x
Διαφήμιση

1 Απριλιου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:00:00:00 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Γκάζι

Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Γκάζι

E-mail Εκτύπωση

Innovation future technology artificial intelligence 700

Αθήνα, 09 Μαρτίου 2020

Αναβολή - Νέα Ημερομηνία Διεξαγωγής του Συνεδρίου Me and AI 2020

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης και η DIRECTION BUSINESS NETWORK, ανακοινώνουν την αναβολή των εργασιών του Συνεδρίου και την μετάθεση της ημερομηνίας τον Οκτώβριο. 

Λόγω της έκτακτης κατάστασης και ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως προς τις κατευθυντήριες οδηγίες και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας την Κυριακή 8/3, η αναβολή ήταν επιβεβλημένη.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.meandai.gr), θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις αποφάσεις και δράσεις, καθώς και για το ανανεωμένο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές, τους συνέδρους, τους συνεργάτες και τους χορηγούς μας για τη στήριξη και κατανόηση.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

 

****

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας [1] του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης [2], διοργανώνει το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη και τους τρόπους που αναμένεται να μας επηρεάσει στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανακαινισμένο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100) στις 30 και 31 Μαρτίου 2020, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στις 1 - 2 Απριλίου 2020 στον ίδιο χώρο στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2020[3].

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλο το φάσμα της ακαδημαϊκής κοινότητας που σχετίζεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και τις επιδράσεις της σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσω επιστημονικών πεδίων, όπως αναφέρονται  ενδεικτικά: πολυτεχνικές σπουδές και πληροφορική, ηθική και πρακτική φιλοσοφία, νομική, κοινωνικές και ανθρωπιστικές σπουδές, σπουδές υγείας, κ.λπ.  Ταυτόχρονα, το συνέδριο απευθύνεται και στο ευρύτερο, μη ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στο χώρο της ΤΝ, αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου που εργάζονται σε προγράμματα ή στην προώθηση εφαρμογών και οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά ερωτήματα διλημματικού χαρακτήρα σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Παράλληλα με το συνέδριο θα υλοποιηθούν δράσεις διάχυσης σε κεντρικούς Δήμους της Αττικής.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ & ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

 1. Επιχειρηματικότητα - Οικονομία - Εργασιακές σχέσεις: Στο άμεσο μέλλον η ΤΝ θα συμβάλλει στην υποκατάσταση επαγγελματικών ειδικοτήτων, για παράδειγμα εργατών, δασκάλων, γιατρών, δικηγόρων και χρηματιστών. Η προοπτική αυτή αποτελεί αφορμή για τον επαναπροσδιορισμό της επαγγελματικής ταυτότητας και των εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα, δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και αλλάζει  ραγδαία το οικονομικό και το εμπορικό περιβάλλον, καθώς και το περιβάλλον εργασίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Ευκαιρίες και Απειλές , Ανάγκη για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.
 2. Παιδεία-Εκπαίδευση: Καθώς βελτιώνονται οι δυνατότητες των μηχανών, τόσο μεγαλώνει η αλληλεξάρτηση και αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους. Οι μηχανές αναζήτησης και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι μόνο η αρχή. Νέες προοπτικές ανοίγονται καθημερινά για τη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα, τον αθλητισμό, κλπ.
 3. Υγεία: καθημερινά ολοένα και περισσότερο η ΤΝ εμπλέκεται ενεργά στη διαδικασία της διάγνωσης ασθενειών,  επεμβατικά σε χειρουργικό επίπεδο και τέλος σε ζητήματα αποκατάστασης. Ποιες είναι οι συνέπειες και ποιες οι προοπτικές των σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της υγείας;
 4. Internet of things – Έξυπνες Οικιακές συσκευές: Στο άμεσο μέλλον έξυπνες οικιακές και επαγγελματικές συσκευές θα αλλάζουν την καθημερινότητά μας, κερδίζοντας για μας χρόνο και χρήμα. Ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί θα διεκπεραιώνουν πληθώρα εργασιών ρουτίνας. Απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχος συσκευών θα δίνει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζουμε την καθημερινή μας παραγωγικότητα. Υπάρχουν, όμως, παράλληλα  ζητήματα που αναδύονται και σχετίζονται με τη δικτύωση, την ιδιωτικότητα και τη συμπεριφορά, την προσωπική ασφάλεια, κ.α.
 5. Ασφάλεια – Πόλεμος – Επιτήρηση: Ήδη μεγάλο μέρος των πολεμικών επιχειρήσεων γίνεται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drone. Οι εξελίξεις στον τομέα εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης, ιδιωτικής ασφάλειας, κλπ. είναι ραγδαίες και το ζήτημα απασχολεί σημαντικά την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα κράτη και τις βιομηχανίες.
 6. Μεταφορές – Μη επανδρωμένα – Αυτόνομα Οχήματα: Ήδη αυτόνομα οχήματα κυκλοφορούν σε ελληνικούς δρόμους (πχ. λεωφορείο στα Τρίκαλα) και οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει όλο το ερευνητικό τους ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να αλλάξουν τα πάντα σε εμπορικό, θεσμικό και καθημερνό επίπεδο (πχ. στις μετακινήσεις) μέσα στα επόμενα χρόνια. Από τις ασφάλειες και την οδική και αστική ευθύνη, μέχρι τους K.O.K., τα διπλώματα οδήγησης, κλπ.
 7. Ψυχαγωγία – GamingPersonalCare: Η έννοια του παιχνιδιού αλλάζει. Νέα εικονικά περιβάλλοντα, ψηφιακοί αντίπαλοι, προπονητές, βοηθήματα, κλπ. Το ίδιο αλλάζει και η έννοια της ψυχαγωγίας, της συντροφικότητας, της περίθαλψης στο σπίτι, του σεξ, κ.α. Πόσο κοντά και πόσο μακριά βρισκόμαστε από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και τις ταινίες τύπου Westworld;
 8. Τέχνες – Πολιτισμός – Δημιουργικότητα: Τεχνητή νοημοσύνη γράφει και παίζει μουσική, συμμετέχει σε ορχήστρες, ζωγραφίζει και αξιολογεί πίνακες, γράφει σενάρια, διαφημίσεις, κ.α. Νέα ζητήματα, όπως θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθορισμού της δημιουργικότητας, αισθητικής αξίας, κλπ. ζητούν εννοιολογικό επανακαθορισμό.

