ΔΕΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑZAKARIA FAREED
Μτφρ. ΚΟΥΡΜΕΝΤΑΛΑ ΓΙΩΤΑ
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 2022
Σελ. 264, τιμή εκδότη €14.00

Ανεξάρτητα από το αν το αισθανόμαστε ή όχι αυτή τη στιγμή, τελικά θα ζήσουμε σε έναν μεταπανδημικό κόσμο. Αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες πανδημίες. Ο Zakaria, ο οποίος αποτελεί προσωποποίηση της στοχαστικής, ψύχραιμης κρίσης, σκιαγραφεί τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Covid-19, παραθέτοντας ιστορίες επιτυχίας και συνιστώντας βελτιώσεις για ένα πιθανό μέλλον όπου θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε με επάρκεια παρόμοιες απειλές. Εν μέρει, γράφει, αυτό απαιτεί μια προσέγγιση όπου ο λαός ακούει τους ειδικούς - και οι ειδικοί ακούν τον λαό. (Chris Schluep, Amazon Book Review)
«Με τη ζωντανή του γλώσσα και τα εύστοχα παραδείγματα, ο Zakaria αφηγείται καλά την ιστορία, ενώ αντιστέκεται στα στερεότυπα που σερβίρονται από την αριστερά και τη δεξιά.... Διαβάστε τα Δέκα Μαθήματα. Είναι ένας έξυπνος, ενημερωμένος και συνετός οδηγός για έναν κόσμο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά». (Josef Joffe, New York Times)
«Ο Fareed Zakaria είναι πάντα εξαιρετικός στην ανάλυσή του για τις παγκόσμιες υποθέσεις, αλλά συμβαίνει και κάτι πολύ πιο σπάνιο: έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο. Τώρα δημιούργησε άλλο ένα αριστούργημα».
(Walter Isaacson, συγγραφέας των βιβλίων Steve Jobs, Leonardo da Vinci, Einstein)
«Σπάνια εμφανίζεται ένας νέος συγγραφέας και δημοσιογράφος που διαθέτει προφητική ευφυΐα, σχεδόν τέλεια σαφήνεια και συγκλονιστική ευγλωττία που συνδυάζονται για να ενημερώσει τους αναγνώστες του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο διεθνές τοπίο. Αυτός είναι ο Fareed Zakaria...»
(Claude Lewis, Philadelphia Inquirer)
«Ένα έργο τεράστιας πρωτοτυπίας και γνώσης... Σας κάνει να βλέπετε τον κόσμο διαφορετικά». (Timothy Noah, Washington Post)
«Ο Fareed Zakaria, του οποίου τα σοφά και οξυδερκή άρθρα... θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό ανάγνωσμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον πλανήτη, έχει γράψει ένα μικρό αριστούργημα... Διαβάστε τον Zakaria για να γνωρίζεται τι έγινε, τι θα έπρεπε να γίνει και τι πρόκειται να γίνει». (Jason Burke, Guardian)
«Το προκλητικό και ευρείας θεματολογίας βιβλίο του Zakaria αξίζει οπωσδήποτε να διαβαστεί... Το βιβλίο του επιδεικνύει ένα είδος επιχειρηματολογίας, θεμελιωμένης στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία, που δεν βρίσκουμε εύκολα στις μέρες μας, ιδίως μεταξύ των αρθρογράφων γνώμης». (John B. Judis, Foreign Affairs)
«Ο Zakaria... ίσως διαθέτει μεγαλύτερη διανοητική εμβέλεια και γνώση από οποιονδήποτε άλλο δημόσιο στοχαστή στη Δύση». (David M. Shribman, Boston Sunday Globe)

New York Times Best Seller
Amazon Top 100 Best Book of the Year

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Στορίσματα στο Μόμπι Ντικ»: Η εικαστική ματιά του Αθανάσιου Χριστοδούλου στον κόσμο του Μέλβιλ

«Στορίσματα στο Μόμπι Ντικ»: Η εικαστική ματιά του Αθανάσιου Χριστοδούλου στον κόσμο του Μέλβιλ

Η εικαστική έκθεση «Στορίσματα στο Μόμπι Ντικ» του ποιητή και μεταφραστή του «Μόμπι Ντικ» Αθανάσιου Χριστοδούλου θα φιλοξενείται στο Λόφος Art Project από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2026. Εγκαίνια: 23 Οκτωβρίου στις 7μμ. Πληροφορίες. 

Επιμέλεια: Bo...

Είδαμε το «Έτσι ξαφνικά» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι – Τρυφερός κινηματογράφος για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, για τη στοργή στους αρρώστους

Είδαμε το «Έτσι ξαφνικά» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι – Τρυφερός κινηματογράφος για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, για τη στοργή στους αρρώστους

Για την ταινία του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι (Ryusuke Hamaguchi) «Έτσι ξαφνικά», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Γράφει ο Θόδωρος Σούμας

Το «Έτσι ξαφνικά» («Soudain»), γαλλοϊαπωνική παραγωγή του ...

