key books odigoi epixeirimatikotitas

Οκτώ πρόσφατα βιβλία-οδηγοί από τις εκδόσεις Key Books που στοχεύουν να βοηθήσουν τον αναγνώστη στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και στη διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών του.

Επιμέλεια: Book Press

Ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει. Σε αυτούς τους οκτώ οδηγούς, που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη αλλά και στη διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών του, ο αναγνώστης θα βρει συμπυκνωμένη σοφία και πρακτικές συμβουλές που θα τον βοηθούσαν να κάνει γρηγορότερα βήματα για να πετύχει τους στόχους του.

Θα σου μάθω πώς να γίνεις πλούσιος (μτφρ. Βασίλης Πουλάκος) του Ραμίτ Σετί

Ο Ramit Sethi έχει χαρακτηριστεί από το Forbes ως «ο μάγος του πλούτου» και από το Fortune ως «ο νέος γκουρού των οικονομικών». Στο βιβλίο του παρουσιάζει έναν πρακτικό, ευφυή και απολαυστικό οδηγό προσωπικών οικονομικών, βασισμένο στους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού σχεδιασμού: τραπεζικές συναλλαγές, αποταμίευση, προϋπολογισμός και επενδύσεις.

key books sethi tha sou matho pos na gineis plousios

Θέλετε να βγάζετε χρήματα ενώ κοιμάστε; Να κάνετε τις τράπεζες και τις πιστωτικές κάρτες να δουλεύουν υπέρ σας; Ν' απολαμβάνετε τις μικρές καθημερινές σας απολαύσεις χωρίς να θυσιάζετε τον οικονομικό σας στόχο;

Το παγκόσμιο bestseller που έμαθε σε μια ολόκληρη γενιά πώς να κερδίζει περισσότερα, να αποταμιεύει περισσότερα και να ζει μια πλούσια ζωή.

Επένδυσε τώρα, μ’ ευχαριστείς μετά του Γιάννη Κανταρτζή

Η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις να επενδύεις ήταν πριν από 25 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη είναι πάντα σήμερα. Άσε κάτω το κινητό και ξεκίνα να διαβάζεις το βιβλίο. Τι περιμένεις;

key books kadartzis ependise tora me efxaristeis meta

Ο οδηγός αυτός γράφτηκε για τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, που έχουν άγχος για το αύριο, που νιώθουν ότι «δεν τους φτάνουν τα λεφτά» κι ας προσπαθούν. Γράφτηκε και για εκείνους που ψάχνουν πώς να επενδύσουν σωστά τα χρήματά τους. Ο συγγραφέας δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, θα σου δείξει όμως πώς να βγεις από τον λαβύρινθο και να σταματήσεις να είσαι αιχμάλωτος του μισθού σου.

«Μέσα από καθημερινά παραδείγματα και αληθινές ιστορίες, προσπάθησα να κάνω τον κόσμο των επενδύσεων κατανοητό, ανθρώπινο και πρακτικό. Όχι σαν θεωρία, αλλά σαν τρόπο ζωής. Σαν μια διαδρομή προς την ηρεμία, την αυτονομία και τη σταθερότητα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να ξεκινήσεις τώρα».

Μικροί γίγαντες – Οδηγός επιτυχίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ευστάθιου Λιακόπουλου

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά το επιχειρηματικό τοπίο που αντιμετωπίζουν είναι γεμάτο προκλήσεις. Το βιβλίο αυτό προσφέρει έναν πρακτικό οδηγό για την επιβίωση και ανάπτυξή τους, συνδυάζοντας δοκιμασμένες στρατηγικές, εργαλεία και πραγματικά παραδείγματα.

key books liakopoulos mikroi gigantes

Ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ευστάθιος Λιακόπουλος αποκαλύπτει τα πιο συχνά λάθη, τις κρυφές ευκαιρίες και τους τρόπους με τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να σκεφτούν και να δράσουν σαν γίγαντες της αγοράς.

Ακολουθώντας ένα ταξίδι εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου, ο οδηγός του καθοδηγεί τους επιχειρηματίες μέσα από τις δυσκολίες προς την επιτυχία προσφέροντας λύσεις σε θέματα όπως τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, την ηγεσία και τη στρατηγική, ώστε η κάθε απόφαση να οδηγεί μπροστά, τη δικτύωση και τις συνεργασίες, τα κλειδιά της επιχειρηματικής εξέλιξης, την τεχνολογία και την καινοτομία, για να γίνει η επιχείρηση πιο ανταγωνιστική. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι μικρές – είναι γίγαντες, που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τη δύναμή τους! 

