x
Διαφήμιση

21 Μαϊου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:14:23:50 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Εκδηλώσεις για την Ημέρα Βιβλίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Βιβλίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

E-mail Εκτύπωση

1 Poster Hmera Vivliou genikoΗ Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος -με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία- την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Επιμέλεια: Απόστολος Σκλάβος

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» και είχε εξαιρετική απήχηση. Για το 2017 προγραμματίζονται για όλο τον Απρίλιο εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Ημέρα Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στις 22 και 23 Απριλίου

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 22 και 23 Απριλίου ένα εορταστικό φάσμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, την ανάγνωση και τους αναγνώστες στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2017. 

Στις 22 Απριλίου θα στηθεί κατά μήκος της οδού Γούναρη μια γιορτή δρόμου από τις 11:00 - 23:00. Πρόκειται για ένα οργανικό σύνολο εκδηλώσεων με κύριο άξονα τρεις δημόσιες αναγνώσεις-επιτελέσεις που αντιστοιχούν σε κύριες λειτουργίες της ανάγνωσης (παραμυθία - ταξίδι/φαντασία - ανάταση/ τροφή για σκέψη). Τα κείμενα που θα αναγνωστούν αποτελούν κλασικές -και αναγνωρίσιμες- αναφορές, και έχουν συντεθεί συγκριτολογικά σε σύντομα διαλογικά επεισόδια. Συμμετέχουν ηθοποιοί, φοιτητές της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής  φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Μεταξύ των τριών αναγνωστικών επεισοδίων θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Ναυαρίνου η ομάδα χορού Flamenco Semilla, η ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (κλασικό ρεπερτόριο), ο Νίκος Δημηνάκης και οι μαθητές του (beatbox σε αερόφωνα), ο Andrian Barile σολίστας του bandoneon, οι Cozy Jazz Quartet, και τη βραδιά θα κλείσουν οι Cumbia Sudamerica (ethnic, jazz, crossover).  Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκτυλίσσονται παράλληλα διάφορες δράσεις και μικρά events στον πεζόδρομο, ο οποίος θα στολιστεί με ταμπλό και βιβλία. 

Με τη δύση του ηλίου, τα κείμενα θα κατακλύσουν κυριολεκτικά την πλατεία, καθώς οι προσόψεις των γύρω κτιρίων θα μεταμορφωθούν για λίγο σε κινούμενα βιβλία, υπογραμμίζοντας τη μαγεία και τη μεταμορφωτική δράση της ανάγνωσης (θυμίζουμε και το σύνθημα "διαβάζω και αλλάζω"), καθώς θα προβληθεί ένα video art animation/installation φτιαγμένο ειδικά για την ημέρα από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Μπάμπη Βενετόπουλο και την ομάδα του. Παράλληλα, θα λειτουργήσει παιδική γωνιά στην πλατεία με δράσεις σχεδιασμένες ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες.

Στις 23 Απριλίου θα διοργανωθεί Μαραθώνιος Ανάγνωσης στην πλατεία της Ροτόντας.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Χρύσα Μωυσίδου στον Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Εκδοτών Θεσσαλονίκης, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ.: 2310 265042

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ στο κέντρο της Αθήνας στις 22/4/2017!

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος -με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία- την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως και πέρυσι, διοργανώνουμε ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ την 22α  Απριλίου 2017 στο κέντρο της Αθήνας. Προσδοκούμε να είναι μια βόλτα που θα περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες. Μέσα από αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους!

Προγραμματίζεται ο Περίπατος να ξεκινήσει με ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην οδό Πανεπιστημίου και να συνεχιστεί σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του κέντρου.

Κάθε βιβλιοπωλείο ή εκδοτικός οίκος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον Περίπατο έως την Τρίτη 11/4/2017 με τις εξής προϋποθέσεις:

Να οργανώσει τουλάχιστον μία δράση στον χώρο του, με θέμα που θα επιλέξει

Ο χώρος να βρίσκεται στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο της πόλης, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να διανύσει όλη τη διαδρομή με τα πόδια.

Αφού καταρτιστεί το πρόγραμμα του κάθε περιπάτου, θα ετοιμάσουμε:

χάρτη για την ενημέρωση των επισκεπτών

κοινό πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας και στα κοινωνικά δίκτυα.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ στο κέντρο της Αθήνας στις 22/4/2017, συμπληρώστε το συνημμένο αρχείο και στείλτε το με email στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως τις 11 Απριλίου.