Εταιρεία Συγγραφέων: «Πράξη βάναυσης λογοκρισίας» η απόσυρση των βιβλίων της Σάλι Ρούνεϊ από το Ηνωμένο Βασίλειο

Εταιρεία Συγγραφέων: «Πράξη βάναυσης λογοκρισίας» η απόσυρση των βιβλίων της Σάλι Ρούνεϊ από το Ηνωμένο Βασίλειο

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εταιρεία Συγγραφέων καταγγέλει την αναγκαστική απόσυρση των βιβλίων της Sally Rooney στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην κεντρική εικόνα, βιβλιοπώλης στη Βόρεια Ιρλανδία, απ' όπου επίσης αποσύρονται τα βιβλία της Ρούνεϊ.

Επιμέλεια: Book Press

...

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

«Κατά του κυνηγιού και της κρεοφαγίας» του Λέοντος Τολστόι (προδημοσίευση)

«Κατά του κυνηγιού και της κρεοφαγίας» του Λέοντος Τολστόι (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο του Λέοντος Τολστόι «Κατά του κυνηγιού και της κρεοφαγίας» (εισαγωγή – μτφρ. Παναγιώτης Τσιαμούρας), το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Ροές.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πρόσφατα βρέθηκ...

«Τουρισμός σε μετάβαση» της Παναγιώτας (Γιόλας) Διονυσοπούλου (προδημοσίευση)

«Τουρισμός σε μετάβαση» της Παναγιώτας (Γιόλας) Διονυσοπούλου (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση του 1ου Κεφαλαίου από το βιβλίο της Παναγιώτας (Γιόλας) Διονυσοπούλου «Τουρισμός σε μετάβαση – Πολιτική, αγορά και ανάπτυξη», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...

«Σε ξένο δωμάτιο» του Ντέιμον Γκάλγκατ (προδημοσίευση)

«Σε ξένο δωμάτιο» του Ντέιμον Γκάλγκατ (προδημοσίευση)

Προδημοσίευση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Ντέιμον Γκάλγκατ [Damon Galgut] «Σε ξένο δωμάτιο» (μτφρ. Κλαίρη Παπαμιχαήλ), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Aρχίζουν να αλληλογραφούν. Κά...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Από τον μπαμπούλα στον Μεσημερά, από τον Δράκουλα στους βουρκόλακες: Πέντε καλά βιβλία ελληνικού λαογραφικού τρόμου

Από τον μπαμπούλα στον Μεσημερά, από τον Δράκουλα στους βουρκόλακες: Πέντε καλά βιβλία ελληνικού λαογραφικού τρόμου

Φαντάσματα, μπαμπούλες και βρικόλακες της ελληνικής επαρχίας: Πέντε καλά λογοτεχνικά βιβλία λαογραφικού τρόμου που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Εικόνα: Από τη συλλογή «Η χτυπημένη και άλλες ιστορίες με φαντάσματα» (εκδ. Ροές), παραλλαγή της κεντρικής εικόνας.

Επιλογή-παρουσίαση: ...

Η διαρκής γοητεία του Έντγκαρ Άλαν Πόε: Γιατί τον διαβάζουμε σήμερα, ποιους συγγραφείς επηρέασε – 3 πρόσφατες εκδόσεις

Η διαρκής γοητεία του Έντγκαρ Άλαν Πόε: Γιατί τον διαβάζουμε σήμερα, ποιους συγγραφείς επηρέασε – 3 πρόσφατες εκδόσεις

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου 1849, πέθανε στη Βαλτιμόρη ο Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe). Γιατί, περισσότερα από εκατόν εβδομήντα χρόνια μετά, συνεχίζουμε να διαβάζουμε το έργο του και τρία καλά βιβλία του που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Γράφει ο Σόλωνας Παπαγεωρ...

«Μαζεύοντας φθινοπωρινά φύλλα» – 15 συλλογές σύγχρονης ελληνικής ποίησης

«Μαζεύοντας φθινοπωρινά φύλλα» – 15 συλλογές σύγχρονης ελληνικής ποίησης

Δεκατέσσερις πρόσφατες ποιητικές συλλογές συν ένα σημαντικό συγκεντρωτικό έργο συνθέτουν τα φθινοπωρινά ποιητικά μας αναγνώσματα (κάποια ήταν και καλοκαιρινά). Εικόνα: "La ramasseuse de feuilles mortes", Ερνέστ Μπιέλερ (1863-1948).

Επιλογή-παρουσίαση: Κ.Β. Κατσουλάρης ...

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