x
Διαφήμιση

20 Απριλιου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:16:15:32 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Χρήματα σε συγγραφείς και μεταφραστές

Χρήματα σε συγγραφείς και μεταφραστές

E-mail Εκτύπωση

osdelΞεκίνησε ήδη η νέα διανομή του ΟΣΔΕΛ προς τους δικαιούχους του Οργανισμού, η οποία αφορά σε έργα του λόγου που εκδόθηκαν το έτος 2008. Συγγραφείς, μεταφραστές, και εκδότες θα μοιραστούν φέτος συνολικά

το ποσό των 1.483.548,26 ευρώ.

Σημειωτέον ότι εντός του 2008 ο ΟΣΔΕΛ διέθεσε, σύμφωνα με το καταστατικό του, επιπλέον 223.408,21 ευρώ για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Το ποσό που διανέμεται δεν αφορά αποκλειστικά σε δικαιώματα του έτους 2008 αλλά περιλαμβάνει και αναδρομικά παρελθόντων ετών τα οποία εισπράχθηκαν εντός του 2008 μετά από νομικές διεκδικήσεις.

Στα πλαίσια της πάγιας θέσης του ΟΣΔΕΛ για ενίσχυση των δημιουργών, οποιοσδήποτε συγγραφέας ή μεταφραστής έχει έστω και ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε εντός του 2008 θα λάβει το ποσό των 250 ευρώ τουλάχιστον.

Η είσπραξη των δικαιωμάτων θα γίνεται μόνον κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία του Οργανισμού στο τηλέφωνο 210-3626056, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 16:00.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“αΣ.Π.ίΔ.Α” - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ του ΛΟΓΟΥ

 

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών με την παροχή νόμιμης Άδειας Χρήσης (Αναλογικής ή Ψηφιακής) των Έργων του Λόγου.

Συγκεκριμένα η “αΣ.Π.ίΔ.Α” εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα -πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- -ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ, κ.α.- συμπεριλαμβανομένων των φροντιστηρίων. Μελλοντικά θα επεκταθεί η λειτουργία της για να καλύψει ιδιωτικές επιχειρήσεις, βιβλιοθήκες κλπ.

ΓENIKΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

- Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων να έχουν εκχωρήσει στον ΟΣΔΕΛ τη διαχείριση του δικαιώματος αναπαραγωγής.

- μέχρι 20% ενός βιβλίου

- ένα άρθρο ή ένα κεφάλαιο

- στην Ψηφιακού τύπου αδειοδότηση [3], η μεταβίβαση του περιεχομένου μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΝ μέσω Ιδιωτικού Δικτύου (Private Network) οποιασδήποτε μορφής (π.χ. LAN, VPN, WAN, INTRANET, EXTRANET, κ.λπ.) με την προϋπόθεση της σύνδεσης των διαπιστευμένων τελικών χρηστών με την χρήση Κωδικού Ονόματος (userID) και Κωδικού Πρόσβασης (password)

ΤΥΠΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

[1] ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ (Φωτοτυπική):

Ο αδειοδοτούμενος πρέπει να κατέχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή (βιβλίο, περιοδικό, κ.λπ.) το οποίο και μπορεί να αναπαραγάγει σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” με τον ΟΣΔΕΛ.

[2] ΨΗΦΙΑΚΗ (Digital):

Ο αδειοδοτούμενος πρέπει να κατέχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή (βιβλίο, περιοδικό, κ.λπ.) το οποίο και μπορεί να σαρώσει (scanning) και στη συνέχεια να διανείμει στους τελικούς χρήστες σύμφωνα με τους όρους Χρήσης της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” με τον ΟΣΔΕΛ.

[3] ΨΗΦΙΑΚΗ με ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Digital Content Delivery):

Ο αδειοδοτούμενος δεν έχει το πρωτότυπο του έργου στη φυσική του μορφή, οπότε το αδειοδοτούμενο περιεχόμενο το παρέχει ο Εκδότης (μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α” του ΟΣΔΕΛ) και στη συνέχεια διανέμεται στους τελικούς χρήστες σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της Σύμβασης που συνάπτεται μέσω της “αΣ.Π.ίΔ.Α”.

Προς το παρόν αυτός ο Τύπος Αδειοδότησης, εφαρμόζεται Πιλοτικά για τα έργα της Βυζαντινής Γραμματείας των Εκδόσεων ΚΑΝΑΚΗ.

Στις περιπτώσεις [2] και [3] οι αδειοδοτούμενες χρήσεις περιγράφονται ως:

- Μόνον για Ανάγνωση

- Για Ανάγνωση και Εκτύπωση

- Για Ανάγνωση, Εκτύπωση και Αποθήκευση (ηλεκτρονική)

Και στους τρεις παραπάνω τύπους αδειοδότησης [1], [2], [3] οι παρεχόμενες άδειες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (πάντα υπό τους περιορισμούς που αναφέρονται ανωτέρω):

- Αδειοδότηση ανά σελίδα. Προσδιορίζονται ο Τίτλος (βιβλίο ή περιοδικό) καθώς και οι συγκεκριμένες σελίδες που είναι προς αναπαραγωγή και κατόπιν δηλώνεται ο αριθμός των τελικών χρηστών, καθώς και η ιδιότητά τους (π.χ. 100 προπτυχιακοί φοιτητές, 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές, 10 καθηγητές). Σε αυτήν την περίπτωση η αποζημίωση για την αναπαραγωγή υπολογίζεται με βάση την τιμή σελίδας.

- Γενική αδειοδότηση. Πρόκειται για μία ευρύτερου τύπου άδεια. Σε αυτού του τύπου την άδεια είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός των τελικών χρηστών και της ιδιότητάς τους. Σε αυτήν την περίπτωση η αποζημίωση για την αναπαραγωγή υπολογίζεται με βάση εφάπαξ ποσό ανά χρήστη ανά έτος.

[Για περισσότερες πληροφορίες ή λεπτομέρειες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16η ΔΕΒΘ: Βαλκανικοί διάλογοι και δίκτυα πολιτισμού

16η ΔΕΒΘ: Βαλκανικοί διάλογοι και δίκτυα πολιτισμού

Σε μια εποχή που η εμπέδωση αμοιβαίων σχέσεων και ενός κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια είναι ένα ισχυρό ζητούμενο, το αίτημα ανάδειξης κοινών τόπων μεταξύ των όμορων λαών είναι αυτονόητο και προφανές. Συνδετικός κρίκος τους και η λογοτεχνία, που μπορεί να αποτελέσει πεδίο ...

Έρχεται η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Έρχεται η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη, πλουραλιστική και με πολλές συμμετοχές η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί 9-12 Μαΐου 2019. Η μοναδική διεθνής έκθεση για το βιβλίο στη χώρα μας συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδόν το σύνολο του εκδοτικού και σημαντικό μέρος του συγγραφικού κόσμου, σε ένα...

Ο Πρίμο Λέβι και η εμπειρία του από τo Άουσβιτς

Ο Πρίμο Λέβι και η εμπειρία του από τo Άουσβιτς

Ένα μάθημα ανθρωπιάς μέσα σε συνθήκες ωμής βίας.
Φωτογραφία: «Πορτραίτο του Πρίμο Λέβι», Φεστιβάλ dell' Unità, Μιλάνο, 1978 © Alberto Calcinai

Ολοκληρώνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα...Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Όλα μέσα στο σκοτάδι θα γίνουν»

«Όλα μέσα στο σκοτάδι θα γίνουν»

Για την ποιητική συλλογή της Κούλας Αδαλόγλου «Γιατί το μέλλον μια μικρή κουκίδα» (εκδ. Σαιξπηρικόν).

Της Εύης Κουτρουμπάκη

Η Κούλα Αδαλόγλου, γνώστης β...

16η ΔΕΒΘ: Βαλκανικοί διάλογοι και δίκτυα πολιτισμού

16η ΔΕΒΘ: Βαλκανικοί διάλογοι και δίκτυα πολιτισμού

Σε μια εποχή που η εμπέδωση αμοιβαίων σχέσεων και ενός κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια είναι ένα ισχυρό ζητούμενο, το αίτημα ανάδειξης κοινών τόπων μεταξύ των όμορων λαών είναι αυτονόητο και προφανές. Συνδετικός κρίκος τους και η λογοτεχνία, που μπορεί να αποτελέσει πεδίο ...

Γενναία αναψηλάφηση

Γενναία αναψηλάφηση

Για το μυθιστόρημα του Βασίλη Γκουρογιάννη «Αναψηλάφηση» (εκδ. Μεταίχμιο).

Του Μάνου Κοντολέων

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης (1951) έγραψε ένα βιβλίο για να σχολιάσει την εποχή που σφρ...

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social  RSS Facebook Twitter Youtube