Όπως καταλαβαίνετε, οι προϋποθέσεις συμμετοχής αφήνουν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας. Μπορείτε να προτείνετε όποια εκδήλωση θέλετε, σε όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε. Σας ζητάμε επίσης να καταχωρίσετε την εκδήλωσή σας στο site της Ημέρας Βιβλίου 2017 www.greekbookday.gr ώστε να είναι ορατή και να εντοπίζεται εύκολα. Παράλληλα, καλό είναι να την επικοινωνήσετε και μέσα από το δικό σας δίκτυο και τα social media, ώστε η συμμετοχή όσων αγαπούν την ανάγνωση και το βιβλίο στον ΠΕΡΙΠΑΤΟ να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

Ιστότοπος για την Ημέρα Βιβλίου

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, η ΕΝΕΛΒΙ ανασχεδίασε τον κόμβο επικοινωνίας της Ημέρας Βιβλίου www.greekbookday.gr. Στον ιστότοπο αυτό μπορoύν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να κατεβάζουν όλο το ψηφιακό υλικό, να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για όλες τις δράσεις που εντάσσονται στον εορτασμό.

Φιλοδοξία μας είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT της Ημέρας Βιβλίου στο YouTube.

Απολαύστε το και διαδώστε το!

https://www.youtube.com/watch?v=iAqoMngt5ks&feature=youtu.be

Ακολουθείστε κι εδώ: 

και στο Twitter  https://twitter.com/greekbookday
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συγγραφείς και εκδότες: Το 2% δεν είναι φόρος αλλά δίκαιη αποζημίωση

Συγγραφείς και εκδότες: Το 2% δεν είναι φόρος αλλά δίκαιη αποζημίωση

Οι Έλληνες συγγραφείς και εκδότες αποσαφηνίζουν: Το 2% δεν είναι φόρος αλλά δίκαιη αποζημίωση των δημιουργών, υποχρέωση που επιβάλλει Ευρωπαϊκή Οδηγία. 

Τα σωματεία των Ελλήνων συγγραφέων και εκδοτών με αφορμή τα πρόσφατα δ...

Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τα κρούσματα ρατσισμού και αντισημιτισμού

Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τα κρούσματα ρατσισμού και αντισημιτισμού

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα βεβήλωσης εβραϊκών νεκροταφείων και μνημείων

Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και αντισημιτισμού που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές, η Εταιρεία Συγγραφέων κατα...

Απολογισμός 15ης ΔΕΒΘ: Χιλιάδες επισκέπτες, θέματα αιχμής

Απολογισμός 15ης ΔΕΒΘ: Χιλιάδες επισκέπτες, θέματα αιχμής

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου, η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, κατά τις εκτιμήσεις διοργανωτών, εκδοτών, συγγραφέων αλλά και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών, που σύμφωνα με τα στοιχεία της HELEXPO ξεπέρασ...

Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη

Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη

Προδημοσίευση από το βιβλίο του Μαρκ Τουέιν και του Φίλιπ Στεντ «Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη» με εικονογράφηση της Έριν Στεντ, σε μετάφραση της Αθηνάς Δημητριάδου (εκδ. Πατάκη).

Επιμέλεια: Κώστας Αγορα...

Όλα λάθως

Όλα λάθως

Της Ayse Orlandi

Το κινητό δονείται για ώρα στο πάτωμα δίπλα σ' ένα μπουκάλι Haig. Ο Στάθης στριφογυρίζει στο κρεβάτι σαν κορμός δέντρου. Είναι η πρώτη νύχτα που κατάφερε να κοιμηθεί εδώ και μια βδομάδα. Κλείνει το κινητό ψηλα...

Ο Θίοντορ Ντράιζερ στο εργαστήρι της Έλλης Φιλοκύπρου

Ο Θίοντορ Ντράιζερ στο εργαστήρι της Έλλης Φιλοκύπρου

Μεταφραστές και επιμελητές αποκαλύπτουν τις διαδρομές μέσα από τις οποίες προσέγγισαν τη γλώσσα, το ύφος ή και την οικονομία ενός βιβλίου και μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά του εργαστηρίου τους. Φιλοξενούμενη, η μεταφράστρια Έλλη Φιλοκύπρου, με αφορμή τo μυθιστόρημα του Theodore Dreise...

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social  RSS Facebook Twitter Youtube