Book Fair Greece

Η χώρα μας θα πάρει μέρος σε τέσσερις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου έως το τέλος του 2023. Στην αποστολή μετέχουν συγγραφείς, μεταφραστές, κριτικοί λογοτεχνίας, πανεπιστημιακοί, εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς.

Επιμέλεια: Book Press

Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Σάρζα και Γουαδαλαχάρα. Αυτοί είναι οι τέσσερις διεθνείς σταθμοί της Ελλάδας το προσεχές διάστημα για την προώθηση της εγχώριας εκδοτικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, η ελληνική συμμετοχή θα πάρει μέρος στην 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber στη Μαδρίτη, στην 75η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Φρανκφούρτη, στην 42η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Σάρζα και στην 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Γουαδαλαχάρα, με τις οποίες κλείνει το τελευταίο τρίμηνο του 2023, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου της Σάρζα και της Γουαδαλαχάρα.

Καλύτερη εκπροσώπηση

Στόχος είναι η προβολή της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπό αυτό το πρίσμα επανασχεδιάστηκαν τα Εθνικά Περίπτερα και δόθηκε περισσότερο προσοχή στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το ενημερωτικό υλικό και την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή αυτές τις τέσσερις εκθέσεις, δήλωσε:

«Η παρουσία της Ελλάδας στις τέσσερις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, τη Buchmesse της Φρανκφούρτης, τη Liber της Μαδρίτης και για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ομόλογή της στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, τεκμηριώνει την άνοδο, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Το Υπουργείο Πολιτισμού τέσσερα χρόνια τώρα υπηρετεί, με κάθε διαθέσιμο πόρο, την προβολή του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, με το πρόγραμμα επιδότησης της μετάφρασης ελληνικών βιβλίων, μέσω της πλατφόρμας GreekLit.gr».

Επιπλέον συμπλήρωσε:

«Σύντομα, ο νέος θεσμικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου, θα υλοποιεί την κεντρική πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού: Την εξάπλωση της βιβλιοφιλίας, την ενδυνάμωση της φιλαναγνωσίας, την στήριξη της εκδοτικής παραγωγής και τη διεθνή προώθησή της, σύμφωνα με την προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης. Πέραν, όμως, της οιονεί αυταξίας της εξωστρέφειας της ελληνικής λογοτεχνικής και επιστημονικής παραγωγής, η κατάκτηση νέων κοινών στηρίζει καίρια τη βιωσιμότητα του εκδοτικού κλάδου. Η διάδοση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής δεν αποτελεί για το ΥΠΠΟ μονοσήμαντο στόχο. Το ελληνικό βιβλίο λειτουργεί ως αποτελεσματικός και προσιτός πρεσβευτής του σύγχρονου πολιτισμού. Ειδικότερα, για την Ελλάδα, με τη μακραίωνη και οικουμενικά μοναδική πολιτιστική της κληρονομιά, το ελληνικό βιβλίο καταδεικνύει την αδιάσπαστη συνέχειά της στη σύγχρονη εποχή. Το βιβλίο και οι άνθρωποί του παρουσιάζονται, με αυτοπεποίθηση, σε νέα, απαιτητικά ακροατήρια. Χρέος μας, που θα γίνει πράξη, είναι να κάνουμε το ταξίδι τους πιο επωφελές, πιο ασφαλές, πιο συναρπαστικό».

Ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Η συμμετοχή της χώρας μας σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού. Φέτος το ΥΠΠΟ συμμετέχει σε τέσσερις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου ανά τον κόσμο, ενώ προβλέπονται αντίστοιχες δράσεις εξωστρέφειας για τα επόμενα δύο χρόνια με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αναδείξουμε παγκοσμίως νέους και ανερχόμενους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και τη δυναμική της ελληνικής λογοτεχνίας εν γένει».

Συνεργασία των αρμόδιων φορέων

Την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στις τέσσερις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, υλοποιεί (2023-2025) το Υπουργείο Πολιτισμού, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διά της Διεύθυνσης Γραμμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού. Στα Εθνικά Περίπτερα, τον εκδοτικό κόσμο της χώρας εκπροσωπούν περισσότεροι από 20 συγγραφείς και μεταφραστές, κριτικοί λογοτεχνίας και πανεπιστημιακοί, ενώ συμμετέχουν περίπου 50 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς.

Στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber της Μαδρίτης φιλοξενούνται συνολικά 23 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, προβάλλοντας περισσότερες από 350 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες.

