεάνο στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2026, στις 7 μ.μ., οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο Book Press διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο συγγραφέα Εδουάρδο Γκαλεάνο στον Πολυχώρο Μεταίχμιο. © Mariela De Marchi Moyano / Flickr

Επιμέλεια: Book Press ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Πατρότητα» του Μιχάλη Σπέγγου (προδημοσίευση)

«Πατρότητα» του Μιχάλη Σπέγγου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Μιχάλη Σπέγγου «Πατρότητα», το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Επίμετρο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Είμαι ο Αχιλλέας Χάριγκτον. Γεννήθηκα και ζω στην Κέρκυρα, αλλά έζησα ένα ...

«Η Ευρώπη γεννήθηκε τον Μεσαίωνα;» του Ζακ Λε Γκοφ (προδημοσίευση)

«Η Ευρώπη γεννήθηκε τον Μεσαίωνα;» του Ζακ Λε Γκοφ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Ζακ Λε Γκοφ [Jacques Le Goff] «Η Ευρώπη γεννήθηκε τον Μεσαίωνα;» (μτφρ. Ελευθερία Ζέη), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πόλη και δημοκρατία;

...
«αλλά|ΖΩ» του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη (προδημοσίευση)

«αλλά|ΖΩ» του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη «αλλά|ΖΩ – από την λέξη στην πράξη», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Key Books.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πόσες φορές έχεις πει στον εαυτό σου ότι θέλε...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι διαβάζουμε τώρα; Βιβλία φεμινιστικής και κουίρ θεωρίας

Τι διαβάζουμε τώρα; Βιβλία φεμινιστικής και κουίρ θεωρίας

Σημαντικά βιβλία που διευρύνουν τη συζήτηση για τον φεμινισμό, τη σχέση της γλώσσας με το φύλο και τη σεξουαλικότητα αλλά και το πόσο [δεν θα έπρεπε να] μας αλλάζει το γήρας.

Επιλογή-παρουσίαση: Φανή Χατζή

...

Από τον μπαμπούλα στον Μεσημερά, από τον Δράκουλα στους βουρκόλακες: Πέντε καλά βιβλία ελληνικού λαογραφικού τρόμου

Από τον μπαμπούλα στον Μεσημερά, από τον Δράκουλα στους βουρκόλακες: Πέντε καλά βιβλία ελληνικού λαογραφικού τρόμου

Φαντάσματα, μπαμπούλες και βρικόλακες της ελληνικής επαρχίας: Πέντε καλά λογοτεχνικά βιβλία λαογραφικού τρόμου που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Εικόνα: Από τη συλλογή «Η χτυπημένη και άλλες ιστορίες με φαντάσματα» (εκδ. Ροές), παραλλαγή της κεντρικής εικόνας.

Επιλογή-παρουσίαση: ...

Η διαρκής γοητεία του Έντγκαρ Άλαν Πόε: Γιατί τον διαβάζουμε σήμερα, ποιους συγγραφείς επηρέασε – 3 πρόσφατες εκδόσεις

Η διαρκής γοητεία του Έντγκαρ Άλαν Πόε: Γιατί τον διαβάζουμε σήμερα, ποιους συγγραφείς επηρέασε – 3 πρόσφατες εκδόσεις

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου 1849, πέθανε στη Βαλτιμόρη ο Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe). Γιατί, περισσότερα από εκατόν εβδομήντα χρόνια μετά, συνεχίζουμε να διαβάζουμε το έργο του και τρία καλά βιβλία του που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Γράφει ο Σόλωνας Παπαγεωρ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΦΑΚΕΛΟΙ