Μη λες κουβέντα

Εκτύπωση

pexels photo 48566 largeΤου Γιώργου Μπίζα

Έλα, ρε φίλε, μια ώρα σε καλώ να σου μιλήσω και έχεις πιάσει την πάρλα με την άλλη;

Χθες, Κυριακή, έγινε σόου με το αφεντικό μου. Ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά και ήθελε να δουλέψω για λίγες ώρες, χωρίς να πληρώσει. Δεν ήθελα να πάω τσάμπα με τίποτα, συνεννοήθηκα με τον Κώστα τον αποθηκάριο να έφερνε λίγες τσάντες και μερικά προϊόντα κατά τις έντεκα το πρωί και να πήγαινα λίγο αργότερα· τον λυπήθηκα να του έλεγα να ερχόταν νωρίς. Εμφανίστηκε ο μεγάλος όμως να δει τι γίνεται. Είδε πως έλειπα και κάποιος του ρουφιάνεψε ότι δεν έχουμε φέρει τα πράγματα. Με πήρε τηλέφωνο. Μη σηκωθείς από το κρεβάτι και κουραστείς και μην τολμήσεις να πατήσεις το πόδι σου στο μαγαζί σήμερα, γιατί θα σου πω και καμιά κουβέντα, μου είπε.

Ακούς, Μάκη, το καθίκι; Που μας πίνει το αίμα και θησαυρίζει. Μου έκοψε διακόσια ευρώ και μια μέρα από το ΙΚΑ, γιατί δεν έβγαινε η επιχείρηση ― με τα κάπιταλς. Μη λες κουβέντα, μου είπε η γυναίκα μου γιατί θα χάσεις τη δουλειά σου, έχουμε μωρό παιδί· και ο αδερφός μου, που τραβάει τα ίδια, μη λες κουβέντα, μου είπε· και το παιδί μου –αν μπορούσε– τα ίδια θα μου έλεγε. Να μη μιλάω, σαν να είμαι μουγκός, να τον ακούω και να κάνω τον χαζό, δύσκολο πράγμα. Τι να κάνω, ρε Μάκη; Πες και εσύ.

- Μη λες κουβέντα, θα του περάσει.

 

Giorgos BizasINFO
Ο Γιώργος Μπίζας γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και εργάζεται στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ασχολείται στον ελεύθερο του χρόνο με το γράψιμο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ
Στη στήλη αυτή δημοσιεύονται διηγήματα (κείμενα μυθοπλασίας) στην ελληνική γλώσσα τα οποία μέχρι τη στιγμή της αποστολής τους δεν έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Τα διηγήματα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Στην περίπτωση που το διήγημα επιλέγεται για να δημοσιευτεί, και μόνο σε αυτή, θα επικοινωνούμε με τον συγγραφέα το αργότερο μέσα σε 20 μέρες από την αποστολή του διηγήματος και θα τον ενημερώνουμε για το χρόνο της επικείμενης δημοσίευσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καμιά επιπλέον επικοινωνία δεν θα πρέπει να αναμένεται και ο συγγραφέας επαναποκτά αυτομάτως την κυριότητα του κειμένου του. Τα προς δημοσίευση διηγήματα ενδέχεται να υποστούν επιμέλεια. 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πέπη, κουμπώσου!» / επενδύσεις

«Πέπη, κουμπώσου!» / επενδύσεις

Του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου

Α΄. «Πέπη κουμπώσου!»

Ο θείος Κωνσταντίνος απ' το 1930 κάτι, ήτανε λέει παντρεμένος, γιατί "Δεν γινόταν αλλιώς"... Σε έναν μάλλον δυστυχισμένο...

Στο τσίρκο

Στο τσίρκο

Της Μυρτώς Σεϊζάνη

Ανεβασμένη στην κούνια λίγο πιο χαμηλά από την τέντα του τσίρκου, τρίβω τις παλάμες μου με ταλκ. Κοιτάζω τον αδελφό μου που στέκεται δίπλα και στραφταλίζει μέσα στο λευκό ρούχο με τις πούλιες. 
...
Η Λιτσοσκουφίτσα

Η Λιτσοσκουφίτσα

Της Βάνας Πεφάνη

Εμείς ήμασταν οι Λύκοι. Αυτοί που γράφει το σημείωμα. Καμιά σχέση με τη Μεταμόρφωση του Κάφκα. Μη μπερδεύεστε. Δεν εννοώ ότι ξυπνήσαμε ένα πρωί, βγάλαμε τρίχωμα και αρχίσαμε να περπατάμε στα τέσσερα. Η μεταμόρ...

Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Είδαμε και ακούσαμε το Έπος του Γκιλγκαμές, στη Στέγη

Είδαμε και ακούσαμε το Έπος του Γκιλγκαμές, στη Στέγη

Για την παράσταση «Το Έπος του Γκιλγκαμές» με το μουσικό σύνολο Mezwej, σε σύνθεση του Ζαντ Μούλτακα, η οποία παρουσιάζεται και απόψε, 20 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Των Χρύσας Στρογγύλη...

Σκέψεις με αφορμή ένα ξυράφι που τρέχει

Σκέψεις με αφορμή ένα ξυράφι που τρέχει

Για την παράσταση «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε μετάφραση του Αλέξιου Μάινα και σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου, η οποία παρουσιάζεται  μέχρι και 21 Απριλίου στο θέατρο Σημείο.

Του Ανδρέα Κεντ...

25 ξεχωριστά βιβλία για τις μέρες του Πάσχα

25 ξεχωριστά βιβλία για τις μέρες του Πάσχα

Τόσο ενόψει των ημερών του Πάσχα όσο και της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που ακολουθεί, οι εκδοτικοί οίκοι κυκλοφόρησαν πλήθος νέων τίτλων. Ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε ορισμένους που βγήκαν είτε το τρέχον έτος είτε τις μέρες που εξέπνεε το προηγούμενο. Ο Κώστας Αγοραστό...