ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙΔΕΛΤΑ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ 2023
Σελ. 294, τιμή εκδότη €18.00

Η σχέση με το Θείο, με τον Θεό, με την Θεότητα σμιλεύεται από μια αστείρευτη εσωτερική δίψα και από μια βαθιά συναίσθηση για την ανθρώπινη ύπαρξη που στέκεται εύθραυστη μπροστά στο Μέγα Μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Εστιάζοντας στις δοκιμασίες και στις επιγνώσεις της περιπετειώδους πορείας μου, κατανόησα το Απόκρυφο νόημα του φωτός και του Σκότους, την Σοφή Συνύπαρξή τους και τον πρωταρχικό ρόλο που παίζουν στην αφύπνιση της συνείδησης. Οι μεταφυσικές μου εμπειρίες αποκάλυψαν αλήθειες που ο κοινός νους δεν δύναται να τις διαχειριστεί και για αυτό τις απορρίπτει ως δεισιδαιμονίες.
Η σχέση με τον Θεό είναι προσωπική κι ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να καρποφορήσει σε κανένα θρησκευτικό δόγμα, σε καμία Αδελφότητα, σε καμία συλλογική προσπάθεια διότι στις περισσότερες από αυτές τις ομάδες τα άτομα συχνά αιχμαλωτίζονται στην υπεροψία ή παραμένουν στην επιφάνεια των εννοιών.
Τα γεγονότα τα οποία με έφεραν σε επαφή με τις δυνάμεις του αόρατου κόσμου, χάραξαν τη διαδρομή της ψυχής μου με τρόπους που μονάχα τα τελευταία χρόνια είμαι σε θέση να ερμηνεύσω με εσωτερική καθοδήγηση και να τα μοιραστώ στο συγκεκριμένο βιβλίο, βοηθώντας με να κατανοήσω στο τέλος της όλης ιστορίας πως, η ταπεινότητα αποτελεί την προϋπόθεση για την εσωτερική εμπειρία του Θείου Όντος.
Έπειτα από μια σειρά Μεταφυσικών Φαινομένων, περνώντας από τα σκοτεινά λημέρια της Μαγείας και της καθοριστικής Κάθαρσης της ψυχής μου, συμφιλιώθηκα με τον Θεό. Μάγισσες, πνεύματα, δαιμόνια, παντοδύναμα ξόρκια, διορατικές προβλέψεις, Θεϊκή καθοδήγηση, το φώς του Ρέικι, Μυήσεις, προστασία από φωτεινές ψυχές και οντότητες, όλα χώρεσαν στο Λαμπερό μου Σκοτάδι που στάθηκε ο Ύψιστος Καθοδηγητής μου. Κάτι τέτοιο δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το ταξίδι αυτό σταμάτησε ή πως ο ίδιος φωτίστηκα.
Εύχομαι αυτό το Αυτοβιογραφικό βιβλίο να είναι ωφέλιμο, ένας οδοδείκτης σε όσους έχουν κοινές εσωτερικές αναζητήσεις αλλά και σε εκείνους οι οποίοι ταλαιπωρούνται από αίτια Ψυχικών Φαινομένων δίχως να το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται σε θεραπευτικές τακτικές που δε φέρνουν αποτέλεσμα. Εύχομαι Το Λαμπερό Σκοτάδι να ενδυναμώσει οτιδήποτε χρειάζεται ο αναγνώστης για να κατανοήσει σε βάθος τις ενατενίσεις του και να εξελιχθεί στο πνευματικό μονοπάτι που ακολουθεί. (Μιχάλης Δέλτα, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέξανδρου Κοτζιά: Εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέξανδρου Κοτζιά: Εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026, στις 17:00 έως τις 21:00, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέξανδρου Κοτζιά. Οι ομιλίες. 

Επιμέλεια: Book Press

...
Βραβεία Ζαν Μορεάς: Στον Γιώργο Βέλτσο το μεγάλο βραβείο –  Η απονομή

Βραβεία Ζαν Μορεάς: Στον Γιώργο Βέλτσο το μεγάλο βραβείο – Η απονομή

Τα Βραβεία Ζαν Μορεάς για το έτος 2024 απονεμήθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείο Πατρών. Ο Αντώνης Σκιαθάς (αριστερά) και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (δεξιά) ©Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Επιμέλεια: Book Press

...
Είδαμε τον «Εθνικό θησαυρό» του Σανγκ-ιλ Λι – Ύμνος στον θαυμαστό κόσμο του καμπούκι

Είδαμε τον «Εθνικό θησαυρό» του Σανγκ-ιλ Λι – Ύμνος στον θαυμαστό κόσμο του καμπούκι

Για την ταινία του Σανγκ-ιλ Λι «Εθνικός θησαυρός», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους. 

Γράφει ο Θόδωρος Σούμας

Το εξαιρετικό φιλμ «Εθνικός θησαυρός» (2025) του Σαν...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Block Delete» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

«Block Delete» του Βαγγέλη Γιαννίση (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση «Block Delete», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

«Η μελωδία των αγαλμάτων» του Παναγιώτη Γούτα (προδημοσίευση)

«Η μελωδία των αγαλμάτων» του Παναγιώτη Γούτα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Γούτα «Η μελωδία των αγαλμάτων», το οποίο θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Απριλίου από τις εκδόσεις Βακχικόν. Φωτογραφία © Ανδρέας Σφυρίδης

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ο Νάσος Γρηγ...

«Είμαι αυτό που είμαι» της Φανής Κεχαγιά (προδημοσίευση)

«Είμαι αυτό που είμαι» της Φανής Κεχαγιά (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση διηγήματος από τη συλλογή διηγημάτων της Φανής Κεχαγιά «Είμαι αυτό που είμαι», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λογοτεχνία υψηλής συμπύκνωσης: 65 ισπανόγραφα μικροδιηγήματα από 10 ισπανόφωνες χώρες

Λογοτεχνία υψηλής συμπύκνωσης: 65 ισπανόγραφα μικροδιηγήματα από 10 ισπανόφωνες χώρες

Μια ελάχιστη ανθολογία 65 ισπανόγραφων μικροδιηγημάτων προερχόμενα από δέκα ισπανόφωνες χώρες.

Ανθολόγηση – Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

65 μικροδιηγήματα από 10 ισπανόφωνες χώρες. 65 αστραπιαίες γεύσεις από την ισπανόγραφη μικρομυθοπλασία. Η αν...

Μικρά θαύματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο

Μικρά θαύματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο

Η σειρά «Τα μικρά» των εκδόσεων Μεταίχμιο δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να διαβάσει σπουδαία διηγήματα και νουβέλες της μιας ανάσας από σημαντικούς συγγραφείς. Επτά ολιλοσέλιδα τομίδια πυκνής λογοτεχνικής αξίας με τις υπογραφές των Μαν, Τζόις, Πόε, Μάνσφιλντ, Γκάσκελ, Ντ' Άρτσο.

...
Τι διαβάζουμε τώρα: Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο – 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Τι διαβάζουμε τώρα: Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο – 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Ανατροπές, σκοτεινοί ήρωες, μυστήριο και κοινωνικός σχολιασμός: δεκατέσσερα πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας που τραβούν την προσοχή μας και μία συλλογή ημερολογίων μιας μεγάλης συγγραφέα του είδους. Εικόνα: Από την ταινία «Έγκλημα στα παρασκήνια» του Ντίνου Κατσουρίδη.&...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