x
Διαφήμιση

26 Αυγουστου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:02:43:07 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Χρήματα σε συγγραφείς και μεταφραστές

Χρήματα σε συγγραφείς και μεταφραστές

E-mail Εκτύπωση

osdelΞεκίνησε ήδη η νέα διανομή του ΟΣΔΕΛ προς τους δικαιούχους του Οργανισμού, η οποία αφορά σε έργα του λόγου που εκδόθηκαν το έτος 2008. Συγγραφείς, μεταφραστές, και εκδότες θα μοιραστούν φέτος συνολικά

το ποσό των 1.483.548,26 ευρώ.

Σημειωτέον ότι εντός του 2008 ο ΟΣΔΕΛ διέθεσε, σύμφωνα με το καταστατικό του, επιπλέον 223.408,21 ευρώ για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Το ποσό που διανέμεται δεν αφορά αποκλειστικά σε δικαιώματα του έτους 2008 αλλά περιλαμβάνει και αναδρομικά παρελθόντων ετών τα οποία εισπράχθηκαν εντός του 2008 μετά από νομικές διεκδικήσεις.

Στα πλαίσια της πάγιας θέσης του ΟΣΔΕΛ για ενίσχυση των δημιουργών, οποιοσδήποτε συγγραφέας ή μεταφραστής έχει έστω και ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε εντός του 2008 θα λάβει το ποσό των 250 ευρώ τουλάχιστον.

Η είσπραξη των δικαιωμάτων θα γίνεται μόνον κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία του Οργανισμού στο τηλέφωνο 210-3626056, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 16:00.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“αΣ.Π.ίΔ.Α” - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ του ΛΟΓΟΥ

 

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών με την παροχή νόμιμης Άδειας Χρήσης (Αναλογικής ή Ψηφιακής) των Έργων του Λόγου.

Συγκεκριμένα η “αΣ.Π.ίΔ.Α” εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα -πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- -ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ, κ.α.- συμπεριλαμβανομένων των φροντιστηρίων. Μελλοντικά θα επεκταθεί η λειτουργία της για να καλύψει ιδιωτικές επιχειρήσεις, βιβλιοθήκες κλπ.

ΓENIKΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

- Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων να έχουν εκχωρήσει στον ΟΣΔΕΛ τη διαχείριση του δικαιώματος αναπαραγωγής.

- μέχρι 20% ενός βιβλίου

- ένα άρθρο ή ένα κεφάλαιο

- στην Ψηφιακού τύπου αδειοδότηση [3], η μεταβίβαση του περιεχομένου μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΝ μέσω Ιδιωτικού Δικτύου (Private Network) οποιασδήποτε μορφής (π.χ. LAN, VPN, WAN, INTRANET, EXTRANET, κ.λπ.) με την προϋπόθεση της σύνδεσης των διαπιστευμένων τελικών χρηστών με την χρήση Κωδικού Ονόματος (userID) και Κωδικού Πρόσβασης (password)

ΤΥΠΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

[1] ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ (Φωτοτυπική):

Ο αδειοδοτούμενος πρέπει να κατέχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή (βιβλίο, περιοδικό, κ.λπ.) το οποίο και μπορεί να αναπαραγάγει σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” με τον ΟΣΔΕΛ.

[2] ΨΗΦΙΑΚΗ (Digital):

Ο αδειοδοτούμενος πρέπει να κατέχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή (βιβλίο, περιοδικό, κ.λπ.) το οποίο και μπορεί να σαρώσει (scanning) και στη συνέχεια να διανείμει στους τελικούς χρήστες σύμφωνα με τους όρους Χρήσης της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” με τον ΟΣΔΕΛ.

[3] ΨΗΦΙΑΚΗ με ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Digital Content Delivery):

Ο αδειοδοτούμενος δεν έχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή, οπότε το αδειοδοτούμενο περιεχόμενο το παρέχει ο Εκδότης (μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” του ΟΣΔΕΛ) και στη συνέχεια διανέμεται στους τελικούς χρήστες σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α”.

Προς το παρόν αυτός ο Τύπος Αδειοδότησης, εφαρμόζεται Πιλοτικά για τα έργα της Βυζαντινής Γραμματείας των Εκδόσεων ΚΑΝΑΚΗ.

Στις περιπτώσεις [2] και [3] οι αδειοδοτούμενες χρήσεις περιγράφονται ως:

- Μόνον για Ανάγνωση

- Για Ανάγνωση και Εκτύπωση

- Για Ανάγνωση, Εκτύπωση και Αποθήκευση (ηλεκτρονική)

Και στους τρεις παραπάνω τύπους αδειοδότησης [1], [2], [3] οι παρεχόμενες άδειες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (πάντα υπό τους περιορισμούς που αναφέρονται ανωτέρω):

- Αδειοδότηση ανά σελίδα. Προσδιορίζονται ο Τίτλος (βιβλίο ή περιοδικό) καθώς και οι συγκεκριμένες σελίδες που είναι προς αναπαραγωγή και κατόπιν δηλώνεται ο αριθμός των τελικών χρηστών, καθώς και η ιδιότητά τους (π.χ. 100 προπτυχιακοί φοιτητές, 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές, 10 καθηγητές). Σε αυτήν την περίπτωση η αποζημίωση για την αναπαραγωγή υπολογίζεται με βάση την τιμή σελίδας.

- Γενική αδειοδότηση. Πρόκειται για μία ευρύτερου τύπου άδεια. Σε αυτού του τύπου την άδεια είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός των τελικών χρηστών και της ιδιότητάς τους. Σε αυτήν την περίπτωση η αποζημίωση για την αναπαραγωγή υπολογίζεται με βάση εφάπαξ ποσό ανά χρήστη ανά έτος.

[Για περισσότερες πληροφορίες ή λεπτομέρειες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Διαβάζουμε παρέα!» σε 10 γλώσσες

«Διαβάζουμε παρέα!» σε 10 γλώσσες

Το «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού στις 8 Σεπτεμβρίου, με μεγαλόφωνες αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Καλούσης

Υπ...

Πέθανε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός Γιώργος Μπράμος

Πέθανε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός Γιώργος Μπράμος

Επιμέλεια: Στεφανία Τζακώστα

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 67 του χρόνια ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Μπράμος. Το βράδυ της Τετάρτης ένιωσε δυσφορία και εξέπνευσε καθοδόν για το νοσοκομείο...

Η μοναδική πανσέληνος του δεκαπενταύγουστου: εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Η μοναδική πανσέληνος του δεκαπενταύγουστου: εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτά για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Επιμέλεια: Στεφανία Τζακώστα

Το φως της αυγουστιάτικης πανσελήν...

Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Η Αλεξάνδρα Κ* γράφει...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Η Αλεξάνδρα Κ* γράφει...

Πεζογράφοι και ποιητές εύχονται στην Book Press με ένα διήγημα ή ένα ποίημα γραμμένο ειδικά για τους αναγνώστες μας. Μια λέξη τα ενώνει: «δέκα». Σήμερα, η Αλεξάνδρα Κ*.

Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός

...
10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος γράφει...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος γράφει...

Πεζογράφοι και ποιητές εύχονται στην Book Press με ένα διήγημα ή ένα ποίημα γραμμένο ειδικά για τους αναγνώστες μας. Μια λέξη τα ενώνει: «δέκα». Σήμερα, ο Δημήτρης Βαρβαρήγος.

Επιμέλεια: Κώστ...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Η Εύα Μ. Μαθιουδάκη γράφει...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ: Η Εύα Μ. Μαθιουδάκη γράφει...

Πεζογράφοι και ποιητές εύχονται στην Book Press με ένα διήγημα ή ένα ποίημα γραμμένο ειδικά για τους αναγνώστες μας. Μια λέξη τα ενώνει: «δέκα». Σήμερα, η Εύα Μ. Μαθιουδάκη.

Επιμέλεια: Κώστας...

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social  RSS Facebook Twitter Youtube