Για την παρουσία της χώρας σ’ αυτές τις εκθέσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού συνεργάζεται με τις εντόπιες πρεσβευτικές και προξενικές αρχές, με φορείς ελληνικών συμφερόντων, με τις ακαδημαϊκές δομές ελληνικών σπουδών, καθώς και με ξένα μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση του προγράμματος GreekLit για την επιδότηση μεταφράσεων τίτλων κάθε κατηγορίας της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής, ενώ στις τέσσερεις εκθέσεις εμφανίζονται και η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Αναλυτικότερα:

Στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber της Μαδρίτης φιλοξενούνται συνολικά 23 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, προβάλλοντας περισσότερες από 350 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες. Θα παρουσιαστούν, επίσης, τα μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες βιβλία που εκδόθηκαν με την υποστήριξη του προγράμματος GreekLit.

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber της Μαδρίτης (Τετάρτη 4 με Παρασκευή 6 Οκτωβρίου) λαμβάνουν μέρος οι συγγραφείς και κριτικοί Δημήτρης Αγγελής, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Πόπη Αρωνιάδα, Ηλίας Καφάογλου, Χρίστος Κυθρεώτης, ο πολιτικός γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) και ο δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, καθώς και οι μεταφραστές Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο (José Antonio Moreno Juradο) και Φρανσίσκο Χαβιέρ Μοράλ Αρέβαλο (Francisco Javier Moral Arévalo). Στο Πρόγραμμα των ελληνικών εκδηλώσεων συμμετέχουν Ισπανοί και Ισπανόφωνοι λογοτέχνες, πανεπιστημιακοί, διευθυντές φορέων πολιτιστικών ιδρυμάτων, φεστιβάλ και ξένοι εκδότες.

Στην 75η ΔΕΒ Φρανκφούρτης (Τετάρτη 18 με Κυριακή 22 Οκτωβρίου) συμμετέχουν οι συγγραφείς Αριστείδης Αντονάς, Χρήστος Αστερίου, Νίκος Δαββέτας, Δημήτρης Δημητριάδης, Μάκης Τσίτας και Έλενα Χουζούρη, η κριτικός και δοκιμιογράφος Ελισάβετ Κοτζιά, ο υπεύθυνος των εκδόσεων Romiosini και μεταφραστής Κώστας Κοσμάς και η μεταφράστρια Μικαέλα Πρίντσινγκερ (Michaela Prinzinger). Φέτος στο Εθνικό Περίπτερο συμμετέχουν περίπου 50 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς. Θα προβληθούν περισσότερες από 360 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες.

Στην 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γουαδαλαχάρα (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου με Κυριακή 3 Δεκεμβρίου), η Ελλάδα συμμετέχει στο Περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Guest of Honor»).

Στην 42η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα (1 με 12 Νοεμβρίου) έχουν προσκληθεί οι συγγραφείς Μίνως Ευσταθιάδης, Χρήστος Χρυσόπουλος, η συγγραφέας και μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση και ο μεταφραστής Χάλεντ Ραούφ (Khaled Raouf). Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετέχουν συνολικά 24 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς. Θα προβληθούν περίπου 180 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες.

Στην 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γουαδαλαχάρα (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου με Κυριακή 3 Δεκεμβρίου), η Ελλάδα συμμετέχει στο Περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Guest of Honor») με τους συγγραφείς Κάλλια Παπαδάκη, Έρση Σωτηροπούλου, Νίκο Χρυσό, τoν καθηγητή και συγγραφέα Νίκο Μπακουνάκη και τον πρόεδρο της Ισπανικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών, διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γρανάδας, συγγραφέα και μεταφραστή Μόσχο Μορφακίδη-Φυλακτό. Στο βιβλιοπωλείο που θα λειτουργήσει στο περίπτερο της Ε.Ε. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γουαδαλαχάρα, θα είναι διαθέσιμες 30 ελληνικές εκδόσεις (2018-2023) μεταφρασμένες στην ισπανική γλώσσα, όπως και τα βιβλία των προσκεκλημένων συγγραφέων.

Η «Μήδεια» του Παζολίνι

Το ΥΠΠΟ, στην έκθεση της Γουαδαλαχάρα, σε συνεργασία με τον επιμελητή της διοργάνωσης του περιπτέρου της Ε.Ε, θα διοργανώσει εκδηλώσεις για το έργο των συμμετεχόντων συγγραφέων, τις ισπανικές μεταφράσεις των δυο Ανθολογιών των Κρατικών Βραβείων (τόμος Ι. Διήγημα-Νουβέλα και τόμος ΙΙ. Ποίηση, ΥΠΠΟ 2020) καθώς και τη νέα έκδοση του ΥΠΠΟ, «Ελληνικός Κόσμος, 15ος-19ος αιώνας. Ιδέες-Γεγονότα-Γράμματα».

Στο πλαίσιο αφιερώματος στην Μαρία Κάλλας, θα προβληθεί η «Μήδεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, αλλά και σύγχρονη ελληνική κινηματογραφική ταινία («Ευρωπαϊκό σινεμά») και θα παρουσιαστεί η πολιτιστική ζωή της χώρας και ειδικότερα, η ελληνική βιβλιοπαραγωγή και το μεταφραστικό πρόγραμμα GreekLit. Το ΥΠΠΟ θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Ευρωπαίων Διευθυντών Γραμμάτων, όπως και των διεθνών προγραμμάτων υποστήριξης μεταφράσεων, κ.ά.

Εκδηλώσεις για Σαμαράκη, Καμπανέλλη και Ζέη

Στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου Μαδρίτης, Φρανκφούρτης, Σάρζα και Γουαδαλαχάρας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των συμμετεχόντων Ελλήνων συγγραφέων και θεματικές συζητήσεις με ξένους ομοτέχνους τους, ποιητικές βραδιές με απαγγελίες έργων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, εκδηλώσεις για τα αφιερωματικά λευκώματα των Αντώνη Σαμαράκη (ΥΠΠΟΑ 2020), Ιάκωβου Καμπανέλλη (ΥΠΠΟΑ 2022) και Άλκης Ζέη (υπό έκδοση), που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των «λογοτεχνικών ετών» αλλά και συναντήσεις με εκπροσώπους και επαγγελματίες του διεθνούς εκδοτικού κόσμου, κ.ά.

Στις εκθέσεις Φρανκφούρτης και Γουαδαλαχάρας, ειδικότερα, θα παρουσιαστεί μεγάλη ψηφιακή Έκθεση για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας με τίτλο «Ο πολιτισμός του λόγου, 3500 χρόνια ιστορίας της ελληνικής γλώσσας» σε συνεργασία του ΥΠΠΟ με το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γρανάδας.

Book Fair 2023

 

 

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνής κατακραυγή: διώκεται από τις αρχές της Ινδίας η συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι για δηλώσεις που έκανε το... 2010

Διεθνής κατακραυγή: διώκεται από τις αρχές της Ινδίας η συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι για δηλώσεις που έκανε το... 2010

Η Αρουντάτι Ρόι [Arundhati Roy], συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου «Ο θεός των μικρών πραγμάτων» (μτφρ. Μρία Αγγελίδου, εκδ. Ψυχογιός), που κέρδισε το Booker το 1997, είναι σφοδρή πολέμια της κυβέρνησης Μόντι. Πριν από 14 χρόνια είχε ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας του Κασμίρ και τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, κινήθηκ...

Παρουσίαση βιβλίου-εκδήλωση: «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;» του Γιώργου Σιακαντάρη

Παρουσίαση βιβλίου-εκδήλωση: «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;» του Γιώργου Σιακαντάρη

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου παρουσιάζεται το νεο βιβλίο του Γιώργου Σιακαντάρη «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050; – Μεταδημοκρατία, μεταπολιτική, μετακόμματα» (εκδ. Αλεξάνδρεια) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Επιμέλεια: Book Press

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρο...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Μαρίνα Καραγάτση

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Μαρίνα Καραγάτση

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση.  

Επιμέλεια Book Press

Κόρη του Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση, η Μαρίνα Καραγάτση γεννημένη στην Αθήνα το 1936 ήταν η μητέρα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνής κατακραυγή: διώκεται από τις αρχές της Ινδίας η συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι για δηλώσεις που έκανε το... 2010

Διεθνής κατακραυγή: διώκεται από τις αρχές της Ινδίας η συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι για δηλώσεις που έκανε το... 2010

Η Αρουντάτι Ρόι [Arundhati Roy], συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου «Ο θεός των μικρών πραγμάτων» (μτφρ. Μρία Αγγελίδου, εκδ. Ψυχογιός), που κέρδισε το Booker το 1997, είναι σφοδρή πολέμια της κυβέρνησης Μόντι. Πριν από 14 χρόνια είχε ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας του Κασμίρ και τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, κινήθηκ...

«Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ''Αρχηγός της Φυλής'', ο ''Λυτρωτής των Αλύτρωτων''» της Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου (κριτική) – Νέα στοιχεία για τη δράση του Κρητικού πολιτικού

«Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ''Αρχηγός της Φυλής'', ο ''Λυτρωτής των Αλύτρωτων''» της Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου (κριτική) – Νέα στοιχεία για τη δράση του Κρητικού πολιτικού

Για το βιβλίο της Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου «Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ''Αρχηγός της Φυλής'', ο ''Λυτρωτής των Αλυτρώτων''. Μέσα από τα αρχεία της Επιτροπής Εθνικής Αμύνης Κωνσταντινουπόλεως (1920-1922)» (εκδ. Gutenberg). 