Όσα γνωρίζω με σιγουριά (μτφρ. Μαρία Κουκιάδη) της Όπρα Γουίνφρεϊ

Τι γνωρίζεις με σιγουριά;

Αυτή η φαινομενικά απλή αλλά τόσο ουσιαστική ερώτηση είναι το νήμα που διαπερνά τις σελίδες του βιβλίου. Για την Oprah, ήταν μια ερώτηση-οδηγός στις σημαντικότερες καμπές της ζωής της: όταν αποχαιρέτησε την εκπομπή που την ανέδειξε, όταν δημιούργησε το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο, όταν τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και σε κάθε σταθμό της προσωπικής και επαγγελματικής της πορείας.

key books winfrey osa gnorizo me sigouria

Με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα, η Oprah μοιράζεται τις στιγμές που την καθόρισαν, καθώς και τις μικρές, καθημερινές σκέψεις που της δίνουν δύναμη και κατεύθυνση. Κάθε κεφάλαιο είναι μια ματιά στον τρόπο που η ίδια βλέπει τη ζωή, αγκαλιάζοντας τις προκλήσεις, μαθαίνοντας από τις αποτυχίες και γιορτάζοντας τις νίκες.

Όσα έμαθα από τα παιδιά της Ελισάβετ Κρίπα

Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, δάσκαλοι ή άνθρωποι.

Υπάρχουν, όμως, επιλογές, λάθη και -το σημαντικότερο- ευκαιρίες να μάθουμε, να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Στο βιβλίο Όσα έμαθα από τα παιδιά, η εκπαιδευτικός, μητέρα και εθελόντρια Ελισάβετ Κρίπα μοιράζεται με ενσυναίσθηση τις εμπειρίες της και μας δείχνει πώς να επικοινωνούμε ουσιαστικά με τα παιδιά μας, να ξεπερνάμε ενοχές και να γινόμαστε συνοδοιπόροι τους χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.

key books kripa osa ematha apo ta paidia

Μέσα από προσωπικές ιστορίες και πρακτικές συμβουλές, αυτό το βιβλίο δεν δίνει έτοιμες απαντήσεις – αλλά προσφέρει τα εργαλεία για να βρούμε τις δικές μας. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτοβελτίωσης, που μας καλεί να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Το βιβλίο αυτό φωτίζει τα μονοπάτια που οδηγούν σε βαθύτερη σύνδεση με τα παιδιά μας και τον εαυτό μας. Θα σε εμπνεύσει, θα σε κινητοποιήσει και θα σου δώσει δύναμη ν’ αλλάξεις όσα χρειάζονται – με αγάπη, ενσυναίσθηση και φροντίδα.

Η ζωή δεν έχει χάρτη. Εσύ χαράζεις την πορεία! 

Όταν συμβαίνουν κακά πράγματα σε καλούς ανθρώπους (μτφρ. Βασίλης Πουλάκος) του Χάρολντ Σ. Κούσνερ

Το #1 bestseller που έχει προσφέρει παρηγοριά και ελπίδα σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Όταν ο Harold Kushner έμαθε ότι ο τρίχρονος γιος του διαγνώστηκε με μια εκφυλιστική ασθένεια, που σήμαινε ότι θα ζούσε μόνο μέχρι την εφηβεία του, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα της ζωής: Γιατί, Θεέ μου;

key books kushner otan symvainoun kaka pragmata se kalous anthropous

Μέσα από τη βαθιά προσωπική του διαδρομή, ο Kushner κατάφερε να αναζητήσει απαντήσεις, να επεξεργαστεί τον πόνο και τελικά να ανακαλύψει μια νέα θεώρηση της πίστης και της ανθρώπινης αντοχής. Σε αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο μοιράζεται με ειλικρίνεια τις σκέψεις και τα συναισθήματά του αναδεικνύοντας τη δύναμη της ψυχής μπροστά στην απώλεια.

Με απλό αλλά γεμάτο σοφία λόγο, ο συγγραφέας μάς προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω στις δύσκολες στιγμές της ζωής, να συμφιλιωθούμε με τις αναπόφευκτες δοκιμασίες και να βρούμε νόημα ακόμα και μέσα από τον πόνο.

