x
Διαφήμιση

11 Δεκεμβριου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:00:00:00 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Οι «Διαδρομές» συνεχίζονται

Οι «Διαδρομές» συνεχίζονται

E-mail Εκτύπωση

diadromes220Της Ελένης Κορόβηλα 

Το περιοδικό Διαδρομές «κυκλοφορεί» ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο κάθε τρεις μήνες υπό την ευθύνη και φροντίδα των εκδόσεων Ψυχογιός. 

Στη εικοσιπενταετή παρουσία του, το περιοδικό άλλαξε χέρια και μορφή, πάντα όμως έβγαινε από ανθρώπους που ασχολούνται με γνώση και αγάπη με το παιδικό βιβλίο την διάδοσή του και την μελέτη του.

Στην φθινοπωρινή έκδοση περιλαμβάνεται ένα πληρέστατο αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο (το 2012 είναι «Έτος Βρεττάκου»), το οποίο έχουν επιμεληθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών Τζίνα Καλογήρου και η δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Βάσω Οικονομοπούλου. Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου δίνει εξηγήσεις σχετικά με το τι είναι παιδική λογοτεχνία, ενώ η εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων γνώσεων για παιδιά Μαρίζα Ντεκάστρο σχολιάζει την εκπαιδευτική πρακτική της διαθεματικότητας, τον διδακτισμό που απαντάται σε πολλά βιβλία για παιδιά και τα κριτήρια για την ορθή κριτική του παιδικού βιβλίου. Η υπεύθυνη παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Ψυχογιός Δομινίκη Σάνδη υπογράφει έναν αποχαιρετισμό στη φιλελλληνίδα Βρετανή συγγραφέα Νίνα Μπόντεν. Οι σελίδες των Βιβλιοπαρουσιάσεων προτείνουν νέες κυκλοφορίες ικανοποιώντας το αίτημα των γονιών για το ποιο βιβλίο είναι κατάλληλο για το παιδί ανάλογα με την ηλικία του.

Ώρα Φιλαναγνωσίας

Εκτενής και λεπτομερής είναι η παρουσίαση των δράσεων για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας, του 3ετούς προγράμματος το οποίο εδώ και ένα χρόνο υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και αφορά μαθητές δημοτικού σχολείου. Εκδόσεις όπως αυτή των Διαδρομών λειτουργούν σαφώς προς την ίδια κατεύθυνση. Οι Διαδρομές διατηρούν το στήσιμο του εντύπου, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα χρηστικό. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, εκπαιδευτικός ή γονιός, μπορεί να το εκτυπώνει και να το χρησιμοποιεί ως εργαλείο δουλειάς, πηγή ενημέρωσης, αναφορά για τις επιλογές του, οδηγό για τα θέματα και τις τάσεις που ανακύπτουν αναφορικά με το παιδικό βιβλίο.

Εκδότης - Διιευθυντής του περιοδικού είναι ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Στη συντακτική επιτροπή μετέχουν η Αγγελική Βαρελά, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, η Ελένη Ηλία, η Μαρία Μιράσγεζη, η Λίτσα Ψαραύτη, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και η Τασούλα Τσιλιμένη.

Την τρέχουσα ηλεκτρονική έκδοση των Διαδρομών μπορείτε να την αναζητήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.issuu.com/psichogiosbooks/docs/t._107_internet
http://www.psichogios.gr/datafiles/videos/t.%20107_screen.pdf
ενώ παλαιότερες εκδόσεις μπορείτε να αναζητήσετε εδώ:
http://www.psichogios.gr/site/Content/routesRegistration

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Δέντρο

Το Δέντρο

Το εργαστήριο των συγγραφέων
Η τέχνη του γράφειν
Τεύχος 226-227
Καλοκαίρι 2019

Χ. Κορτάσαρ: Η πορεία ενός συγγραφέα
Α. Αλτάν: "Γράφω αυτές τις λέξεις..."
Κ. Φο...
Νέα Εστία

Νέα Εστία

Αφιέρωμα: Γιώργος Συμπάρδης
Τεύχος 1881, Ιούνιος 2019

Λογοτεχνίες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ Σχέδιο για Φαίδρα (θεατρικό)
ΚΛ. ΜΙΚΟΝΙΑΤΗΣ-ΤΕΝΕΑΤΗΣ Γυ...


Ποιητική

Ποιητική

Τεύχος 23
Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019

ΠΟΙΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΡΑΝΙΤΣΗΣ: Από το έργο "Μορφολογία"
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Οκτώ ποιήματα
ΟΡΦΕΑ...Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα»

«Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα»

Ημερίδα με θέμα «Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα» διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στο Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, Μεταφρασεολογία - Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», του Τ...

Ιάσονας Χανδρινός: «Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου βρίσκονται σε μια ξεχωριστή ηθική στάθμη»

Ιάσονας Χανδρινός: «Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου βρίσκονται σε μια ξεχωριστή ηθική στάθμη»

Συνομιλία με τον Ιάσονα Χανδρινό, επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ στη Βαυαρία, με αφορμή το βιβλίο του «Όλη νύχτα εδώ», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. To βιβλίο είναι μια συλλογή ατομικών βιωματικών αφηγήσεων με θέμα την Εξέγερση του Πολυτεχ...

Συνεχίζουμε

Συνεχίζουμε

Της Γιώτας Κόκκινου

Είναι η πρώτη ζεστή μέρα της άνοιξης, που φέτος άργησε να έρθει. Κοιτάζει έξω από το παράθυρο τα ψηλά δέντρα να κινούνται αργά, στο ρυθμό της πρωινής αύρας. Βηματίζει νευρικά ...

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social  RSS Facebook Twitter Youtube