SIDE EVENTS

Στο πλαίσιο του Me and AI 2020 έχουν προγραμματιστεί πέντε (5) παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν λεπτομερώς μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

 1. Βιωματική Εμπειρία Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΤΝ.
 2. Προβολή Ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Do You Trust This Computer[4]». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την συμμετοχή του κοινού.
 3. Workshop Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας με θέμα «Η Λήψη Ηθικών Αποφάσεων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» που θα πραγματοποιηθεί στο Innovathens.
 4. Βιωματική Εμπειρία και Διεξαγωγή Μουσικού Δρώμενου με την συμμετοχή ΤΝ.
 5. Debate the Robot: Φιλοσοφική συζήτηση και αλληλεπίδραση με ένα έξυπνο και φιλικό ρομπότ.

artificial intelligence fourth industrial revolution

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ»

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας είναι το μακροβιότερο και πιο δραστήριο Εργαστήριο Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 1999 ως "Φιλοσοφικό και Τεχνολογικό Εργαστήριο Εφαρμοσμένης και Οικολογικής Φιλοσοφίας" (Φ.Ε.Κ. 92/11.5.1999) και έλαβε την σημερινή του ονομασία το 2017 (Φ.Ε.Κ. 3756/25.10.2017). Ανήκει στο  Τμήμα Φιλοσοφίας, του οποίου αποτελεί ανεξάρτητη δομή. Σκοπός του είναι η κάλυψη των ερευνητικών και διδακτικών αναγκών του Τμήματος Φιλοσοφίας, ιδίως στην περιοχή της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας. Το Εργαστήριο αποβλέπει στην κάθε μορφής συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και διακρατικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό από το 2016 φιλοξενεί το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (University of Haifa). Στους στόχους του εντάσσεται, επίσης, η συνεργασία με αντίστοιχα Εργαστήρια, Ερευνητικά Κέντρα, συναφείς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, ελληνικά και της αλλοδαπής. Στις κύριες επιδιώξεις του ανήκουν, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων και συνεδρίων), η  έκδοση επίτομων έργων, επιστημονικών σειρών και επιστημονικού περιοδικού, καθώς και η πρόσκληση σημαντικών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης.

Για πληροφορίες σχετικά με ακαδημαϊκά θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Δρ. Άλκη Γούναρη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για πληροφορίες σχετικά με ζητήματα δημοσιότητας και χορηγιών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κύριο Γιώργο Σακελλόπουλο, DIRECTION στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σχεδιασμός της Κατερίνας Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών

Ο σχεδιασμός της Κατερίνας Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών

Διαδικτυακά, και με την ευχή να πραγματοποιηθούν όλες οι παραστάσεις, η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε (χωρίς ημερομηνίες) το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Καλούσης

Ολό...

Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο

Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο

Η νέα καμπάνια του ΟΣΔΕΛ για την ενίσχυση του βιβλίου.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να διαχειριστούμε απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εγρήγορση. Ο ΟΣΔΕΛ προσάρμοσε εγκαίρως τη λειτουργία του στα νέα δεδομένα, εφαρμόζοντας όλες τις δυνατότητ...

Αναβάλλεται για το φθινόπωρο η ΔΕΒΘ

Αναβάλλεται για το φθινόπωρο η ΔΕΒΘ

Αναβάλλεται, όπως αναμενόταν, η φετινή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με απόφαση του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. 

Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΙΠ έχει ως εξής: 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

...
Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σχεδιασμός της Κατερίνας Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών

Ο σχεδιασμός της Κατερίνας Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών

Διαδικτυακά, και με την ευχή να πραγματοποιηθούν όλες οι παραστάσεις, η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε (χωρίς ημερομηνίες) το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Καλούσης

Ολό...

13 κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα για τις μέρες του «εγκλεισμού»

13 κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα για τις μέρες του «εγκλεισμού»

13 κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα για ανάγνωση τις ημέρες του εγκλεισμού και οι καλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές τους για τις νύχτες.

Της Χίλντας Παπαδημητρίου

...
Η σημασία ενός θανάτου

Η σημασία ενός θανάτου

Για τη σημασία της ποίησης της Κικής Δημουλά, με αφορμή τον θάνατό της. 

Του Κώστα Κουτσουρέλη

Με την Κική Δημουλά, η ελληνική ποίηση δεν έχασε μόνο την...

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social  RSS Facebook Twitter Youtube