Γράφει ο Σήφης Μπουζάκης

...
«Μετείκασμα» του Σωκράτη Καμπουρόπουλου (κριτική) – Ό,τι μένει από τις στιγμές της ζωής που χάνονται

«Μετείκασμα» του Σωκράτη Καμπουρόπουλου (κριτική) – Ό,τι μένει από τις στιγμές της ζωής που χάνονται

Για την ποιητική συλλογή του Σωκράτη Καμπουρόπουλου «Μετείκασμα» (εκδ. Θράκα). Κεντρική εικόνα: Αυτοπροσωπογραφία του ζωγράφου Τζόρτζιο Μοράντι.

Γράφει ο Μιχάλης Μακρόπουλος 

Ένα πρόσωπο σ’ ένα χώρο, ένα στιγμιότυ...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Συμπληγάδες αξιών» του Μηνά Στραβοπόδη (προδημοσίευση)

«Συμπληγάδες αξιών» του Μηνά Στραβοπόδη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Μηνά Στραβοπόδη «Συμπληγάδες αξιών» το οποίο κυκλοφορεί στις 21 Ιουνίου από τις εκδόσεις Αρμός.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Ναι, το ξέρω! Δεν έπρεπε να σκοτώσω. Μα έπρεπε να σκοτώσω. Ξέρω, δεν είνα...

«Μικρές δοκιμές» του Αντώνη Μακρυδημήτρη (προδημοσίευση)

«Μικρές δοκιμές» του Αντώνη Μακρυδημήτρη (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Αντώνη Μακρυδημήτρη «Μικρές δοκιμές», το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Νίκας.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Το μείζον πρόβλημα στην εποχή μας έχει ...

«Αποστολή στο Βερολίνο» του Λεν Ντέιτον (προδημοσίευση)

«Αποστολή στο Βερολίνο» του Λεν Ντέιτον (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το κατασκοπικό μυθιστόρημα του Λεν Ντέιτον [Len Deighton] «Αποστολή στο Βερολίνο» (μτφρ. Αντώνης Καλοκύρης), το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

«Μάλλον φέρνουν κ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αδικημένη κουίρ λογοτεχνία: 8 βιβλία που δεν διαβάστηκαν όσο τους αξίζει

Αδικημένη κουίρ λογοτεχνία: 8 βιβλία που δεν διαβάστηκαν όσο τους αξίζει

Υπάρχουν βιβλία που τυχαίνει να συμπίπτουν με πολυαναμενόμενες εκδόσεις, δεν μπαίνουν στο οπτικό πεδίο του κοινού ή πολλές φορές μένουν στη σκιά πολύ δημοφιλών τίτλων με παρόμοια θεματική. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κουίρ βιβλία. Κάποια ακούγονται και διαβάζονται περισσότερο από άλλα. Σήμερα, λοιπόν, ημέρα εορτασμο...

Πατέρας και γιος: 5 σπουδαία μυθιστορήματα για μια δύσκολη σχέση

Πατέρας και γιος: 5 σπουδαία μυθιστορήματα για μια δύσκολη σχέση

Σύμμαχοι, ενίοτε κι αντίπαλοι. Αγαπημένοι, μα κάποιες φορές σε άλλο μήκος κύματος. Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα (16 Ιουνίου) επιλέξαμε πέντε βιβλία που βρίσκονται σε κυκλοφορία και αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την ουσιαστική δύναμη που φέρει ο πατέρας ως ρόλος και ως υπόσταση. Κεντρική εικόνα: ο Φίλιπ Ροθ με...

10 κλασικά λογοτεχνικά έργα που έφεραν στο φως τη ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρία

10 κλασικά λογοτεχνικά έργα που έφεραν στο φως τη ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρία

Τα τελευταία χρόνια, η κουίρ λογοτεχνία έχει ανανεωθεί με σύγχρονους εκπροσώπους όπως ο Όσεαν Βουόνγκ ή η Κάρμεν Μαρία Ματσάδο. Εάν αναζητούσαμε, όμως, τις βάσεις ενός κουίρ λογοτεχνικού Κανόνα θα έπρεπε να πάμε πιο πίσω, σε κάποια βιβλία καθοριστικά για την ομοερωτική λογοτεχνία αλλά και για τη λογοτεχνία γενικότερ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15 Δεκεμβρίου 2023 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα 100 καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία του 2023

Mυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ποιήματα: Επιλογή 100 βιβλίων, ελληνικών και μεταφρασμένων, από τη βιβλιοπαραγωγή του 2023. Επιλογή: Συντακτική ομάδα της Book

ΦΑΚΕΛΟΙ