Η τέχνη της ανάλαφρης ζωής (μτφρ. Μαρία Κουκιάδη) του Γιάνγκ Πουέμπλο

Όλοι κουβαλάμε ένα φορτίο - σκέψεις, εμπειρίες, φόβους που μας βαραίνουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ο Yung Pueblo μάς καθοδηγεί σ’ ένα ταξίδι επιστροφής στην ελαφρότητα. Μέσα από τη δική του διαδρομή από το σκοτάδι της αυτοκαταστροφής στην αναγέννηση της αυτογνωσίας, μας δείχνει πώς ν’ αφήσουμε πίσω όσα μας βαραίνουν και να δημιουργήσουμε χώρο για περισσότερη ειρήνη και αγάπη.

key books pueblo i texni tis analafris zois

Με γραφή γεμάτη ενσυναίσθηση και σοφία, ο Pueblo μοιράζεται προσωπικές ιστορίες και πρακτικά εργαλεία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, να αποδεσμευτούμε από το παρελθόν μας, να αναπτύξουμε αυθεντικές σχέσεις

Τελικά, «η τέχνη της ανάλαφρης ζωής μαθαίνεται». Θέλει χρόνο και είναι μια επιλογή που κάνουμε ξανά και ξανά. Είσαι έτοιμος να τη ζήσεις; 

Αυτοσυμπόνια – Νίκησε την αυτοκριτική και βρες τη δύναμή σου (μτφρ. Μαριάννα Σταυροπούλου) της Κριστίν Νεφ

Μαθαίνουμε να κυνηγάμε την αυτοεκτίμηση, να συγκρινόμαστε συνεχώς και να στηρίζουμε την αξία μας στις επιτυχίες μας. Όμως, αυτή η διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση μας εξαντλεί. Αντίθετα, η αυτοσυμπόνια -η ικανότητα να φερόμαστε στον εαυτό μας με καλοσύνη και κατανόηση, όπως θα κάναμε σε έναν φίλο- είναι το κλειδί για μια πιο ισορροπημένη και ουσιαστική ζωή.

key books neff autosimponoia

Η Dr. Kristin Neff, πρωτοπόρος ερευνήτρια στον τομέα της αυτοσυμπόνιας, μας δείχνει μέσα από επιστημονικά δεδομένα, προσωπικές ιστορίες και πρακτικές ασκήσεις πώς να περιορίσουμε την αυτοκριτική, να ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και να απελευθερωθούμε από τον φαύλο κύκλο της ανασφάλειας.

Η αυτοεκτίμηση δεν είναι λύση. Η αυτοσυμπόνια είναι.

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο: 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο: 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Ανατροπές, σκοτεινοί ήρωες, μυστήριο και κοινωνικός σχολιασμός: δεκατέσσερα πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας που τραβούν την προσοχή μας και μία συλλογή ημερολογίων μιας μεγάλης συγγραφέα του είδους. Εικόνα: Από την ταινία «Έγκλημα στα παρασκήνια» του Ντίνου Κατσουρίδη. ...

Το ελληνικό Πάσχα στην ποίηση σήμερα: 66 + 1 ποιητές και ποιήτριες (Β' μέρος)

Το ελληνικό Πάσχα στην ποίηση σήμερα: 66 + 1 ποιητές και ποιήτριες (Β' μέρος)

Μεγάλο αφιέρωμα στο Πάσχα και τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. 66+1 ποιήματα εν ζωή Ελλήνων ποιητών και Ελληνίδων ποιητριών, ανθολογούνται και παρουσιάζονται σε δύο μέρη. Εδώ, το β' μέρος με 33 ποιήματα. 

Επιμέλεια – συντονισμός αφιερώματος: Αλέξιος Μάινας

...
Ο Τόμας Μαν, κοινό κτήμα: Όλα τα βιβλία που διαβάζουμε επτά δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Ο Τόμας Μαν, κοινό κτήμα: Όλα τα βιβλία που διαβάζουμε επτά δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Λίγα λόγια για τον Τόμας Μαν (1875-1955) και τις νέες εκδόσεις των έργων του με αφορμή την «απελευθέρωση» των συγγραφικών του δικαιωμάτων, μετά τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του, το 1955. 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Μυστικά» του Αλέξη Κυριτσόπουλου – Σκέψεις γύρω από το διαγενεακό τραύμα

«Μυστικά» του Αλέξη Κυριτσόπουλου – Σκέψεις γύρω από το διαγενεακό τραύμα

Σκέψεις γύρω από το διαγενεακό τραύμα με αφορμή τον πίνακα του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Μυστικά», 2024 (στην εικόνα, μέρος του πίνακα).

