x
Διαφήμιση

28 Ιανουαριου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:00:08:00 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Οι «Διαδρομές» συνεχίζονται

Οι «Διαδρομές» συνεχίζονται

E-mail Εκτύπωση

diadromes220Της Ελένης Κορόβηλα 

Το περιοδικό Διαδρομές «κυκλοφορεί» ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο κάθε τρεις μήνες υπό την ευθύνη και φροντίδα των εκδόσεων Ψυχογιός. 

Στη εικοσιπενταετή παρουσία του, το περιοδικό άλλαξε χέρια και μορφή, πάντα όμως έβγαινε από ανθρώπους που ασχολούνται με γνώση και αγάπη με το παιδικό βιβλίο την διάδοσή του και την μελέτη του.

Στην φθινοπωρινή έκδοση περιλαμβάνεται ένα πληρέστατο αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο (το 2012 είναι «Έτος Βρεττάκου»), το οποίο έχουν επιμεληθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών Τζίνα Καλογήρου και η δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Βάσω Οικονομοπούλου. Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου δίνει εξηγήσεις σχετικά με το τι είναι παιδική λογοτεχνία, ενώ η εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων γνώσεων για παιδιά Μαρίζα Ντεκάστρο σχολιάζει την εκπαιδευτική πρακτική της διαθεματικότητας, τον διδακτισμό που απαντάται σε πολλά βιβλία για παιδιά και τα κριτήρια για την ορθή κριτική του παιδικού βιβλίου. Η υπεύθυνη παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Ψυχογιός Δομινίκη Σάνδη υπογράφει έναν αποχαιρετισμό στη φιλελλληνίδα Βρετανή συγγραφέα Νίνα Μπόντεν. Οι σελίδες των Βιβλιοπαρουσιάσεων προτείνουν νέες κυκλοφορίες ικανοποιώντας το αίτημα των γονιών για το ποιο βιβλίο είναι κατάλληλο για το παιδί ανάλογα με την ηλικία του.

Ώρα Φιλαναγνωσίας

Εκτενής και λεπτομερής είναι η παρουσίαση των δράσεων για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας, του 3ετούς προγράμματος το οποίο εδώ και ένα χρόνο υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και αφορά μαθητές δημοτικού σχολείου. Εκδόσεις όπως αυτή των Διαδρομών λειτουργούν σαφώς προς την ίδια κατεύθυνση. Οι Διαδρομές διατηρούν το στήσιμο του εντύπου, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα χρηστικό. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, εκπαιδευτικός ή γονιός, μπορεί να το εκτυπώνει και να το χρησιμοποιεί ως εργαλείο δουλειάς, πηγή ενημέρωσης, αναφορά για τις επιλογές του, οδηγό για τα θέματα και τις τάσεις που ανακύπτουν αναφορικά με το παιδικό βιβλίο.

Εκδότης - Διιευθυντής του περιοδικού είναι ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Στη συντακτική επιτροπή μετέχουν η Αγγελική Βαρελά, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, η Ελένη Ηλία, η Μαρία Μιράσγεζη, η Λίτσα Ψαραύτη, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και η Τασούλα Τσιλιμένη.

Την τρέχουσα ηλεκτρονική έκδοση των Διαδρομών μπορείτε να την αναζητήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.issuu.com/psichogiosbooks/docs/t._107_internet
http://www.psichogios.gr/datafiles/videos/t.%20107_screen.pdf
ενώ παλαιότερες εκδόσεις μπορείτε να αναζητήσετε εδώ:
http://www.psichogios.gr/site/Content/routesRegistration

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εμβόλιμον

Εμβόλιμον

Τεύχος 89-90
Αφιέρωμα στον Γιώργο Γώτη
Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2019
Σελ. 208, τιμή εκδότη €10,00

Το γράμμα της σύνταξης

Γιώργος Γώτης: Πέντε ανέκδοτα ποιήμα...
Σύγχρονα θέματα

Σύγχρονα θέματα

Τεύχος 145-146
Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2019

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Για την ψήφο των Ελλήνων εκτός επικράτειας, η ό...


Μετρονόμος

Μετρονόμος

Αρλέτα εφ' όλης της ύλης
Επιμέλεια: Γ. Κολλιάκος, Ηρ. Οικονόμου
Σχεδιασμός: Π. Παράσχης
Τεύχος 72 Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2019
Σελ. 94, τιμή εκδότη €6,00

...Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Βότσεκ»: Μια παράσταση στιβαρή, πυκνή, καθηλωτική

«Βότσεκ»: Μια παράσταση στιβαρή, πυκνή, καθηλωτική

Για την όπερα του Alban Berg «Βότσεκ» σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Πυ και διεύθυνση ορχήστρας από τον Βασίλη Χριστόπουλο, η οποία παρουσιάζεται για τρεις ακόμη παραστάσεις (26/01, 31/01 & 02/02) στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιά...

Όπως καλπάζει η ιδέα

Όπως καλπάζει η ιδέα

Του Γιάννη Δενδρινού

Αρχές του φετινού Απρίλη ήτανε, απόγευμα υγρό, που ανέβαινα με τα πόδια την Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Τριάδας. Ο ήλιος είχε κρυφτεί πίσω απ' το Λυκαβηττό μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά ο...

Ο αλγόριθμος του ψηφιακού ανθρωπισμού

Ο αλγόριθμος του ψηφιακού ανθρωπισμού

Από το βιβλίο του Θεοφάνη Τάση «Ψηφιακός ανθρωπισμός – Εικονιστικό υποκείμενο και τεχνητή νοημοσύνη» (εκδ. Αρμός), σκέψεις και σχόλια για το ομότιτλο άρθρο.

Του Άλκη Γούναρη

...
Διαφήμιση