Μη λες κουβέντα

Εκτύπωση

pexels photo 48566 largeΤου Γιώργου Μπίζα

Έλα, ρε φίλε, μια ώρα σε καλώ να σου μιλήσω και έχεις πιάσει την πάρλα με την άλλη;

Χθες, Κυριακή, έγινε σόου με το αφεντικό μου. Ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά και ήθελε να δουλέψω για λίγες ώρες, χωρίς να πληρώσει. Δεν ήθελα να πάω τσάμπα με τίποτα, συνεννοήθηκα με τον Κώστα τον αποθηκάριο να έφερνε λίγες τσάντες και μερικά προϊόντα κατά τις έντεκα το πρωί και να πήγαινα λίγο αργότερα· τον λυπήθηκα να του έλεγα να ερχόταν νωρίς. Εμφανίστηκε ο μεγάλος όμως να δει τι γίνεται. Είδε πως έλειπα και κάποιος του ρουφιάνεψε ότι δεν έχουμε φέρει τα πράγματα. Με πήρε τηλέφωνο. Μη σηκωθείς από το κρεβάτι και κουραστείς και μην τολμήσεις να πατήσεις το πόδι σου στο μαγαζί σήμερα, γιατί θα σου πω και καμιά κουβέντα, μου είπε.

Ακούς, Μάκη, το καθίκι; Που μας πίνει το αίμα και θησαυρίζει. Μου έκοψε διακόσια ευρώ και μια μέρα από το ΙΚΑ, γιατί δεν έβγαινε η επιχείρηση ― με τα κάπιταλς. Μη λες κουβέντα, μου είπε η γυναίκα μου γιατί θα χάσεις τη δουλειά σου, έχουμε μωρό παιδί· και ο αδερφός μου, που τραβάει τα ίδια, μη λες κουβέντα, μου είπε· και το παιδί μου –αν μπορούσε– τα ίδια θα μου έλεγε. Να μη μιλάω, σαν να είμαι μουγκός, να τον ακούω και να κάνω τον χαζό, δύσκολο πράγμα. Τι να κάνω, ρε Μάκη; Πες και εσύ.

- Μη λες κουβέντα, θα του περάσει.

 

Giorgos BizasINFO
Ο Γιώργος Μπίζας γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και εργάζεται στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ασχολείται στον ελεύθερο του χρόνο με το γράψιμο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ
Στη στήλη αυτή δημοσιεύονται διηγήματα (κείμενα μυθοπλασίας) στην ελληνική γλώσσα τα οποία μέχρι τη στιγμή της αποστολής τους δεν έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Τα διηγήματα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Στην περίπτωση που το διήγημα επιλέγεται για να δημοσιευτεί, και μόνο σε αυτή, θα επικοινωνούμε με τον συγγραφέα το αργότερο μέσα σε 20 μέρες από την αποστολή του διηγήματος και θα τον ενημερώνουμε για το χρόνο της επικείμενης δημοσίευσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καμιά επιπλέον επικοινωνία δεν θα πρέπει να αναμένεται και ο συγγραφέας επαναποκτά αυτομάτως την κυριότητα του κειμένου του. Τα προς δημοσίευση διηγήματα ενδέχεται να υποστούν επιμέλεια. 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκείνη την ημέρα

Εκείνη την ημέρα

Του Αντώνη Μυλωνάκη

«Η πίστη μπορεί να ανάψει φωτιά, που ούτε ο Θεός έχει τη δύναμη να σβήσει»

1

Σήμερα εί...

Σε αναμονή

Σε αναμονή

Του Χρυσόστομου Αγαπητού

Στο αεροδρόμιο του νησιού. Πέρα απ' τη τζαμαρία απλωνόταν η πίστα απογείωσης. Αν ήταν πρωί, θα μπορούσες ν' αγναντεύσεις τον ορίζοντα, τώρα όμως η γυάλινη επιφάνεια έμοιαζε με κάτοπτρο που καθρέπτιζε την ψυχρά φωτισμένη αίθουσα...

Ο καλός Βαυαρός

Ο καλός Βαυαρός

Του Κυριάκου Μαργαρίτη

Για τον Δόκτορα Σωτήρη Τσιόδρα

Η οδός Πανεπιστημίου έχει τώρα ερημώσει. Η συννεφιά επισπεύδει το σούρουπο. Σε λίγο θα βρέξει το δίστιχο: βουρκωμένη Δευτέρα ...

Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτές είναι οι βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2019

Αυτές είναι οι βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2019

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2019.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

Πρόκειται για τις τρεις κατηγο...

Ιστορίες για «χαμένες ομπρέλες», «καπέλα» και άλλα πλάσματα

Ιστορίες για «χαμένες ομπρέλες», «καπέλα» και άλλα πλάσματα

Για τη συλλογή μικροδιηγημάτων του Κώστα Σιαφάκα «Αντανάκλαση» (εκδ. Σμίλη).

Του Μιχάλη Μακρόπουλου

Στη συλλογή Αντανάκλαση του Κώστα Σιαφάκα, όπου τα πεζά έχουν συνήθως...

Χρήστος Χρηστίδης: «Γυμνός»

Χρήστος Χρηστίδης: «Γυμνός»

Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη νουβέλα του Χρήστου Χρηστίδη «Γυμνός», που κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου από τις εκδόσεις Εντευκτήριο.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...