Γράφει η Ευδοκία Κατσουρού

«Αλλά ποιος μπορεί να πει ότι ένα συμβάν που έπεται ενός άλλ...

7o Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha – Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις, οι υπογραφές

7o Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha – Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις, οι υπογραφές

Το 7ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 29 Μαΐου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις με Έλληνες και ξένους συγγραφείς, μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Αθήνα του Γιάννη Μαρή και την απονομή του βραβείου Agatha στον Φίλιππο Φιλίππου για τη συνει...

Πολ Λιντς: «Η Ιρλανδία αντιλαμβάνεται τη λογοτεχνία ως μια μορφή “ήπιας ισχύος”»

Πολ Λιντς: «Η Ιρλανδία αντιλαμβάνεται τη λογοτεχνία ως μια μορφή “ήπιας ισχύος”»

«Μπορείς, κατά κάποιον τρόπο, να προκαλέσεις μια ολόκληρη “επανάσταση” στις δημιουργικές τέχνες, αν πραγματικά στηρίξεις και χρηματοδοτήσεις τους καλλιτέχνες, ώστε να παράγουν το καλύτερο δυνατό έργο» μας είπε ο Πολ Λιντς, που συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας.

Συνέντευξη στη ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Η μελωδία των αγαλμάτων» του Παναγιώτη Γούτα (προδημοσίευση)

«Η μελωδία των αγαλμάτων» του Παναγιώτη Γούτα (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Γούτα «Η μελωδία των αγαλμάτων», το οποίο θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Απριλίου από τις εκδόσεις Βακχικόν. Φωτογραφία © Ανδρέας Σφυρίδης

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ο Νάσος Γρηγ...

«Είμαι αυτό που είμαι» της Φανής Κεχαγιά (προδημοσίευση)

«Είμαι αυτό που είμαι» της Φανής Κεχαγιά (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση διηγήματος από τη συλλογή διηγημάτων της Φανής Κεχαγιά «Είμαι αυτό που είμαι», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ...

«Νύχτες με την Κάλλη» του Γιώργου Συμπάρδη (προδημοσίευση)

«Νύχτες με την Κάλλη» του Γιώργου Συμπάρδη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το νέο βιβλίο του Γιώργου Συμπάρδη, τη νουβέλα «Νύχτες με την Κάλλη», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

ΤΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

Την αντιλήφθηκ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο: 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Αστυνομικά, θρίλερ, μυστήριο: 15 μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα

Ανατροπές, σκοτεινοί ήρωες, μυστήριο και κοινωνικός σχολιασμός: δεκατέσσερα πρόσφατα αστυνομικά μυθιστορήματα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας που τραβούν την προσοχή μας και μία συλλογή ημερολογίων μιας μεγάλης συγγραφέα του είδους. Εικόνα: Από την ταινία «Έγκλημα στα παρασκήνια» του Ντίνου Κατσουρίδη. ...

Το ελληνικό Πάσχα στην ποίηση σήμερα: 66 + 1 ποιητές και ποιήτριες (Β' μέρος)

Το ελληνικό Πάσχα στην ποίηση σήμερα: 66 + 1 ποιητές και ποιήτριες (Β' μέρος)

Μεγάλο αφιέρωμα στο Πάσχα και τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. 66+1 ποιήματα εν ζωή Ελλήνων ποιητών και Ελληνίδων ποιητριών, ανθολογούνται και παρουσιάζονται σε δύο μέρη. Εδώ, το β' μέρος με 33 ποιήματα. 

Επιμέλεια – συντονισμός αφιερώματος: Αλέξιος Μάινας

...
Ο Τόμας Μαν, κοινό κτήμα: Όλα τα βιβλία που διαβάζουμε επτά δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Ο Τόμας Μαν, κοινό κτήμα: Όλα τα βιβλία που διαβάζουμε επτά δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Λίγα λόγια για τον Τόμας Μαν (1875-1955) και τις νέες εκδόσεις των έργων του με αφορμή την «απελευθέρωση» των συγγραφικών του δικαιωμάτων, μετά τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του, το 1955. 

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